«Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς “Αρβύλες” και Λαζόπουλους;»
Fake News

«Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς “Αρβύλες” και Λαζόπουλους;»

«Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς “Αρβύλες” και Λαζόπουλους;»

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος βάζει στο μπλέντερ τη Σίσσυ Χρηστίδου, τη Ρούλα Κορομηλά, τον Σάββα Πούμπουρα και την Κιάρα Μαρκέζη!

Η Ρούλα Κορομηλά δεν ξανα-κριτίκαρε αρνητικά τις νέες γενιές του χώρου, μετά τη συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Αντίθετα, προτίμησε, αν είναι να πάρει θέση δημόσια να το κάνει μόνο στην περίπτωση που έχει να πει καλά για έναν παρουσιαστή, όπως στην περίπτωση της Κατερίνας Στικούδη. Τα γράφαμε…

Ο Σάββας Πούμπουρας απαντώντας στην πρώιμη κριτική της Σίσσυς Χρηστίδου για τις φάρσες που κάνει στην εκπομπή του και στην επισήμανσή της ότι δε γέλασε, είπε απλά πως «δε θα έκανε ποτέ φάρσα στη Σίσσυ, γιατί θα “έκαιγαν” ένα γύρισμα. Κι αυτά, τα λέγαμε…

Η ίδια η Σίσσυ άρχισε να «σπάει αυγά», να απαντά όταν την προκαλούν, να λέει την άποψή της και να «ορθώνει ανάστημα» με επιχειρήματα και χωρίς να τα βλέπει όλα «ρόδινα», χάριν των δημοσίων σχέσεων. «Μάλλιασε η γλώσσα μας» να τα λέμε…

Η Ελένη Μενεγάκη μάλλον «την κάνει» απ’ τον Alpha, σου λέει… Πριν δυο βδομάδες, μαζί τα λέγαμε στα #FakeNews.

Και για τον Αντώνη Κανάκη και την παρέα του είχαμε γράψει εδώ, ότι πιο πιθανό είναι να τους δούμε καλεσμένους στον Μουτσινά, παρά να κάνουν πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ…

Ρε, λες, όντως να μας διαβάζουν και να μας ακούνε;

Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, αδέλφια μου και οφείλεται στη δική σας ανταπόκριση, αλλά και στον «διάλογο» που κάνουμε διαδικτυακά μέσω της γνωμούλας σας, αμέσως μετά τη δημοσίευση των #FakeNews κάθε εβδομάδας.

Άλλωστε, κι εγώ με καλή πρόθεση γράφω ό,τι γράφω, μια που αναγνωρίζω τις ιδιαιτερότητες των συναδέλφων μου. Δε γίνεται κι αλλιώς, όταν βλέπω τον εαυτό μου σε πολλές από αυτές. Δε θα εκτιμούσα τη δουλειά μου, αν δεν κατανοούσα τον χώρο στον οποίο κινείται.

Ευχαριστούμε, λοιπόν, φιλιά στους συναδέλφους, κουμπώνουμε κομματάρα, Why Did You Do It από Stretch και φύγαμε για τη «συνάντηση» αυτής της εβδομάδας, αδέλφια μου:

https://youtu.be/I7SloVbbzZc

Και τώρα, τι θα γένουμε χωρίς “Αρβύλες”; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις…

Δε θα ασχοληθώ με το τι έγινε ανάμεσα στους “Αρβύλες” και το κανάλι του Φαλήρου και γιατί εγώ δεν ξέρω, ενώ ξέρουν όλοι οι άλλοι, αλλά και επειδή δε μου πέφτει και λόγος. Ισχύουν όμως τα παρακάτω:

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά-καπάκι μετά τον ΑΝΤ1 που υπάρχει μανούρα με το κανάλι και οι εκπομπές του Αντώνη Κανάκη δε στεριώνουν.

Κανείς δεν ξέρει και δεν πρέπει και να τον νοιάζει τι λεφτά «έκλεισαν» οι δύο πλευρές, πόσους μισθούς έπαιρνε ο Κανάκης και αν πληρωνόταν σε μονοδόλαρα, όπως ο Ray Charles. Αυτά, τα γνωρίζουν μόνο οι εμπλεκόμενοι και προσεχώς – αν δεν τα βρουν – ο δικαστής.

Αν ο Κανάκης ζήτησε να έχει λόγο στο ποια εκπομπή θα προηγείται της δικής του, ποια θα ακολουθεί, τι ώρα θα ξεκινά και τι θα «παίζει» στα διαφημιστικά διαλείμματα, είναι παράλογος. Όμως…

Όμως, ο Αντώνης και ο κάθε Αντώνης δικαιούται να αξιώνει ό,τι γουστάρει για τον εαυτό του. Αν το κανάλι συμφωνήσει, τότε καλά κάνει και το διεκδικεί. Μπορεί ο Κανάκης να θέλει να τον χαιρετούν στον ΣΚΑΪ, στρατιωτικά – μαλακία. Αν όμως, αυτή η μαλακία είναι όρος στο συμβόλαιό του και το έχουν συνυπογράψει, τότε είναι σωστός και η καναλάρα ανακόλουθη.

