“Φόρτσα Πούμπουρα…”
Fake News

“Φόρτσα Πούμπουρα…”

“Φόρτσα Πούμπουρα…”

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος κόβει την "πίτα" και μοιράζει "φλουριά" στην εγχώρια showbiz

Συνήθως ξεκινώ με ένα τραγούδι, αυτή τη φορά, λέω να σας πω μια ιστορία – την ιστορία της Βασιλόπιτας.

Όπως, λογικά, θα πήγε το μυαλό σας, όλα ξεκίνησαν την εποχή που ο Μέγας Βασίλειος (ο δικός μας, Άη Βασίλης) ήταν επίσκοπος Καισάρειας στην Καππαδοκία. Θέλοντας, λοιπόν, να μοιράσει δίκαια τις δωρεές του ναού σ’ εκείνους που τις χρειάζονταν, προβληματίστηκε…

Μιλάμε για αντικείμενα διαφορετικής αξίας που δώριζαν οι πιστοί από το υστέρημά τους. Πού να ήξερε, λοιπόν, ο επίσκοπος σε ποιον να δώσει τι, ανάλογα με τις ανάγκες του; Τότε, σύμφωνα πάντα με την ιστορία μας, ο Θεός τον φώτισε να βρει τη δικαιότερη λύση: Ζύμωσε πίτες, στις οποίες έβαλε ένα-ένα τα αντικείμενα των δωρεών. Μοίρασε, κατόπιν, τις πίτες αυτές στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη, χωρίς να γνωρίζει ποιο αντικείμενο δωρεάς είχε μέσα η καθεμιά.

Άφησε, έτσι, στον Κύριο την ευθύνη ο καθένας να πάρει αυτό που χρειαζόταν πραγματικά. Και μόλις είχε γεννηθεί το έθιμο της Βασιλόπιτας…

Κουμπώνω κι εγώ, τραγούδι από Tina Turner και ξεκινάω να κόβω κομμάτια βασιλόπιτας και να μοιράζω… φλουριά.

Αλέξης Γεωργούλης

Τα έχω ξαναγράψει. Τα είπα, αφού. Να πω δεν τα είπα; Κι αν μου ξέφυγε και κάτι, τα λένε όλοι οι άλλοι. Η αντικειμενική πραγματικότητα είναι πως ο Αλέξης κερδίζει το φλουρί, διότι κάθε τρεις και λίγο προκαλείται η συζήτησή του, αν μπήκε στο Ευρωκοινοβούλιο για να κάνει δουλειά, ή χαβαλέ.

Μια δουλειά την είδαμε πριν λίγο καιρό με την πρωτοβουλία του να διοργανώσει ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Πολιτιστική Προσβασιµότητα των Ατόµων µε Αναπηρία – και μπράβο του.

Είδαμε, όμως και 3 χαβαλέδες παράλληλα (κάτι που πήρε τον λόγο σε επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και μίλαγε σαν τη Μέγκι Ντρίο, κάτι σέλφι με πήδουλο μπροστά απ’ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κάτι διαγωνισμοί στο Instagram με έπαθλο… «Πάμε Βρυξέλλα»).

Και τώρα, θα «την κάνει», λέει, τις Τετάρτες για να είναι κριτής στο Your Face Sounds Familiar. Και αν δεν τον χρειάζεται η Ευρώπη τις Τετάρτες, όλα καλά, αλλιώς, πάλι τρελλίτσα από τον Αλέξη.

Θες, μωρέ παιδί μου να είσαι ένας απ’ τους 6 Ευρωβουλευτές του Σύριζα, ή όχι; Άμα δε θες, πες το να το «βγάλεις από μέσα σου». Εγώ, για σένα το λέω. Γίνεται Τρίτη να κρίνεις την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και Τετάρτη τον Λάμπη, τον Λιβιεράτο; Δεν υποτιμώ τον Λάμπη, την τρικυμία στα «θέλω» του Ευρωβουλευτού, επισημαίνω.

Ο Αλέξης νομικά επιτρέπεται να δουλέψει και όπου αλλού γουστάρει, εκτός των υποχρεώσεών του, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ηθικά δεν είναι άξιος να τον κρίνει κανείς, ενώ πολιτικά ο λόγος ανήκει στους ψηφοφόρους, όταν έρθει η ώρα.

