“Η εβδομάδα της βλακείας”
Ο Πέτρος πάει παντού

“Η εβδομάδα της βλακείας”

“Η εβδομάδα της βλακείας”

Ο Πέτρος Κωστόπουλος γράφει για τον "σεξισμό" του Λούλη, το "ριάλιτι" των καθηγητών και τα μπιρόνια των λουομένων σήμερα

Δεν ξέρω αν φταίει για αυτά η μεγάλη πανσέληνος του Μαΐου που μάλλον κουρκουτιάζει τα μυαλά και τι προέβλεπε η Άση Μπήλιου λίγο πριν, αλλά τέτοια ομοβροντία λάθος αποφάσεων,γελοίων προφάσεων και ανόητων δικαιολογιών σε εθνική κλίμακα, σπάνια συναντάς. Επί παντός επιστητού νομίζω. Πανηγύρι ανοησίας…Καλύπτει και «σεξισμούς» και συνδικαλισμούς και παιδεία και κορονοϊό και παραλίες και μπίρες.

Σεξιστικό λέει το σποτάκι για τις πλατείες με τον Λούλη! Γιατί λέει, ο Λούλης τη «λέει» στην υποτιθέμενη γκόμενά του (σεξιστική λέξη να τη λες για γυναίκα… εννοείται!) που θέλει να πάει πλατεία! Άρα το ον γυναίκα εν συνόλω θεωρείται ανεύθυνο, ελαφρόμυαλο, χαζό! Αυτός ήταν ο σκοπός φαίνεται του ανθρώπου που έγραψε το σενάριο και όχι ο κορονοϊός.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια ξεκίνησε η κόντρα, που κάνει πόλεμο χαρακωμάτων μιας και δεν τον παίρνει η κατά μέτωπο σύγκρουση, ο χορός της βλακείας αλλά σύντομα υιοθετήθηκε απ’ τους γνωστούς κύκλους που υπεραμύνονται ασυλλόγιστα ό,τι περπατάει και πετάει αρκεί να μην είναι άνδρας, λευκός και άνω των 18. Ως γνωστόν το λευκό αρσενικό φταίει και για τους 4 Ιππότες της Αποκαλύψεως, τον Darth Vader και τον Ντόναλντ Τραμπ αποκλειστικά. Άσχετα αν τον ψήφισε πάνω από το 50% των γυναικών την ίδια στιγμή που τον λένε σεξιστή. Οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο ον είναι αθώο για οποιοδήποτε έγκλημα. Εκεί καταλήγει η λογική του παραλόγου και της υπερβολής.

Ωραία καραμέλα, νέας κοπής όλο αυτό το πανηγύρι. Ξεκινάει από μια δίκαιη βάση βέβαια για να καταλήξει σε υστερία, ξεσπώντας επί δικαίων και αδίκων. Αν στο σποτάκι δηλαδή πρωταγωνιστούσε η Λέχου και έλεγε στον γκόμενό της (όχι σεξιστική λέξη, αφορά άντρες και χρησιμοποιείται ευρέως στο Instagram και στο FB από γυναίκες) τα ίδια που λέει ο Λούλης, θα ήταν σεξιστικό το σποτάκι ή θα έλεγε επιτέλους την αλήθεια για το απερίσκεπτο αρσενικό που ούτε γονιός ξέρει να ‘ναι αλλά ούτε και κάλτσες και σώβρακα μαζεύει, και κωλοβαράει όλη την ώρα και στις πλατείες γυρνάει σαν χουλιγκάνος με μπιρόνια, και μιλάει για κώλους και μπάλα; Οι γυναίκες που ήταν στις πλατείες ήταν προφανώς όμηροι, θύματα καταναγκασμού και εκβιασμού.

Ουδείς θα έλεγε τίποτα, όπως δεν είπε τίποτα και για το σποτάκι της Σταυροπούλου που θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί σεξιστικό μιας και έστω μέσα από τον αυτοσαρκασμό μάς κάνει να γελάμε με τη “χοντρή” που έχει t-shirt σε μέγεθος πανιού ιστιοπλοϊκού σκάφους. Και φτιάχνει βέβαια μάσκα ασφυξίας, από αυτές που χρησιμοποιεί η CIA για να κάνει τεχνητό πνιγμό στους τρομοκράτες. Ο ιός δεν μπαίνει αλλά ούτε και ο αέρας μπαίνει.

Και κανείς δεν κράζει τη Λέχου που έχει φιλενάδες που τις παρουσιάζει τόσο νούμερα που θέλουν στα 50 τους να πάνε στις πλατείες, που ως γνωστόν πάνε τα τεκνά, να ξεσαλώσουν; Δεν είναι σεξιστικό αυτό; Καθόλου;

Και τι μπινελίκι έφαγε ο δύσμοιρος ο Λούλης δε λέγεται! Λες και έφταιγε πουθενά που δέχτηκε να παίξει στο σποτάκι δωρεάν ή λες και είναι σαν τον τύπο που μιλάει ψιλομαγκουλίστικα στην κοπέλα του, ο ίδιος. Έλεος πια, Χριστιανοί! Άλλη μια φορά φάνηκε ότι πολλοί από τους “αντιρατσιστές” και “αντισεξιστές” απλά μισούν αυτόν που απέκτησε μια επωνυμία ή έκανε μια επιτυχία. Τον ξέσκισαν τον Λούλη “αθώοι άνθρωποι”! Αντιρατσιστές! Απλοί κυνηγοί του scalp επωνύμων. Νέο επάγγελμα μέσα στην κρίση εφευρέθηκε: Η εκδίκηση του ανώνυμου (χωρίς ΑΦΜ και ποινικό μητρώο) αγωνιστή.

Όπως είπε και ο ίδιος σωστά, δεν μπορείς να αρθρώσεις κουβέντα για γυναίκα και να μη σε βαράνε όλα τα κανόνια του Ναβαρόνε και του διαστημόπλοιου Enterprise ταυτοχρόνως.

Αλλά ας το πάμε λίγο μακρύτερα και ας καταγγείλουμε και ότι μάλλον κάποιες… χαζές και θύματα, που παρότι δουλεύουν και έχουν ένα κοινωνικό πρόσωπο, θέλουν και ονειρεύονται ταυτόχρονα ρομάντσα με ανοίγματα πόρτας, προτάσεις γάμων με δαχτυλίδια, χάδια, ρομαντικά ταξίδια, θηλυκή συμπεριφορά χωρίς μπινελίκια και μαγκιές και ένα παλικάρι που γυρίζει τούμπα τον πλανήτη και τους ανθρώπους για αυτή… Όλα αυτά είναι προσβλητικά και σεξιστικά για τη γυναίκα γιατί προφανώς την μετατρέπουν σε αδύναμη, άβουλη και εξαρτημένη Κατινίτσα. Αλλά μάλλον είναι μια κατηγορία γυναικών που δεν υπάρχει κι εγώ την εφηύρα.

Για να μπω βέβαια και στην ουσία του θέματος και τα τρία σποτ ήταν αποτυχημένα. Άστοχα και άτοπα, με λάθος πρωταγωνιστές και λάθος σενάρια. Καμία σχέση με το σποτάκι του Παπαδόπουλου που έγραψε και το έμαθαν και τα πιτσιρίκια απ’ έξω. Και δεν είναι μόνο ότι έπαψε να υπάρχει μία δραματικότητα στην περίσταση όπως ήταν στην αρχή της καραντίνας. Είναι που ο Λούλης δεν μπορεί να μιλήσει σε τεκνά, έχει λάθος διάλογο και στο τέλος μιλάει στον κανένα.

Ο Λούλης είναι ένας πάρα πολύ καλός ηθοποιός, καλά τα πήγε, αλλά σε λάθος έργο. Ή κανένας ποδοσφαιριστής ή κανένας μπασκετμπολίστας ή καμία περσόνα των social media (από αυτές που έχουμε πήξει αλλά έχουν από 500.000 έως ένα εκατομμύριο followers, ας αναρωτηθούν οι νεοφεμινίστριες γιατί) θα μπορούσαν να μιλήσουν πιο εύκολα και με άλλο τρόπο σε νέους ανθρώπους.

Στο σποτάκι της Σταυροπούλου χάνουμε τζάμπα χρόνο στον αυτοσαρκασμό της “χοντρής” για να κάνουμε μια μάσκα που δεν θα την κάνει ποτέ κανένας. Και τέλος αυτό με τη Λέχου είναι σαν να μην έγινε ποτέ. Καμία γυναίκα συνομήλική της δεν θα έτρεχε στις πλατείες. Ίσως αν μίλαγε για συνωστισμό σε κομμωτήρια και νυχάδικα από ό,τι είδα στο Ινστα και στο FB θα ήταν πιο πετυχημένο. Σεξιστικό; Σόρι, αλλά αυτό μου είπαν, αυτό είδα και αυτό διάβασα σε όλα τα social media από τις ίδιες.

Και μετά ήρθαν οι καθηγητές να γίνουν ρόμπα. Μόνοι τους καρφώθηκαν ότι φοβούνται τη δημόσια εικόνα τους. Ριάλιτι λέει θα γίνουμε; Τι λέει ο αγράμματος ποιητής (αν κρίνουμε από 2- 3 πανό στη Βουλή με τρελά ορθογραφικά λάθη που ούτε η ένωση πατωματζήδων-σοβατζήδων δεν έχει κάνει..) και δεν το ‘χουμε καταλάβει; Ότι ό,τι λέει και κάνει στην τάξη μένει στην τάξη όπως γίνεται στο Λας Βέγκας; Το Hangover παραδίδουν ή μαθηματικά; Και για ποιο ριάλιτι μιλάνε, όταν οι ίδιοι θα είναι οι μόνοι και πρωταγωνιστές και κομπάρσοι; Δεν πρόκειται να δείχνουν και τους μαθητές. Αυτοί θα βλέπουν! Ριάλιτι με έναν δεν υπάρχει. By the way έβλεπα την κόρη μου να είναι στην Ελλάδα και να κάνει με βίντεο live μαθήματα με το Πανεπιστήμιο στην Αμερική όπου φαίνονται και ο καθηγητής που δίδασκε και οι φοιτητές όλοι σε κοντινό πλάνο. Ηλίθιοι είναι όλοι τους ή τους έβαλαν τσιπάκια στον εγκέφαλο;

