«Αυτή είναι η τηλεόραση που θέλουμε;»
Fake News

«Αυτή είναι η τηλεόραση που θέλουμε;»

«Αυτή είναι η τηλεόραση που θέλουμε;»

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Μεθαύριο, Τετάρτη είναι του Αγίου Σπυρίδωνος, οπότε και «σπυρί, σπυρί μεγαλώνει η μέρα». Σας τα λέω για να ετοιμαστείτε για ευχές και να μην ξεχάσετε κανέναν. Κάπου ανάμεσα στον Μακρόν που θα κάνει το βράδυ διάγγελμα αναφερόμενος για πρώτη φορά στις κινητοποιήσεις των «Κίτρινων Γιλέκων», στις διαψεύσεις δεσμών που δεν υπήρχαν ποτέ (Κιμούλης-Κλαψινού, Ανανιάδης-Εύη Ιωαννίδου) και στα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που ανάβουν σαν πυγολαμπίδες στους Δήμους και τις Κοινότητες όλης της χώρας, βάζουμε κομμάτι και ξεκινάμε…

Παίζεις Μαρκο-Ακριτόματα;

Έλα πείτε, όλο αυτό με τον Σεφερλή είναι ένα γαμάτο επιτραπέζιο παιχνίδι που έχετε επινοήσει και θα βγει στην αγορά τα Χριστούγεννα (Μαρκαλιευτής, Βρίσε χωρίς Μαρκοτικό, Μαρκομπινελικόματα, Έλα Α-Κρίτα Τί Έκανες, Α-Κρίτα Ποιος Μιλάει, Ο ΑνΑκριτάκιας» κ.ο.κ.).

Έχετε καταλάβει ότι η φάση έχει «ξεφύγει» από τον Μάρκο Σεφερλή και την ‘Ελενα Ακρίτα, οι οποίοι θα τα βρουν όπως είναι να τα βρουν, ή δε θα τα βρουν, ε; Αυτό που συμβαίνει πλέον είναι ότι ο κάθε πικραμένος στηρίζει μια από τις δύο πλευρές για να βρίσει εκείνον που δε χωνεύει και στήριξε την αντίθετη. Έχουν μπει πολιτικά μέσα, καλλιτεχνικά, οικογενειακά, γκομενικά και όλοι παίρνουν θέση ανάλογα με το ζόρι που τραβάνε. Άντε να κυκλοφορήσει το παιχνίδι να τσακωνόμαστε τις γιορτές οργανωμένα και χρησιμοποιώντας ζάρι.

Σερβάιβορ Μπαγιόραμα

Δε θέλω να γίνομαι μικροπρεπής, αλλά για το Mappes Show, τη ραδιοφωνική μας ψυχανάλυση, καθημερινά 07:00-10:00 το πρωί στον Ρυθμό 94.9 θα το κάνω. Την είδηση πως το επόμενο βήμα της Μπάγιας Αντωνοπούλου θα είναι στο Survivor Panorama την ανέφερε αποκλειστικά και πρώτη απ’όλους η Έλενα Πολυκάρπου στην μοναδική ενότητα gossip που έχει αυτή η ραδιοφωνική εκπομπή – ναυάγιο και επιμελείται η ίδια.

Είναι κρίμα να καρπώνονται άλλοι το ρεπορτάζ της Έλενας, χωρίς να αναφέρουν την πηγή τους. Κι αυτή από τα μαύρα μεσάνυχτα ξυπνά για να πει το «Αποκλειστικό της Ημέρας», Γιάννη Πουλόπουλε όπως έκανες κι εσύ, ως προκάτοχός της στο Mappes Show, πριν συνεχίσεις την ενότητα και την περσόνα που επινοήσαμε παρέα οπουδήποτε αλλού. Κρίμα είναι για τη μάνα…

Παρεμπιπτόντως, μια χαρά «έκατσε» σε όλους το σκηνικό με την Μπάγια. Και ο Γιώργος Παπαδάκης έχει ανεβάσει αισθητά νούμερα μετά τα γεγονότα και η Μπάγια «πέρασε» στην ψυχαγωγία, ώστε να κάνει αυτό που μάλλον ήθελε πάντα. Τέλος καλό όλα καλά, λοιπόν και όλοι ευχαριστημένοι.

Δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στις εκπομπές που έχουν κάνει φύλλο και φτερό την τραγική υπόθεση της φοιτήτριας που δολοφονήθηκε τόσο αποτρόπαια στη Ρόδο. Καταλαβαίνω ότι παίρνουν ανάσα τηλεθέασης, αλλά πραγματικά, αυτή είναι η τηλεόραση που θέλουμε; Θα μου πεις, για να κάνουν τηλεθέαση, τις βλέπει ο κόσμος και τότε θα μπούμε σε μια μεγάλη κουβέντα για το αν οι εκπομπές καθορίζουν τι ενδιαφέρει το κοινό στα Μ.Μ.Ε., ή αν ο κόσμος ορίζει τη θεματολογία των εκπομπών με βάση το τι πουλάει… Εδώ είμαι, όποτε θέλετε να σας πω τη γνώμη μου. Αυτό που ξέρω σίγουρα, όμως, είναι πως όταν προβάλεις ένα τέτοιο θέμα με τόση ανατριχιαστική λεπτομέρεια με τα «νούμερα» να ανεβαίνουν, τότε έχω δικαίωμα να αμφισβητώ την αγνή σου πρόθεση και φυσικά, το κάνω.

Αυτά, αδέλφια μου. Καλή συνέχεια και ηρεμία, όχι όπως στο γύρισμα του Κωσταντίνου Αργυρού για το εορταστικό «Στην Υγειά Μας, Ρε Παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο που μαθαίνω πιάστηκαν μελομακάρονο με μελομακάρονο οι καλεσμένοι. Θα το ψάξω και θα σας πω, ή καλύτερα θα σας γράψω. Καλή αντάμωση…