Από “Της Ελλάδος τα παιδιά” στο μυαλό του Κώστα Τσουρού
Fake News

Από “Της Ελλάδος τα παιδιά” στο μυαλό του Κώστα Τσουρού

Από “Της Ελλάδος τα παιδιά” στο μυαλό του Κώστα Τσουρού

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την ανταπόκριση στην πρώτη μας δημοσίευση. Τι να πω.. Τελικά τα θέλει ο πισινός μου, αλλά μάλλον τα θέλει κι ο δικός σας…

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών χθες και καλό είναι να το αναφέρουμε, διευκρινίζοντας πως εν έτει 2018 δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για την άσκηση βίας από άνθρωπο σε άνθρωπο και ειδικά στη γυναίκα. Ευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εκείνος που σηκώνει χέρι και, αν δε ζητήσει τη βοήθεια ειδικού, θα το ξανακάνει, όσο κι αν οδύρεται για το αντίθετο, οπότε απομακρυνθείτε.

Ξεκινάμε τη βολτάρα μας στον κίβδηλο κόσμο της Showbiz με πρώτη τη σημερινή αφιέρωση, κουμπώστε το δυνατά και φύγαμε…

Με το στανιό, τίτλος…

Την περασμένη εβδομάδα καλεσμένη στην εκπομπή που παρουσιάζει η Ναταλία Γερμανού «Καλύτερα δε Γίνεται» στον Alpha βρέθηκε η πολυσχιδής Νάντια Μπουλέ με αφορμή την παράσταση «Χώρισέ με μια Κυριακή» του Andrew Lloyd Weber στην οποία πρωταγωνιστεί. Βασικά, τα κάνει όλα μόνη της, ως ένα one-woman show (κάτι σαν τον Ευτύχη Μπλέτσα σε μιούζικαλ, για να καταλάβετε).

Μετά από τη συνέντευξη που έδωσε στη Ναταλία και τον Κώστα Τσουρό ξεκίνησε ένα βιολί σχολιασμού στην αρχή της εβδομάδας, περί επίθεσης στον Γιώργο Λιάγκα, κόντρας που δεν τελειώνει ποτέ και αούα. Παρακάτω, λοιπόν, σας παραθέτω τον διάλογο mot a mot, που λένε και στο χωριό μου το «λέξη προς λέξη» για να καταλάβετε πώς γίνονται οι παρεξηγήσεις. Με μαύρο, ο πραγματικός διάλογος, με κόκκινο τι πραγματικά γινόταν στο μυαλό του Κώστα, κατά τη γνώμη μου, πάντα…

