«Στον αστερισμό της συνωμοσιολογίας»
Ο Πέτρος πάει παντού

«Στον αστερισμό της συνωμοσιολογίας»

«Στον αστερισμό της συνωμοσιολογίας»

Ο Πέτρος Κωστόπουλος απέναντι στην Ελληνική Εκκλησία και τα επικίνδυνα fake news των τελευταίων ημερών

Δε νομίζω ότι μπορείς να ασχοληθείς με τίποτα άλλο αυτές τις μέρες πέρα από τον κορωνοϊό και τον Ερντογάν. Όπως έγραφε ο Σέξπιρ, τα κακά δεν έρχονται ποτέ μόνα σαν τους κατασκόπους του εχθρού αλλά σε διμοιρίες. Θα μου πείτε, δύο είναι, αλλά τόσο βαριά που μετράνε για χιλιάδες.

Ο κορωνοϊός φαίνεται τελικά πολύ πιο σοβαρός από ό,τι φαινότανε πριν από λίγες μέρες και σαφώς χειρότερος από τη γρίπη. Τα ποσοστά θανάτων είναι μεγαλύτερα. Και η απόδειξη είναι η Ιταλία, μια χώρα ευρωπαϊκή, μεγάλη, με άψογο -όπως διαβάζω- υγειονομικό σύστημα.

Η Ιταλία, εδώ δίπλα. Δεν είναι πια η μακρινή Ασία που μας έκανε να νομίζουμε -βλακωδώς εννοείται- ότι η εξελιγμένη Ευρώπη θα το αντιμετώπιζε πιο αποτελεσματικά και άμεσα.

Οι επιστήμονες το έλεγαν, αλλά φαίνεται ότι αποφεύγαμε να το δούμε, σα να ξορκίζαμε το κακό. Άσε που οι Κινέζοι που έχουν ένα αυταρχικό καθεστώς κατάφεραν να το περιορίσουν και να αρχίσει να φθίνει. Εδώ έχουμε δημοκρατία όμως. Επαφιόμαστε στη συνείδηση του καθενός.

Μέσα σε μία εβδομάδα ήρθαν τα πάνω-κάτω και φτάσαμε πια να ονομάζεται η κατάσταση που είμαστε “πανδημία” από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Και ενώ τα πράγματα φαίνονται τόσο επείγοντα και επικίνδυνα, υπάρχουν γύρω άνθρωποι που είτε ζουν στον αστερισμό της συνωμοσιολογίας (όπως συνήθως) βλακωδώς είτε στη σφαίρα του ανεύθυνου ή καλύτερα του επικίνδυνου.

Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις π.χ. την αντίδραση της Εκκλησίας που λέει ότι ο ιός δεν κολλάει με το σάλιο, δηλαδή με τη Μετάληψη; Πώς να χαρακτηρίσεις την κυρία λοιμωξιολόγο (και διακεκριμένη) που η πίστη της ξεπερνάει την επιστήμη της και λέει σα να ζούμε στον Μεσαίωνα ότι δεν κολλάς με τη Θεία Κοινωνία; Άσε που όπως λένε και οι φανατικοί παπάδες και μάλιστα στην τηλεόραση όπως είπε και ο Μεσσηνίας με… αγιασμό προστατεύεσαι, είτε σε σπρέι είτε σε πόσιμο!

Καμιά άλλη Εκκλησία δεν αντέδρασε έτσι στον πολιτισμένο κόσμο. Ακόμη και ο δικός μας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με εγκύκλιο ζήτησε από τους Ορθόδοξους να απέχουν από τη Θεία Λειτουργία και τη Θεία Κοινωνία αν δεν αισθάνονται καλά ή σίγουροι για την υγεία τους. Και κυρίως να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Βέβαια, αν στις ΗΠΑ έλεγε αυτά που λένε οι δικοί μας παπάδες, θα είχαν μπουκάρει μέσα στην Αρχιεπισκοπή τα SWAT, ο Τζακ Μπάουερ (του 24), ο Ράμπο, ο Εξολοθρευτής και όλοι οι πεζοναύτες με τα μπαζούκας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση, που καλά τα έχει πάει μέχρι στιγμής, δεν τολμούσε επί μία εβδομάδα να πάει επισήμως κόντρα στην Εκκλησία με άμεσο πολιτικό λόγο. Έφαγε κράξιμο γι΄αυτό. Χτες ο Μητσοτάκης το έσωσε στο και πέντε, λέγοντας ότι, ό,τι ισχύει παντού, ισχύει και για την Εκκλησία. Και ότι τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα.

Καιρός ήταν. Γιατί ήταν πολιτική και πολιτισμική ήττα. Άλλωστε η έλλογη κοινωνία είχε πάρει καθαρή θέση και έντονη απέναντι στην Εκκλησία. Εγκληματικό το θεώρησε.

Γιατί απλά η τοποθέτηση της Εκκλησίας δεν επέτρεπε ερμηνείες χαλαρές. Δεν είχε γκρίζες περιοχές! Ήταν κάθετη. Δεν κολλάς με το σάλιο! Το έκανε πιο καθαρό και ο Μητροπολίτης Πειραιώς λέγοντας ότι δεν εμπεριέχει κινδύνους η Θεία Κοινωνία, διότι συντελείται ένα θαύμα, όμοιο με το άφθαρτο των όσιων λειψάνων! Τι ακούει ο άνθρωπος στο 2020!

Και τότε γιατί δεν πάνε οι Άγιοι Πατέρες στα νοσοκομεία να τους μεταλάβουν όλους να γίνουν καλά, χωρίς μάσκες και στολές, αφού τους δώσουν και ένα χριστιανικό φιλί; Έχουν το θαύμα και δεν το προσφέρουν; Είναι τώρα χριστιανικό αυτό; Να πούνε το “άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει” να τελειώνουμε όλοι οι Ορθόδοξοι με τον ιό κι ας μείνουν οι Καθολικοί και οι άλλοι με τις επιστήμες τους, να δούνε οι άπιστοι!

Την ώρα που έγραφα τρόμαξα! Άρχισε το κινητό μου να σφυρίζει σαν σειρήνα για βομβαρδισμό του Λονδίνου! Μου κόπηκε η χολή και σε μένα και στον γιο μου! Αλλά το χάρηκα επιτέλους μετά την τρομάρα! Ήταν προς όλα τα κινητά της Ελλάδας, μήνυμα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΟΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΙΣΩΣ!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

QLEO PIOS TO KANEEEEEE

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SOULA GLAMOROUS (@soulaglamorous) στις

Το χάρηκα γιατί επιτέλους το κινητό απέκτησε και άλλη χρήση και αξία. Η επιστήμη που λέγαμε, αυτή που μπορεί να μας σώσει. Όποιος δεν πείθεται ας πάει την Κυριακή το πρωί στη λειτουργία του Μητροπολίτη Πειραιώς να μεταλάβει και να σωθεί. Άλλωστε και οι μελλοθάνατοι μεταλαμβάνουν πάντα τις τελευταίες στιγμές!

Τώρα, από την άλλη μεριά είναι τα αρρρωστάκια της συνωμοσιολογίας που μολύνουν την ατμόσφαιρα. Οι ηλίθιοι ή εξυπνάκηδες του κερατά. Ή οι ουσιαστικά αγράμματοι. Πάντα έχουν μια ερμηνεία άλλη, πέρα από την αλήθεια. Σκοτεινή, μανιπουλαρισμένη, όσο πιο τραβηγμένη ίσως τόσο πιο πιστευτή.

Το τσουνάμι, οι σεισμοί δεν μπορεί να είναι παρά υπόγειες πυρηνικές εκρήξεις αυτών που θέλουν να τσακίσουν τους λαούς της Ανατολής. Πάντα υπάρχουν στις θεωρίες και οι Εβραίοι, οι Σιωνιστές. Δε λείπουν ποτέ! Χρησιμοποιούνται για την ερμηνεία πάσας νόσου και μαλακίας.

Τώρα συμμετέχει και ο Μπιλ Γκέιτς, σαν να είναι ο κακός, δισεκατομμυριούχος, ήρωας του Νταν Μπράουν που θέλει να μειώσει με ιό τον πληθυσμό της γης. Στο βιβλίο του Νταν Μπράουν “Ινφέρνο” (από το βιβλίο του Ντάντε Αλιγκέρι “Θεία Κωμωδία”) ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος Μπέρντραντ Ζόμπριστ θέλει να σκοτώσει με ιό τον μισό πληθυσμό της γης για να σώσει το υπόλοιπο.

Γνωστό το παραμύθι χρόνια. Η ανθρωπότητα έκανε 100.000 χρόνια για να γίνει 1 δισεκατομμύριο, μόνο 100 για να γίνει 2 και 50 χρόνια για γίνει 4 μέχρι το 1970. Και τώρα είμαστε σχεδόν 8. Πράγμα που σημαίνει ότι σε 40 χρόνια θα είμαστε 32 δισεκατομμύρια και θα σκοτωνόμαστε να επιζήσουμε σε μία Γη που δεν θα έχει πια πόρους. Άρα ας πούμε ο Μπιλ Γκέιτς ( ή οι Αμερικάνοι, οι Εβραίοι πάντα, οι Κινέζοι, ο ΠΟΥ ή οι Γιαχωβάδες) αμολάνε έναν ιό πιο βαρύ από τον κορονοϊό, όπως ο Ζόμπριστ, σκοτώνουν τώρα τα 4 δισεκατομμύρια και η ανθρωπότητα σώζεται.

Βέβαια, ο Γκέιτς για να το καλύψει, παριστάνει τον σωτήρα, το καθίκι, δίνοντας όσα λεφτά έχει στις θεραπείες και έρευνες φαρμάκων και εμβολίων για τον Τρίτο Κόσμο, αποκληρώνοντας ακόμη τα παιδιά του. Άλλωστε έχει παίξει και σε Τζέημς Μποντ το σενάριο, αλλά ευτυχώς τελευταία στιγμή ο 007 τον καθάρισε. Αλλιώς τον έλεγαν βέβαια τον κακό εκεί.

Τον κορωνοϊό τον προέβλεψαν και οι Simpsons (κινούμενα σχέδια) όπως τον έμπολα και τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ! Για κάποιους, οι Simpsons είναι ο νέος… Νοστράδαμος, ο περιβόητος! Που περίμεναν κάποιοι (και γνωστοί μου…) με αγωνία παραμονές Χριστουγέννων το 2012, την πραγματοποίηση της προφητείας του για καταστροφή του πλανήτη.

Άλλοι λένε ότι είναι οι Αμερικανοί και το Πεντάγωνο που ήθελαν να διαλύσουν την οικονομία της Κίνας που διέσπειραν τον ιό! Αλλά δυστυχώς οι Κινέζοι παραδέχτηκαν ότι από δικά τους τρόφιμα ή ζώα ξεκίνησε. Θα φοβήθηκαν βέβαια να πουν την αλήθεια.

Αλλά άλλωστε είναι γνωστό ότι υπάρχουν οι εξωγήινοι και ότι οι Αμερικανοί συνωμοτούν και με αυτούς εναντίον των πάντων. Εννοείται μαζί με τους Εβραίους! Αυτοί δεν πρέπει να λείπουν από καμιά ερμηνεία. Και είναι σίγουρο τελικά (σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους) ότι η CIA έριξε τα αεροπλάνα στους Πύργους και όχι η Αλ Κάιντα.

Δεν έχω ακούσει ακόμη την ερμηνεία για τον ISIS! Την έχω χάσει! Αμερικάνοι, Εβραίοι, Ρώσοι, εξωγήινοι ή Κινέζοι τους έβαλαν να σφάξουν χιλιάδες κόσμο και να ισοπεδώσουν όλα τα αρχαία μνημεία; Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο γαμπρός του Ερντογάν (ή ο γιος, το έχω χάσει) ήταν πίσω από τη μεταφορά πετρελαίου που εξασφάλιζε χρηματοδότηση στον ISIS. Έτσι γράφτηκε παντού, με το αζημίωτο βέβαια.

Oι άνθρωποι έδιναν τέτοιες ερμηνείες στα φαινόμενα προ επιστήμης. Ο Δίας έριχνε κεραυνούς, ο Ποσειδώνας όταν τα έπαιρνε μαζί με τον Αίολο βύθιζαν καράβια και βέβαια κάτω από τους ωραίους, εξωγήινους βράχους της Μυκόνου είναι θαμμένοι οι Τιτάνες που έχασαν τη μάχη με τους Θεούς.

Πέρασαν χιλιάδες χρόνια από τότε, εκατοντάδες χρόνια πριν μάθαμε ότι η Γη δεν έχει σχήμα πίτσας και ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από αρρώστιες και όχι από κατάρες θεών ή ανθρώπων. Αλλά οι συνωμοσιολόγοι χτυπάνε ακόμη. Και όχι μόνο εδώ. Παντού.

Αμερικανική εφημερίδα, ακροδεξιά, η Washington Times (όχι η Post φυσικά) έγραφε ότι ο ιός βγήκε από Ιολογικό Ινστιτούτο, συνδεδεμένο με τον κινεζικό στρατό. Προφανώς για να καταστρέψουν τη Δύση. Ο καθένας λέει την τρέλα του και απροσανατολίζει τον κόσμο.

Γράφω, γράφω αλλά ακόμη δεν έφτασα στη δεύτερη κατάρα των ημερών, τον Ερντογάν.

Έγραφα την προηγούμενη φορά ότι τον φοβάμαι πιο πολύ και από τον ιό. Από τότε, ο ιός με φόβισε περισσότερο αλλά τίποτα δε μείωσε τους φόβους μου ότι ο Ερντογάν ψάχνεται για τσαμπουκά μαζί μας μπας και σώσει το τομάρι του, τώρα που η Τουρκία καταρρέει οικονομικά και αυτός πολιτικά.

Κάθε μέρα κάνει κάτι παραπάνω. Πυροβολούν σκάφη, περιπόλους, ανοίγουν κυνηγητά με τους δικούς μας στο Αιγαίο, πάει στρατό στον Έβρο, για πρώτη φορά παραβιάζει τον εναέριό μας χώρο σε χερσαία περιοχή, τον Έβρο, συκοφαντεί με fake news και γυρίζει… διαφημιστικά, γκεμπελικά, ναζιστικά φιλμάκια, με τάχα κακοποιήσεις ή και δολοφονίες προσφύγων και κάθε μέρα κλιμακώνει την ένταση.

Κάθε μέρα και κάτι παραπάνω, παρότι η Ευρώπη τον έκραξε και του είπε να μαζευτεί. Αλλά λόγια μόνο προς το παρόν. Λες οι 100 άνδρες που μας έστειλαν με την Frontex να φτάνουν;

Μακάρι να διαψευστώ αλλά πιστεύω ότι ο -εμφανώς άρρωστος ή αποδυναμωμένος ψυχικά μιας και παραπαίει στο περπάτημα αυτές τις μέρες- Σουλτάνος (ήταν έτοιμος για πραγματικό εγκεφαλικό έξω από το γραφείο του Πούτιν, ούτε ήξερε ποιον ρώταγε)  θα το τραβήξει το σκοινί πολύ χοντρά, και αυτό είναι κάτι που μπορεί να μην το λέει (και σωστά) η κυβέρνηση, αλλά το φοβάται όσο και εγώ, αν κρίνω από κινήσεις είτε πολιτικές είτε στρατιωτικές.

Δηλαδή, όλα τα ‘χει η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε…