«Μας τα έχει ζαλίσει ο Ερντογάν»
Ο Πέτρος πάει παντού

«Μας τα έχει ζαλίσει ο Ερντογάν»

«Μας τα έχει ζαλίσει ο Ερντογάν»

Ο Πέτρος Κωστοπουλός παρακολουθεί το ρεσιτάλ ασυναρτησίας στο Αιγαίο και τον πρώην... άθεο Αλέξη Τσίπρα

Ξαναγύρισε, χτες, λέει πάλι το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αφού έκοψε αρκετές βόλτες ανάμεσα σε Καστελόριζο και Κύπρο. Λιγότερο «απειλητικό» με μικρότερη συνοδεία πολεμικών σκαφών. Αυτή τη φορά το βλέπω να περνάει στις ειδήσεις των sites στη δεύτερη δεκάδα με τάση για εξαφάνιση.

Έχει κουράσει πια ο Ερντογάν. Λογικό. Ο κατά φαντασίαν νεοσουλτάνος εδώ και 7-8 μήνες βρίσκεται σε νευρική παράκρουση με την Ελλάδα. Εδώ ο όλος κόσμος καίγεται με τον κορωνοϊό και αυτός το χαβά του με την Ελλάδα, που μάλλον τη βλέπει σε εφιάλτες στον ύπνο του κάθε βράδυ. Γιατί κάθε πρωί έχει και μια νέα ποικιλία να λανσάρει φραστικά ή πρακτικά. Μια κάνει τον αδικημένο, μια το λιοντάρι που βρυχάται στον καθρέφτη, μια λέει θα μας πετάξει στη θάλασσα και την άλλη μέρα ζητάει να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και πουλάει μαγκιά συνέχεια με φραστικές πιρουέτες και αυτός και κάτι κακομούτσουνοι που θυμίζουν τριτοκλασάτους characters σε παλιές κωμωδίες.

Ξεκίνησε την υστερία του στον Έβρο «σπρώχνοντας» χιλιάδες πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα, λέγοντάς τους ψέματα ότι είναι ανοιχτές οι πόρτες και τα σκυλιά δεμένα, προσπαθώντας να εκβιάσει και Ελλάδα και Ευρώπη. Τον ήπιε και λύσσαξε. Δεν πίστευε ότι τα σύνορα θα οχυρώνονταν σαν σε πόλεμο και άρχισε τις γελοιότητες ότι εμείς… βασανίζουμε τους πρόσφυγες, αν δεν τους σκοτώνουμε κιόλας. Τον έκραξε και όλη η Ευρώπη. Μαζεύτηκε σαν να μην έγινε τίποτα.

Ήταν η ώρα του κορωνοϊού. Και είπε το καλύτερο. Μυθικό… Το DNA του Τούρκου δεν κολλάει τον ιό! Ούτε σοβαρότητα κολλάει. Και προφανώς ούτε Δημοκρατία. Και γέμισε η Τουρκία σε κρούσματα και νεκρούς.

Το σκέφτηκε βέβαια, έσπασε το κεφάλι του πώς θα μπορούσε η «Αυτοκρατορία» να αντεπιτεθεί. Και το βρήκε ο γάτος. Ανακατέλαβε την Κωνσταντινούπολη και πάλι μετά από… 550 χρόνια και έκανε την Αγία Σοφία τζαμί. Τεράστια πολεμική κατάκτηση. Ξανάφτασε στη Βιέννη ο Σουλτάνος της συμφοράς στα όνειρά του νυχτιάτικα. Έκανε και τελετή στη Αγία Σοφία και τίγκαραν στο κορωνοϊό οι εκστασιασμένοι με την «κατάκτηση» γονατιστοί μουσουλμάνοι οπαδοί του. Δεν με χαλάει για να πω την αλήθεια. Στον καθένα η κόλασή του. Αν θέλουν να μαζεύονται 3000 και να πανηγυρίσουν μέσα στην εκκλησία τι θα περίμεναν να γίνει; Να τους σώσει ο Μωάμεθ; Ή το DNA τους;

Και μετά άρχισε το roller coaster της ασυναρτησίας στο Αιγαίο. Την ώρα που και πόλεμοι έχουν σταματήσει και τρομοκράτες έχουν σιγάσει μέσα στο κορωνοϊό, αυτός άρχισε τους τσαμπουκάδες με το Oruc Reis. Μια μέσα στην υφαλοκρηπίδα, μια έξω, μια αμολάει καλούμπα στα καλώδια μια τα μαζεύει, μια φεύγει για Κύπρο μια ξαναγυρίζει, μια απειλεί να μας τσακίσει και μια κάνει τον καταπιεσμένο και στριμωγμένο, ούτε σε κλιμακτήριο να ‘ταν δεν θα ‘κανε έτσι.

Και τι κατάφερε τελικά ο νεο-Βελιγκέκας ( χαρακτήρας του Καραγκιόζη); Το ανάποδο από ό,τι περίμενε! Σε ολόκληρο τον πλανήτη μόνο κάτι ανιστόρητοι Συριζαίοι τον είδαν να κερδίζει και έγιναν πρωτοσέλιδα στις τουρκικές εφημερίδες ως «σώφρονες»!

