«Η “συντηρητική και τρελιάρα” Μαλέσκου, οι “αναγεννημένοι” Σαρβάιρο-σελέμπριτι και οι “τηλεπαρουσιαστές” που αυτοδοξάζονταν»
featured

«Η “συντηρητική και τρελιάρα” Μαλέσκου, οι “αναγεννημένοι” Σαρβάιρο-σελέμπριτι και οι “τηλεπαρουσιαστές” που αυτοδοξάζονταν»

«Η “συντηρητική και τρελιάρα” Μαλέσκου, οι “αναγεννημένοι” Σαρβάιρο-σελέμπριτι και οι “τηλεπαρουσιαστές” που αυτοδοξάζονταν»

O Δημήτρης Ουγγαρέζος δεν περιμένει το Πάσχα για να «τσουγκρίσει» τα αυγά του με την εγχώρια showbiz!

Χριστός Ανέστη, αδέλφια μου. Χρόνια πολλά να έχετε με υγεία και ό,τι επιθυμείτε. Πάσχα σημαίνει «πέρασμα», ας σηματοδοτήσει, λοιπόν, από σήμερα τη μετάβασή μας σε έναν καλύτερο εαυτό για έναν καλύτερο κόσμο και τούμπαλιν, μια που δε μπορούμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, αν πρώτα δεν αγαπήσουμε τους άλλους. Δεν υπάρχει, σας λέω, καλύτερη ευκαιρία απ’τη φετινή. Εδώ και ένα χρόνο στερηθήκαμε ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο: την αγκαλιά, τη δουλειά, τις διακοπές, την επαφή, τη διασκέδαση, τους ανθρώπους μας, ακόμη και την ίδια τη ζωή. Ας εκμεταλλευτούμε το φετινό «Πέρασμα», λοιπόν, σε έναν εαυτό που θα εκτιμά αυτό που έχει κι εκείνους που έχει και δε θα ξαναθεωρήσει τίποτα ως δεδομένο – έναν «αναστημένο» εαυτό.

Ξέρω, περιμένετε να «κουμπώσω» τραγουδάκι «αναστάσιμο» με σαϊκεντέλικ σάικο-μπάμπα. Δε θα το κάνω, όμως, σ’αυτό το σημείο του κειμένου. Και αυτό γιατί θα βάλω ένα κομμάτι που μιλά ακριβώς γι’αυτό, αδέλφια μου: Πώς εκτιμάς κάτι στη ζωή, όταν το χάσεις, έστω και για λίγο: Let Her Go, από Passenger και φύγαμε…

ΑΝΑCKΟΠΙCIC

Όλο απογοητεύσεις αυτή η εβδομάδα… Πιο συχνές απ’ τα αρώματα που βγάζουν οι Τσελέμπριτιζ και συνάμα πιο αναμενόμενες από την κάθε σέλφι τους να κάνουν το εμβόλιο. Τς τς τς, που έλεγαν και στα Μικυμάου που διάβαζα μικρός.

Όλη η Σόουπιτς ένα «μούμπλε-μούμπλε», αδέλφια μου. «Τηλεπαρουσιαστές» που αυτο-δοξάζονταν με τη συναίνεση και ενίοτε συμμετοχή του σιναφιού μας οδηγούνται στη φυλακή κατηγορούμενοι για κακουργήματα (ε, ρε άγχος κάθε ΣΚ, τι θ’ ακούσω, επειδή αρνιόμουν να «προσκυνήσω»), οι πρωινές εκπομπές κυνηγάνε τα νούμερα με το τουφέκι, το Σορβάιβο καλπάζει με τον Ασημακόπουλο να βαράει κωλοχάστουκα στο σαλόνι μας από τον «αέρα» του οικογενειακού-ενημερωτικού ΣΚΑΪ και το ζευγάρι Σάκης-Μαριαλένα να αποτελεί τους νέους Σνικ-Ηλιάννα.

Ο Ντάφυ μας γλεντάει ακόμη και όταν επιστρέψει, θα μας κολατσίσει κιόλας, η Ελένη τσουγκρίζει αυγό και πετάγεται υποψήφιος συνεργάτης και όλοι αναρωτιούνται τι να κάνει αυτή η ψυχή, η Αλεξάνδρα Τσόλκα που απήγγειλε δακρύβρεχτα λόγια στον παρουσιαστή-εργοδότη της. Περιμένουμε με αγωνία μια αράδα της, μπορεί και όχι. Προχωράμε…

Περασμένα και ποτέ ξεχασμένα, αδέλφια μου: Το δίκιο θα νικήσει που λέει και η αγαπημένη μου, Πόπη Τσαπανίδου. Χριστός Ανέστη και στην Σόουπιτς… Τώρα για αγάπη δεν ξέρω. Μέχρι και το τσούγκρισμα, καλά πάμε.

