«Σοβαρά τώρα; Χούλιγκανς, «Ινδιάνοι» αλητήριοι και μπαχαλάκηδες φέρνουν τον “συμψηφισμό”;»
Ο Πέτρος πάει παντού

«Σοβαρά τώρα; Χούλιγκανς, «Ινδιάνοι» αλητήριοι και μπαχαλάκηδες φέρνουν τον “συμψηφισμό”;»

«Σοβαρά τώρα; Χούλιγκανς, «Ινδιάνοι» αλητήριοι και μπαχαλάκηδες φέρνουν τον “συμψηφισμό”;»

Ο Πέτρος Κωστόπουλος λέει πως όποιος πάει για μαλλί (ποντάροντας στη βία) βγαίνει κουρεμένος

Έχω την αίσθηση ότι όσα γίνονται μέρες τώρα μόνο τυχαία δεν είναι. Ότι έτσι έκατσε η στραβή ή η απαράδεκτη ενέργεια βίας του αστυνομικού με το γκλομπ και έγινε ένα βράδυ Αποκάλυψης στη Νέα Σμύρνη. Έχει ξεκινήσει καιρό το κακό.

Αφετηρία ήταν οι διαδηλώσεις ενάντια στη φύλαξη των Πανεπιστημίων τότε που ο Τσίπρας είπε στον Σρόιτερ το περιβόητο «το παίρνω το ρίσκο». Δηλαδή να γίνουν οι διαδηλώσεις κανονικά έστω και αν αυτο οδηγεί στην εξάπλωση του κορονοϊού. Μετά λάου λάου μας έσκασε ο Κουφοντίνας. Σε κεντρικό θέμα στην πολιτική σκηνή αναγορεύτηκε η απεργία πείνας του γνωστού κατά συρροήν δολοφόνου, για να πάει στη φυλακή της αρεσκείας του. Πάλι διαδηλώσεις, κλείσιμο του κέντρου για καμιά βδομάδα, τσαμπουκάδες δικαιώματα, εμπρηστικές δηλώσεις και πόλεμος στα social media.

Τα τρολ άρχισαν να βρίσκουν και πάλι τον ρυθμό του 2010-14 που καταδίκαζαν και συκοφαντούσαν όποιον είχε άλλη άποψη. Είχε αρχίσει ήδη το παραμύθι ότι ο Μητσοτάκης στήνει χούντα! Συνεχίστηκε το έργο με τους καταληψίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και βουλευτές πανηγύριζαν στη Βουλή για τη μη εκκένωση!!!! Ενώ άλλοι βουλευτές είναι μέσα να προστατεύουν τους καταληψίες.

Και έρχεται ένας βλαμμένος με ένα γκλομπ και άλλοι 5-6 που τον κοίταζαν και βοηθούσαν να αλείψουν το «βουτυράκι» στο ψωμί αντιεξουσιαστών, μπαχαλάκηδων και χούλιγκανς. Λέω βλαμμένος/βλαμμένοι όχι για να το απαλύνω. Το αντίθετο. Ήταν ωμή και καταδικαστέα βία όποιος και να ήταν ο διαδηλωτής. Το λέω απλά γιατί όχι μόνο το έκαναν αλλά το έκαναν και μπροστά σε κινητά τηλέφωνα σαν να μην τους ένοιαζε λες και θεωρούσαν εύλογη μια ασυλία. Όλα καταγράφονται πλέον. Και ευτυχώς ασυλία τελικά δεν υπήρξε. Ούτε για αυτόν που χτύπαγε ούτε για τους άλλους που βοήθαγαν.

Δεν φαντάζομαι ότι έχουμε εδώ ψεύτικες εκπληξούλες από τάχα ευαίσθητες δημοκρατικές ψυχές των social media (που διαβάζω και γελάω για τον συμψηφισμό τύπου..) για το ποιόν των πρωτεργατών στη προσπάθεια δολοφονίας του αστυνομικού. Ναρκωτικά και χούλιγκαν ο «Ινδιάνος» που πέταξε από τη μηχανή τον αστυνομικό. Χούλιγκαν και ο 22χρονος -ένας από αυτούς που τον κλώτσαγαν στο κεφάλι. Κι αρκετοί σεσημασμένοι μπαχαλάκηδες. Πάντα έτσι ήταν. Αντιεξουσιαστές, μπαχαλάκηδες και χούλιγκανς ενωμένοι. Όπως και πολλές από τις τρομοκρατικές οργανώσεις στο παρελθόν και στο πρόσφατο παρόν ήταν κολλητές με το οργανωμένο έγκλημα για προμήθειες όπλων και άλλων καλουδιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι έστειλε οδηγίες στις οργανώσεις του στα νότια προάστια να παρευρεθούν στη διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική βία. Παρότι η Αριστερά γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ποιοι «κρύβονται» πάντα μέσα στις διαδηλώσεις, πώς εκδηλώνονται την κρίσιμη στιγμή οι κουκουλοφόροι και σε τι θα κατέληγε 90% η συγκεκριμένη, ας πούμε ότι δεν ήξερε. Πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει. Όπως δεν ήξερε (!!!), όπως είπε, τότε ότι στη βόρεια μεριά του Συντάγματος ήταν μαζεμένα τα τάγματα εφόδου της Χρύσης Αυγής επί δυο βδομάδες!! Δεν έβλεπαν στα 100 μέτρα.

Τώρα ας πούμε ότι απλά ήθελε να συμμετάσχει σε μια δημοκρατική διαμαρτυρία των κάτοικων της Νέας Σμύρνης. Δεκτό, ας πούμε. Και δίνει σοβαρό κόμμα υποτίθεται γραμμή να πάνε οι οπαδοί του και όποιος άλλος μπορεί στη συγκέντρωση την ημέρα που κορυφώθηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού και τίγκαραν οι Εντατικές και οι ΜΕΘ! Σοβαρά; Πήρε πάλι το ρίσκο ο Αλέξης να ψοφήσουμε εμείς σαν τα σκυλιά μέσα ή έξω από καμιά Εντατική για να μη χαλάσει τα κέφια στα «παιδιά» που έπρεπε οπωσδήποτε να εκφραστούν τώρα με μεγάλη συγκέντρωση και μάλιστα χωρίς οργάνωση και και περιφρούρηση;

Και την πάτησε πάλι. Όπως συνηθίζει να την πατάει συνέχεια τελευταία. Πήγε για μαλλί ποντάροντας στη βία του αστυνομικού και βγήκε κουρεμένος από τον παρολίγον φόνο ενός άλλου αστυνομικού.  Δεν θα πίστευαν βέβαια ότι αλητήριοι και φρικιά θα προσπαθούσαν να λιντσάρουν μέχρι θανάτου τον αστυνομικό. Δεν πίστευαν ότι οι συλληφθέντες θα ήταν επίτιμα μέλη βίαιων χουλιγκανικών οργανώσεων και άλλα «λουλούδια» όπως θα δούμε σύντομα. Ίσως δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι κάποιοι είχαν σκοπό τα γενικευμένα επεισόδια, να χτυπήσουν οι αστυνομικοί πάλι κανένα διαδηλωτή και από την πλατεία Νέας Σμύρνης να πάμε κατευθείαν στην πλατεία… Κουφοντίνα, σαν τις παλιές, δοξασμένες μέρες των Αγανακτισμένων (οι διαδηλωτές στις πορείες για Κουφοντίνα φώναζαν το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπούνε στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται Πλατεία Κουφοντίνα»).

Κάποιοι μάλλον χαζοχαρούμενοι -μην πω τίποτε χειρότερο- μιλάνε για οφθαλμό αντί οφθαλμού ή για… ισοπαλία! Μάλλον έχουμε σαλτάρει τελείως σε αυτόν τον τόπο. Μπορεί να φταίει και η καραντίνα που μας έχει εξαρθρώσει το μυαλό τόσο που θέλουμε ψυχίατρο και ομαδικές ψυχοθεραπείες.

Σε πόλεμο με Τούρκους είμαστε ή μήπως οι μπαχαλάκηδες, οι οπαδοί του Κουφοντίνα και οι χούλιγκανς ανέλαβαν εν ονόματί μας τη … αποκατάσταση της τάξης και της τιμωρίας των αστυνομικών; Ή θα πρέπει να ανοίξει κουβέντα μαζί τους το κράτος όπως ζητάνε και για τον Κουφοντίνα; Ή μήπως τώρα πρέπει όλοι να ζητήσουμε και τη λευτεριά των… συναγωνιστών μας που πάνε για κακούργημα και απόπειρα δολοφονίας μιας και ήταν αγανακτισμένοι πολίτες; Τις μολότοφ και τις σιδερόβεργες και τα τσιμέντα τα κουβάλαγαν σε εκδήλωση υπέρ των δημοκρατικών δικαιωμάτων και πάταξη αστυνομικής βίας; Πρέπει να είσαι άρρωστος βαθιά για το πιστεύεις. Τι έφταιγαν οι 5 χιλιάδες πολίτες που πήγαν για διαμαρτυρία και έζησαν σκηνές πολέμου; Μαζί τους τσουβαλιάζουν;

Αν ο Μητσοτάκης πρέπει να πει κάτι τη Παρασκευή είναι μέτρα για την συμπεριφορά της Αστυνομίας και την αποφυγή βιαιοτήτων,  μιας και παντού υπάρχουν και βαρεμένοι. Ίσως και μια συγγνώμη. Δεν είναι έτσι όλοι οι αστυνομικοί, ο άλλος έσωζε ζωή χτες στη μέση του δρόμου με τεχνητή αναπνοή και σε χιλιάδες άλλους τρέχουμε όταν μας χτυπάνε, κλέβουν, καταστρέφουν τις περιουσίες και τα μαγαζιά και όταν ζητάμε την ασφάλεια των παιδιών μας.

Ο Τσίπρας πάλι έχει ίσως βαρύτερο έργο μετά από όλα όσα έχουν ακουστεί και γίνει από δικούς του ανθρώπους. Αν μείνει στο ανιστόρητο που διάφοροι Συριζαίοι διακινούν και επισήμως από χθες ότι «η κυβέρνηση έσπειρε τη βία και τώρα θερίζει την οργή» πέρα από το να προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων μας θα ανοίξει ακόμη περισσότερο τον δρόμο προς το 4%. Κάλυψη εγκληματικών και επικίνδυνων για όλους αλητήριων δεν τη σηκώνει άνθρωπος. Ούτε αριστερός ούτε βέβαια δεξιός. Και κυρίως ο κεντρώος, που στο φινάλε είναι αυτός που βγάζει κυβερνήσεις και αυτός που στέλνει κόμματα στα τάρταρα.

Εδώ έστειλαν το ΠΑΣΟΚ στο 5% στον ΣΥΡΙΖΑ θα κολλήσουν; Άσε που το 2021 δεν είναι 2012 ή 2014. Και κυρίως όχι ο Ιούλιος του 2015 που στο δημοψήφισμα πήγαμε να σκοτωθούμε. Η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε ως κωμωδία ούτε ως τραγωδία.

Υ.Σ.: Η νεολαία του Σύριζα έβγαλε βίντεο από τα προχτεσινά στη Νέα Σμύρνη όπου έδειχνε αστυνομικούς να κλωτσάνε ή να κυνηγάνε και πουθενά τον παραλίγο νεκρό αστυνομικό. Μεγαλοστέλεχος του Σύριζα απείλησε ότι «με αστυνομία στα πανεπιστήμια κάθε εβδομάδα θα έχουμε σκηνικά “Νέας  Σμύρνης”». Αν προσθέσουμε και τη συμπάθεια για τον δοκιμαζόμενο Κουφοντίνα, έχουμε φτιάξει μια ωραία πολιτική βόμβα μολότοφ. Είναι σίγουρο, λοιπόν, ότι ο Σύριζα σκοπεύει να γίνει ένα ανοιχτό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που έλεγε ο Τσίπρας και να κερδίσει τον κεντρώο χώρο και να ξαναβγεί κυβέρνηση. Το μόνο που έχω να πω γι΄αυτό είναι ότι με αυτούς που συναγελάζεται ταιριάζει με την παροιμία «τυφλός τυφλόν οδήγαγε κι είδαν το φως στον λάκκο».