«Τελειώνει επιτέλους αυτή η ιδιότυπη τηλεοπτική απομόνωσή μου»
Δεν Κρίνω...

«Τελειώνει επιτέλους αυτή η ιδιότυπη τηλεοπτική απομόνωσή μου»

«Τελειώνει επιτέλους αυτή η ιδιότυπη τηλεοπτική απομόνωσή μου»

Λοιπόν, σήμερα θα μου το επιτρέψετε, αλλά θα εξαντλήσω την εγωπάθειά μου -κάτι που όλοι βέβαια διαθέτουμε σε μεγαλύτερο η μικρότερο βαθμό, αλλά που το πολιτικά ορθό μας επιβάλλει να την καταπνίγουμε. Λες, κυρία μου, και υπάρχει άνθρωπος που να μην πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος σε όλα.

Μα και ακόμα όταν βρεθεί αυτος ο ο Χριστιανός που δεν τον πιστεύει, τον θεωρούμε κοινωνικά άρρωστο και τον στέλνουμε σε ειδικά σεμινάρια εμψύχωσης για να βροντοφωνάξει καμιά εκατοστή φορές πως ΑΞΙΖΕΙ, μήπως και το πιστέψει ο ίδιος και πείσει και κάναν άλλον που τον ακούει από παραδίπλα.

Αλλά είπαμε, κυρία μου. Η έρμη η φύση, η ανθρώπινη. Δείξε ταπεινός ενώ δεν πρέπει να ‘σαι, και μόλις δείξεις, φούσκωσε από εγωισμό για να επιβιώσεις.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, κυρία μου, τελείωσαν τα ψέματα και αυτή τη βδομάδα τελειώνει επιτέλους αυτή η ιδιότυπη τηλεοπτική απομόνωσή μου. Και για να σου λυθούν όλες οι απορίες, ή για να μη σου λυθούν καλύτερα: όχι, δεν έχω πει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη και με ποιους.

Και αυτοί οι «ποιοι» όλο και ψεματάκια λένε, αλλά ειλικρινά, περσινά ξινά σταφύλια, δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ, πάει πέρασε, τελείωσε και πάμε για τα άλλα μας.

Όπου ακριβώς αυτά τα άλλα μας, είναι η ουσία.

Αύριο Δευτέρα στις 23:00 λοιπόν, μετά τις “8 λέξεις” του Γεωργίου, σκάει μύτη το Guess my age. Το νέο μας τηλεπαιχνίδι. Το format είναι γαλλικό και όπου κι αν παίζει πάει αρκετά καλά. Δεν είναι γνώσεων και δεν έχει αυτό που λέμε την τεράστια αγωνία, στηρίζεται όμως σε αυτή την απορία που λίγο ως πολύ όλοι έχουμε όταν συναντάμε γνωστούς και αγνώστους. Πόσο χρόνων είναι; Τόσο απλό. Πέφτεις μέσα; Κερδίζεις λεφτά. Πέφτεις έξω, χάνεις ανάλογα με τα χρόνια απόκλισης. Με χιούμορ, χωρίς ταμπού και κόμπλεξ , οι συμμετέχοντες έρχονται για να διασκεδάσουν, να παίξουν και να εντυπωσιαστούν θετικά ή αρνητικά από την αποκάλυψη ηλικιών ανθρώπων που δείχνουν αρκετά μακριά από την πραγματική του ς ηλικία.

Και κάτι χαρακτηριστικό. Σκέφτομαι πως πριν από χρόνια, που πράγματα όπως το χρώμα, η προέλευση, η κάθε είδους προτίμηση ήταν ακόμα ταμπού, πολύ δύσκολα θα έβρισκες τόσους πολλούς παίχτες πρόθυμους να αποκαλύψουν την πραγματική τους ηλικία. Τώρα έρχονται, το κάνουν δημόσια και αυτοσαρκάζονται με αυτήν. Και αυτό από μόνο του είναι μια κατάκτηση.

Τα παιχνίδια, όπως και τα μεγάλα σόου, κυρία μου, ακολουθούν τον δικό τους δρόμο. Μικρό ρόλο μπορεί να παίξει ο παρουσιαστής. Εκεί σημασία έχει αν ο τηλεθεατής θα «αγοράσει» την ιδέα.

Βλέπω ας πούμε τώρα «σφάζονται παλικάρια» και χύνεται πολύ μελάνι για τον νέο παρουσιαστή του The Voice. To format αυτο είναι το πιο πετυχημένο από όλα τα μουσικά σόου λόγω του ευρήματος με τις καρέκλες.

Μικρό ρόλο παίζει ο παρουσιαστής. Οι κριτές ας πούμε είναι πολύ σημαντικότεροι. Και δεν θέλω ουδόλως να μειώσω τον υπερταλαντούχο Καπουτζίδη που “έσκισε” 3 χρονιές, αλλά ούτε και την ομάδα του The Voice του ΑΝT1, στην οποία συμμετείχα και κάναμε για δυο χρόνια τηλεθεάσεις της τάξης του 60 και 65%.

Είναι εύκολο το format για τον παρουσιαστή, κυρία μου. Απλά υλοποιεί κάτι που άλλοι έχουν σκεφθεί, σε μια πανάκριβη παραγωγή που του τα ‘χουν όλα έτοιμα και αυτός καλείται άπλα να βάλει την προσωπικότητά του. Αν διαθέτει…  Γι’ αυτήν πληρώνεται…

Εκεί που τα πράγματα είναι διαφορετικά και εκεί που πραγματικά δοκιμάζονται οι άνθρωποι της τηλεόρασης και δουλεύουν σκληρά, είναι οι καθημερινές εκπομπές. Εκεί είναι η πραγματική κούραση, εκεί, κυρία μου, είναι τα μεγαλύτερα ταλέντα και οι πιο σκληρά εργαζόμενοι και σταρς και ας μην τυγχάνουν της ίδιας προβολής όπως οι… βραδινοί συνάδελφοί τους.