Ο Πέτρος κι ο Ιούδας στις αφίξεις

Ξέρετε ποιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα θεολογικά ζητήματα, μια που αφορά και τις άγιες ημέρες που διανύουμε, αδέλφια μου; Το πώς αντιμετώπισαν ο Ιούδας και ο Πέτρος την προδοσία τους στο πρόσωπο του Ιησού. Φυσικά και ο Πέτρος – ο πιο μάχιμος μαθητής του Χριστού – τον πρόδωσε και μάλιστα όχι μία, αλλά τρεις φορές, «…πριν αλέκτορα φωνήσαι…». Μόνο που ο Ιούδας επέλεξε να αυτοκτονήσει και να το «σφυρίξει», ενώ ο Πέτρος μετανόησε ειλικρινά, έκλαψε, ο Κύριος τον συγχώρησε, στάθηκε στα πόδια του και συνέχισε.

Δεν είναι, λοιπόν, πώς βλέπεις μια άβολη κατάσταση, αδέλφια μου, αλλά τι κάνεις για να τη διορθώσεις. Εκτός, αν επιλέξεις να κοιτάξεις τα δικά σου προβλήματα και δέχεσαι μια «προδοσία», ως έχει – τότε, όμως, είναι που αυτοκτονείς. Πού το πάω; Στο αεροδρόμιο…

Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε τις αφίξεις των συνεργατών του Ατζούν που συμμετέχουν στο δεύτερο πιο επιτυχημένο Σορβάιβο του Τούρκου παραγωγού τα τελευταία 4 χρόνια. Σεκιουριτάδες, κάμερες, πλακάτ και ενίοτε, συνθήματα αναμένουν τους «νεογέννητους», αλλά και τους «αναγεννημένους» Τσελέμπριτιζ στο Ελ. Βενιζέλος, λες και ήρθε ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στο ίδιο αεροδρόμιο προσγειώνεται από τη Βασιλεία και ο Ολυμπιονίκης μας, Λευτέρης Πετρούνιας έχοντας κατακτήσει για 5η… Ναι, για 5η φορά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στους κρίκους, λες και είναι τα πρωταθλήματα μέρες άδειας του Μουτσινά, να πούμε.

Σ’ αυτό το σημείο να προσθέσω ότι ο Λευτέρης τραυματίστηκε στον ώμο του, το 2017 και, ακούστε φάση: Ο τύπος αγωνίζεται μέχρι το τέλος του 2018 με διαλυμένο ώμο. Άλλοτε με αφόρητους πόνους που κάλυπτε με αντιφλεγμονώδη και άλλοτε με ένα χέρι στην κυριολεξία συνεχίζει να κατακτά χρυσά, μέχρι που συμφώνησε να εγχειριστεί. Εδώ, έκανε προπόνηση κρυφά απ’ τον προπονητή του που δεν τον άφηνε, μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα. Επέστρεψε καπάκι μετά την αποκατάσταση το 2019 και οδεύει προς τους Ολυμπιακούς σα να μην πέρασε μια μέρα.

Όλα τα έχει αυτή η πραγματική ιστορία: Νίκη, χρυσό, πρωταθλητισμό, ανιδιοτέλεια, υπερηφάνεια, επιμονή, ολυμπισμό, συγκίνηση, αγωνία, εθνικό φρόνιμα και την επιστροφή στη δόξα, μετά από την «πτώση» ενός τραυματισμού… Δεν έγραψα το πιο σημαντικό: Αλήθεια. Όλα αυτά κατέφτασαν με τον Λευτέρη Πετρούνια στην αίθουσα αφίξεων του Εθνικού Αερολιμένα την περασμένη Δευτέρα. Κι εμείς κάνουμε σα μαλάκες για την επιστροφή των Σορβάιβορζ; Βρες το λάθος και νιώσε άβολα, ελεύθερα…

Για να επιστρέψω στην εμπνευσμένη από τις ημέρες του Αγίου Πάσχα, εισαγωγή μου: Θα κάνουμε κάτι γι’ αυτήν την παράλογη κατάσταση που μου γαργαλάει το μυαλό, ή θα πάμε να «κρεμαστούμε»; Θέλετε να ακουστεί ο Λευτέρης που μας λέει ότι τα κατάφερε όλα αυτά, απλήρωτος 7 μήνες, ή να μας απαντήσει ο Αλέξης Παππάς, αν τα έχει ο Σάκης με τη Μαριαλένα, ή πόσα παίρνουν οι «Διάσημοι» την εβδομάδα; Αδέλφια, ή το αλλάζουμε, ή το λουζόμαστε – λέγεται πραγματική ζωή και όχι, «μπιφτέκα».

Απ’ την Κρήτη στον ΣΚΑΪ, ένας χορός…

Τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα και βρήκα τη μιλιά μου, θα ήθελα να συζητήσουμε για τον οριεντάλ χορό της ντυμένης χανούμισσας, Ιωάννας Μαλέσκου την Παρασκευή, πριν τη Μ. Εβδομάδα στον ΣΚΑΪ. Ήρεμα το λέω.

