«Ο Χάρι, η Μέγκαν, τα λεφτά, οι παπαράτσι και οι αλήθειες που θα μείνουν κρυφές»
Δεν Κρίνω...

«Ο Χάρι, η Μέγκαν, τα λεφτά, οι παπαράτσι και οι αλήθειες που θα μείνουν κρυφές»

«Ο Χάρι, η Μέγκαν, τα λεφτά, οι παπαράτσι και οι αλήθειες που θα μείνουν κρυφές»

Ο Γιώργος Λιάγκας προσπαθεί -αλλά δεν μπορεί- να δικαιολογήσει την ιστορική απόφαση του «άτακτου» εγγονού της Βασίλισσας

Περίεργο ζώο πάντως ο άνθρωπος, κυρία μου. Θα σου πω αυτό, το κλασικό. Όταν έχεις κάτι δεν το εκτιμάς και όταν το χάνεις τρελαίνεσαι. Γιατί στα λέω όλα αυτά τώρα θα μου πεις.

Η δικιά μου γενιά μεγάλωσε με τα παραμύθια που ήθελαν τα αγόρια να γίνουν ρωμαλέοι, δυνατοί, ισχυροί, δίκαιοι και επιβλητικοί σαν βασιλιάδες και τα κορίτσια ή να γίνουν βασίλισσες οι ίδιες ή να βρουν τον δικό τους πρίγκιπα, όμορφο, γοητευτικό, ρομαντικό, έτοιμο να τις διεκδικήσει και να δώσει μάχες γι’ αυτές, και βέβαια πάντα σε άσπρο και ουχί σε άλλου χρώματος άλογο. (Αυτόν τον ρατσισμό με τα χρώματα των αλόγων δεν τον κατάλαβα ποτέ, αλλά ας μην μπλέκουμε τα θέματα τώρα).

Μεγαλώνοντας και βγαίνοντας στην πραγματική ζωή, αντιληφθήκαμε όλοι πως οι βασιλιάδες και οι πρίγκιπες του παραμυθιού προφανώς και δεν υπάρχουν -ούτε και οι δράκοι ευτυχώς-ωστόσο οι άνθρωποι σε κάποιες κοινωνίες και έθνη επέλεξαν να έχουν τους δικούς τους βασιλείς.

Περί ορέξεως και δεν μας πέφτει λόγος καθότι όταν μας έπεσε ορθώς αποφασίσαμε διαφορετικά….

Και πάμε τώρα στο δια ταύτα, κυρία μου. Να ‘σαι βασιλιάς, να ‘χεις όλα τα καλά, λεφτά, δόξα, τιμή, αναγνώριση, αγάπη και όοοοοολο αυτό εν τέλει να σε καταπιέζει και να θες να τρέξεις και να φύγεις μακριά του; Λογικό το ακούς εσύ;

Αν ρώταγες όλον τον πλανήτη το 99,9% θα σου λεγε πως θα θελε να ‘ναι στη θέση του Χάρι  και ο Χάρι να μη θέλει να ‘ναι στη θέση τη δική του;

Και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς τον πίεζε. Ο Χάρι επειδή στη βαθμίδα διαδοχής δε θα μπορούσε ποτέ να γίνει βασιλιάς, έζησε με τη ανοχή του παλατιού μια απόλυτα αντι-βασιλική ζωή. Μια ζωή που στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν εντελώς ενάντια στα πρωτόκολλα και τις συμβάσεις που απορρέουν από τους τίτλους και τις θέσεις.

Οργίασε σαν πιτσιρικάς. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Με γυμνά πάρτι, πολλές ερωτικές συντρόφους, καταχρήσεις, υπερβολές, καπρίτσια και τέλος πάντων με όλα όσα πιθανόν να κάνουν τα πλουσιόπαιδα του διεθνούς jet set.

Και ακόμα και όταν σοβαρεύτηκε και αποφάσισε να παντρευτεί, δεν τους έφερε στο Παλάτι και κάποια που θα τους έκανε να πετάξουν και το στέμμα απ’ τη χαρά τους!

Αμερικάνα, ηθοποιός, παντρεμένη χωρισμένη και μιγάς. Η χαρά της Ελισάβετ; Απερίγραπτη. Έχουν να λένε γι’ αυτήν όλοι οι υπάλληλοι στο Μπάκινγχαμ.

Και όμως τα δέχτηκαν όλα. Όχι αμάσητα, για να ‘μαστε ειλικρινείς, αλλά στο πλαίσιο του ότι πρέπει όλα να γίνονται με κανόνες και σωστά, τα παραστρατήματα δικαιολογήθηκαν απόλυτα, έγιναν τα μάτια πιο… στραβά, και η ζωή συνεχίστηκε κανονικά.

Όσο κανονικά δηλαδή μπορεί να συνεχιστεί σε ένα Παλάτι, που από ό,τι μάθαμε τις τελευταίες μέρες για να μιλήσει ο γιος με τον πατέρα πρέπει να του στείλει mail για να δει πότε μπορεί, και ο εγγονός με την γιαγιά θα πρέπει να γίνει επίσημη αίτηση ακρόασης.