Τώρα, γιατί τόσος ντόρος; Ο ντόρος πάει με την δημοφιλία του Αλέξη και είναι ένα τίμημα που θα πλήρωνε τόσο ο ίδιος, όσο και όποιο κόμμα θα τον στήριζε προκειμένου να του φέρει ψήφους. Και έφερε 117.000 από αυτούς – ούτε έναν, ούτε δύο. Θεωρήστε λοιπόν, ό,τι συμβαίνει, ως τον «λογαριασμό».

Εν τω μεταξύ, οι υπόλοιποι Τσελέμπριτιζ-Ευρωβουλευτές κάνουν καμιά δουλειά, ή ξύνουν τον “γκιώνη” τους και μόνο στον Αλέξη πέφτει το φλουρί; Ήρεμα ρωτάω…

Φάρσες Πούμπουρα

Αμ δεν παίρνει φλουρί ο Σάββας για την εκπομπή με τις φάρσες, παρόλο που έχει γίνει τόσος ντόρος…

Το φλουρί πέφτει σε όλους τους μίζερους που έσπευσαν να δηλώσουν αποστροφή στο «αποτρόπαιο θέαμα» της φάρσας στη Βίκυ Σταυροπούλου και να ενημερώσουν τον Σάββα ότι δε γουστάρουν την εκπομπή του, ή, μερικοί ακόμη πιο γραφικοί, να τον απειλήσουν ότι θα πάρουν άλλου είδους μέτρα (μάλλον νομικά) σε περίπτωση που «πέσουν θύματα» μιας από τις φάρσες του.

Στους “Δικαστές της Σόουμπιζ”, λοιπόν, πέφτει το φλουρί που έσπευσαν να κατακρίνουν μια εκπομπή έχοντας παρακολουθήσει, μόλις ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.

Λέτε να πανικοβλήθηκαν απ’ το 36% σε ποσοστά τηλεθέασης που έκανε η εκπομπή; Αν αυτό το 36% το έκανε η ίδια φάρσα και η θέαση του ίδιου τσεκουριού από τη Βίκυ Σταυροπούλου στο κανάλι τους θα ήταν τόσο επικριτικοί; Αν η Βίκυ δεν το γούσταρε, δεν συναινούσε και δεν υπέγραφε να «βγει» το επεισόδιο στον «αέρα», τι άλλο θα έλεγαν οι όψιμοι ηθικολόγοι του κώλου (ηθικωλόγοι, δηλαδή).

Εν τω μεταξύ, μιλάμε για ανθρώπους που οι πρώτες εκπομπές τους ήταν, όντως, άθλιες και μονοψήφιες σε ποσοστά. Κανείς, όμως δεν έσπευσε να τις «θάψει» από το πρώτο επεισόδιο… Ψυχραιμείτε, αδέλφια.

Ξέρω τι σκέφτεστε… Πες ονόματα, Ουγγαρέζε-κότα. Δε θα το κάνω. Αφενός, γιατί ξέρετε όλοι σε ποιους αναφέρομαι και αφετέρου διότι θα γίνω σαν εκείνους. Δε θα ήθελα, λοιπόν, να συμβεί αυτό όσο οι εκπομπές όλων μας «είναι στον αέρα». Προτεραιότητά σ’ αυτή τη φάση πρέπει να είναι να περνάτε εσείς που βλέπετε τηλεόραση καλά, όχι να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, λες και η γη γυρίζει γύρω απ’ τη μούρη μας.

Θυμάμαι πώς είχα νιώσει όταν οι Κου Κου είχαν «βγάλει» τηλεφωνικά τον Γιώργο Καπουτζίδη, την ώρα που εγώ έπρεπε να είμαι ευδιάθετος στο πάνελ της «απέναντι» εκπομπής. Δε θα απαντούσα, όπως και δεν απάντησα ποτέ (ειδικά από μια εκπομπή στην οποία εργάζομαι και δεν παρουσιάζω), όμως, έπρεπε να κάνω τον «Καραγκιόζη» τη στιγμή που οι γονείς μου έβλεπαν να με βρίζουν στο διπλανό κανάλι.

Γι’ αυτό, λοιπόν, δε θα πω ονόματα. Ας ξανακάνουμε την τηλεόραση το 2020, μέσο Μαζικής Επικοινωνίας ξανά και όχι μέσο Ενδο-επικοινωνίας, όπως την έχουμε καταντήσει.

