«Ο Λιάγκας, η πολιτική ορθότητα και οι δύο γλώσσες…»
Ο Πέτρος πάει παντού

«Ο Λιάγκας, η πολιτική ορθότητα και οι δύο γλώσσες…»

«Ο Λιάγκας, η πολιτική ορθότητα και οι δύο γλώσσες…»

Όσο κι αν το σκέφτομαι, όσο και να σπάω το κεφάλι μου, δεν μπορώ να καταλάβω πώς τόσοι έξυπνοι και έμπειροι άνθρωποι, μαζεμένοι στο ίδιο τραπέζι, έκαναν τόσο εύκολα μια τόσο μεγάλη μαλακία…

Δεν το χωράει το μυαλό μου, ασύλληπτο μού είναι… Και μάλιστα εκπρόσωποι και των δύο φύλων. Και με αυτό εννοώ ότι οι άνδρες μπορεί να ξεφύγουμε μέσα στην αγαρμποσύνη που μας διακρίνει όταν λειτουργούμε σαν αγέλη σε παρέες ταβερνιάρικες και να κανιβαλίσουμε ένα θέμα. Στην ταβέρνα, όμως, πάντα και στο καφενείο. Όχι στην τηλεόραση.

Οι γυναίκες της εκπομπής πώς βρέθηκαν σε τέτοιο αφασικό “διάλειμμα” και δεν κατάλαβαν ότι συμμετείχαν σε κάτι απρεπές, ένοχο και βλακώδες εν τέλει;

Και δεν είναι μόνο αυτό. Σε αυτού του τύπου τις εκπομπές πάντα υπάρχουν στα θέματα οι “καλοί” και οι “κακοί”, αυτοί που θα ανάψουν τα φιτίλια, θα χώσουν τις μπηχτές και οι άλλοι που θα βάζουν τάχα κρέμα στα “εγκαύματα”. Εδώ, πάλι αφασία έπεσε, διακοπή ρεύματος στον εγκέφαλο. Όλοι στο πάρτι της βλακείας και τελικά του αυτοχειριασμού. Μπορεί και πρωτοφανές. Άσε που υπάρχει και “γάτα” – υποτίθεται- αρχισυντάκτρια στα αυτιά τους, να διορθώνει και να δίνει κατευθύνσεις. Έπεσε και αυτή στη “μαύρη τρύπα”.

Για να μην αναρωτιέται κανείς τι πάω να γράψω, δηλώνω εξαρχής στους ενδιαφερόμενους ότι το βρήκα λαθεμένο, σεξιστικό και κυρίως αντιαισθητικό. Με απλά λόγια, μαλακισμένο.

Απλά δεν καταλαβαίνω πώς π.χ. η Γκαγκάκη, ένα άτομο που επί 25 χρόνια είναι στη δημοσιότητα και έχει δώσει όλες τις “εξετάσεις” αξιοπρέπειας, γυναικείας χειραφέτησης, ικανότητας, εξυπνάδας, έκανε τον εαυτό της βορά στους “ανθρωποφάγους” των social media. Μια “γάτα” της επικοινωνίας και του “παιχνιδιού” των media. Που μου “έβαζε χέρι” όταν ήμασταν και οι δυο στον ΑΝΤ1 όταν μου ξέφευγε κανένα “μαλάκα” κατά τη μία τα ξημερώματα στο “Βράδυ”.

Αυτό το στιγμιαίο, άντε δίλεπτο λάθος της, το πλήρωσε σαν έγκλημα. Δεν είναι μόνο η παραίτηση σε μια δουλειά που την έκανε άψογα. Είναι αυτό που έγραψε ο φίλος μου, ο Στέλιος Σοφιανός στο Protagon. “Έκανε λάθος η Γκαγκάκη, σοβαρό και αδικαιολόγητο, αδιανόητο και ακατανόητο για ένα άτομο της δικής της πείρας, γνώσης και συγκρότησης. Να το πληρώσει. Αλλά αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες μοιάζει με ‘ομαδικό βιασμό’ της..”. Εγώ θα έβγαζα και τα εισαγωγικά.

Η Γκαγκάκη παραιτήθηκε απ’ τον Δήμο. Πόσοι πολιτικοί παραιτήθηκαν όταν έκαναν ή έλεγαν χοντράδες; Πόσες φορές θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί π.χ. ο Πολάκης με τα μπινελίκια που μοίραζε σε όλους ή τις απειλές; Η Γκαγκάκη πλήρωσε σε δυο λεπτά όσα έκανε μια ζωή.

Αν τη Γκαγκάκη την έχουν “βιάσει”, ο Λιάγκας είναι με δεμένα μάτια στο εκτελεστικό απόσπασμα. Και όχι μόνος. Με τα παιδιά του μαζί. Τα απαλά είναι να διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ, όπου ως γνωστόν μέλη είναι μόνον συγγραφείς Αγίων Κειμένων και όχι ΚΑΙ άνθρωποι που έγραψαν ή είπαν χειρότερα από τον Λιάγκα και δεν ενοχλήθηκε κανείς. Γραφιάδες, δολοφόνοι χαρακτήρων, κυκλοφορούν ελεύθεροι. Το έχω “φάει” στο πετσί μου 7 χρόνια τώρα. Όπως και εκατοντάδες άλλοι.

Να τον διώξουν απ’ τον ΣΚΑΪ ζητάνε οι άλλοι. ΟΚ, μου αρέσει, αρκεί να πάρουν εμένα στη θέση του! Αλλά αυτό, όπως και για τα παράπονα για την ομάδα του Παναθηναϊκού, μόνο στον Αλαφούζο μπορεί να τα πουν, που έχει το κανάλι. Δεν είναι Δήμος Αθηναίων.

