«Βάλε μάσκα κι ας είσαι ηλίθιος. Μπορείς!»
Ο Πέτρος πάει παντού

«Βάλε μάσκα κι ας είσαι ηλίθιος. Μπορείς!»

«Βάλε μάσκα κι ας είσαι ηλίθιος. Μπορείς!»

O Πέτρος Κωστόπουλος γράφει για το Znews έχοντας απομακρύνει όσους αρνούνται να προφυλάξουν τον εαυτό τους -και τους άλλους

Bάλε τη μάσκα. Και ας μην πιστεύεις στον κορονοϊό, έτσι μπας και κάνεις λάθος και πάρεις κανέναν που δεν φταίει στον λαιμό σου. Μην μου πεις ότι υπερβάλλω. Μην με ρωτήσεις ηλιθιωδώς και συ αν ξέρω κανέναν που να πέθανε από κορονοϊό. Ξέρω δυστυχώς. Και τον ξέρανε πολλοί. Και τον αγαπούσα και τον λέγανε και Πέτρο.

Βάλε τη μάσκα. Και ας είσαι 15-20 χρονών και πιστεύεις ότι είσαι αθάνατος ή απρόσβλητος από ιούς. Μπορεί να μην πεθάνεις εσύ αλλά μπαμπάς, μαμά, παππούς, γιαγιά, έναν διαβήτη να έχουν μπορεί να χαιρετήσουν τον πλάτανο εξαιτίας σου. Θα το κουβαλάς μια ζωή.

Μπορεί να πιστεύεις (άκου έκφραση, λες και μιλάμε για τον Αλλάχ) στον ιό αλλά να πιστεύεις ότι η μάσκα κάνει κακό στην υγεία, ότι πεθαίνεις ή ότι νεκρώνεται ο εγκέφαλός σου από το διοξείδιο του άνθρακα. Θυμήσου τις εικόνες που έχεις δει με παιδάκια με βαριές ασθένειες, που φοράνε τη μάσκα 24 ώρες για μήνες ή χρόνια μέσα στα νοσοκομεία. Όσα έγιναν καλά, έζησαν χωρίς καμιά συνέπεια. Η μάσκα τους έσωσε. Βάλε τη μάσκα.

Μπορεί να είσαι συνταγματολόγος (!!) και να δίνεις μόνος σου μια ερμηνεία κάποιων άγνωστων σε μένα άρθρων του Συντάγματος που λένε ότι η μάσκα στερεί την προσωπική ελευθερία. Μπορεί, πού ξέρεις, να είσαι ένας Βενιζέλος και να μην το ξέρουμε. Βάλε και πάλι τη μάσκα γιατί ο κορονοϊός στερεί όχι μόνο την ελευθερία αλλά και χιλιάδες ζωές. Μην πάρεις κι εσύ καμία.

Άσε το παιδί σου να βάλει τη μάσκα και ας πιστεύεις ότι ο κανακάρης σου υποφέρει, ότι ασφυκτιά, ότι δεν μπορεί να ανασάνει. Άστον να κρίνει μόνος του, με τους φίλους και τους συμμαθητές του. Μην παθαίνεις υστερία στο FB, σε φόρουμ μανάδων και προβληματικών γονιών. Μην βασανίζεις και ντροπιάζεις το παιδί σου στο σχολείο. Αν το πάρουν οι άλλοι πιτσιρικάδες στο ψιλό γαζί θα ουρλιάζεις μετά για bullying. Εσύ θα φταις αυτή τη φορά.

Και αν δεν είσαι όλα τα παραπάνω και είσαι απλώς ηλίθιος, βάλε τη μάσκα. Θα μου πεις πού να ξέρεις και συ ο δόλιος ότι είσαι ηλίθιος. Όταν μιλάμε για ηλίθιους όλοι κοιτάνε κάποιον άλλον. Δίπλα. Κανείς δεν πιστεύει ότι είναι ηλίθιος. Και όμως είναι δεκάδες χιλιάδες οι ηλίθιοι, εκατομμύρια. Απλά δεν τους ξέραμε, δεν τους ακούγαμε, δεν τους βλέπαμε. Όμως η τεχνολογία βοήθησε σε αυτό! Ο κορονοϊός με την υποστήριξη του FB, του Youtube, του Instagram, της Google, του Twitter μάς τους έδειξε.

Τα fake news πάντα κυκλοφορούσαν. Σε κλειστές κοινωνίες όμως. Τώρα ένα βίντεο ενός παπάρα στο Youtube ακολουθεί την πορεία του Covid-19: διαχέεται ταχύτατα σε όλον τον πλανήτη. Και σκοτώνει όπως ο ιός. Εδώ ολόκληρος Πρόεδρος των ΗΠΑ πήρε με fake news (τύπου θα περάσει, δεν είναι σοβαρό, βρήκαμε φάρμακο, πίνετε χλωρίνη κ.λπ.) κόσμο και κοσμάκη στον λαιμό του.

Δείτε ένα νέο, υπέροχο ντοκιμαντέρ στο Netflix, το Social Dilemma. Δεν ξεγυμνώνει μόνο την αποβλάκωση και τον εθισμό στα social media που σε πουλάνε (εσένα τον ίδιο) σαν προϊόν στις εταιρείες που ζητούν να διαφημιστούν αλλά δείχνει και πώς γίνονται μαζικά εγκλήματα με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Κανείς δεν τα ελέγχει. Ή δεν προλαβαίνει να τα ελέγξει. Γιατί υπάρχουν πάντα οι ηλίθιοι ή οι προβληματικοί που μασάνε με τη μία τα fake news.