Φόρτσα Πούμπουρα!

Έλενα Χριστοπούλου

Της «έπεσε το φλουρί» με τη μεταγραφή της (γιατί αυτός είναι ο ορισμός της μεταγραφής – “είμαι κάπου που με θέλουν, αλλά εξαργυρώνω την επιτυχία επιλέγοντας να πάω αλλού, προφανώς για μεγαλύτερες απολαβές”. Δεν είναι μεταγραφή να σε διώχνουν από κάπου και να βρίσκεις δουλειά, αλλού – αυτό είναι «παραλιγοανεργία») και η Έλενα Χριστοπούλου την αξιοποιεί στο έπακρο.

Έτσι, αποδεικνύει ότι πάνω απ’ όλα είναι καλή στη δουλειά της, ως μάνατζερ…

Η Έλενα, λοιπόν, είναι εξαιρετική, ως κριτής στο My Style Rocks. Κρίνει με βάση τη δουλειά της, δε μπαίνει στα «χωράφια» των άλλων δύο επαγγελματιών του χώρου (Γαβαλά, Κουδουνάρη), είναι λακωνική, περιεκτική, με δομημένο λόγο, επιχειρηματολογία και «την νοιάζουν» οι διαγωνιζόμενες.

Είναι τόσο καλή η Χριστοπούλου στον νέο της, ρόλο που νιώθω ότι ο προηγούμενος στο GNTM σχεδόν την «χαντάκωνε», ή έστω προέβαλε μόλις ένα κομμάτι της προσωπικότητάς της. Φλουρί λοιπόν…

Ρούλα Κορομηλά

Φλουρί και στη Ρούλα όλων μας, λοιπόν, που έδειξε το μεγαλείο της λέγοντας όμορφα λόγια για την Κατερίνα Στικούδη, ως παρουσιάστρια του My Style Rocks. Αυτή είναι η Ρούλα που θέλουμε… Αφήστε εμάς στα πάνελ να «πιάνουμε χαρακώματα», η Ρούλα είναι η εκεχειρία. Η Ρούλα ενώνει, δε χωρίζει. Φλουρί και πάλι, φλουρί…

Νίκος Μουτσινάς

Φλουρί στον Υπεύθυνο Καλεσμένων (την “κλείστρα”, όπως λέγεται στην πιάτσα) της εκπομπής «Καλό Μεσημεράκι». Φέτος ειδικά – και το κέρδισε όλη η ομάδα – ο άνθρωπος πρέπει να χαλαρώνει πιο πολύ κι απ’ το ζεύγος Τανιμανίδη. Και καλά κάνει…

Αφού καλεσμένοι με «αλλεργία» στην τηλεόραση «κόβονται» βελούδινα απ’ το χέρι του Νίκου Μουτσινά σαν ώριμα φρούτα, για να μην πω ότι πέφτουν από μόνα τους στο καλάθι του καναπέ του.

Μικρή εντύπωση θα μου έκανε, αν έβλεπα τον Χάρυ και τη Μέγκαν, καλεσμένους τη Δευτέρα. Και καθόλου εντύπωση, αν έβλεπα τους «Ράδιο Αρβύλα» και τον Αντώνη Κανάκη στον καναπέ του Νίκου – μπας και τους δούμε τουλάχιστον εκεί – γιατί όπως πάει το πράγμα, κάνα δίμηνο εκπομπή θα κάνουν αυτή τη σεζόν στον ΣΚΑΪ. Ζωάρα…

Αυτά, ήταν τα φλουριά της Σόουπιτς γι’ αυτήν την εβδομάδα, αδέλφια μου. Για το τέλος θα έλεγα ως «αποκλειστική παραίνεση» προς κάθε ενδιαφερόμενο να μη ζαλάτε τη Ντορέττα για την παρουσίαση του Big Brother, η φίλη μου θα ήταν ιδανική, ως οικοδέσποινα του Dancing With The Stars.

Βέβαια, το ένα είναι στον ΣΚΑΪ και το άλλο θα γίνει στο Star. Ε, καλά… Πώς κάνετε έτσι; Και η Ντορέττα, επίσημα, είναι στον Alpha ακόμη. Έχουμε καιρό… Φιλιά