«Ένα περίεργο, θερμό καλοκαίρι…»
Ο Πέτρος πάει παντού

«Ένα περίεργο, θερμό καλοκαίρι…»

«Ένα περίεργο, θερμό καλοκαίρι…»

O Πέτρος Κωστόπουλος πήγε στη Μύκονο (του άρεσε;) και μίλησε με την κόρη του στην Αμερική (τι του είπε;)

Σήμερα 24 Ιουλίου οι Έλληνες δεν έχουν πάει ακόμη διακοπές… Και δεν ξέρω αν θα πάνε, πότε και πού…

Συμβαίνει ένα περίεργο φαινόμενο. Τα μέρη που έχουνε περισσότερο κόσμο είναι αυτά που πας απευθείας με αυτοκίνητο. Τα άλλα σχεδόν άδεια. Ούτε καράβια γεμίζουν ούτε αεροπλάνα. Προφανώς κάποιοι- πολλοί – φοβούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς…

Και κατά τη γνώμη μου εντελώς λαθεμένα. Απ’ ότι έζησα πετώντας ή πηγαίνοντας με καράβι, είδα τα μόνα μέρη όπου υπήρχαν όλες οι προφυλάξεις! Μάσκες παντού και στα καράβια και αποστάσεις. Όλοι με μάσκες!

Προφανώς και κινδυνεύεις περισσότερο σε μπαρ, κλαμπ ακόμη και εστιατόρια, που οι αποστάσεις είναι πάντα σχεδόν μικρές, και κανένας δεν φοράει μάσκα. Ε, δεν τρως ούτε πίνεις με μάσκα. Άσε που αργά τη νύχτα θα έσκιαζες και τον κόσμο…

Όπως και να είναι όμως αυτό συμβαίνει. Όπως γίνεται και χαμός τα ΣΚ στα beach bar και τα κλαμπ. Τότε πάνε οι νεαρότεροι και κομπλάρουν μέχρι τα ταβάνια τα μαγαζιά από Χαλκιδική μέχρι Κρήτη και από εκεί μέχρι Μύκονο. Ψάξτε σε κάποιους λογαριασμούς στο ινστα και θα ανακαλύψετε εύκολα το τι γίνεται στα γνωστά μέρη και κλαμπ. Κόλαση…Τι προφυλάξεις και χαζομάρες. Ο ένας πάνω στον άλλο είναι. Μέχρι και έγκυος μπορεί να μείνει γυναίκα..

Ούτε ο χορός μπορεί να κοπεί, κυρίως σε νέους ανθρώπους, ούτε το ποτό, ούτε κυρίως το καλοκαιρινό φλερτ που τους φέρνει πολύ κοντά. Μα πάρα πολύ κοντά. Και αφού μόνο εκεί είναι ζωντανά πάνε και μεγαλύτεροι. Έτσι ήταν πάντα…

Σε αντίθεση με τα όσα πιστεύαμε η Νότια Γαλλία και η Νότια Ιταλία , πάρα τον χαμό με τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς απ τον γαμοϊό, έχουν τον περισσότερο τουρισμό!

Και αυτό γιατί πας με αυτοκίνητο! Τίγκα το Saint Tropez, άδεια η Μύκονος! Παντού όπου φτάνει αυτοκίνητο πάνε χιλιάδες ανθρωποι. Απ’ όλα τα χλιδάτα, ας τα πούμε έτσι, μέρη, αυτό που έχει τους περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα είναι το Costa Navarino, στο οποίο βέβαια πας με αυτοκίνητο.

Είπα Μύκονο και τσιγκλίστικα τώρα. Τα καταλύματα, δωμάτια, σπίτια, ξενοδοχεία είναι τα μόνα που έχουν ρίξει τιμές…Τα περισσότερα εστιατόρια, μπαρ κλπ τις έχουν αυξήσει κιόλας!

Μέχρι τώρα έλεγαν ότι είναι ακριβά γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Βάσει του οικονομικού νόμου της προσφοράς και της ζήτησης… λέμε τώρα…

Τώρα που δεν  υπάρχει ζήτηση πάνε να ρεφάρουν (λέμε τώρα) διάφοροι πονηροί με ακριβότερες τιμές. Μαγαζί, τύπου καφέ στα Ματογιάννια, χρεώνει την καλή βότκα (με μεζούρα, για τρεις γουλιές) 16 ευρώ! Θεός και κύριος! Στη λαϊκή γενικά παραλία του Super Paradise, σε λαϊκό μαγαζί και όχι χλιδάτο, με άδεια τη μισή παραλία χρεώνουν 50 ευρώ για ομπρέλα και δυο ξαπλώστρες! Και το κοκτέιλ της συμφοράς, 15-16 ευρώ γιατί ο μπάρμαν στην παραλία, πρώην γιδοβοσκός, λέει ότι κάνει (όπως όλοι) signature κοκτέιλ. Τώρα τι πάει να πει signature δεν ξέρει αλλά το χει σίγουρα για καλό…