Κώστας: Υπάρχουν άνθρωποι από τον χώρο, οι οποίοι έχουν εμμονή μαζί σου; (Τον Λιάγκα θα πει, αλλά όποιον και να πει, μέσα είμαι να γίνει λίγο μπούγιο)
Νάντια: Εμμονή τί εννοείς;
Κώστας: Εμμονή, να σε σχολιάζουν να…
Νάντια: Α, ναι ναι
Κώστας: Ό, τι και να κάνεις να το σχολιάζουν αρνητικά (Λιάγκας, Λιάγκας, Λιάγκας)
Νάντια: Ναι, πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι.
Κώστας: Οι οποίοι; (Να το, το λέει… Έλα μωρή αρρώστια Μπουλέ και θα έρθω να δω και την παράσταση)
Νάντια: Ε οι οποίοι, καλά, το έχω ξαναπεί βέβαια, αλλά είναι γεγονός, έχει συμβεί. Κάποια στιγμή ήταν από το πάνελ μιας πρωινής εκπομπής στο Star κιόλας, θυμάμαι – δεν θυμάμαι το όνομα του δημοσιογράφου… Με πλησίασε σε ένα πάρτυ του ΑΝΤ1 και μου είπε «Σου ζητώ συγγνώμη, γιατί την περίοδο που ήμουν σ’εκείνη την εκπομπή, όταν έπεφτε το όνομά σου στο τραπέζι μου είχαν πει να σε κατακεραυνώνω». Αλλά το θεώρησα πολύ ευγενικό απ’τη μεριά του ανθρώπου αυτού, παρότι είχε αυτόν τον ρόλο, το θεώρησα αν μη τί άλλο ειλικρινές να έρθει και να μου το πει. (Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε… Γκρεμίστηκαν όσα έχτισα για έναν πανελίστα του Star, να πούμε)
Ναταλία: Εσύ συγχώρεσες; (ρε Ναταλία, εσύ με ποιόν είσαι;)
Νάντια: Ντάξει, προσπαθώ απλά να μην το σκέφτομαι γιατί εκνευρίζομαι (Εγώ να δεις)
Κώστας: Εμένα όταν σου έκανα αυτή την ερώτηση, άλλος μου ήρθε στο μυαλό, αλλά εντάξει, το πήγες αλλού… (Τι πρέπει να κάνω δηλαδή για να πεις τον Λιάγκα; Να τον πω εγώ;)
Νάντια: Εντάξει, είναι δυό-τρεις τώρα, δεν είναι μόνο ένας… (Ε, αφαίρεσε απ’τους τρεις τους δύο και πες Λιάγκα. Λ-Ι-Α-Γ-Κ-Α να σ΄το συλλαβίσω;)
Κώστας: Σκέφτηκα τον Γιώργο Λιάγκα (Πάρ’το)
Νάντια: Α, όχι δεν πήγε το μυαλό μου εμένα εκεί, όχι όχι. …Αλλά σίγουρα αυτός είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, ναι.
Κώστας: (Άντε κοριτσάκι μου, τί ψυχοβγάλτρα είσαι, Ναταλία δικό σου).

ΚΑΙ ξεσάλωσαν τα καθαρόαιμα των site και των blogs και καλά έκαναν. Και δώσε «Κόντρα 7 ετών» και «Καρφώνει πασίγνωστο παρουσιαστή με απίθανα σχόλια» και πού σε πάω… Μέχρι και ο Λιάγκας τσίμπησε και απάντησε. Στη Νάντια, όχι στον Κώστα. Δε λες καλά… Με αυτή τη χειρουργικής ακρίβειας μέθοδο θα μπορούσε να «βγάλει» απ’τη Μπουλέ ακόμη και ομολογία για τη δολοφονία του JFK.

Ήρεμα Παιδιά… Ο Μπουφετζής Είμαι

Από τη στήλη «Μέχρι Να Έρθει η Φαίη» και το καθημερινό «αποκλειστικό» μας, είπαμε πριν 10 μέρες ότι γίνονται δοκιμαστικά και για γυναίκες στο Master Chef που έρχεται στο Star και πέρυσι έκανε εντύπωση και την έκπληξη για να λέμε αλήθειες. Για την ακρίβεια, είπαμε πως στους ήδη επιτυχημένους 3 άνδρες, κριτές προστίθεται μια τέταρτη, γυναίκα. Στο επόμενο «Μέχρι Να Έρθει η Φαίη» είπαμε πως αποφασίστηκε τα δοκιμαστικά να αφορούν guest γυναίκα κριτή και όχι μόνιμη. Ε αυτό ήταν… Μπήκαν στην «πρόσω» οι μηχανές Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού και μόνο τον καθηγητή μου στο Σ.Ε.Π. (Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό) δεν πήραν να διαψεύσουν μετά βδελυγμίας – για να μη μιλήσω για τα φερέφωνά τους που του χρόνου θα υπηρετούν άλλον αφέντη βρίζοντας το Star, όπως κάνουν φέτος με τους προηγούμενους συνεργάτες τους…

