«Το εμβόλιο, ο Έλβις Πρίσλεϊ και οι φερετζέδες του Τσίπρα»
Ο Πέτρος πάει παντού

«Το εμβόλιο, ο Έλβις Πρίσλεϊ και οι φερετζέδες του Τσίπρα»

«Το εμβόλιο, ο Έλβις Πρίσλεϊ και οι φερετζέδες του Τσίπρα»

Ο Πέτρος Κωστόπουλος προκαλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να εμβολιαστούν μαζί σε ζωντανή μετάδοση!

Βρέθηκε το εμβόλιο. Προφανώς αυτό θα ήταν μια καλή ευκαιρία να χαρούμε όλοι μαζί για μια φορά. Η επιστήμη έτρεξε πιο γρήγορα από ποτέ και το εμβόλιο βγήκε σε χρόνο που θα ζήλευε και ο Γιουσέιν Μπολτ. Ο πλανήτης φαίνεται να μπαίνει σε μια φάση ειρήνης μετά από έναν πόλεμο που για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε ταυτόχρονα όλη η ανθρωπότητα μαζί.

Δεν ήταν τελικά απόβαση εξωγήινων που πολλοί φαντάστηκαν ή φοβήθηκαν στο παρελθόν, ήταν ένας απλός ιός. Από αυτούς που είχαν προβλέψει χρόνια τώρα οι επιστήμονες αλλά και όσοι ήξεραν γράμματα, από συγγραφείς μέχρι σεναριογράφους.

Ο Τζουντ Λο εξηγούσε τις προάλλες ότι αυτό ακριβώς τους έλεγαν στα γυρίσματα του Contagion (το προφητικό φιλμ για τον ιό, με την Γκουίνεθ Πάλτροου στον ρόλο του ασθενή 0) οι επιστήμονες που δούλευαν συμβουλευτικά στην ταινία. Το 2011. Ότι τέτοιος ιός θα έρθει αργά ή γρήγορα. Θέμα timing ήταν.

Τι άλλο πέρα από τους εξωγήινους με οποιαδήποτε μορφή και μια παγκόσμια αρρώστια θα μπορούσε να μας βάλει όλους τους γήινους σε παράταξη μάχης απέναντι στην επίθεση αυτή; Μέχρι τώρα σκοτωνόμασταν μεταξύ μας και με περισσότερα θύματα συχνά.

Θα ήταν χαράς ευαγγέλια θα έλεγες η δημιουργία του εμβολίου. Και είναι. Αλλά μάλλον μόνο για ένα 60-70% του πληθυσμού. Το εμβόλιο βρέθηκε αλλά Houston we got a problem. Αν ένα 30-40% δεν εμβολιαστεί τι θα γίνει με τον ιό τα επόμενα χρόνια; Θα περάσει με τη μέθοδο της ανοσίας της αγέλης ή θα έχουμε νοσοκομεία γεμάτα σαν δομές μεταναστών, ΜΕΘ τιγκαρισμένες και νεκροταφεία με αριθμούς προτεραιότητας, όπως στο ψυγείο με τα τυριά στο σούπερ μάρκετ για το ποιος θα θαφτεί πρώτος..

Είναι φανερό ότι θα υπάρξει ένα ζόρι. Λύνεται το ένα πρόβλημα και δίνει την σκυτάλη στο άλλο, την ώρα που ο ιός κάνει ακόμη πάρτι, και αποχωρεί ακόμη προσωρινά με τα lockdown, αφού έχει ρημάξει τις ζωές εκατομμυρίων ατόμων.

Δεν θέλω να μπω στο τριπάκι να κατηγορήσω αντιεμβολιαστές, συνομωσιολόγους αλλά και απλά φοβισμένους ανθρώπους που πιστεύω ότι είναι και η πλειοψηφία αυτoνών που κλωτσάνε με το εμβόλιο. Όλως τυχαίως, οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είναι αυτοί που είναι σε ποσοστό η μεγαλύτερη ομάδα που δηλώνει την αντίθεσή της στον εμβολιασμό. Από αυτά που ακούνε φαίνεται. Άλλωστε έχουν ψηθεί ότι με το να είσαι με αυτόν τον τρόπο «αριστερός» πρέπει να θεωρείσαι και το παιδί ενός ανώτερου θεού. Δεν μασάς ή δεν κολλάς.

