«Ποιο lockdown, μωρέ; Το καρουσέλ κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ημών»
Ο Πέτρος πάει παντού

«Ποιο lockdown, μωρέ; Το καρουσέλ κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ημών»

«Ποιο lockdown, μωρέ; Το καρουσέλ κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ημών»

Ο Πέτρος Κωστόπουλος εξηγεί γιατί φταίμε όλοι αν η κατάσταση είναι τόσο χάλια με τον κορονοϊό

Όλοι αναρωτιούνται και δείχνουν έκπληξη πώς με τόσα lockdown τόσο καιρό έχουμε τόσα πολλά κρούσματα, διασωληνώσεις και εισαγωγές σε ΜΕΘ. Και βεβαίως αυξανόμενους θανάτους. Κωμικοτραγικό μου φαίνεται. Έχω την εντύπωση ότι όλοι δουλεύουμε ο ένας τον άλλον και διώχνουμε τον παπά από πάνω μας και πετώντας τον στον διπλανό μας. Το κράτος δουλεύει εμάς, εμείς το κράτος, ο ΣΥΡΙΖΑ εμάς και το κράτος και όλοι μαζί τα ‘χουμε κάνει ρόιδο.

Η κυβέρνηση δεν τα έκανε μπάχαλο αλλά δεν επανέλαβε την επιτυχία της περασμένης άνοιξης. Έκανε λάθη και μικρά και μεγαλύτερα. Μικρό λάθος είναι να μας κλείσει μέσα τα ΣΚ στις 7, όχι γιατί έτσι αυξήθηκε η μεταδοτικότητα, βέβαια, που λένε κάποιοι αφελείς ή κολλημένοι αλλά γιατί μας έσπασε τα ούμπαλα και την ανεκτικότητα χωρίς λόγο.

Καμιά φορά είναι αυτή η γαμημένη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Όταν έχεις σαλτάρει από την κλεισούρα και την αναδουλειά, όταν ζεις στη ζώνη του λυκόφωτος στην καθημερινή σου ζωή σαν να είσαι κλεισμένος σε ένα μεγάλο Big Brother, σου τσιτώνει και όσα νεύρα δεν έχεις μια αδικαιολόγητη απόφαση έστω και αν αφορά σε 4 ώρες την εβδομάδα.

Δεν βλέπετε τι γίνεται στα ριάλιτι που όλοι κάπως είναι κλεισμένοι και αποκομμένοι από την κοινωνική ζωή; Ο ένας χειρότερος χαρακτήρας από τον άλλο βγαίνει, η υποκρισία και το ψέμα πάνε σύννεφο, μαζί με τις καταγγελίες, παρότι κάποιοι έχουν και απευθείας σύνδεση με τον Θεό και την Παναγία όπως βλέπω και γεμάτες τσέπες με αγιασμένα από «χέρι» σωστό, κομποσκοίνια ή εικονίσματα. Άλλος στο Survivor και άλλος στη «Φάρμα» και «ευλογημένος ο ερχόμενος»! Έτοιμοι για ψυχίατρο είναι όλοι και λάθος τους να μην πάνε για καμιά θεραπειούλα. Έπρεπε να την προσφέρει δωρεάν η παραγωγή των καναλιών. Πριν πάνε στα ριάλιτι τους εξετάζει -λέμε τώρα!- κάποιος ψυχολόγος μην πάει και κανένας εντελώς βαρεμένος. Όταν βγαίνουν ρετάλια από τα σόου, δεν θα έπρεπε να έχουν και μια μικρή καραντίνα σε ίδρυμα«επαναφοράς στην πραγματικότητα»;

Σαλεμένοι βγαίνουν από τη δημοσιότητα, την πείνα, τους τσακωμούς και τα ψέματα από ό,τι διαβάζω. Και μετά τους τρώμε στη μάπα σε 50 εκπομπές.

Έτσι είμαστε περίπου και εμείς όλοι πια. Σωστό ότι τα λεωφορεία είναι τίγκα ή το μετρό. Ότι σε πολλές δουλειές είναι πάλι γεμάτα τα γραφεία. Και τα σούπερ μάρκετ γεμάτα είναι. Σωστά τα λέει αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ. Και σωστά του λέει η κυβέρνηση ότι το ξέσκισε το θέμα με 650 διαδηλώσεις σε έναν μήνα! 650! Χωρίς μέτρα ή αποστάσεις εννοείται, όπως το είδαμε. Και οι μισές για τον Κουφοντίνα. Τι θλίψη θα τους έπιασε που σταμάτησε ο Κουφοντίνας την απεργία πείνας και τους άφησε στα κρύα του λουτρού. Άντε ψάξε θέμα τώρα για να γίνει τζερτζελές πάλι για να «αποδειχτεί» ότι έχουμε Χούντα τώρα. Ευτυχώς προχτές την Ημέρα της Ποίησης δεν έκανα διαδήλωση για τον Κύκλο των Χαμένων Ποιητών!

