«Οι “νταήδες” της τηλεόρασης»
Fake News

«Οι “νταήδες” της τηλεόρασης»

«Οι “νταήδες” της τηλεόρασης»

Το ότι φεύγει ο Νοέμβρης, τα πάντα είναι στολισμένα χριστουγεννιάτικα, αλλά έξω έχει 25 βαθμούς δε θα το σχολιάσει κανείς έτσι; Γαργάρα… Ok.

Το ότι η επένδυση του ΣΚΑΪ στην ψυχαγωγία και τη μυθοπλασία, εκτός Μουτσινά, δεν έχει «βγει», ρίχνοντάς τον στην ανάγκη του Ατζούν (γείτσες) και φέτο; Αβαβά κι αυτό… Ντάξει.

Που ο Alpha «αυτοκτόνησε» κόβοντας ό,τι «σιγουράκια» πήγαιναν καλά μέχρι πέρυσι (“Σόι”, Deal, “Πακέτο”) για να ξεκινήσει απ’ το μηδέν, ή καλύτερα απ’το άλφα; Τρελίτσα κι αυτό… Σένια.

Λοιπόν, εγώ ξεκινάω τα #FakeNews αυτής της εβδομάδας, «κουμπώνω» και κομματάρα στο πνεύμα αγάπης των ημερών κι ας σφυρίζετε αδιάφορα εσείς πιο συχνά απ’ ό,τι ο Γρηγόρης φέρνει καλεσμένους απ’ τις «Άγριες Μέλισσες».

Πού θα πάει; Θα σας «τουμπάρω». All You Need Is Love, λοιπόν, απ’ το OST της αγαπημένης μου, ταινίας: Love Actually… και φύγαμε:

Ας μιλήσουμε για αλήθειες. Αντέχετε;

Έχουμε και λέμε:

Πανελίστας ψυχαγωγικής εκπομπής τσακώνεται με γυναίκα συνάδελφό του. Βρίζονται, την ακολουθεί στην τουαλέτα, απ’ όπου η κοπέλα θα βγει επικαλούμενη επίθεση εκ μέρους του. Το τι ακριβώς έγινε δεν ήμουν μπροστά να το ξέρω – γιατί αν ήμουν, δε θα γινόταν κιόλας – και δε θα μάθουμε και ποτέ, εκτός αν μιλήσει η ίδια, ή κάποιος απ’ τους μάρτυρες που ήταν μπροστά στο περιστατικό.

Αρχισυντάκτρια που αρέσκεται στα «καντήλια» από ακουστικού, βρίζει χυδαία παρουσιάστριες και συνεργάτες. Οι ιστορίες ποικίλουν… Απ’ το ότι έντυσε ευτραφή πανελίστρια – παρά τη θέλησή της – με στενό κορμάκι στις Αποκριάτικες εκπομπές, ώστε να την χλευάσει γελώντας, μέχρι το ότι πέταξε σκαμπό σε πανελίστα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο γόνατο.

Άνθρωπος της τηλεόρασης που όταν μιλά με την παρουσιάστρια είναι ο Τουίτυ, ενώ  απέναντι στους συντάκτες μετατρέπεται σε Κράκεν στέλνει μία από αυτούς στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό.

Ενδυματολόγος χάνει συχνά-πυκνά την ψυχραιμία του και «σηκώνει χέρι» τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες ανεξαιρέτως, πιο συχνά κι απ’ ό,τι επιστρέφει ρούχα πίσω στα καταστήματα. Ένας ηχολήπτης, ένας υπεύθυνος παραγωγής και μία πανελίστρια έχουν δεχτεί επίθεση από τον νταή του styling. Παρόλο το πλήθος των καταγγελιών στο κανάλι, ο τύπος δεν κουνήθηκε ποτέ απ’ τη θέση του.

Τα παραπάνω περιστατικά είναι απολύτως αληθινά και δε συνέβησαν στην απαρχή της ιδιωτικής τηλεόρασης, πριν από 30 χρόνια, όπως θα μαντεύαμε.

