«Εργάτη πουλάς; Είσαι ο Μουτσινάς»
Fake News

«Εργάτη πουλάς; Είσαι ο Μουτσινάς»

«Εργάτη πουλάς; Είσαι ο Μουτσινάς»

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος γράφει τηλεοπτικές αλήθειες που όλοι σχεδόν γνωρίζουν αλλά δεν θέλουν να παραδεχτούν

Ο Γρηγόρης ετοιμάζει πυρετωδώς Έκθεση Φωτογραφίας (ελπίζω όχι με θέμα “Άγριες Μέλισσες”).

Η Έλενα Χριστοπούλου «εξαργυρώνει» την επιτυχία της στο GNTM με μεταγραφάρα στον ΣΚΑΪ και το My Style Rocks του Ατζούν αφήνοντας την Ηλιάνα Παπαγεωργίου αμανάτι στο Star για να περάσει να την πάρει στο σχόλασμα και ο Σεφερλής έχει «μπλέξει τα μπούτια του» με τα κανάλια που μιλάει για εκπομπή και μετά θα του φταίνε οι Μασόνοι, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και οι Αρκουδέηδες που τον υπονομεύουν.

Κατά τα άλλα, πάμε ντουγρού για Χριστούγεννα, η Αθήνα στολίστηκε Καρπενήσι και το Περιστέρι, Αθήνα.

Η Άντζελα Δημητρίου αλλάζει νυχτερινά σχήματα κάτω από ένα γκι και η Κατερίνα Στικούδη έφυγε απ’ τον ΑΝΤ1 για να παρουσιάσει το My Style Rocks που λέγαμε, στον ΣΚΑΪ.

Έτσι είναι, αδέλφια μου, οι κανόνες της αγοράς. Πάμε όπου η ζήτηση είναι πιο απλόχερη και γαλαντόμα.

Φέρ’τα – Πάρ’τα

Γι’ αυτό, κανένας δε θα πει κάτι στη Χριστοπούλου επειδή αφήνει το Star που την ανέδειξε τηλεοπτικά, ή στον Σεφερλή που για να τον ανακοινώσουν στην Παρουσίαση Προγράμματος, θα είχε δώσει τα χέρια με τον ΑΝΤ1 και τώρα κολακεύεται απ’ τον Ατζούν.

Να ήμασταν μάγκες να «τα παίρναμε» κι εμείς.

Ειδικά απ’ τον Ατζούν που άρχισε να μαζεύει παρουσιαστές, λες και είναι γλαδιόλες – ο Κοκλώνης της Τουρκίας, σα να λέμε.

Εργάτη πουλάς; Είσαι ο Μουτσινάς

Γιατί; Ο Μουτσινάς δεν είχε φύγει απ’ τον ΑΝΤ1 για να κάνει το «Ξαναδέστε Τους» επιστρέφοντας στον Alpha; Καλέ, δεν είχε πάει ως και το 1 απ’ το σήμα του «ΑΝΤ1» να του ευχηθεί στο θέατρο ως μέλος της «οικογένειας» και την επόμενη «έβγαλε» Δελτίο Τύπου ο Alpha με κάτι Arial 19άρια – ΝΑ, με το συμπάθειο – που τον ανακοίνωνε στη δική του, «οικογένεια»; Και έμειναν οι Αntenn-ικοί με το πρόγραμμα της παράστασης στα χέρια.

Πατώνει, που λέτε, το «Ξαναδέστε Τους» και μετά από λίγους μήνες, ο Νίκος πάλι στην «οικογένεια» του ΑΝΤ1, ως κριτική επιτροπή στο Your Face Sounds Familiar.

Και ύστερα, στην «οικογένεια» του OPEN και μετά τη μεγάλη επιτυχία σ’ εκείνη, του ΣΚΑΪ – αλλαξο-οικογενειές, δηλαδή…

Τα νούμερα και τα προσώπατα

Έτσι είναι αυτά, αδέλφια μου – Χρηματιστήριο Αξιών. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την τηλεόραση αποτελούμε ένα όνομα και ένα νούμερο (ποσοστό τηλεθέασης) ακριβώς δίπλα. Όταν είσαι  στα πάνω σου, εξαργυρώνεις, ή περιμένεις – επιλέγεις, δηλαδή, να ακούσεις το μυαλό, ή την καρδιά.

Αυτό, βέβαια, δεν επηρεάζει τα κανάλια και τους Ατζούνηδες, μη γελιέστε…

Η επιχείρηση χρειάζεται το κέρδος για να επιβιώσει, δε λυπάται, δεν αναγνωρίζει και δεν «κρατάει μούτρα», αρκεί να της φέρνεις έσοδα.

Σίσσυ + Γιώργος = Friends ForEver

Με όλο τον σεβασμό, λοιπόν, στη Σίσσυ και στον Λιάγκα που μίλησαν την εβδομάδα που μας πέρασε για τα κανάλια που είναι μετρημένα και δεν είναι συνετό να «τα βάζουμε» οι παρουσιαστές μαζί τους… Αρλούμπες.

Εκτός, αν θίξεις τον ιδιοκτήτη του καναλιού που σε ταΐζει (ατόφια μαλακία), δε γίνεται να μαλώσεις με ένα κανάλι, ή να σε αποκλείσει, όσο «κάνεις νούμερα» και του φέρνεις λεφτά.