Άλλωστε σύμφωνα με τον Τσίπρα, ό,τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξ ορισμού σωστό γιατί λέει είναι αριστερό. Λογική νηπιαγωγείου ή λογική Στάλιν. Διαλέγεις και παίρνεις.
Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πέρα από πολιτικές κόντρες έστω και αν κάποιοι δυστυχισμένοι και απελπισμένοι που όλο και χάνουν ποσοστά, ανακαλύπτουν στον ιό το τελευταίο τους μακάβριο οπλοστάσιο για αντιπολίτευση.

Ή τάφους προμοτάρουν ή όπως η Αυγή θεωρούν τους Έλληνες εθελοντές «φερετζέ του νεοφιλελευθερισμού» ενώ λίγο παρακάτω το όργανο του ΣΥΡΙΖΑ γράφει ότι «Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές στην Ιταλία! Hasta la victoria κατά του κορονοϊού»!

Για όποιον είναι νέος ή άσχετος, το Hasta la victoria siempre είναι το σύνθημα της κουβανικής επανάστασης του Τσε και του Κάστρο. Μέχρι την τελική νίκη.

Φερετζέδες τα παιδιά από την Κρήτη που πήγαν Θεσσαλονίκη, ήρωες οι Κουβανοί στην Ιταλία. Έτσι. Γιατί ο Τσίπρας έβλεπε όνειρα με τον Τσε Γκεβάρα μικρός αλλά στο τέλος βρέθηκε με τον Πολάκη. Αλλά τι να πεις πια γι’ αυτούς; Τα γκάλοπ τους έχουν σαλτάρει. Κι αν συνεχίσουν έτσι πάνε σφαίρα για τον τοίχο. Του 4% και πάλι.

Το θέμα είναι να ηρεμήσουν και να πειστούν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι να κάνουν το εμβόλιο. Και βασική ευθύνη σε αυτό έχει η κυβέρνηση, το ίδιο η αντιπολίτευση αλλά και ο κάθε γνωστός, πέρα από τον θυρωρό της πολυκατοικίας του, Έλληνας.
Στην Αμερική ο Ομπάμα, ο Κλίντον αλλά και ο Ρεπουμπλικάνος Τζορτζ Μπους (οι 3 πριν από τον Τραμπ Πρόεδροι των ΗΠΑ) δήλωσαν ότι θα κάνουν μαζί το εμβόλιο και μάλιστα σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση. Το ίδιο έκανε η 93χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ και ο 100χρονος σε λίγους μήνες, σύζυγός της, Φίλιππος. Εκεί όπου να ‘ναι έρχονται και οι δημόσιες δηλώσεις για εμβολιασμό όλων των σούπερ σταρ του θεάματος και του αθλητισμού. Θα μείνουν απ’ έξω μόνο κάτι τελειωμένοι χρόνια, όπως ο Έρικ Κλάπτον (που έγραψε και τραγούδι ότι ο Θεός.. απαγορεύει το lockdown!) ή ο Βαν Μόρισον που του έκανε σεγόντο σε ένα τραγούδι από καμένους για καμένους.

Τι πιο λογικό εδώ από το να βγουν ΜΑΖΙ όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και να εμβολιαστούν δημοσίως; Όχι χώρια. Μαζί. Γιατί τον έχω ικανό τον Τσίπρα να λέει μετά ότι οι άλλοι, οι άχρηστοι φιλελεύθεροι δεν έκαναν εμβόλιο αλλά απλή ένεση φυσιολογικού ορού. Φερετζέδες.

