«Ελένη Μενεγάκη: “Οργανωμένο έγκλημα” εναντίον των “ξύπνιων”»
Ο Πέτρος πάει παντού

«Ελένη Μενεγάκη: “Οργανωμένο έγκλημα” εναντίον των “ξύπνιων”»

«Ελένη Μενεγάκη: “Οργανωμένο έγκλημα” εναντίον των “ξύπνιων”»

Ο Πέτρος Κωστόπουλος αποκαλύπτει τις άγνωστες (και πιο ενδιαφέρουσες) πλευρές της πιο ακριβοπληρωμένης Ελληνίδας παρουσιάστριας

Άρχισε ήδη η βαβούρα, τα “αποκλειστικά”, οι ερμηνείες (από τηλεοπτικές “καφετζούδες”) και μιας φράσης της -ακόμα και όταν μιλάει για τον… Άγιο Βασίλη- για το τι θα κάνει η Ελένη Μενεγάκη μετά τον Ιούνιο που τελειώνει το συμβόλαιό της με τον Alpha.

Tους προσεχείς μήνες θα γίνει “κόλαση” με το τι θα γράφεται και τι θα λέγεται. O Alpha με τη νέα ιδιοκτησία και με διοίκηση ίδια με το Star έχει περάσει σε μεγάλες περικοπές και αρκετοί παρουσιαστές την έχουν… “κάνει” ή ετοιμάζονται.

Άποψή μου είναι ότι κάθε κανάλι έχει δικαίωμα να ακολουθεί όποια οικονομική πολιτική γουστάρει. Το ίδιο κάνει και σε μεγαλύτερο βαθμό και το ONE (όπου να ‘ναι Mega, με το καλό). Οι αμοιβές είναι πολλές φορές αντίστοιχες παλαιότερων αμοιβών για ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Η κρίση έχει αναγκάσει τους ιδιοκτήτες όλων των καναλιών να βάζουν απ’ την τσέπη τους, μιας και τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία είναι αρνητικά για αυτές τις επιχειρήσεις.

Και βέβαια χαράσσουν την πολιτική τους όπως νομίζουν. Δεν μας πέφτει λόγος για την τσέπη του άλλου. Απλά τα αποτελέσματα κρίνονται από όλους. Και όλοι βλέπουν ότι π.χ. ο Alpha υποχώρησε θεαματικά στους πίνακες τηλεθέασης ενώ το ομόσταυλο Star ανέβηκε εντυπωσιακά.

O Alpha μετά από χρόνια έχασε τη μάχη του prime time που έφτασε μέχρι και στην αντιστροφή των ποσοστών από τη Μελέτη στον Αρναούτογλου π.χ.

Η Ελένη λοιπόν…

Όσοι δεν την ξέρουν, σπάνε το κεφάλι τους, όπως οι πολιτικοί συντάκτες για το ποιον θα προτείνει ο Κυριάκος για Πρόεδρο.

Εγώ πάλι που την ξέρω και την παρακολουθώ χρόνια, δεν έχω καμία ανησυχία. Για τη φίλη μου εννοώ, όχι για τον Alpha. Η Ελένη θα βρει πολύ γρήγορα την άκρη. Και πάρα πολύ εύκολα. Θα ζυγίζει μια βδομάδα, θα κάνει τη “σφίγγα” και τέλος θα κάνει το σωστό για αυτήν. Τόσο σίγουρος είμαι; Ναι, και παραπάνω!

Η Ελένη είναι ένας καταπληκτικός, πανέξυπνος επιχειρηματίας. Δεν έχει ξαναϋπάρξει τέτοιος στην ελληνική σόουμπιζ. Μόνη της φτιάχνει τους οικονομικούς όρους και τα συμβόλαια. Δεν έχει ανάγκη από δικηγόρο για να διαπραγματευτεί. Μόνη της το κάνει.

Και είναι σκληρός, πολύ σκληρός διαπραγματευτής. Και το καλύτερο; ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ “ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ” (ή λένε βλακωδώς ότι ξεπεράστηκε), η Ελένη είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για το κανάλι (και για τον εαυτό της) από οποιονδήποτε άλλον.

Κάποτε έλεγαν μεταξύ σοβαρού και αστείου στον Alpha, “καλά που έχουμε την Ελένη που μας βγάζει τους μισθούς”!