Γέμισε κάθε μέρα 2-3 ώρες εκπομπή. “Σπάσε” το μυαλό σου να ανακαλύψεις καινούρια θέματα, ή να παρουσιάσεις τα ίδια με τους άλλους, με διαφορετικό τρόπο. Να έχεις πάντα κέφι, όρεξη, ετοιμότητα και να ‘σαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για την στραβή. Να προσέχεις τι θα πεις και να παρακαλάς στις άπειρες ώρες τηλεοπτικού “αέρα” και όλων των σωστών που θα ‘χεις κάνει και πει, μην τύχει η λάθος έκφραση ή η λάθος άποψη που- έστω και αν την είπες μια φορά- μπορεί να στιγματίσει εσένα ή την εκπομπή στην οποία συμμετέχεις.

Με ρωτούν τι ακριβώς θα είναι το «Μεσημέρι». Εύκολα μπορώ να απαντήσω: μια πλήρης infotainment εκπομπή που θα ασχολείται με όλα. Με τα light πολιτικά, με τα παραπολιτικά, με πολύ ρεπορτάζ, πληροφορία, είδηση και βέβαια με το lifestyle.

Αν στα πω όλα αυτά, θα σου ‘χω πει ψέματα, κυρία μου. Γιατί αυτό που πάντα συμβαίνει στην τηλεόραση, είναι πως σχεδιάζεις κάτι και μετά από μερικές βδομάδες αυτό που παρουσιάζεις είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Με έναν εντελώς μαγικό τρόπο, κάθε εκπομπή, ως  ζωντανός οργανισμός, εξελίσσεται, αλλάζει, διαμορφώνεται, ανάλογα με τα “θέλω” του τηλεθεατή και με την αντίληψη των δημιουργών της για το ποια ακριβώς είναι αυτά.

Δυο είναι, λοιπόν, τα ζητούμενα και γι’ αυτά αγχώνομαι πάντα. Η εκπομπή που θα παρουσιάσεις μετά από μερικές βδομάδες να είναι καλύτερη από την πρώτη σου, αφού σίγουρα θα είναι διαφορετική. Καθώς επίσης να δέσει και η “χημεία” της ομάδας σου, που ό,τι και να λες ως σχεδιασμό ή για το καλό κλίμα στα καμαρίνια και στα γραφεία, αυτά κυρία μου πάντα στην πορεία φαίνονται.

Αυτό για το οποίο θέλω να σε διαβεβαιώσω είναι πως είμαι πολύ χαρούμενος για την πρεμιέρα της Τετάρτης, χαρούμενος για τη νέα αρχή, για όλους τους ανθρώπους της ομάδας μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Και θέλω τώρα, πριν κριθούμε, και πριν μάθουμε αν το πρόσημο της προσπάθειάς μας είναι θετικό ή αρνητικό, να τους ευχαριστήσω όλους για την ζέση τους, τον ζήλο τους, την προσπάθεια, την αγωνία τους, τη θέλησή τους, την προσήλωσή τους, την πρόθεσή τους και τη θετική ενέργεια που βάζουν σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Και για το τέλος και μια είδηση. Είχα τη μεγάλη τιμή να ανταλλάξω “μπαλιές” με τον πολύ σπουδαίο Τσιτσιπά. Ούτε στα όνειρά μου…Χαχαχα. Κάναμε και μια πολύ όμορφη, μεγάλη κουβέντα-συνέντευξη που θα παίξει στην εκπομπή. Και ετοιμάζουμε και άλλες μεγάλες συνεντεύξεις, από πολύ σημαντικά πρόσωπα.

Ποδαρικό όμως στο studio την Τετάρτη θα μας κάνει ένας άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια καθορίζει εν πολλοίς την κατάταξη των καναλιών στην  ελληνική τηλεόραση, αφού με την επιτυχία των σίριαλ που δημιουργεί, κυριαρχεί στην prime time ζωνη. Και δεν είναι άλλος από τον Aντρέα Γεωργίου, που άλλαξε κανάλι και ξεκινάει κι αυτός με ολόφρεσκη δημιουργία. Καλή επιτυχία στις “8 λέξεις” απόψε λοιπόν και εμείς τα λέμε την Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι.

Αααα και κάτι τελευταίο, γιατί διαβάζω, ακούω και αφουγκράζομαι, φανταστικές μάχες και αόρατους εχθρούς. Όλοι οι σοβαροί επαγγελματίες της τηλεόρασης παρακαλάμε και ευχόμαστε όλα τα προγράμματα να πάνε καλά. Όσες περισσότερες είναι οι πετυχημένες εκπομπές, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανάγκη να υπάρχουν και άλλες δυνατές ομάδες. Επίσης στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μόνο η Μπαρτσελόνα. Αλλά και η Ρεάλ, η Μπάγιερν, η Γιουβέντους, η Μάντσεστερ, η Λίβερπουλ και άλλες πολλές κορυφαίες ομάδες…

Άντε, καλή σεζόν σε όλους μας, φίλοι μου και μην τρελαίνεστε. Μια απλή δουλειά είναι και αυτή που κάνουμε και εμείς.

Και προς Θεού, επειδή μας ζητάνε στον δρόμο να βγάλουμε και καμιά σέλφι, δε σημαίνει πως είμαστε κάτι πολύ σημαντικό, ούτε σίγουρα το κέντρο τούτου εδώ του κόσμου…