Τι πιο φυσιολογικό να βγει στην κάμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μαζί με το κομμάτι εκείνο της Ιεράς Συνόδου που έχει περισσότερη σχέση με τη λογική και τον Θεό παρά με τις μεσαιωνικές ιδεοληψίες και τον καθημερινό εξορκισμό του Σατανά, που άλλοτε παίρνει μορφή γκέι και άλλοτε θανατηφόρου ιού. Μόλις η επιστήμη έσωσε τη ζωή του Αρχιεπισκόπου. Είναι η ώρα του να το κάνει και αυτός.

Αν και ο Ιερώνυμος είναι μια φωτεινή περίπτωση και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Οι άλλοι γέροντες είναι το πρόβλημα, μιας και επηρεάζουν κυρίως τους μεγάλους σε ηλικία.

Τι λογικότερο να βγουν όλοι οι σταρ των μίντια, της σόουμπιζ, του αθλητισμού και να το δείξουν με οποιονδήποτε τρόπο; Θα είναι και από τις λίγες φορές που θα εξαγιωθεί και το Instagram, θα αποδείξει ότι έχει λόγο ύπαρξης πέρα από τη φιγούρα, τον ναρκισσισμό, την παραμύθι χλίδα, τους κώλους ή τη διαφήμιση προσώπων και προϊόντων.

Όταν ξέσπασε η πολιομυελίτιδα στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 και σκότωνε ή άφηνε βαριές αναπηρίες σε χιλιάδες παιδιά στις ΗΠΑ, με το που βρέθηκε το εμβόλιο έγινε ταυτόχρονα και η πρώτη “μεταμοντέρνα” καμπάνια για τη χρήση του.

Όπως και τώρα έτσι και τότε υπήρχαν αρνητές του εμβολίου ή απλά φοβισμένοι για το τι θα τους τρυπήσει κάτω από το δέρμα όπως είπε και εντελώς άστοχα ο Μουτσινάς στην εκπομπή του. Διότι ας πούμε, για τον κορονοϊό και τους άλλους συγγενείς του, τον καρκίνο, την πολιομυελίτιδα, τη σκλήρυνση κατά πλάκας ή τη σύφιλη θέλω να ακούω τους ειδικούς και όχι τις απόψεις της καφετζούς μου, του πνευματικού μου (που δεν έχω), του βελονιστή μου, του Τάκη -παρότι Θρυλάρα- του πάνελ κάποιου πρωινού με τον Πετράκο και τα αδέλφια του ή ακόμη και της Άσης Μπήλιου που τη ρωτάω για τόσα άλλα.

Αν έχει κανείς αμφιβολίες ή φοβίες ή μονομανίες, ας τις κρατήσει για την πάρτη του. Κι εγώ θέλω να πω διάφορα για πολλά και για πολλούς αλλά το βουλώνω δημοσίως.

Οι Αμερικανοί λοιπόν πήραν τον Έλβις Πρίσλεϊ, τον πρώτο ποπ σταρ στην ιστορία που είχε δημιουργήσει μαζική φρενίτιδα στους νεαρούς Αμερικανούς και υπερβολικό σεξαπίλ, και τον εμβολίασαν κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης τηλεοπτικής εκπομπής, το Ed Sullivan show. Από την άλλη μέρα, εκατομμύρια νέα παιδιά προσήλθαν αυτοβούλως σε όλα τα κέντρα εμβολιασμού της Αμερικής.

Εννοείται ότι θα πέσουν εκατομμύρια σε σποτάκια για την κινητοποίηση υπέρ του εμβολίου και καλά θα κάνουν. Εννοείται ότι θα ξαναβγούν οι μίζεροι, οι αριστεροί του Σουνίου, οι ψεκασμένοι και άλλοι δυσοίωνοι να κράζουν και να καταγγείλουν. Πάντα υπήρχαν τέτοια κοράκια ή απλοί βλάκες όταν η ιστορία προχωρούσε προς καλύτερες μέρες.