Δυστυχώς, αφορούν τα τελευταία 10 χρόνια και κάποια από αυτά τις τελευταίες ημέρες. Να προσθέσω πως όλοι οι «νταήδες» που περιγράφω δουλεύουν κανονικά σήμερα, ενώ κάποιοι έχουν αναβαθμιστεί κιόλας με τις αντίστοιχες οικονομικές απολαβές.

Το καλύτερο; Άκουσα πρόσφατα τον «μάγκα» που έστειλε την κοπέλα με νευρικό κλονισμό στο νοσοκομείο να αποδοκιμάζει το περιστατικό με τον πανελίστα που επιτέθηκε στη συνάδελφό του. Φωνάζει ο κλέφτης, δηλαδής…

Ξέρω τι σκέφτεστε, αδέλφια μου… Γιατί δε λέω ούτε εγώ ονόματα, ώστε να «ξεβρωμίσει» ο τόπος; Γιατί δεν έχει «βγει» τίποτα, όλα αυτά τα χρόνια, παρά μόνο κουίζ, ενώ όταν ξυριστεί ο Ντάνος γίνεται τίτλος, λες και έκανε κάτι κακό;

Η απάντηση είναι απλή και αφορά κάθε κακοποιημένη γυναίκα, κάθε κακοποιημένη ψυχή: Βγες και μίλα. Μη φοβάσαι. Κανενός η φωνή δεν είναι τόσο δυνατή, όσο η δική σου.

Θα μου πείτε: «Θα χάσω τη δουλειά μου, ρε Ούγγα», ή «..μπορεί να έφταιξα κι εγώ, να τον προκάλεσα». ΟΧΙ λοιπόν… Κανείς εν έτει 2019 δεν ασκεί βία σε κανέναν, ούτε στην Σόουπιζ, ούτε πουθενά. Και ό,τι κι αν έκανες, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΠΕΣ δε δικαιολογεί σε κανέναν να «σηκώσει χέρι». Μόνο αν «ορθώσετε ανάστημα» θα μπορέσετε να σταθείτε στα πόδια σας και επαγγελματικά και προσωπικά ξανά, γιατί ξέρετε τι; Δεν είστε μόνες σας. Υπάρχουν κι άλλες που το πέρασαν, ή το περνούν και υπάρχουμε κι εμείς που δε μπορούμε το άδικο από ψευτόμαγκες και είμαστε δίπλα σας.

Θα γίνω γραφικός να πω ότι τέτοια περιστατικά στην Αμερική σημαίνουν αυτόματη αποπομπή του θύτη και αναγκαστική παραπομπή του σε ειδικό επιστήμονα για τις βίαιες εξάρσεις, αλλά και τη διαχείριση θυμού. Γιατί εδώ, ούτε η απόλυση αποτελεί λύση.

Μιά που το έφερε η κουβέντα, η 24ωρη γραμμή στήριξης γυναικών πανελλαδικής εμβέλειας που έχουν πέσει θύματα βίας σε οποιοδήποτε κοινωνικό περιβάλλον είναι το 15900: Τηλεφωνική γραμμή SOS – Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Σκεφτόμουν, ωστόσο, ρε γαμώτο… Στο να αντιγράψουμε τον Fallon, τον Kimmel και την DeGeneres στις εκπομπές, τις ρουμπρίκες και τα παιχνίδια τους είμαστε πρώτοι. Σε θέματα όπως η άσκηση βίας στον εργασιακό χώρο και ειδικά, εναντίον γυναικών, όμως, γυρνάμε απ’τ ην άλλη (30 χρόνια πίσω, δηλαδή). Στην αντιγραφή, αμερικανική τηλεόραση και στο «κουκούλωμα», ΥΕΝΕΔ… Μια χαρά #not

Μια αλήθεια για τον Γιώργο Παρτσαλάκη

Μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσο ενοχικά αντιμετώπισε το επικίνδυνο και τρομακτικά επώδυνο ατύχημά του (έσπασε κνήμη και αστράγαλο), ο Γιώργος Παρτσαλάκης. Ο εξαιρετικά αξιοπρεπής και αγαπητός ηθοποιός μας, στο τηλεφώνημα που του κάναμε από το «Το Πρωινό» δε σταμάτησε να απολογείται στους συναδέλφους και τις οικογένειες πίσω από τους συντελεστές της παράστασης «Ξενοδοχείο, ο Παράδεισος» που λόγω του ατυχήματός του, τους έφερε σε δύσκολη θέση εν όψει της πρεμιέρας τους.