Εννοείται ότι εμείς τους κράζουμε και τους δυο και κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογα στο πού είμαστε τοποθετημένοι. Γιατί αυτοί μας κοροϊδεύουν. Άλλος έτσι άλλος αλλιώς. Ενώ εμείς είμαστε και αδάμαστος και αλάνθαστος λαός. Έχουμε πάντα δίκιο, όποιοι κι αν είμαστε, λαός γενικά αρκεί να είμαστε. Γι’ αυτό έχουμε πάρει τους δρόμους, με τα πόδια ή τα αυτοκίνητα ή τις μηχανές, μαζευόμαστε ή έξω ή μέσα σε παρέες για καφέδες όρθιους ή μπίρες χωρίς να φοράμε μάσκα, πάμε με διπλάσια συχνότητα σε μανάβικα και μπακάλικα για να πάρουμε αέρα και να καλύψουμε την ανάγκη και τον εθισμό στα ψώνια, τιγκάρουμε τον Φλοίσβο ή το Ζάππειο, πατείς με πατώ σε.

Γι’ αυτό οι πιτσιρικάδες που δεν θα πήγαιναν ποτέ σε μπούγιο για Κουφοντίνα, κάνουν παρτάκια, χαρτάκια ή ποκεράκια σε ομάδες των 5-15 ατόμων, γι’ αυτό και αναγκάσαμε την κυβέρνηση να ανοίξει τρομοκρατημένη πρώτα τα κομμωτήρια γιατί η επανάσταση πια μπορεί να ξεκινήσει από μία άσπρη ρίζα και σβησμένες ανταύγειες ή από ένα χαλασμένο γαλλικό νύχι. Ποιος Κουφοντίνας και πράσινα άλογα πια…

Θα μου πεις αλλού καλύτερα είναι; Οι Γάλλοι τα άνοιξαν και τώρα τρέχουν να μαζευτούν άτακτα γιατί είδαν τα ραδίκια ανάποδα. Κάνουν και εκεί διαδηλώσεις. Και η Μέρκελ τους ξανάκλεισε μέσα μιας και έδειξαν και αυτοί ότι κάποια κουσούρια τους έχουμε κολλήσει κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα και έκαναν τα ίδια με μας.

Οι μόνοι που βλέπουν ότι οι υπόλοιπη Ευρώπη είναι καλύτερα είναι οι Συριζαίοι που φοράνε τα γνωστά γυαλιά με το μαύρο τζάμι του Στίβι Γουόντερ και κάποιοι αλλοπρόσαλλοι της εστίασης που στον ύπνο τους βλέπουν ότι παντού είναι ανοιχτά και μόνο αν ανοίξουμε θα σωθούμε. Ο καθένας με την τρέλα του.

Τουλάχιστον μειώθηκαν στο ελάχιστο οι μαλακοσυνωμοσιολόγοι και οι αρνητές του ιού και οι αντιεμβολιαστές και δεν ζούμε και αυτήν την παράνοια που μας βάζει να αναρωτιόμαστε αν δίπλα μας και ανάμεσά μας ζούνε και ούφο. Που ζούνε. Ευτυχώς άφησαν τον βλάκα στην ησυχία του, αν και από ό,τι διαπιστώνω, όταν σε πλησιάζει ο θάνατος ή ο φόβος του, την παρκάρεις τη βλακεία σε υπόγειο γκαράζ και τρέχεις για εμβόλιο.

Δόξα τω Θεώ από θανάτους είμαστε στις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη. Αυτή είναι η αλήθεια. Και βλέπουμε και μια Ευρώπη που μας έκανε την πονηρή να είναι στο θέμα των εμβολίων χειρότερα οργανωμένη και από το ΙΚΑ.

Καθυστέρησε απίστευτα, ακύρωσε συμφωνίες, πλακώθηκε με εταιρείες, εκβιάζει άλλες τώρα. Μπουρδέλο τα έκανε η ΕΕ, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες θανάτους. Ακόμη και η «δυσφήμιση» της Astra Zeneca γερμανικός δάχτυλος ήταν.

Και από χθες πάλι τσαμπουκάς με την ίδια εταιρεία.

Και μέσα σε όλα αυτά δεν βρέθηκαν παρά μόνο 61 γιατροί για να βοηθήσουν στο ΕΣΥ με αποτέλεσμα να επιστρατευτούν άλλοι 140. Δεν κρίνω για αυτή την δυσδιαθεσία γιατί τέτοιες ώρες τέτοια λόγια. Ο καθένας όπως το δει. Η δουλειά να γίνει γιατί όπως πάμε όλοι μαζί μπορεί και αυτοί που βλέπουν μαύρα σενάρια αρχές Απρίλη να επιβεβαιωθούν.

Είναι προφανές ότι μας έχει μουρλάνει ο κορονοϊός. Και κυβερνήσεις και κόμματα και κυρίως εμάς τους ίδιους. Έτοιμοι είμαστε να βγάλουμε ό,τι χειρότερο έχουμε μέσα μας. Η βίαιη ανατροπή της ζωής που ξέραμε για αιώνες και η απομόνωση ίσως μας έχει πειράξει πιο πολύ και από τον ίδιο τον ιό, ψυχολογικά.

Άντε να εμβολιαστούμε, να βγει ζεστός ήλιος, να πάμε καμιά θάλασσα, να ακούσουμε καμιά μουσική, να χορεύουμε, να πιούμε κανένα κρασί, μπας και ξανάρθουμε στα σύγκαλά μας χωρίς άδικους θανάτους, ψυχολογικά προβλήματα, τσαμπουκάδες, καταθλίψεις, χωρισμούς και όλα όσα κουβαλάει αυτή η ανωμαλία στις ζωές μας.