Η Ελένη έχει κάνει το καλύτερο και μεγαλύτερο εμπορικό brand στην τηλεόραση. Και αυτό δεν αλλάζει ούτε αν έχει 10% ή 20%. Οι υπόλοιπες ακολουθούν από απόσταση… τηλεσκοπίου!

Δεν της το ‘χα στην αρχή. Η Ελένη είναι ένα πραγματικό θηλυκό και όχι γυναίκα που -αφού δουλεύει και βγάζει αρκετά- κοπιάρει και αντρικές συμπεριφορές, όπως μας έχουν προκύψει πολλές εσχάτως. Η Ελένη παραμένει κουλαριστή, σέξι και κατά τη γνώμη μου η πιο όμορφη 40+ γυναίκα στην Ελλάδα, έστω κι αν έγινε 50 φέτος. Τη θεωρώ την Ελληνίδα Vergara σε ξανθό.

Κι αυτό δεν είναι μόνο δική μου άποψη. Εκατοντάδες άντρες -για να μην πω χιλιάδες- μου λένε το ίδιο ακόμα.

Τη θυμάμαι κάποτε, μεταξύ μαγειρέματος (εγώ μαγείρευα, η Ελένη έτρωγε και μέσα από την κατσαρόλα που έβραζε) και πλάκας μέσα στην κουζίνα να μας λέει ναζιάρικα: “Εγώ έχω… μπαλάκια αντρικά, μια μέρα θα το δείτε!”.

Τα είδαμε από πολλές μεριές αυτό…

Η Ελένη, λένε ότι, στην εκπομπή της είναι μαύρο σκυλί. Τα απαιτεί όλα και δεν κολλάει να απομακρύνει συνεργάτες όταν κρίνει ότι δεν της κάνουν. Ποιο το θέμα; Οι εκπομπές όλες έχουν αυταρχικό καθεστώς. Αυτός που ηγείται δεν “παντρεύεται” συνεργάτες. Άλλωστε και οι γάμοι, όπως ξέρουμε καλά, τελειώνουν εύκολα πια. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Υπάρχουν άλλες πολύ χειρότερες αλλά παριστάνουν τις γλυκούλες. Και τα “θύματα” ενίοτε.

Εκείνο που έχω εκτιμήσει περισσότερο στην Ελένη είναι ότι δεν ακολούθησε ποτέ τον εύκολο δρόμο των άλλων πρωινάδικων ή μεσημεριανών με πάνελ. Αρνήθηκε να μπει στην κατινιά, στην ξεφτίλα του αχαλίνωτου κουτσομπολιού, που κάποιοι το έχουν κάνει επάγγελμα, να “θάβουν” ανθρώπους. Ρόλοι ευδιάκριτοι του καλού-κακού, κακία, μιζέρια και υπονοούμενα. Η Ελένη δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να το κάνει, ούτε έχρισε κάποιον “νεκροθάφτη” που τάχα θα τον επανέφερε στην τάξη. Ούτε ποτέ, όταν είδε τα νούμερα να πέφτουν, κήρυξε “πολέμους” που θα ‘φερναν τηλεθέαση. Ήταν πάντα αξιοπρεπής.

Στην παρέα, η Μενεγάκη είναι ό,τι πιο αντιστάρ και αντι-ντιβίστικο υπάρχει. Θέλει γέλια, πειράγματα, χαβαλέ και να τρώει… τρεις μερίδες! Δεν υπάρχει αυτό! Ε, και μετά να ξαπλώνει στον καναπέ για να χωνέψεις ή να κοιμηθεί τον ύπνο του… δικαίου.  Δεν παριστάνει τη… Μενεγάκη.

Αυτό το κάνουν προβληματικά κοριτσάκια στη σόουμπιζ που βγήκαν από ένα παιχνιδάκι και νομίζουν ότι έπιασαν τον Πάπα από τα αρχ!δ!@. Για γέλια είναι. Αλλά υπάρχουν σπόνσορες για όλες που τις ανέχονται.

Δεν θα μπορούσε στην τηλεόραση να κάνει αυτά που κάνει σπίτι της. Θα την είχαν “φάει” τα μαύρα “σκυλιά”.

Θυμάμαι όταν είχε γίνει η ιστορία με τον διάσημο πια… λούτσο (ευνόητος ο θόρυβος λόγω της γνωστής ηχητικά συγγενικής λέξης) που το είπε στην εκπομπή, άλλοι την έβγαζαν χαζή και άλλοι αγράμματη. Αυτή έκανε συνειδητό λογοπαίγνιο και τα βόδια “μάσησαν”.

Θυμάμαι τότε να γράφω ένα άρθρο στο ΝΙΤRO, εξηγώντας τους πως η Ελένη κρύβει μαγικά, ότι είναι “γάτα” και πανέξυπνη και τους περνάει όλους ψιλό γαζί. Ξέρει καλά ότι η τηλεόραση δεν αγαπάει τους πολύ… έξυπνους. Ο κόσμος που βλέπει τηλεόραση (και δεν είναι δα και στις ανώτερες κοινωνικές και εκπαιδευτικές βαθμίδες) τούς θέλει στα κυβικά του. “Οργανωμένο έγκλημα” έκανε εναντίον των “ξύπνιων” η Ελένη.

Είναι από τις ελάχιστες γυναίκες στη σόουμπιζ που δεν είναι νευρωτική. Μιλάει ήρεμα. Ταράζεται δύσκολα. Δε μιλάει για τη δουλειά της όπως διάφοροι φίλοι μου και φίλες μου στην τηλεόραση.

Ξαπλώνει με τις ώρες στον ήλιο και δεν δίνει μία. Ξέρει ότι τα λεφτά της τα ‘βγαλε μόνη της και έχει “γραμμένες” τις κατινιές ή τα κραξίματα ή τις κακίες, στα παλιά της τα παπούτσια. Δεν δίνει μία. Μόνο με το διαζύγιο κουνήθηκε το “πλοίο”. Τη ζηλεύω βαθύτατα γι’ αυτό.

Και είναι -ξαναλέω- και επιχειρηματική γάτα. Στις εποχές των “παχιών αγελάδων” μού έδινε συμβουλές να κρατήσω καμία καβάτζα for the raining day, για τα παιδιά και για μένα και δεν την άκουσα. Ενώ έπρεπε, μιας και είναι και πολύ καλή… αστρολόγος! Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε, δυστυχώς!

Άρα, συστήνω στα διάφορα site να μην ανησυχούν για την Ελένη. Ξέρω, δεν ανησυχούν, να πουλήσουν θέλουν οι άνθρωποι και η Ελένη είναι το best seller στα ιντερνετικά κλικς. Και να… χαιρεκακίσουν κάποιοι αν θα ξαναπάρει τόσο μεγάλο συμβόλαιο! Σιγά τα δένδρα!

25 χρόνια στην κορυφή, 15-20 χρόνια με τα μεγαλύτερα συμβόλαια και με τη διαχείριση που κάνει (και δεν σπαταλάει, παρότι της βγάζουν το λάδι με αυτές τις Μαλδίβες λες και είναι έγκλημα, όταν το Instagram είναι γεμάτο από… αθώα κοριτσάκια, συνοδούς εδάφους-αέρος, να ποζάρουν στις “Μαλντίβες” και τα “Ντουμπάγια”) η Ελένη έχει καβάτζα για δυο ζωές. Εννοώ και των παιδιών της μαζί.

Γι’ αυτό και πιστεύω ότι η Ελένη ή θα πάρει συμβόλαιο που θα το βρίσκει ικανοποιητικό ή αν αισθανθεί ότι θα πήγαινε στη… φθήνια, θα ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΕ και θα πήγαινε σπίτι της. Και δεν εννοώ τον Alpha.

Αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει η μεταγραφική περίοδος και οι προτάσεις έχουν γίνει όπως στο ποδόσφαιρο: Αν ικανοποιηθεί θα πάει κάπου ή θα μείνει. Αν όχι, τη βλέπω σπίτι της με πολλά ταξίδια.

Χωρίς, ίσως, να το ξέρει, η Ελένη πραγμάτωσε την ουσία της ελευθερίας, που είναι απλή έννοια! Ελευθερία έχεις μόνο όταν πια δεν έχεις ανάγκη κανέναν!

Το ‘χω καταλάβει πια στο πετσί μου.