Ντρέπονται για τον εαυτό τους, όταν αυτού του τύπου η διδασκαλία γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, τις περισσότερες φορές μάλιστα με αίτημα των ίδιων των καθηγητών; Πού ζούμε; Στα 70s και πιστεύουν ότι κάτι τέτοια περνάνε ακόμη στη κοινωνία; Ίσως. Γι’ αυτό μάλλον και μεταμφιέστηκαν διάφοροι σε μεσήλικες γκρούπις των ZZ top και των Jethro tull από ό,τι είδα. Και μας ψύλλιασαν άσχημα με αυτή την άρνηση. Μάλλον πρέπει να κατέβουμε σε διαδήλωση και εμείς οι γονείς των μαθητών για να μπούνε κάμερες να δούμε τι ακούνε τα παιδιά μας.

Και πάμε και στη τελευταία πατάτα. Την έκανε το κράτος ολόκληρο μαζί με τον ήρωά μου, τον Τσιόδρα. Ανοησία ολκής!!! Απορώ πως τόσοι πολλοί άνθρωποι μαζί έκαναν τέτοιο λάθος. Λάθος απ’ τη μια μεριά για γέλια αλλά απ την άλλη μέχρι και σε επεισόδια θα μπορούσε να οδηγήσει σήμερα και αύριο.

Απαγορεύεται λέει να σερβίρουν αλκοολούχα ποτά τα beach bar και οι παραθαλάσσιες καντίνες, αλλά επιτρέπεται να κουβαλήσει ο κάθε λουόμενος το ποτάκι του!!!
Πόση ανοησία; Θα σκάνε με ψυγειάκια με μπίρες, ουίσκι, βότκες και σέηκερ και θα αγοράζουν χυμούς επί τόπου για να κάνουν “υποβρύχια” και κοκτέιλ!!!

Ούτε ο επιθεωρητής Κλουζώ δεν θα ‘κανε τέτοια γκάφα!!

Και εύκολα κάποιος ηλίθιος μπορεί έτσι να καλέσει την Αστυνομία καταγγέλλοντας τον μπάρμαν ότι αυτός τα πουλάει και να γίνει Τέξας χωρίς λόγο και αιτία.

Και εύκολα επίσης από την άλλη μεριά ο καντινατζής ή ο μπάρμαν θα μπορούν να σου ξαναγεμίζουν τα ποτήρια αφού το αλκοόλ θα ρέει. Εδώ τα μοίραζαν παράνομα σε πλατείες, στην παραλία θα κωλώσουν; Εδώ θα έχουν και έναν λόγο παραπάνω. Δε φτάνει που θα ‘μαστε τσαμπατζήδες, θα γεμίσουμε και την παραλία με μπιρόνια. Δύο μέρες θα μαζεύουν.

Έχω την αίσθηση ότι όσο άψογα χειρίστηκε η κυβέρνηση την καραντίνα τόσο πάει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα προς την πλήρη ομαλότητα. Λάθη, αλλαγές γραμμής και αποφάσεων που δείχνει ότι πάμε στην απελευθέρωση με το αβέβαιο, μετέωρο βήμα του πελαργού.

Και βέβαια περιμένω μετά τον “σεξισμό” να βγούνε παρόμοια καραγκιοζόπουλα να καταγγείλουν τώρα τον Τσιόδρα για ρατσισμό μιας και “στοχοποίησε” τις αυθαιρεσίες στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα (μειονότητα δεν είναι οι άνθρωποι;) που παρουσίασαν ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, και βρεθήκαν θετικά 35 άτομα μέχρι στιγμής. Αυτοί αποφάσισαν μόνοι τους να κάνουν εξετάσεις, να δώσουν μόνοι τους ιατρικά πιστοποιητικά και μόνοι τους πήραν άδεια να κυκλοφορούν ελεύθεροι όπου θέλουν… Οπότε καλά έκαναν να επιτεθούν στο λεωφορείο που πήγε να πάρει τους φορείς του ιού, να βάλουν φωτιές και να τραυματίσουν και τον δημοσιογράφο.

Ας το ξαναδούνε λίγο. Κρίμα να τα χαλάσουνε στο τέλος. Με… χαζΑμάρες που λέμε και ‘μεις για πλάκα.

Πότε περνάει η επιρροή της πανσελήνου, Άση;