«Από σήμερα εγώ είμαι Μπράτης – Boy»
Fake News

«Από σήμερα εγώ είμαι Μπράτης – Boy»

«Από σήμερα εγώ είμαι Μπράτης – Boy»

Αφού μαλώσει -με εκτίμηση- τον Μουτσινά και την Καινούργιου, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος δίνει το πιο πικάντικο κουίζ!

Αδέλφια μου, σας πεθύμησα. Στις 9 Φεβρουαρίου κλείνω και τα 40 μου χρόνια και τέτοιες μικρές χαρές περιμένω, τι νομίζετε;

Την εβδομαδιαία επικοινωνία μας από το Znews, μια αγκαλιά απ’ τα βαφτιστήρια μου, ένα καλό φαγητό και τη δημοσίευση κάποιου προσωπικού e-mail ανάμεσα στον Κανάκη και τον ΣΚΑΪ, έτσι για το κουτσομπολίκι, αφού δικαστικά δεν θα πάνε.

Μια που το έφερε η κουβέντα, πάντως, στην τηλεοπτική μανούρα δεν πα να ‘σαι και η Βασίλισσα της Αγγλίας, θα ξεκατινιαστείς… Δεν έχει ευγένειες, προσχήματα και αούα εδώ. Κι ο Κανάκης να ‘σαι, στο μαδο-mail από «Βινύλιο» γίνεσαι «Αννίτα Κοίτα»…

Κουμπώνουμε, λοιπόν, τραγουδάρα απ’τον Stevie Wonder και ξεκινάμε…

Είμαι Μπράτης-Boy

Πώς τους πετσόκοψες έτσι, ρε Μπράτη; Περιεκτικός, μειλίχιος, ισορροπημένος και χαμογελαστός είπε το αυτονόητο, χωρίς φανφάρες, κορώνες και κηρύγματα. Τα Media, σου λέει, δεν ασχολούνται με την ερωτική μου, ζωή, επειδή είμαι γκέι.

Και παρόλα τα όσα λένε για να το «παίξουν» ανοιχτόμυαλοι οι εκπρόσωποί τους, «κωλώνουν» να ψάξουν λεπτομέρειες, όπως θα έκαναν στην περίπτωση που ο άνθρωπος είχε κοπέλα, γιατί δημοσιεύοντάς τες, θα ρίσκαραν να χάσουν τηλεθεατές/ακροατές/αναγνώστες/followers, δηλαδή «πελατάκια», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Πόσο απλό, και πόσο αφοπλιστικά ρεαλιστικό… Για να πούμε αλήθειες, όλη η επαφή μας με την πραγματικότητα στον χώρο των Media – δε λέω προοδευτικότητα, γιατί δεν είναι θέμα ανοιχτού μυαλού να ξέρεις το 2020 ότι είναι αστείο να διαχωρίζεις τους ανθρώπους σε άσπρους – μαύρους – γκέι – στρέητ – παχουλούς ή ζωροάστρες – περιορίζεται στη γραφική φράση: «Έχω πολλούς φίλους γκέι, εγώ. Δεν έχω πρόβλημα μαζί τους, αρκεί να μην προκαλούν».

Έρχεται λοιπόν ένας Μπράτης που τα έχει καταφέρει περίφημα στη δουλειά του, όλα αυτά τα χρόνια και με 2 μόλις σεζόν στην τηλεόραση, μας ξεμπροστιάζει λέγοντας ήρεμα: «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός». Μην κάνετε, λοιπόν πώς βλέπετε ρούχα, επειδή έτσι σας βολεύει. Ο Βασιλιάς είναι γυμνός, έτσι γουστάρει – αυτό είναι το προφανές και δεχτείτε το, γιατί οτιδήποτε άλλο είναι από παρωχημένο, έως υποκριτικό.