Τώρα, με τι κότσια ο Αντώνης ζητά κάτι που οι άλλοι παρουσιαστές δεν δικαιούνται να σκεφτούν καν, έχει να κάνει με την πορεία, την επιτυχία και τον τρόπο που «πουλάει» τον εαυτό του. Σίγουρα, όμως, ο Κανάκης δεν ξύπνησε μια μέρα και ζήτησε πατεσπάνι, αντί για ψωμί. Κάποιος τον καλόμαθε στο πατεσπάνι και τώρα, το διεκδικεί και πολύ καλά κάνει.

Άρα, ο Κανάκης δεν είναι παράλογος, καλομαθημένος είναι και σ’ αυτό, ευθύνη έχει τόσο ο ΣΚΑΪ, όσο και ο ΑΝΤ1 με την πλάστιγγα να γέρνει σε βάρος του δεύτερου…

Αν, δε, αυτές οι απαιτήσεις που ακούγονται ότι έχουν τα παιδιά, όντως ισχύουν θα είχε ενδιαφέρον να «παίζει» το σενάριο που τους θέλει να βαδίζουν προς Mega και να τις θέσουν στον κο Βαγγέλη.

Τέλος, μ’ αυτά και μ’ αυτά, πάει η σάτιρα στην ελληνική τηλεόραση. Λίγο ο Λαζόπουλος που τη «στράτευσε» κομματικά, λίγο οι “Αρβύλες” που έχουν συνηθίσει να δουλεύουν κάτω από συνθήκες Πα.Σο.Κ. (αν ισχύουν αυτά που ακούγονται, ξαναλέω), δεν έμεινε σατιρική εκπομπή…

Γι’ αυτό, οι νέοι γελούν με τους YouTubers και τον Παρασκευά απ’ τα Μέθανα. Γιατί η τηλεόραση έπαθε το μοιραίο – δεν ανανεώθηκε ποτέ, ως προς τη σάτιρα.

Ακόμη και ο Κανάκης με την παρέα του πενηντάρισαν. Δεν το λέω για κακό, μια χαρά σάτιρα κάνουν. Αλλά, όσο και να πεις δεν έχουν πια τη φρεσκάδα, τον παλμό, τη σύνδεση με την κοινωνία και την αμφισβήτηση που είχε η παρέα του Comfuzio. Χρειάζονται κι αυτοί και ο Λαζόπουλος και ο Μιτσικώστας, αλλά είναι απαραίτητος και ένας, ή περισσότεροι πιτσιρικάδες που θα σατιρίσουν τηλεοπτικά με άποψη, θράσος και σκοπό να ταράξουν τα νερά εκ των έσω.

Αυτό δε γίνεται, βέβαια, όταν στο μυαλό σου έχεις τους followers, τα posts και να γίνεις ο επόμενος «Κανάκης». Έλα να αμφισβητήσεις τον κάθε «Κανάκη» με τσαμπουκά και να τον «γκρεμίσεις» για να γίνεις καλύτερος σε μια ιδεατή τηλεόραση. Όπως είχε κάνει και 30 χρόνια πριν αντίστοιχα, ο Παραράς, ο Κανάκης, ο Καλυβάτσης και η παρέα τους.

Γιατί απ’ το να έχω νεαρούς-κακέκτυπα του Κανάκη και του Λαζόπουλου στη σάτιρα, προτιμώ να έχω το πρωτότυπο κι ας πάνε τόσα χρόνια… Γι’ αυτό, μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα θα «πέφτουμε» στην ανάγκη της ασφαλούς και δοκιμασμένης λύσης των βετεράνων της ελληνικής τηλεόρασης.

Και αν για κάποιο λόγο «την κάνουν», όπως τώρα; Τι θα γένουμε χωρίς “Αρβύλες” και Λαζόπουλους; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις (για να παραφράσω και λίγο τον Καβάφη, μη νομίζετε ότι είμαστε και τίποτα χτεσινοί…)

Και «κλείνουμε» κάνοντας, φυσικά τα Follow/Unfollow της εβδομάδας:

Follow:

Στην Κιάρα Μαρκέζη που οι κακές γλώσσες, λένε ότι για να «ρεφάρει» στο My Style Rocks επιστράτευσε την πρώτη και παντοτινή νικήτρια, Ραμόνα Βλαντή που είναι φίλη της μαμάς της, για φροντιστήριο. Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά στηρίζω ενισχυτική διδασκαλία και μαλλιοτράβηγμα, μόλις το μάθουν οι συνδιαγωνιζόμενές της στο παιχνίδι.

Unfollow:

Στην παρουσιάστρια που θα συμμετέχει στο Just the 2 of Us του Open, ως διαγωνιζόμενη, αλλά κατά βάθος ήθελε πάντα να παρουσιάσει στο πλευρό του Νίκου Κοκλώνη το backstage. Ήθελε, δηλαδή, να γίνει Κάβουρα στη θέση της Κάβουρα. Γι’ αυτό βλέπει τη Βίκυ με «μισό μάτι» όσο τη σιχαίνεται. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος…

Καλή αντάμωση, αδέλφια μου. Κι αν είπαμε και κάτι, ψωμί κι αλάτι…