Aν αναρωτιέσαι, λοιπόν, αν είσαι ηλίθιος και δεν το ξέρεις, σκέψου μερικά απλά πράγματα. Κάνε ένα τεστ ηλιθιότητας. Και αναρωτήσου. Συνεννοήθηκαν σε χρόνο dt όλες οι κυβερνήσεις του πλανήτη, όλα τα κόμματα, όλοι οι γιατροί του κόσμου, τα εκατομμύρια νοσοκόμες, όλοι οι επιστήμονες αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες που δέχτηκαν να… πεθάνουν να σου πουν ότι υπάρχει κορονοϊός για να καλύψουν τα κέρδη του Bill Gates (που ούτε εταιρείες μασκών έχει αλλά ούτε και εμβολίων, ψιλά γράμματα για ηλίθιο) ή για να κρύψουν τα εγκλήματα που ετοιμάζει το 5G; Μπορεί να γίνει αυτό; Και μετά συνεννοήθηκαν οι ίδιοι να μας βασανίσουν με τις μάσκες για να χαζέψουμε λόγω έλλειψης οξυγόνου και να γίνουμε πειθήνια και άβουλα ανθρωπάκια;

Αν κάπου σε όλα αυτά βρεις ένα δίκαιο, πήγαινε για μια εξέταση σε ψυχίατρο. Μπορεί τελικά να μην είσαι ηλίθιος αλλά απλά πολύ διαταραγμένος ψυχικά λόγω δουλειάς, χρημάτων, γκόμενας, social media, Big Brother, Βελόπουλου, αγαμίας, υποσχέσεων του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, να τρως παντόφλα. Τέλος πάντων, όλοι άνθρωποι είμαστε, γυρίζει η βίδα καμιά φορά.

Και σε αυτήν την περίπτωση, αγαπημένε, επειδή ζεις ανάμεσά μας, τρως μαζί μας, διασκεδάζεις μαζί μας, δουλεύεις μαζί μας (αν και δεν θα έπρεπε λόγω βλακείας), αναπνέεις τον ίδιο αέρα με μας, φόρα τη μάσκα και πες ότι είναι Απόκριες. Για να μας κοροϊδέψεις. Να μη σε καταγράψουμε και σου φερθούμε ρατσιστικά καμιά μέρα. Έχεις αντέξει από μικρό παιδί πολλές φορές και πολλές ώρες με μια μάσκα στο καρναβάλι. Ολόκληρα πάρτι. Ξαναβάλ ’την λοιπόν. Το να πεθάνει κάποιος για έναν ηλίθιοι είναι έγκλημα και αυτό χωρίς ελαφρυντικά. Άσε που δεν θα σε καταλάβουμε. Όπως στο καρναβάλι.

Λέμε τελευταία ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί που παράγουν το Βig Brother και το Bachelor για την ξεφτίλα. Φταίμε και όσοι από μας το βλέπουμε. Σωστό. Αν αυτό είναι σωστό, είναι λάθος να απομονώνεις εντελώς από τη δουλειά σου ή τη φιλική και ερωτική σου σχέση τον ηλίθιοι που αρνείται τη μάσκα και βάζει σε κίνδυνο εκατοντάδες ανθρώπους; Εγώ το κάνω. Τους κόβω από παντού. Όχι για να μην κολλήσω τον ιό μόνο. Αλλά περισσότερο γιατί θεωρώ υποτιμητικό, ντροπιαστικό να συναναστρέφομαι με τέτοια άτομα. Θα μας δει και θα μας ακούσει και κανένας γνωστός και θα γίνουμε ρόμπα.

Πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι “τίμιοι αγωνιστές” που έχουν ενταχθεί στο αντιμασκικό κίνημα ενάντια σε μας τους υπολοίπους και στο κράτος, θα πρέπει να κάνουν ακόμη μία γενναία πράξη: Να υπογράψουν μια υπεύθυνη δήλωση σε κάποιο ΚΕΠ ότι αν κολλήσουν τον ιό, αρνούνται εκ των προτέρων να τους δοθεί κρεβάτι εντατικής ή ΜΕΘ και να το στερήσουν από κάποιον άλλο άνθρωπο. Από φίλους στον Ευαγγελισμό ξέρω καλά ότι οι άνθρωποι εκεί έχουν σώσει αρκετούς αρνητές του κορονοϊού άρα και της μάσκας. Όταν είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους, είδαν και τον κορονοϊό. Επειδή η Δημοκρατία δεν εκδικείται ούτε αρνείται περίθαλψη σε κάποιον, παρότι είναι υποχείριο του Bill Gates, του Rockefeller, του 5G και μάλλον και του διαβόλου, όποιος και να είναι, ας το κάνουν μόνοι τους.

Με τέτοιους ηλίθιους, η ώρα που θα γεμίσουν οι ΜΕΘ δεν είναι μακριά. Και τότε ας δούμε και μεις όπως οι Ιταλοί νταλίκες με φέρετρα. Και μια οικονομία ενταφιασμένη επίσης…

Υ.Σ.: Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, είναι πολύ… χριστιανός ή απλώς ηλίθιος;