Όμως προσέξτε: Ο Μπράτης δεν φωνάζει, δεν τραμπουκίζει, δεν απειλεί, δε ζητά να απολυθεί κανείς απ ’τα Media που εργάζεται, δεν σηκώνει το δάχτυλο και δεν περιθωριοποιεί εκείνους που εκθέτει με όσα είπε – δεν βλέπει εχθρούς στα πρόσωπά τους.

Στέκεται στα πόδια του και με τη σιγουριά που απορρέει απ’ την αυτογνωσία του και την παραδοχή πώς κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει ό,τι ο Άγγελος ορίζει για τον εαυτό του, είναι αποστομωτικός και απόλυτα ειλικρινής.

Αυτό, γιατί πολλοί που πλασάρονται στη Showbiz, ως «Εκδικητές της Διαφορετικότητας» (απλούς υπερασπιστές του αυτονόητου, θα τους χαρακτήριζα εγώ) δεν έχουν καν ορθώσει ανάστημα να ορίσουν δημόσια τον εαυτό τους, πριν ξεκινήσουν να «δικάζουν» φανταστικούς εχθρούς. Μπράτης λοιπόν και πάλι Μπράτης.

Ξέρω ότι ο όρος είναι Μπράτης-Girl, αλλά από σήμερα εγώ είμαι Μπράτης-Boy και από τους πιο ένθερμους θαυμαστές του. Respect

Δύο φίλοι κι ένας Σάββας

Ο Νίκος Μουτσινάς και η Κατερίνα Καινούργιου είναι φίλοι μου και τους εκτιμώ ειλικρινά. Χέστηκα για την επιτυχία τους στη δουλειά, εγώ τους εκτιμώ ανεξάρτητα αυτής. Πέρα απ’ το ότι έχουμε πει και έχουμε περάσει πολλά, είναι καλόψυχοι άνθρωποι και σας το λέω ειλικρινά.

Απ’ την άλλη, ο Σάββας Πούμπουρας δεν είναι φίλος μου. Δεν τον ξέρω τόσο καλά, γιατί δεν έχουμε συνεργαστεί, ή συναναστραφεί. Τον «πάω» πολύ. Τελευταία γνωριστήκαμε, μάλιστα, καλύτερα και τον γουστάρω ακόμη περισσότερο – όμως μέχρι εκεί.

Το δίκιο, όμως, θα το πω γιατί με πνίγει σαν την Σταματίνα Τσιμτσιλή και τη Ναταλία Γερμανού που «τραβάνε το κουπί» στον Alpha και όλοι ασχολούνται με την Ελένη και το αν προ-εγκρίνει τα άρθρα που γράφονται γι’ αυτήν στις κυριακάτικες εφημερίδες.

«Φεύγει η Μενεγάκη και αφήνει πίσω της τον Πούμπουρα», «Κακώς κυκλοφορεί ελεύθερος και κάνει τις φάρσες του», είναι δύο απ’ τις ατάκες του Νίκου για τον Σάββα.

Ο καθένας δικαιούται να έχει τη γνώμη του και αν είσαι και ο Μουτσινάς θέλω να την ακούσω σαν τρελός. Μην επιστρέφεις, όμως, στα παλιά απ’ τα οποία «λυτρώθηκες» – και από τη στιγμή που απαλλάχτηκες από αυτά, κάνεις, ομολογουμένως, την πιο παρεΐστικη και επιτυχημένη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση.

Πες τη γνώμη σου για την εκπομπή και τις φάρσες του Πούμπουρα με το χιούμορ που μοναδικά σε διακρίνει κι εμάς περίτεχνα μας προβληματίζει και μην αναλώνεσαι σε προσωπικές αναφορές που μεταφράζονται ως κόντρες, ή επιθέσεις…

Ο Νίκος είναι καλύτερος από αυτό. Δεν πρέπει να μπει ξανά στο λούκι των χαρακτηρισμών που μετά μπορεί να φέρουν απαντήσεις και στο τέλος, μανούρες. Τα έκανε, τα πλήρωσε και τώρα εξελίχθηκε κάνοντας πλάκα – κάνοντάς μας, παρέα. Όσο κι αν η εκπομπή του Σάββα θίγει την αισθητική, τα όρια, τις αντοχές, ή το αίσθημα ανθρωπιάς και συναδελφικότητας του Νίκου, δεν πρέπει να «τη λέει» προσωπικά στον Σάββα.