Άρα, για να επιστρέψω στην αφορμή αυτής της συζήτησης στην αρχή αυτής της εβδομάδας, πολύ σωστά η Βίκυ Χατζηβασιλείου «τα έχωσε» στον Alpha – τη «φάγανε μπαμπέσικα». Γιατί; Γιατί μπορεί.

Και στην τελική, το νούμερο πλάι στο δικό της όνομα, που λέγαμε νωρίτερα, της επιτρέπει να υπερασπίζεται το δίκιο της, ως εργαζόμενη, χωρίς να φόβο και να μην έχει ανάγκη «κολλητιλίκια» με τα κανάλια.

Χωρίς φόβο, αλλά με μέτρο, θα προσέθετα εγώ, με όλον τον σεβασμό.

Τραγουδάρα δεν έβαλα για να συνεχίσουμε τα σημερινά #FakeNews… Τι άλλο; Roxette, φυσικά, αδέλφια μου και Listen To Your Heart:

Talk-Shows: Σα τα μανιτάρια

«Μεσάνυχτα» με την Ελεονώρα, The Agries Melisses Show με τον Γρηγόρη, After Dark με τον Θέμη, για να μην αναφέρω την «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ, το «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ή το «Αποτύπωμα» του Παύλου Τσίμα που τώρα τελευταία το έχουν ρίξει λίγο έξω φιλοξενώντας lifestyle συνεντεύξεις.

Ορίστε, φαγωθήκατε… Έχουμε περισσότερα talk-shows, απ’ όσο μπορούμε να ξενυχτήσουμε. Μήπως τα talk-shows είναι τα νέα talent-shows; Είναι ευκολότερη η lifestyle συνέντευξη απ’ την πολιτική και, τελικά, προσφέρουν κάτι διαφορετικό οι τόσες εκπομπές «λόγου»;

Πολλές οι ερωτήσεις, σκεφτείτε να «πάρουν σειρά» η Σάσα, ο Κωστόπουλος, ή η Μαρία Μπακοδήμου…

Στην Αμερική υπάρχουν 8 talk-shows που παίζουν πάνω-κάτω τις ίδιες ώρες, το βράδυ. Το γραφείο είναι τοποθετημένο στο ίδιο σημείο με τους παρουσιαστές -τις περισσότερες φορές – να κάθονται στην ίδια «γωνία» ως προς τον καλεσμένο. Και όμως, όλα έχουν την ιδιαιτερότητά τους που οφείλεται στον οικοδεσπότη και πηγαίνουν εξαιρετικά.

Όσον αφορά το γιατί οι ευυπόληπτοι δημοσιογράφοι «κλέβουν το ψωμί απ’ τα χέρια» των ψυχαγωγικών, σίγουρα δεν οφείλεται στο ότι το ένα είδος συνέντευξης είναι πιο εύκολο απ’ το άλλο. Ίσα ίσα, στην χαλαρότητα μπορείς να εκτροχιαστείς, να «πιαστείς στον ύπνο» – εκεί που δεν υπάρχουν οι κανόνες και τα στεγανά της ενημέρωσης και να εκτεθείς.

Νομίζω πως οι παρουσιαστές της ενημέρωσης προσπαθούν να προσεγγίσουν την ψυχαγωγία μέσα από αυτό που θεωρούν «δημοσιογραφική ματιά» – τουλάχιστον έτσι ξεκινούν.

Καταλήγουν, όμως, να κάνουν μια αμιγώς lifestyle κουβέντα στην οποία, σόρυ κιόλας, ο Γρηγόρης, η Ελεονώρα, ή ο Θέμης είναι εξ’ορισμού καλύτεροι, γιατί είναι το πεδίο τους. Καθείς εφ’ ω ετάχθη.

Είναι άλλο να «σπας» μια πολιτική κουβέντα με μια πιο χαλαρή lifestyle ερώτηση και άλλο να ρωτάς έναν τραγουδιστή τη γνώμη του για συναδέλφους του (πράγμα που κάνει εξαιρετικά η ρεπόρτερ του «Το Πρωινό», Μαίρη Αρώνη κάθε βράδυ βγαίνοντας παγανιά στις πρεμιέρες με το «ματσούκι»).

Ο μόνος, θεωρώ, που μπόρεσε να αναμείξει γλυκά την ψυχαγωγία με την ενημέρωση και το πολιτικά ορθό με το lifestyle ήταν ο Φρέντυ Γερμανός – κουβέντες που τρέπονταν σε συζητήσεις και συνεντεύξεις που «γδύνονταν» σε λόγια καρδιάς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ότι η Ναταλία, επίσης, έχει πάρει αυτό το ταλέντο στις συνεντεύξεις το έχω ξαναπεί – ορίστε άλλη μία, λοιπόν.

Αυτά, αδέλφια μου για σήμερα.

Περιμένω γνωμούλες, μέχρι να περάσει η ώρα, να ανοίξει και το νέο Mega.

Μέχρι τότε, να χαμογελάτε για να κάνετε τους άλλους ν’ ανησυχούν. Καλή αντάμωση.