Για να μιλήσω σοβαρά. Οι μαλακίες, τα λάθη, οι αστοχίες πληρώνονται. Και ο Λιάγκας τα ‘κανε όλα. Το ‘γραψα και παραπάνω. Αδικαιολόγητος είναι.

Αλλά πού κολλάει αυτό με την ανθρωποφαγία; Πού κολλάει με τον θάνατο, τον καρκίνο που όλοι αυτοί, ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΘΩΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ συμπολίτες μας τού εύχονται στα αντι-social media; Γιατί όλοι αυτοί οι “αντιρατιστές”, “ομοφιλικοί” και “προστάτες γυναικών” (ειρωνικά το γράφω, μη μπερδευτεί κανείς) ΤΟΥ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ;

Πού κολλάει γραφιάδες που έχουν διασύρει ανθρώπους και ζωές σε site και έντυπα, που κουβαλάνε δεκάδες μηνύσεις για καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων και για συκοφαντία να είναι οι πρώτοι που εξεμάνησαν; Τηλεόραση αυτοί, πλην Λιάγκα, δε βλέπουν;

Δεν είναι κολλητός μου ο Λιάγκας να τον υπερασπιστώ. Φίλος που βλέπω κάθε 3 μήνες είναι. Λέω να τον δω αύριο, μαζί με τα παιδιά μας. Ούτε ψωμί μου δίνει, επαγγελματικά αντίπαλος είναι. Και αυτός πήγε στο late night.

Ούτε έχουμε τις ίδιες απόψεις. Και ούτε τον ίδιο τηλεοπτικό λόγο. Είμαστε δυο “ζωντανά” από διαφορετική “στάνη”. Ο Λιάγκας παίζει πάντα στην κόψη του ξυραφιού με αυτά τα θέματα.

Αναρωτιέμαι απλά από την αρχή που το έμαθα: τον θεωρώ πιο ξύπνιο από μένα, πιο “γάτα” στα επικοινωνιακά κόλπα. Πώς δεν κατάλαβε ότι κάνει “πατάτα” και μάλιστα μεγάλη; Ότι θα άνοιγε τον “ασκό του Αιόλου”; Ότι κάνει χοντρό λάθος; Ότι αυτά δεν είναι για τηλεόραση αλλά για πλάκα σε παρέες όπου λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα. Ότι όλοι όσοι βλέπουν τηλεόραση είναι αναμάρτητοι. Γι’ αυτό και αποθεώνουν εκπομπές όπου οι γυναίκες αυτοεξευτελίζονται.

Με απλά λόγια, βλέπω πέρα από ανθρωποφαγία και μια αχαλίνωτη υποκρισία. Όχι στο θέμα του Λιάγκα και το ολίσθημά του, αλλά συνολικά, πέρα και έξω από αυτό.

Παράδειγμα: Ο Βενιζέλος είναι χοντρός. Παχύδερμο. Ο Λιάγκας είναι χοντρός. Το έχετε ακούσει ή διαβάσει; Εγώ πολλές φορές. Ενοχλήθηκε κανείς; Προφανώς όχι. Είναι πολιτικός, γνωστός, υπέγραψε Μνημόνιο ο ένας, τα κονομάει, κάνει τον ξύπνιο και ήρθε από τη Λάρισα να μας κάνει τον μάγκα ο άλλος. Είναι άνδρες και ισχυροί, άρα δεν δικαιούνται της ίδιας ευαισθησίας. Ηλίθιος ο Γιωργάκης Παπανδρέου γιατί πήγε να φτιάξει εν κινήσει την αλυσίδα του ποδηλάτου και έπεσε! Λέει το “φυτό” του καναπέ και του πάνελ.

Όταν είσαι γνωστός και στο γυαλί και καταστρέφεσαι, φαλιρίζεις, χωρίζεις, είσαι ένας κατάπτυστος παρίας που οι καλοί άνθρωποι χαίρονται σωστά για την ηχηρή σου πτώση, ενώ ο άγνωστος μικρός επιχειρηματίας είναι άξιος οίκτου και βοήθειας; Δεν είναι ρατσισμός; Αφορά μόνο σε αγνώστους και γυναίκες η ευαισθησία; Έχει φύλο και χρώμα;

Ποια ακριβώς ιδεολογία έχουν τα “τάγματα εφόδου” των social media; Που μόνο με ρατσιστικούς τρόπους επιτίθενται και με κατάρες σαν κάτι παλιές κωλόγριες σε χωριά; (Ναι! Κωλόγριες είναι όλες αυτές με τις κατάρες! Νόμιζα ότι είχαν τελειώσει βιολογικά αλλά από ό,τι βλέπω έχουν κάνει μετεμψύχωση στα μοντέρνα Twitter και FB. Μήπως προσβάλλω κάποιον ή γίνομαι ρατσιστής;;;).

Υ.Γ.: Τελείωνα το κείμενό μου την προηγούμενη εβδομάδα γράφοντας ότι οποίος είναι πάνω από 30 και λόγω συνθηκών δεν έχει κάνει κάποιον προσωπικό ή επαγγελματικό συμβιβασμό να σηκώσει το χέρι.

Θέλω να το τελειώσω και τώρα με παρόμοιο τρόπο: Όπως έγραψε σωστά και ο Αντώνης Σρόιτερ, όποιος κάνει τηλεόραση ή όποιος βλέπει τηλεόραση και κάνει άλλη δουλειά και δεν έχει κάνει λάθος ή λάθη (κάποιες και κάποιοι κατά συρροή), να σηκώσει το χέρι αμέσως! Άντρες γυναίκες, straight, gay γιατί ως γνωστόν τα λάθη όπως και η ευαισθησία δεν έχουν φύλο, χρώμα ή σεξουαλικές προτιμήσεις.