Σιγά ρε παιδιά τον διασυρμό… Είναι κακό να μπει με οποιονδήποτε ρόλο μια γυναίκα στο Master Chef; Και αν δε μπει και πάλι διαφήμιση για το πρότζεκτ αποτελεί το ότι εκπομπές άλλων καναλιών ψάχνουν να βρουν πληροφορίες για την επάνοδό του. Δείχνει πως ο κόσμος θέλει να μάθει. Να πω ότι υπάρχει αντίπαλο δέος και «προδίδουμε» τις αλλαγές, θα το καταλάβαινα – το Master Chef, όμως στο είδος του (μαγειρικό reality) «παίζει μόνο του, μπάλα», φέτος. Αφήστε να γίνει ντόρος. Εφόσον δεν είναι δυσφημιστική η πληροφορία πως θα συμμετέχει και μια γυναίκα κριτής, τί σας πιάνει πιλάλα; Αν είναι και μάλιστα η ιδιοκτήτρια εστιατορίου με όνομα μια λέξη (το εστιατόριο) που έχουμε στο μυαλό μας, για καλό θα είναι, αν δεν είναι, πάλι ok μια που οι υπάρχοντες κριτές «τα σπάνε» έτσι κι αλλιώς. Ήρεμα λοιπόν, το Master Chef είναι, όχι η Live κάλυψη της γέννησης του Χριστού στη Βηθλεέμ.

Μπράβο ρε Λαρισάρα

Και μια που μιλήσαμε για τα Χριστούγεννα και τις γιορτές της αγάπης, ας αναφερθούμε στο παράδειγμα της Διεύθυνσης του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας που καλεί μέσω Facebook τους πολίτες να «ντύσουν τα δέντρα με μπουφάν». Γαληνεύει η ψυχή μου γράφοντας πως οι Λαρισαίοι σπεύδουν να «ντύσουν» δένδρα με πανωφόρια, ή παλτά που δεν χρειάζονται μαζί με ένα σημείωμα που γράφει το μέγεθος του ρούχου και την υπόδειξη «φόρεσέ το» για εκείνους που αυτές τις μέρες κρυώνουν. Μακάρι να πάρουμε παράδειγμα και στους άλλους δήμους της χώρας, γιατί οι Έλληνες από φιλότιμο κι ευαισθησία έχουμε περίσσευμα. Εκεί πάτησαν όλοι, άλλωστε για να εφαρμόσουν ό,τι μας εφάρμοσαν. Μπράβο αδέλφια…

Παλτό σε κορμό δέντρου

Ο Μπιτζιμπιτζίδης, Ζει…

“Επ, θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε…” Ναι, είναι αλήθεια και δε χορταίνω να το λέω και να το γράφω. Είναι πολλές οι πιθανότητες να δούμε την αναβίωση μιας από τις πιο αγαπημένες μας σειρές στην ελληνική τηλεόραση (για μένα μαζί με τους Απαράδεκτους) από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Αναφέρομαι στο «Της Ελλάδος Τα Παιδιά» και τον Σμήναρχο Κάκαλο (Σκασμός, Λέγε), τον Καραβανέα (Έέιιιπ), τη Μπουμπού (Ελισάβετ Κεραντάρη Μαυροδιοβουνιώτη – όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, αλλά και τί απέγινε τελικά ο γιος της, ο Νούλης), Τον Βλάχο (3.779 και σήμερα), τον Ντάλας (-Οι τύποι των πολεμικών αεροπλάνων; – Ποιοί είναι;), τον Πλαπούτα (Δημοσθένης Πλαπούτας), τον Χλαπάτσα (Ξέρασέ τα, όλα, πιστή μου, κατσαρίδα με μαγιό).

Η πληροφορία είναι πολύ συγκεκριμένη: Υπάρχει πρόθεση από τους συντελεστές να προταθεί η επιστροφή στον ΑΝΤ1. Μακάρι να το εγκρίνουν απ’ το κανάλι, τώρα που κλείνει και τα 30 χρόνια του. Κι αν υπάρχει στενότητα, για το συγκεκριμένο θέμα να τσοντάρω απ’ τον μισθό μου, βρε αδελφέ – ΑΝΤ1 είμαστε Ένα. Και έτσι θα κλείσουμε… Με φοβερή σκηνή από «Της Ελλάδος Τα Παιδιά». Καλή αντάμωση, αν πάμε καλά, αλλιώς θα γράφω σε τοίχους να βλέπετε όλοι.

Καλή εβδομάδαααα