Και η αλήθεια είναι ότι το Παλάτι έβαλε πολύ νερό στο κρασί του. Παλιότερα ο θείος του Χάρι ο Εδουάρδος ο Η’, παραιτήθηκε για να ακολουθήσει τον έρωτά του για μια παντρεμένη και χωρισμένη δυο φορές παρακαλώ. Τώρα το Παλάτι σιώπησε για να αποσοβήσει ένα ακόμα σκάνδαλο.

Και αντ’ αυτών, κυρία μου, βλέπεις το παλιόπαιδο τον Χάρι -ακολουθώντας προφανώς και την άποψη της γυναίκας του- να τα βροντάει όλα κάτω και να την κάνει για άλλες πολιτείες, καναδικές.

Να δεις που αυτή θα τον βάλε να ξυρίσει και το μουστάκι που δεν έχει το παιδί.

Δηλαδή μεταξύ μας και επειδή διαβάζω και ακούω όλες αυτές τις μέρες πόσο μάγκας είναι και πόσα… φρύδια έχει που τα κανε όλα αυτά, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.

Όπως δεν καταλαβαίνω και αυτό περί πίεσης των παπαράτσι και άλλες ιστορίες για αγρίους. Δηλαδή τώρα που δεν θα χει τον τίτλο αλλά θα ‘ναι αυτός που είναι και με μια κίνηση που τον κάνει πιο θελκτικό για τα μέσα, θα πάψουν οι παπαράτσι να τον ακολουθούν ή τα ταμπλόιντ έντυπα να ασχολούνται με τη ζωή του;

Μα ακριβώς τώρα είναι που θα ασχολούνται περισσότερο!

Ή πραγματικά πιστεύει κανείς ότι αν ήθελε να κάνει τη ζωή του όπως και την έκανε τόσα χρόνια -και απ’ ό,τι βλέπαμε την έκανε και καλά- θα μπορούσε το Παλάτι υπό τον φόβο του σκανδάλου της διάλυσης να του βάλει και πολύ χέρι.

Άρα, τι τελικά συνέβη; Τα λεφτά προφανώς και δεν είναι η αιτία αφού αυτή τη στιγμή και με τις παρούσες συνθήκες το συγκεκριμένο ζευγάρι μπορεί να παράξει περισσότερα λεφτά από τον μεγαλύτερο σταρ του Χόλιγουντ.

Ποια Αντζελίνα και Πιτ; Εδώ μιλάμε για τους παγκόσμιους σούπερ σταρ. Πόσο άραγε θα μπορούσε να πληρωθεί μια εμφάνιση ή μια ομιλία του Χάρι και πόσο ένας ρόλος σε μια ταινία της Μέγκαν; Φαντάζομαι πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Άρα αφού ούτε τα λεφτά είναι η αίτια, τι πραγματικά έγινε, τα “πήρε κράνα” ο πρίγκιπας και τίναξε την μπάνκα στον αέρα και μάλιστα χωρίς ουσιαστικά να τους ενημερώσει και να τους δώσει τον χρόνο της αντίδρασης;

Πολλές φορές οι αλήθειες κρατιούνται πραγματικά κρυφές. Και νομίζω κυρία μου ότι την πλήρη αλήθεια δεν θα την μάθουμε ποτέ. Είναι ένας καυγάς, μια κουβέντα, μια λέξη που μπορεί να κάνει το μυαλό ενός ανθρώπου να στραβώσει και να τον κάνει ικανό σε μια στιγμή να τα αλλάξει όλα. Και νομίζω ότι κάτι τέτοιο πρέπει να ‘χει παιχτεί.

Ο τύπος φαινόταν από μικρός ότι ήταν τζόρας και δεν σήκωνε και μύγα στο σπαθί του. Τον πίεζε και η σύζυγος, τον πίεζαν και λίγο οι συνθήκες και το καθωσπρέπει, και έρχεται κάποια στιγμή μια σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και τα διαλύεις όλα.

Ε, αυτή τη σταγόνα, κυρία μου νομίζω δεν θα την μάθουμε ποτέ. Και αυτή η σταγόνα θα ‘ναι και η αφορμή για βιβλία, συζητήσεις, εκπομπές, σενάρια, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Το θέμα είναι πως μπορεί, κυρία μου, οι καιροί να ‘ναι δύσκολοι για πρίγκιπες, ακόμα και αν παραιτούνται επισήμως από τον τίτλο αυτό, αλλά πάντα θα ‘ναι δυσκολότεροι για όλους εμάς τους υπολοίπους που απλά ως θεατές θα παρακολουθούμε τις σαν παραμύθι ζωές τους.

“Άτιμη καινωνία”, που λέγαμε παλαιότερα. Άλλους τους κατεβάζεις και άλλους που τους ανεβάζεις να σε κοιτάνε μέσα στα μούτρα και να σου λένε πως δεν τους αρέσει κιόλας…