«Ηλιθιότητα και τρέλα: Από το Big Brother και το Bachelor μέχρι τους μασκομάχους»
Ο Πέτρος πάει παντού

«Ηλιθιότητα και τρέλα: Από το Big Brother και το Bachelor μέχρι τους μασκομάχους»

«Ηλιθιότητα και τρέλα: Από το Big Brother και το Bachelor μέχρι τους μασκομάχους»

Ο Πέτρος Κωστοπουλος, η «βόμβα» του Μεγάλου Αδερφού και ο «πόλεμος» της μάσκας

Έλειπα σε ταξίδι για μια δουλειά και έχασα τα… live για το κατόρθωμα του Κρητικού… λεβέντη στο Big Brother. Διάβασα στο ίντερνετ πολλά άρθρα για το φαινόμενο, σωστά σχεδόν όλα, για την αναφορά στον σεξισμό και την κακομαγκιά που ξέρασε ο Αντώνης ο Πορθητής. Έχουν γραφτεί όλα οπότε να συμπληρώσω θέλω απλώς.

Πέρα από τον σεξισμό του, θέλω απλά να πω ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι και πανίβλακας και ψυχικά διαταραγμένος. Όχι, δεν εννοώ ότι αθωώνεται λόγω βλακείας. Όταν μιλάς σε κάμερες και το ξέρεις, λες ενσυνείδητα αυτό που θες. Τον θεωρώ διαταραγμένο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι από την αντρική σκοπιά… Υπάρχει και αυτή… Όταν λες ότι… «αδειάζεις» και ότι αν δεν κάτσει το βιάζεις, τότε σίγουρα δεν πας καλά. Κάποια ανωμαλία έχεις στον εγκέφαλο.

Οι κανονικοί άνδρες δεν μπορούν να βιάσουν από όσο ξέρω, έστω και αν έχουν φτάσει στο κρεβάτι, αν δεν θέλει η γυναίκα. Δεν μπορείς, δεν γίνεται λειτουργικά αν δεν συμμετέχει η γυναίκα, δεν φτιάχνεσαι, χαλιέσαι, πώς το λένε; Δεν λειτουργεί το όργανο. Κρύβεται.

Και αυτό το λέω ακόμη και για εκείνους που δεν θα έδειχναν σεβασμό απέναντι στην άρνηση ή την απροθυμία της γυναίκας να κάνει σεξ, που θα το έκαναν οι περισσότεροι, που από ό,τι γνωρίζω σε όλη μου τη ζωή αυτοί είναι μια θλιβερή μειοψηφία. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση αυτής της μειοψηφίας κατά τη γνώμη μου πάλι δεν μπορείς να συνεχίσεις. Δεν είναι μόνο το θέμα του σεβασμού στον άλλον και ένα δεύτερο είναι η ίδια η φυσική λειτουργία. Αυτός που μπορεί να βιάσει με οποιονδήποτε τρόπο είναι άλλη ράτσα, άλλη περίπτωση και είναι σαφές ότι είναι άρρωστοι που μετατρέπονται εύκολα σε ζώα θεωρώντας προφανώς και τη γυναίκα μπροστά τους ζώο και αυτή.

Τώρα το να το διακηρύξεις κιόλας σε τηλεοπτική εκπομπή δεν ξέρω αν είσαι απλώς ηλίθιος ή αν πλέον δεν ελέγχεις όχι μόνο το πουλί σου αλλά κυρίως τον εγκέφαλό σου. Το παιδί αυτό ήταν ανεξέλεγκτο από όλες τις μεριές. Τώρα το τι σημαίνει ότι ανέβασε στο Ιnstagram έναν κρεμασμένο σαν πρώτη ανάρτηση μετά το γεγονός είναι σαφές ότι σε βάζει σε κάποιες σκέψεις. Είναι θέμα των γονιών του καταρχήν να τον προσέξουν.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς εκφράστηκε δημοσίως με αυτόν τον τρόπο. Πού ζούσε τόσα χρόνια; Απομονωμένος σε μαντρί με γίδια; Νεάντερταλ πού βρέθηκε ξαφνικά σε πόλη; Δεν κατάλαβε ποτέ ότι θα φάει το «ξύλο» της χρονιάς του; Πόσο μάγκας αισθανόταν όταν το είπε; Γι’ αυτό λέω ότι ο άνθρωπος δεν πάει καλά από καμιά μεριά. Μόνο ψυχολόγος θα μπορούσε να μας το εξηγήσει.

Αλλά είχε ήδη ξεκινήσει από την πρώτη μέρα που δήλωσε ότι δεν αντέχει τους γκέι. Το κανάλι αντί να τον διώξει τον άφησε μέσα. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια επιβάλλεται η ψυχολογική εξέταση των συμμετεχόντων πριν μπούνε στο παιχνίδι. Έτσι έγινε και εδώ, έτσι επιβάλλεται. Αν αυτός είναι μαλάκας για δέσιμο, το κανάλι μήπως δεν το ήξερε; Όταν μίλησε με το που μπήκε για τους γκέι απαξιωτικά δεν έπρεπε να φάει με τη μία το σουτ; Το ήξεραν, το είδαν ότι είναι έτσι από την αρχή. Και τον άφησαν ξέροντας (έμπειροι άνθρωποι είναι, γάτες σε άλλα) ότι θα έρθει η ώρα να βγάλει τα λεφτά του με κάτι παρόμοιο ή πιο χοντρό. Μη λέμε και ψέματα, ότι στο κανάλι τούς… ξέφυγε. Μια χαρά ήξεραν ότι από στιγμή σε στιγμή θα ανατιναζόταν ο Αντωνάκης σαν απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Και τον περίμεναν. Δεν είναι ηλίθιοι.