Είναι τέτοιο το φιλότιμό του, που δε μπορούσε μιλώντας να συγχωρήσει τον εαυτό του, λες και έφταιγε. Λες και δεν πονούσε σαν να μην υπάρχει αύριο… Άσε που ο, επίσης αγαπημένος ηθοποιός μας, Παύλος Κοντογιαννίδης θα αναλάβει την αντικατάσταση, ώστε να «ανέβει» κανονικά η παράσταση.

Για να λέμε, λοιπόν, αλήθειες φάνηκε ότι ήταν πέρα για πέρα ειλικρινής, ο Γιώργος Παρτσαλάκης, όταν επέκρινε τον Μάρκο Σεφερλή για την ακύρωση της παράστασης, «Ζητείται Ψεύτης» πέρυσι στο θέατρο «Παλλάς». Δεν το έκανε ούτε για δημοσιότητα, ούτε επειδή ζηλεύει, ούτε γιατί ανήκει στους Ιλουμινάτι που καταστρώνουν σχέδια νυχθημερόν με σκοπό τον αφανισμό του Μάρκου. Μίλησε μέσα απ’ την ψυχή του, όταν επικαλέστηκε τις οικογένειες που μένουν χωρίς δουλειά – γιατί αυτό τον πονάει περισσότερο απ’ όλα και τότε και σ’ αυτήν την περίσταση.

Τώρα δε, που για τον ίδιο λόγο κατηγορεί τον εαυτό του (και χωρίς να φταίει, μάλιστα, που έπεσε στη μπανιέρα, ο άνθρωπος) φαίνεται η αλήθεια και η συνέπεια στις αρχές του ανδρός, είτε απέναντι είναι ο Σεφερλής, είτε ο ίδιος του, ο εαυτός. Υπόκλιση, κύριε Παρτσαλάκη.

Άτσα ο Λιανός…

«Τα σπάει» ο Λιανός στο Voice. Κακά τα ψέματα, το κενό του Καπουτζίδη ήταν δυσαναπλήρωτο. Ο Γιώργος γράφει καλά, «τα λέει» ωραία (τηλεοπτικά…) οι κριτές «τον πάνε» και κάνει κι αυτά τα σκετσάκια που αναβάθμισαν την παρουσίαση του show σε δυσπρόσιτο από οποιονδήποτε άλλον, επίπεδο.

Όμως, ο Λιανός, εργάτης, αξιοπρεπής, χωρίς φόβο, πάθος και υπερβολές χαράζει τη δική του, πορεία και το «πάει καλά το καράβι». Και ξέρετε; Είναι μια επιπλέον μαγκιά να μην ακούς τις «σειρήνες» που σε συγκρίνουν με τον αναντικατάστατο, ομολογουμένως, προκάτοχό σου και να στέκεσαι στα πόδια και στα ταλέντα σου, χωρίς να τον μιμείσαι.

Μαθαίνω ότι ο Γιώργος θα παρουσιάσει κανονικά και το «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» που ξανάρχεται στον ΣΚΑΪ. Και αν, μεταξύ άλλων, αυτή η «στα καπάκια» ανάληψη δεύτερης παρουσίασης show για τη ίδια σεζόν από τον Γιώργο αποτελεί επιβράβευση που τους «ξελάσπωσε» με το Voice, τότε χαλάλι λάλι του…

Αυτά ήταν τα #FakeNews αυτής της εβδομάδας, αδέλφια μου. Πόσα να πω ακόμη; Να χαμογελάτε για να κάνετε τους άλλους να ανησυχούν και καλή αντάμωση.