Γι’αυτό Μύκονο πας (αν δεν είσαι γόνος, όχι καλαμαράκι, αλλά πλούσιας οικογένειας) μόνο αν σε καλέσουν σε κανένα σπίτι και ταυτόχρονα να γνωρίζεις και τα 5-10 μαγαζιά που και καλά μαγειρεύουν και έχουν τιμές ανθρώπινες γι’ αυτό που δίνουν. Υπάρχουν και αυτά.

Τώρα αν έχεις λεφτά μάγκας είσαι. Ειδικά φέτος που δεν έχουν έρθει οι ξένοι και οι Άραβες που αφήνουν ομολογημένα τα περισσότερα λεφτά. Άρχοντα σε έχουν παντού, θα αισθάνεσαι σαν τον Ντόναλντ Τραμπ. Εικόνισμα σου κάνουν για ένα χρόνο βέβαια.

Φέτος θα βρίσκεις εύκολα την ξαπλώστρα και το τραπέζι που άλλες χρονιές το πάλευες!

Για φέτος η Μύκονος, ξαναγάπησε τους Έλληνες (για να τους κερατώσει του χρόνου βέβαια). Οικογένειες στα νησιά δεν έχουν πάει ακόμη ούτε για δείγμα. Ίσως δεν υπάρχει και σάλιο μετά την καραντίνα ή φοβούνται ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει σάλιο αν ξαναγυρίσει η κατάρα του Φαραώ πάλι. Ελπίζω να γίνει το θαύμα την επόμενη και τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου όπως πάντα.

Να πάρουν λίγο μπρος οι ανθρωποι στα τουριστικά μέρη, να δουλέψουν, να κάνουμε και διακοπές, να γεμίσουμε ήλιο σαν μπαταρίες, γιατί το φθινόπωρο που έρχεται δεν ξέρεις καθόλου τι σουρπρίζ (στα γαλλικά το τονίζω!) μας επιφυλάσσει…

Ξέρει κανείς μήπως; Ούτε επιστήμονας ούτε πλανητάρχης ούτε η Άση Μπήλιου ξέρουν τι θα γίνει. Οπότε λίγες διακοπές, όπου γουστάρει ο καθένας, καλό θα κάνουν κυρίως στο νευρικό σύστημα που μάλλον θα ξαναδοκιμαστεί! Καραντίνα δεν θα γίνει, αλλά από κηδείες καλά θα πάμε, παγκόσμια εννοώ (φτου!). Εντάξει, πλάκα μαύρη κάνω. Δεν θα ξαναγίνει το ίδιο εκτός και αν οι Αμερικάνοι ξαναψηφίσουν κανένα Τραμπ πάλι και πάνε για αυτοκτονία… Ή κανένα Μπαλσονάρου.

Κόλαση μου λέει η κόρη μου (αλλά και ο Παγκόσμιος οργανισμός Υγείας) στην Καλιφόρνια και το Μαϊάμι. Εκεί που ο πολιτισμένος κόσμος το έχει ξεπεράσει 95%, η Αμερική θυμίζει αφρικανική μπανανιά στην αντίδραση της στον γαμοϊο. Τούβλα. Από τον πρόεδρο τους μέχρι ένα 40% τουλάχιστον του πληθυσμού, που είναι τόσο βλάκες που είναι για δέσιμο και φούντο με βαρίδια στον Ατλαντικό. Να το κάνει στόρι ο Νταν Μπράουν.

Κατά τα άλλα πανηγυρίζω που ξανά ήρθε ο Σλούκας στον Ολυμπιακό. Και έρχεται σε μια εβδομάδα ένα υπέροχο θέαμα στην τηλεόραση!!

Καλά ντε μη βαράτε! Δεν εννοώ τη γελιοδέστερη ελληνική τηλεόραση όλων των εποχών (less than zero παρουσιαστές κατά κόρον και σκουπίδια εκπομπές) αλλά το μηχάνημα της τηλεόρασης… Θα έχει όλη μέρα τους τελικούς του NBA που θα γίνονται μέσα σε μια τεράστια αποστειρωμένη φούσκα.

Πάλι οι γκόμενες θα βγαίνουν μόνες! Θα είναι η χαρά του άμπαλου, βαρεμένου και βαρετού άνδρα μέσα στο κατακαλόκαιρο! Θα παίζει μόνος του σε όλο το γήπεδο…