Όπως να μη λέμε ψέματα για το Bachelor. Δεν είναι ξεφτίλα 20 γυναίκες να στήνονται τηλεοπτικά στα τέσσερα, η μία μετά την άλλη σαν προβατίνες επί σφαγή για τον Ροδόλφο Βαλεντίνο, δηλαδή τη δημοσιότητα και τα λεφτά του τελικού;

Τι λένε για αυτό όσοι και κυρίως όσες καταγγέλλουν (και σωστά αρκετές φορές, όχι όλες, έχουμε σαλτάρει με το politically correct πια) τον σεξισμό;

Μόνο οι άνδρες είναι υπόλογοι; Όταν από μόνες τους, στον αέρα, υπόσχονται τα πάντα για να… γητέψουν τον ομορφονιό τι ακριβώς κάνουν; Ειδύλλιο; Επάγγελμα; Ψυχική αναζήτηση; Ψάχνουν την αδελφή ψυχή; Τι βαθμό παίρνουν στην κλίμακα του IQ; Πόσο χαμηλά πρέπει να πέσουν για 5 τάλιρα και την αναζήτηση της δημοσιότητας με ημερομηνία λήξης; Ένα στριπτίζ στην Πλατεία Ομονοίας και περισσότερη δημοσιότητα θα φέρει και πιο αξιοπρεπές θα ήταν από τις κατινιές, τα τσακώματα και τα μαϊμού δάκρυα για ένα τριαντάφυλλο. Πόση διαφήμιση είναι αυτή για τις γυναίκες και τον αντισεξισμό;

Και όχι ότι αυτά τα φαινόμενα βέβαια περιορίζονται μόνο στην τηλεόραση. Τίγκα είναι εκεί έξω από συναγωνίστριες των κοριτσιών του Bachelor. Πόσο ξένη είναι με αυτή την αντίληψη η περίπτωση με το βιτριόλι; Μήπως και το Bachelor είναι «κοινωνικό πείραμα» όπως λένε στο Big Brother; Ποιο πείραμα ακριβώς; Να δούμε πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει μια γυναίκα;

Aλλά έχουμε και σοβαρά πράγματα που τα δημιουργούν μη σοβαροί άνθρωποι. Τι θα κάνουν αύριο στα σχολεία οι συνωμοσιολόγοι, οι μασκομάχοι, οι ψεκασμένοι κάθε είδους; Θα δούμε πάλι σκηνές απείρου κάλλους να ποδοπατάνε και να καίνε μάσκες σαν το μαντήλι της Λίντα Μπλερ στον «Εξορκιστή»; Θα υψώσουν ανθρώπινα τείχη στις πόρτες των σχολείων οι βλαμμένοι, που αρνούνται την παγκόσμια ιατρική κοινότητα; Θα φέρουν ασθενοφόρα να μαζέψουν τα παιδάκια που δήθεν θα δηλητηριαστούν από το… διοξείδιο του άνθρακος στις μάσκες; Θα εκφοβίσουν καθηγητές να ανεχτούν τα παιδιά τους στην αίθουσα; Θα είναι οι καθηγητές θα την πληρώσουν τελικά; Ο αγιασμός θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία με παρουσία ΜΑΤ στις εισόδους των σχολείων; Θα πλακωθούν οι μασκομάχοι με τους άλλους γονείς που πιστεύουν ότι όποιος δεν φοράει μάσκα είναι ωρολογιακή βόμβα και δικαίως;

Υπάρχει πουθενά στον πλανήτη συνταγματικό δικαίωμα, όπως ισχυρίζονται οι ηλίθιοι, που να στρέφεται εναντίον της δημόσιας υγείας; Θα γίνουμε ρεζίλι παγκοσμίως;

Τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα μου θυμίζουν σε χειρότερο, οι μασκομάχοι. Τις ίδιες παπαριές λένε. Ένας Βαρουφάκης τους λείπει για την μπαρουφολογία τους μπας και μπουν και αυτοί κάποια μέρα στη Βουλή. Τυφλός τυφλόν οδήγαγε κι είδαν το φως στον λάκκο.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το ψυχολογικό προφίλ όλων αυτών των ανθρώπων που παντού βλέπουν συνωμοσίες. Για το πολιτικό τους προφίλ δεν αναρωτιέμαι και πολύ, οι περισσότεροι είναι ακροδεξιοί. Και ανόητοι.

Είδα και άκουσα σε μια σύνδεση του Ευαγγελάτου μια μάνα μασκομάχο και φρίκαρα. Αλλά γέλασα κιόλας. Ό,τι να ‘ναι. Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή. Ούτε ειρμός, ούτε επιχείρημα, συζήτηση με κοριτσάκι νηπιαγωγείου έμοιαζε, μην πω τίποτα χοντρότερο. Καμία έκπληξη δεν μου προκάλεσε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ήταν τελικά και πρώην υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Έγραφα πριν κάνα δυο βδομάδες για το βιβλίο του καθηγητή Τσιπόλλα, «Οι αρχές της ανθρώπινης ηλιθιότητας».

Υπενθυμίζω με αφορμή τους ψεκασμένους μασκομάχους ότι «ο ηλίθιος είναι ένα πρόσωπο που προκαλεί ζημιές σε άλλο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων, ενώ ο ίδιος δεν απολαμβάνει κανένα κέρδος ή ακόμα υφίσταται κάποια απώλεια».

Ο άλλος κανόνας του Τσιπόλλα λέει και μάλλον αναφέρεται σε εμάς τους υπολοίπους: «Πάντοτε και αναπόφευκτα ο καθένας μας υποτιμά τον αριθμό των ηλίθιων ανθρώπων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας». Ευτυχώς πια με τα social media έχουμε ανοίξει τα κιτάπια και καταμετρούμε τον αριθμό των ηλιθίων.