Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Ίσως αργότερα μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε απ’ την κινούμενη άμμο της κατάντιας μας»
featured

Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Ίσως αργότερα μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε απ’ την κινούμενη άμμο της κατάντιας μας»

Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Ίσως αργότερα μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε απ’ την κινούμενη άμμο της κατάντιας μας»

Από τις στάχτες που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα, μέχρι τους αθλητές μας που δεν υπολογίζει η Πολιτεία και την Ιωάννα Τούνη που δεν συμμερίζεται τη σημασία του να εκφράζεσαι δημόσια

Με τον πύρινο εφιάλτη να μαίνεται ακόμα στον ορίζοντα ο Δημήτρης Ουγγαρέζος συνειδητοποίησε στο okmag.gr ότι ο Άνθρωπος δεν αξίζει πλέον τον πλανήτη του. Σε αυτό συνηγορούν οι φρικτές εικόνες ζώων που καίγονταν δεμένα στις αυλές, τα κομματικά παιχνίδια πάνω στην καμένη γη και η αποτυχία όλων να προστατεύσουμε το οικοσύστημα.

Αφήνοντας για λίγο την επικαιρότητα ο δημοσιογράφος καταπιάστηκε και με την Ιωάννα Τούνη και τις αντιδράσεις που προκάλεσε πρόσφατα.

Ειδικό βάρος έριξε και στους αθλητές της Ελλάδας που οι πολιτικοί τους θυμούνται μόνο στα μετάλλια.

«Θα το πω όπως το σκέφτομαι, αδέλφια μου: Δεν αξίζουμε τον τόπο μας. Δεν αξίζουμε τον πλανήτη μας, τις ομορφιές και τα πλάσματα που τον συμπληρώνουν έχοντας το ιερό καθήκον να τα προστατεύσουμε – ως υψηλότερα όντα με νοημοσύνη (τρομάρα μας). Για τίποτα δεν είμαστε.

Καίγεται η Ελλάδα μας, περιουσίες σπίτια και ζώα κι εμείς τσακωνόμαστε για το πότε καήκαμε καλύτερα: στο Μάτι, ή στην Βαρυμπόμπη, την Αρχαία Ολυμπία, ή την Εύβοια. Καταντάμε την ύπαρξη νεκρών κομματικό επιχείρημα για το με ποια κυβέρνηση καήκαμε πιο επικίνδυνα, υποτιμώντας αυτούς και τις οικογένειές τους και σκοτώνοντας τη μνήμη τους, αυτή τη φορά.

Ζώα δεμένα σε αυλές που καίγονταν, σκυλιά που αφέθηκαν στο έλεος της φωτιάς επειδή δε χωρούσαν στο αμάξι 🤷🏻‍♂️ και άλογα που έτρεχαν να σωθούν πανικόβλητα -εικόνες βιβλικές που δεν πιστεύεις πως ζεις… Γι’ αυτό σας λέω: Δεν αξίζουμε αυτόν τον πλανήτη, αποτυγχάνουμε να σεβαστούμε τον τόπο μας, τα ζωντανά του, άρα και ο ένας τον άλλον -για τίποτα δεν είμαστε.

Οι αθλητές μας, βάζουν απ’ την τσέπη τους για να αγωνιστούν και να ακούν ότι τα «θαλάσσωσαν» απ’ την κρατική τηλεόραση σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν. Κατά τα άλλα, στα μετάλλια τρέχουν οι πολιτειακοί παράγοντες, ποιος θα πρωτοπεί «μπράβο» για να δείξει αντανακλαστικά σ’ αυτά που συγκινούν την κοινωνία, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που εννοούν είναι: «Μωρέ μπράβο, ούτε που ξέραμε ποιοι είστε, μέχρι το Τόκιο…» Απ’ την άλλη να σας πω και κάτι; Είσαι η Πολιτεία: Στηρίζεις και σου «βγαίνουν» Λιγναδοφιλιππίδηδες, δε στηρίζεις και εισπράττεις αδιαπραγμάτευτη υπερηφάνεια από τους αθλητές σου. Ε, μη στηρίζεις καλύτερα κι εμείς θα τη βρούμε την άκρη μας. Χορηγοί, ξηγηθείτε…

Έχοντας γράψει τα παραπάνω, περνάμε στη μαλακία της Ιωάννας… Το πρόβλημα με την Τούνη είναι πως δε συμμερίζεται τη σημασία και το βάρος του να εκφράζεσαι δημόσια. Πού είναι ο Γιάννης Φουντούλης, αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο που ζήτησε συγγνώμη για τους δημόσιους πανηγυρισμούς τους για το μετάλλιο, επειδή ένιωσε ότι προκαλούν τους συνανθρώπους τους στην Ελλάδα που υποφέρουν απ’ τις φωτιές; Ε, ακριβώς απέναντι…»

Διαβάστε ολόκληρο το μπλογκ του Δημήτρη Ουγγαρέζου στο okmag.gr.