Ο Μουτσινάς ξέρει καλά πως μέσα από το απαράμιλλο χιούμορ του, μπορεί να καταφέρει πολλά περισσότερα. Εδώ, την Κουτσελίνη «έφερε στα νερά του» με το χιούμορ, στον Σάββα θα χρησιμοποιήσει άλλη μέθοδο;

Όσο για την αγαπημένη μου, Κατερίνα, ισχύουν παρόμοια… Δικαιούται να μην της αρέσει το Best Friend’s Fear και να το εκφράσει, αφού είναι και σε άλλο κανάλι, (μια που όταν είναι στο δικό μας, κάνουμε μόκο – όλοι μας). Η ατάκα της, όμως: «Στον ANT1, πώς τα αφήνουν αυτά τα πράγματα;» ήταν αντισυναδελφική και «κάτω απ’ τη μέση»

Άλλο να πεις, μαλακία η εκπομπή και άλλο να κάνεις παραίνεση στο κανάλι να πάρει θέση. Και ποια, άραγε, μπορεί να είναι αυτή η θέση; Να κάνει παρατήρηση στον Σάββα; Να «κόψει» την εκπομπή; Να «κόψει» την ξένη εκπομπή που «εμπνέει» τα σενάρια των φαρσών; Μήπως να σταματήσει να εκπέμπει ο ΑΝΤ1 εκείνη την ώρα από ευθιξία. Τι να θέλει η Κατερίνα;

Εμένα μου αρέσουν οι συζητήσεις που ανακύπτουν από εκπομπές, γιατί κάνουν καλύτερη την τηλεόραση κι εμάς τους ίδιους. Δε χρειάζεται φόβος και πάθος, όμως, γιατί και το δίκιο μας, χάνουμε και ενισχύουμε την εικόνα του κόσμου για τον αλληλοσπαραγμό στον χώρο μας. Ειρήνη υμίν, λοιπόν, αδέλφια.

Φύγαμε για τα Follow και τα Unfollow αυτής της εβδομάδας:

Follow: Χάρης Βαρθακούρης, παρουσιαστής του ολοκαίνουριου Big Brother στον ΣΚΑΪ και η σύζυγός του, Αντελίνα με εκπομπή στον Alpha. Επιτέλους, ευκαιρίες σε «νέο αίμα» στην τηλεόραση, μπας και «ξεμπουκώσει» το σύστημα.

Unfollow: Σε «δημοσιογράφο» που για να καταφέρει περισσότερα «κλικ» σε άρθρο του που αφορούσε τα ποσοστά τηλεθέασης ΜΙΑΣ και μόνο ημέρας για συγκεκριμένη ζώνη χρησιμοποίησε τον τίτλο: «Οι τάδε έσβησαν την δείνα». Και στο επόμενο κάλεσμα που θα δει την δείνα θα τη «γλείφει» σα να μην υπάρχει αύριο και η ζωή στην ανεμοδαρμένη Showpiz θα συνεχιστεί. Τέτοιες όμως, μαλακίες, επιστρέφουν…

Και για το τέλος ένα κουίζ:

Ποια παρουσιάστρια Σαββατοκύριακου χρωστάει κοινόχρηστα στο διαμέρισμά της εδώ και καιρό με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι ένοικοι να αποφασίσουν να της «κόψουν» το καλοριφέρ για να ζεσταίνεται μόνο απ’ το «φέσι» που τους έχει ρίξει;

Αυτά για σήμερα… Καλή αντάμωση, αδέλφια μου και να θυμάστε να χαμογελάτε για να κάνετε τους άλλους να ανησυχούν.