Blog: «To φαινόμενο “γλοιώδης πέφτουλας” και οι “Στάθηδες” ανάμεσά μας»
featured

Blog: «To φαινόμενο “γλοιώδης πέφτουλας” και οι “Στάθηδες” ανάμεσά μας»

Blog: «To φαινόμενο “γλοιώδης πέφτουλας” και οι “Στάθηδες” ανάμεσά μας»

Ένα σχόλιο για την υπόθεση Παναγιωτόπουλου υπό το πρίσμα μιας γυναίκας

Η ανοχή στον γραφικό τύπο «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» είναι επικίνδυνη. Και η περίπτωση του Παναγιωτόπουλου των «Ράδιο Αρβύλα» το απέδειξε.

-Πόσες φορές σας την έχει πέσει επίμονα ενοχλητικά ένας τέτοιος τύπος; Στη σχολή, στη δουλειά, στην παρέα.

-Πόσες φορές σκεφτήκατε να κάνετε κάτι ουσιαστικό για να τον σταματήσετε, πέρα από το να τον απωθήσετε με τα λόγια ή με τα χέρια; Ή απλά κάνοντας μπλοκ όταν έρχεται η ντικ πικ;

Μήπως όμως αυτή η ανοχή δημιουργεί το πρόβλημα; Γιατί αν ο Στάθης και κάθε «Στάθης» είχε συναντήσει ένα ουσιαστικό φρένο στην ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του μπορεί να μη συνέχιζε απτόητος σαν να μην τρέχει τίποτα. Αν τον είχαν βάλει στη θέση του οι «φίλοι» και τον είχαν ξεμπροστιάσει δημόσια αυτές που παρενοχλούσε, αν ο διευθυντής του στο γραφείο τον είχε προειδοποιήσει με κυρώσεις, αν κάποια τον είχε καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση, δεν θα ήταν το ίδιο χαλαρός στο να συνεχίζει να κάνει τα ίδια. Για χρόνια. Με όλες.

Γι’ αυτό κορίτσια -αλλά και αγόρια- όταν βλέπουμε έναν «Στάθη» γύρω μας δεν αρκεί απλά να γελάμε και -στην καλύτερη- να τον κάνουμε μπλοκ να τον ξεφορτωθούμε.

Η ανοχή και η συγκάλυψη, το «ελα-μωρέ-τον-ξέρεις» δεν βοηθά κανέναν, απλά αφήνει τους «Στάθηδες» της ζωής να συνεχίζουν ανενόχλητοι να είναι σιχαμένοι και επικίνδυνοι. Και πολύ περήφανοι -αν σκεφτεί κανείς τη γυμνή φωτό του Στάθη Παναγιωτόπουλου που κάνει το γύρο του διαδικτύου. Τους αφήνει το δικαίωμα να λένε μια ψεύτικη συγνώμη μετά, μιλώντας για ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ, λες και ξέχασαν ανοιχτά τα αλάρμ και έπεσε η μπαταρία στο αμάξι. Δεν είναι απερισκεψία να ανεβάσεις τις ερωτικές σου περιπτύξεις με κάποιον σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου εν αγνοία του. Είναι ντροπή και θράσος και κατάντια να βαφτίζεις κάτι τέτοιο «απερισκεψία».

Γι’ αυτό είτε ο «Στάθης» του δικού μας περίγυρου είναι φίλος, είτε απλά γνωστός, ή ξετυλίγει την παρενοχλητική του συμπεριφορά απέναντι σε μας είτε στους παραδίπλα μας, πρέπει να μιλάμε και να τον βάζουμε στη θέση του -με όποιον τρόπο μπορούμε, αφού έχουμε τα μέσα και η σεξουαλική παρενόχληση τιμωρείται. Γιατί ο γλοιώδης πέφτουλας δεν είναι απλά ενοχλητικός, θρασύς, και γελοίος. Μπορεί να γίνει πραγματικά επικίνδυνος.

Διάβασε ολόκληρο το blog εδώ