Όπως ο υπουργός Άμυνας του Σύριζα, ναύαρχος Αποστολάκης, που δήλωνε με απολυτότητα ότι είμαστε μόνοι μας και κάνεις δεν θα μας βοηθήσει. Ούτε Γάλλοι ούτε Ισραηλινοί ούτε Αμερικάνοι ούτε κανείς. Καταρχήν έπρεπε να ξέρει ότι όπως είπε ο αρχηγός του, ο… άθεος Τσίπρας ( που δεν ορκίστηκε στη Βουλή θρησκευτικά με δηλώσεις αθεΐας) τον Δεκαπενταύγουστο έχουμε πάντα σύμμαχο την Παναγιά «την Ανύμφευτη Νύμφη, την υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, την Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα». Ούτε το υβρίδιο της Ελένης Λουκά με τον Πέτρο Γαϊτάνο δεν θα τα ‘χε σκεφτεί αυτά τα λόγια. Αν τα λέει και μετακομουνιστής, δείχνουν την ανάγκη επανασυνταγογράφησης ψυχοφάρμακων.

Πριν προλάβει να το πει ο ναύαρχος, ο Ερντογάν είδε ζοχαδιασμένος τον γαλλικό στόλο στα δυο χιλιόμετρα απ’ τις ακτές του (τον αγάπησα άλλη μια φορά τον Μακρόν), τη φρεγάδα του, την Kemal Reis, να αποχωρεί κουτσαίνοντας και τη δική μας την «Λήμνος» να φλερτάρει σπιντάτη με τα γαλλικά πολεμικά σε ασκήσεις επίδειξης δύναμης. Οι Αμερικάνοι μίλησαν και ο Δένδιας είδε άμεσα τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο, σε χρόνο μηδέν, δυο ώρες μακριά από την Αθήνα, στη Βιέννη. Ο Τσαβούσογλου αναγκάστηκε να φτάσει μέχρι τον… Άγιο Δομίνικο, όχι για συμμετοχή στο Survivor, αλλά για να δει και αυτός τον Πομπέο σε ένα μικρό διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του εκεί.. Και να ακούσει το ίδιο. Cool down.

Το Ισραήλ πήρε θέση και αυτό υπέρ μας για να στεναχωρήσει με τη σειρά τους Τούρκους που έμειναν μόνοι και ξεκρέμαστοι αλλά και τον Αποστολάκη που έγινε ανέκδοτο με τις προβλέψεις του και το πολιτικό του άμπαλο. Κάτι σε Μπαρτσελόνα μετά το 8-2 από τη Μπάγερν θύμισαν.

Και μετά ακολούθησαν ομοβροντίες από τον σοβαρό ευρωπαϊκό Τύπο. Οι Εγγλέζοι με Times και Guardian μίλησαν για επικίνδυνο για την Ευρώπη και νταή Ερντογάν και η Γαλλική Liberation ότι είναι ένας «θλιβερός εκλεγμένος δικτάτορας» και ότι «είμαστε όλοι Έλληνες Ευρωπαίοι».

Pas mal, που θα’ λεγαν και οι αγαπημένοι Γάλλοι για τον Μητσοτάκη. Καθόλου άσχημα προς το παρόν. Κέρδισε και στον τσαμπουκά δείχνοντας και σε Έβρο και σε υφαλοκρηπίδα ότι είναι έτοιμος για όλα αλλά κυρίως στο διπλωματικό πεδίο όπου έκανε τις καλύτερες μάλλον πολιτικές κινήσεις, σαν να έπαιζε σκάκι. Για αυτό μάλλον έκανε και ο χαμένος στη μετάφραση εδώ και έναν χρόνο, Τσίπρας, το άνοιγμά του προς τη Παναγία την Παρηγορήτρα κατά πρώτο λόγο και στη Γιάτρισσα κατά δεύτερο.

Θα μου πεις ησυχάζεις ποτέ με τον Ερντογάν; Δύσκολα γιατί ο άνθρωπος δεν ασκεί πολιτική συγκεκριμένη, αλλά ό,τι κάτσει με μια περίεργη εμμονή και τρέλα. Μέρα με τη μέρα αποφασίζει. Όπως ξυπνήσει μάλλον και χωρίς κάποια ψυχολογική βοήθεια, γιατί ως γνωστόν το DNA των Τούρκων δεν… κολλάει ψυχοπάθειες. Τώρα έμπλεξε βέβαια και με τον Μπάιντεν, που κατά 80% θα ‘ναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, και άρχισε και με αυτόν τους τσαμπουκάδες. Ο Mπάιντεν ζήτησε από την αντιπολίτευση να τον ανατρέψει και ο Σουλτάνος ο Μικροπρεπής κοιτάζει με τη μεγαλύτερη ίσως αγωνία από όλους τις αμερικανικές εκλογές. Ο αγαπημένος του και ομοϊδεάτης του, Ντόναλντ, μάλλον περνάει το τελευταίο του τετράμηνο στον Λευκό Οίκο. Για να δούμε τι θα δούμε..