Ήταν πανέμορφη; Ήτανε. Χόρεψε γαμάτα; Χόρεψε. Ήταν μεσημέρι στον ΣΚΑΪ, μετά τους «Αταίριαστους» και πριν το δελτίο; Αμέ. Ήταν άβολο; Κάργα. Πιο άβολο από αυτό;

Τρελαθήκαμε, όμως; Ουουου. Το συζητήσαμε; Όχι, τώρα θα το κάνουμε.

Σκεφτόμουν, λοιπόν, ότι αυτή η εναλλαγή των συναισθημάτων που ζήσαμε συμπυκνώνεται σε ένα: «Ωραίο, αλλά γιατί;» Και το «γιατί;» αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην Ιωάννα. Δε μας έχει αφήσει, ή μπορεί να μην είναι και η ώρα ακόμη, να σκιαγραφήσουμε την παρουσία της στην τηλεόραση, ώστε να ξέρουμε αν ένας τέτοιος εκρηκτικός χορός, ξαφνικά, αποτελεί συνέχεια, ή κόντρα-ρόλο της.

Μακριά από μένα οι ηθικολογίες και οι σοβαροφάνεια, άσε που, ένας Θεός ξέρει τι ακρότητες έχω κάνει για να σας διασκεδάσω υπηρετώντας την τηλεοπτική ψυχαγωγία τόσα χρόνια. Αλλά, τι είναι η Ιωάννα Μαλέσκου; Το ανέμελο κορίτσι απ’ την τηλεόραση της Κρήτης που την «πείραζε» ο μάγειρας της εκπομπής με σεξουαλικά υπονοούμενα και τη σχολίαζε ο Μουτσινάς; Είναι η «Ελένη Μενεγάκη» της Κρήτης; Της αρέσει να τονίζει το τέλειο σώμα της, ή απλά ήταν μια Instagram φάση που «εξαφάνισε» ο ΣΚΑΪ και η έλευσή της στην Αθήνα; Είναι γλυκά αφελής, ή επιδεικτικά ακαδημαϊκή; Είναι απουσιολόγος, ή η ωραία της τάξης που «τα έχει» με εξωσχολικό. Γουστάρει το χώρο μας, ή πιστεύει ότι είναι καλύτερη από αυτό που κάνει; Τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι κακό, μόλις η Ιωάννα το αποφασίσει, έστω και στην εκπνοή της σεζόν. Και τότε, θα ξέρουμε κι εμείς, αν ο οριεντάλ χορός ήταν η «κλασική Μαλέσκου», ή «η Μαλέσκου που τσαλακώνεται» και κανείς δε θα απορεί για το tinaftore της φάσης.

Και συντηρητική και τρελιάρα. Και Αριστοτέλης και Σορβάιβο. Και ταγέρ και κορμάκι γυμναστικής. Και ακτιβισμός και οριεντάλ. Και δάκρυα και απόσταση απ’ το Σορβάιβο. Φόλοου τον Χεζόνια, αλλά απ’τον λογαριασμό του σκύλου της. Και αλεπού και αλεπουδάκι. Και παπάς παπάς και ζευγάς ζευγάς… Ε, δε γίνεται, όσο και να θέλουμε. Γι’ αυτό μπερδευόμαστε, δεν ξέρουμε πού να συγκαταλέξουμε έναν ρημαδο-χορό και όλοι μένουμε στην κοινή παραδοχή του ότι ήταν γαμάτος και η Μαλέσκου πανέμορφη. Το πιο όμορφο άβολο πράγμα που είδαμε τη Σαρακοστή.

Κάποια από τα παραπάνω τα ανέφερα και στο Mappes Show του Ρυθμού 94.9 με τον Σταμάτη και την Ιωάννα και τα άκουσα μετά, από τηλεοπτικές εκπομπές, χωρίς μια αναφορά. Ευχαριστούμε για την προτίμηση, συνάδελφοι… Δε μας ζηλεύουν, μας καμαρώνουνε που έλεγε και ο Βλάσσης στους «Απαράδεκτους». Φύγαμε για την ορίτζιναλ Κουιζ-άρα:

Κουιζάρες

Ποιος παρουσιαστής αρνείται να πάει καλεσμένος στις εκπομπές του καναλιού του, γιατί στράβωσε (πάλι);

Και…

Ποιος παρουσιαστής/στρια «έκοβε» καλεσμένους από άλλη εκπομπή του σταθμού με αποτέλεσμα στο τέλος, να «κοπεί» η ίδια η εκπομπή; Πσυχούλα…

Αυτά, Πασχαλιάτικα, αδέλφια μου. Χρόνια πολλά σε όλους και ειδικά σ’ εκείνους που γιορτάζουν. Να αγαπάμε, να συγχωρούμε, αλλά να μην ξεχνάμε για να μαθαίνουμε απ’τα λάθη μας και να θυμάστε: Ο λόγος που ο Θεός επιτρέπει να πέφτουμε είναι για να μάθουμε να σηκωνόμαστε. Χριστός Ανέστη, αδέλφια.

Κλείνω με την νταπαντούπα κομματάρα που σας έταξα: Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) από CnC Music Factory: