«Η πραγματικότητα της ελληνικής σόουμπιζ»
Fake News

«Η πραγματικότητα της ελληνικής σόουμπιζ»

«Η πραγματικότητα της ελληνικής σόουμπιζ»

Μενεγάκη, Κορομηλά, Μπάρμπα, Παπανώτας, Βαρθακούρης.... όλοι οι καλοί χωράνε στην «αγκαλιά» του Ουγγαρέζου!

Έχω νεύρα. Ηρέμησε ο Sin Boy – ο οποίος, τελικά, δεν ήθελε να ξεσκεπάσει τη διεθνή συνωμοσία των Ιλουμινάτι, γκόμενα ήθελε ο άνθρωπος – και ήρθαν σ’ εμένα.

My Reality Rocks

Επιστρέφει ο Ατζούν δικαιωμένος και δαφνοστεφανωμένος με το My Style Rocks και βγαίνουν και μας λένε ότι δε θα είναι ριάλιτι. Θα έχει σχέση με τη μόδα και την εσωτερική ομορφιά κάθε γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το προσωπικό στυλ και το πόσο περιποιείται τον εαυτό της, σου λέει…

Χασμουριέμαι περισσότερο κι απ’ τον Μπράτη όταν βλέπει φόρμα «Αbibas» από το πανηγύρι της Αγίας Κυριακής στη Λεωφόρο Αμφιθέας.

Δηλαδή τον Γαβαλά, τη Χριστοπούλου άνευ Ηλιάνας, τη Δήμητρα Αλεξανδράκη, την αδελφή της Καζαριάν και την εγγονή του Τσοχατζόπουλου – όπως την παρουσιάζουν – ακόμη και την οικοδέσποινα, Κατερίνα Στικούδη γιατί τους επέλεξαν; Για να πλέξουν πουλόβερ στο επεισόδιο με θέμα: «Μόδα στις Φυλακές Μαλανδρίνου»;

Προς Θεού, δε λέω ότι τα παραπάνω ονόματα επελέγησαν για να γίνουν μανούρες και να «ανέβουν» τα νούμερα το συντομότερο (μια που η εκπομπή καλά «θα πάει»).

Όμως, πρόκειται για ισχυρές προσωπικότητες που δε μασάν τα λόγια τους. Αφήνουμε δηλαδή, κάτι σπίρτα εδώ, δίπλα στα ξερόχορτα, Ιούλιο μήνα. Άμα αρπάξουν, άρπαξαν…

Και συνεχίζω…

Έχεις τη Ρούλα που δεν απαντούσε, λέει, στη Βάνα Μπάρμπα με την ανάρτησή της: «…γούστο μου, καπέλο μου…». Απ’ την άλλη, το έγραψε τη μέρα που η δεύτερη την κατηγόρησε για έλλειψη γενναιοδωρίας απέναντι στα νέα παιδιά. Τι να πω;

Ή σύμπτωση, ή μπήκε κάτι μωβ στον λογαριασμό της και πήρε τον έλεγχο.

Αμ ο Παπανώτας, που μετά απ’ ό,τι έγινε θεωρεί σωστό να μην ακολουθήσει το παράδειγμα των χαμηλών τόνων των υπολοίπων του πάνελ αλλά και του παρουσιαστή του δίνοντας συνέντευξη στην Τατιάνα και μάλιστα με διδακτικό ύφος; Έχουν βαλθεί όλοι να με τρελάνουν…

Κουμπώνω, λοιπόν, τραγουδάρα από Rick Astley να ηρεμήσω και ξεκινάμε τα #FakeNews μας, αδέλφια μου…

Στη χώρα της «Χρυσής Σόουπιζ»

Δε θα πω το συνηθισμένο: Πόσο γαμάτος και πόσο «μπροστά» ο Ricky Gervais, ο παρουσιαστής της φετινής απονομής των Χρυσών Σφαιρών που βγήκε και με χιούμορ αιχμής έβρισε στη μούρη όλα τα μεγαθήρια του Χόλιγουντ… Δε θα το πω και γιατί το παραδέχτηκαν όλοι, αλλά για να μην φανώ και γραφικός που εκθειάζω όποια «αμερικανιά» μιζεριάζοντας για την «πραγματικότητα» της ελληνικής σόουπιζ.

Εγώ την Τσελεμπριτοφάση της χώρας μας, τη γουστάρω. Σ’ αυτή δουλεύω. Θα ήταν ψέμα να πω το αντίθετο. Μ’ αρέσει που όλοι γνωριζόμαστε κι όμως κοροϊδευόμαστε. Είμαι μέρος αυτού του Καρουζέλ, φέρω ευθύνη γι’ αυτό και δεν το απαρνούμαι για να το «παίξω μάγκας».

Πατσίνο, Ντε Νίρο, Ντι Κάπριο, Μπραντ Πιτ, Ταραντίνο, Σκορσέζε ήταν όλοι από κάτω και άκουσαν τα σχολιανά τους απ’ τον παρουσιαστή… Μέχρι που τους είπε να μην τολμήσουν, όσοι κερδίσουν βραβείο, να ανέβουν και να βγάλουν κάνα λογύδριο πολιτικής απόχρωσης και ευαισθητοποίησης του κώλου, γιατί όλοι τους έχουν προσκυνήσει τις μεγάλες εταιρίες που ετοιμάζονται να κράξουν… Ακόμη και ο ISIS, είπε χαρακτηριστικά, να είχε εταιρία θα συνεργαζόσασταν, δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα και έχετε πάει σχολείο λιγότερο κι απ’ την Greta Thunberg.

Και ερωτώ, δίχως ίχνος ξενολαγνείας: Σε ποια εκδήλωση στη δική μας, ελληνική Σόουπιζ θα ακουγόταν τέτοια ατάκα; Ούτε σε κοπή Βασιλόπιτας της Π.Ε.ΤΕ.Χ.Ι.ΚΑ.Σ (Πανελλήνιας Ένωσης Τεσσάρων Χιλιάδων Ιρανών Κατακτήσεων Σπαλιάρα) που όπως και να το κάνεις έχουν ίδιο γούστο, κοινή αφετηρία και ΕΝΑΝ προσανατολισμό… τον Γιάννη.

Με τον Κωσταντίνο Μπουρούνη – τον τότε Διευθυντή Προγράμματος του Mad και υπεύθυνο για τους μισούς παρουσιαστές που βλέπετε στα κανάλια σήμερα, αλλά και από τους πιο ευφυείς ανθρώπους που γνωρίζω- προσπαθήσαμε πριν από χρόνια, γράφοντας τα κείμενα των Mad Video Music Awards, να κάνουμε ακριβώς αυτό που ακούσατε από τον Gervais και δεν θα ντραπώ να το πω.

Σκεφτήκαμε να κάνουμε τη Σόουπιζ να γελάσει με τον εαυτό της, να μην τον παίρνει τόσο σοβαρά και γιατί όχι, σε δεύτερο χρόνο, να «κράξουμε» και κάποια κακώς κείμενα. Τζίφος… Βασικά, τα κείμενα δεν ακούστηκαν καν από το στόμα του Θέμη. Όποιος πέρναγε, από μάνατζερς, δισκογραφικές, κανάλια, στυλίστες, φακίριδες, ή αγγειοπλάστες έκοβε και μια ατάκα. Τόσο που για χρόνια το μόνο ανατρεπτικό στα μεγαλύτερα μουσικά βραβεία της χώρας ήταν ο Ηλίας Ψινάκης.

Δεν ξέρω πού είναι καλύτερα ή χειρότερα, στη Σόουπιζ της Ελλάδας, ή της Αμερικής. Ξέρω όμως, πως τη δική μας χαρακτηρίζει μια εσωστρέφεια και μια μεγαλομανία χωρίς υπόβαθρο που μας καταντά μη ρεαλιστές και δημιουργικά καχεκτικούς. Με λίγα λόγια, «τσάμπα μάγκες».

Το χειρότερο δε, είναι πως δεν το δοκιμάζουμε καν να αλλάξουμε. Επειδή φοβόμαστε μήπως τσακωθούν όλοι με όλους. Όμως, για στάσου… Αυτό συμβαίνει ήδη.

«Δε μιλάω για τα προσωπικά μου» και άλλες ιστορίες τρόμου

Πάει ο άλλος και σου λέει: «Δε θέλω να μιλήσω για τα προσωπικά μου». Δεκτόν, αλλά εξαρτάται απ ’το ποιος το ζητάει. Αν είσαι η Ελένη Μενεγάκη και «τα έχεις» με τον Ουγγαρέζο (τυχαίο παράδειγμα, μπορεί και όχι) μπορείς να το «υποστηρίξεις», γιατί ένας δημοσιογράφος έχει 50 πράγματα να ρωτήσει μια Ελένη Μενεγάκη. Δε θα του λείψει μια απάντηση που θα κάνει μάγκα έναν πανελίστα με ελιά στη μούρη.

Αν είσαι ο Ουγγαρέζος, όμως, συγγνώμη φίλε που τα έχεις με τη Μενεγάκη, αλλά τι να σε ρωτήσω; Πόσο σκόρδο έβαλε ο Καλλίδης το πρωί στα σουτζουκάκια; Έρχεται, δηλαδή, ο Γιάννης ο «Τώραεβγαλαενατραγουδακιμετημινος» που τα έχει με την τάδε παρουσιάστρια και απαιτεί να μη μιλήσουμε για τη σχέση του, αλλά για το τραγούδι του. ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΜΩΡΕ ΜΑΛΑΚΑ;

Η αναφορά σε παραδείγματα και ονόματα είναι παντελώς τυχαία, μπορεί και όχι. Η αναφορά στον ΜΑΛΑΚΑ, σίγουρα όχι.

Σας αφήνω σιγά σιγά… Ας ενημερώσει κάποιος τις κοπέλες που φωτογραφίζονται για το Instagram με τα μαγιό στα χιόνια, ότι τσάμπα κρυώνουν. Δεν τους κάνουμε like για τα «κότσια» τους (αλλιώς θα κάναμε follow και όλους τους Ο.Υ.Κ.άδες,) αλλά για το μαγιό, οπότε μπορούν να βγάλουν τη φωτογραφία και κάπου ζεστά, να μην κρεβατωθούν κιόλα.

Μην ξεχάσω και το Follow/Unfollow της εβδομάδας:

Follow: Στον Χάρη Βαρθακούρη που ακούγεται ότι θα είναι ο ένας από τους δύο παρουσιαστές του Big Brother.

Ο Χάρης είναι ταλαντούχος, αυθεντικός σε ό,τι κάνει, έχει φωνάρα και γράφει και τραγουδάρες. Καιρός του είναι να «εκτοξευθεί».

Unfollow: Σε όποιο site έβαλε τίτλο: «Ο Τσιτσιπάς από τα νεύρα του για την ήττα, χτυπά τον πατέρα του με τη ρακέτα». Μετά, το διόρθωσαν σε «κατά λάθος», αλλά το κλικ είχε γίνει.

Και δεν αναφέρομαι σε «κίτρινα» site, αλλά σε ευυπόληπτες – εναλλακτικές και καλά – σελίδες στο διαδίκτυο που μας «κουνούν το δάχτυλο» αν τολμήσει κάποιος να φταρνιστεί στην τηλεόραση. Στα social media, όμως, εκείνοι δικαιούνται να «κλάνουν» με τη συμπεριφορά τους και μάλιστα, κατά ριπάς.

Καλή συνέχεια, αδέλφια μου. Ραντεβού στα Πρωινάδικα.