«Με αναγκάζετε να ξεσπάσω όπως ο Βερύκιος όταν ακούει ‘Χατζηβασιλείου’»
Fake News

«Με αναγκάζετε να ξεσπάσω όπως ο Βερύκιος όταν ακούει ‘Χατζηβασιλείου’»

«Με αναγκάζετε να ξεσπάσω όπως ο Βερύκιος όταν ακούει ‘Χατζηβασιλείου’»

Εδώ είμαστε, λοιπόν… Άλλη μια μέρα διακοπών για την Αθηνά Οικονομάκου, μια μέρα λιγότερη μέχρι τα Χριστούγεννα για τους υπόλοιπους από εμάς.

Στον «πυρετό» των προετοιμασιών οι εκπομπές – τα τηλεφωνήματα για καλεσμένους, συνεργάτες και αποκλειστικότητες δίνουν και παίρνουν –  ενώ οι παρουσιαστές, ειδικά αυτήν την περίοδο, αγαπιούνται όσο ο Ρέμος με την Πάολα. Τι; Όχι; Προχωράμε.

Κουμπώνουμε κομμάτι «Wake Me Up, When September Ends» από Green Day, γιατί το «σηκώνει» και η εποχή και ξεκινάμε τα «φρέσκα» και σπαρταριστά #FakeNews αυτής της εβδομάδας, αδέλφια μου…

Εσείς ποστάρατε απόδειξη από Μύκονο ή είστε τίποτα χλεχλέδες;

Αυτό που πάνε και τρώνε στην Ψαρού, στο διάσημο εστιατόριο “Ponos”, ή και στο απέναντι, το “Kiallosponos”, να πούμε, παίρνουν φάβα και μετά ανεβάζουν την απόδειξη, ότι η παπάρα στο λάδι στοιχίζει όσο τα μαλλιά του Κανάκη, τι φάση; Με αναγκάζετε να ξεσπάσω όπως ο Βερύκιος όταν ακούει «Χατζηβασιλείου».

Πόσταρε, λέει, ένας Βρετανός την απόδειξη απ’ την μπριτζόλα που έφαγε στο «Pianokolomeri» της Μυκόνου κλαίγοντας τη μοίρα του που την πλήρωσε 920€. Ήταν μεθυσμένος και όταν ξύπνησε την άλλη μέρα, συνειδητοποίησε ότι την είχε πατήσει σαν τον Κωνσταντάρα που έκανε τον Παπασταφίδα στην ταινία «Πατέρα, κάτσε φρόνιμα». Και ποιος του φταίει;

Αδέλφια μου, εγώ δεν ήμουν ποτέ «της Μυκόνου». Όχι πώς δεν ήθελα – την πετάω τη σκούφια μου – όχι όπως όλοι αυτοί οι YouTubers που βρίζουν την τηλεόραση, μέχρι να κάνουν τηλεοπτική εκπομπή. Απλά, δεν είχα φίλους να ξέρουν τα κατατόπια, ή να με φιλοξενήσουν. Ε, είπαμε… Μη πληρώσω και όσο ο ΣΚΑΪ για τον Μουτσινά.

Παρόλο, λοιπόν, που πρέπει να έχω πάει τέσσερις φορές στο νησί και, μία, όταν ήμουν φοιτητής οφείλω να το υπερασπιστώ απέναντι στις «ταμπέλες». Εξωπραγματικές τιμές, βίζιτες, ψώνια και «κάθε καρυδιάς, καρύδι», σου λέει. Η Μύκονος είναι ένα ξεχωριστό κρατίδιο μέσα στην Ελλάδα, σου λέει. Μόνο Σαουδάραβες, Ρώσοι κροίσοι και Χαχαειστεφτωχιανοί…

Νομίζω αυτές οι ατάκες είναι πιο αναμενόμενες κι από ερώτηση του Λιάγκα για το πόσα παίρνει ο καλεσμένος του.

Δε λέω, αδέλφια μου, ότι και όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν, αλλά δεν είναι μόνο αυτά, ούτε είναι αρκετά για να χαρακτηρίσουν το νησί και τους Μυκονιάτες. Είναι άδικο.

Τώρα θα μου πεις: «Γιατί να μη μπορώ να χαρώ αυτό που απολαμβάνει ο διπλανός μου και να ξεμυαλίζομαι;» Σωστό, θα σου απαντήσω… Αλλά, αυτό δε σημαίνει πως κι εσύ δεν έχεις επιλογές, σύμφωνες με το δικό σου, βαλάντιο. Δόξα τω Θεώ το νησί είναι τίγκα στις ωραίες παραλίες και στο καλό φαγητό. Και σίγουρα θα βρεις να φας και ωραία και οικονομικά – στην Ελλάδα είμαστε.

Τώρα, αυτός ο Βρετανός και ο κάθε τύπος που παραγγέλνει κάτι, οφείλει να ρωτήσει πόσο κοστίζει, άσε που, προφανώς, το έχει ζητήσει απ’ τον τιμοκατάλογο. Κοστολογεί λοιπόν, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ο κος Volfgang Von Fertaparta τη μπριτζόλα του, 920€. Έτσι θέλει, γούστο του, καπέλο του και τ’ αφεντικό τρελάθηκε.

Εσένα, κ. Βρετανέ μου, σε πίεσε κανείς να παραγγείλεις τη συγκεκριμένη μπριτζόλα; Προφανώς όχι. Προσφορά και ζήτηση λέγεται. Θες την μπριτζόλα μου; Δώσε 1.000€. Αφού υπάρχουν εκείνοι που τα δίνουν, καλά κάνει κι ο Volfgang και τα ζητά.

Ήθελες να τρως δίπλα στον Ισμαήλ Αμπντελφατάχ Γκιούλτ; Πλήρωσε τώρα το χαϊλίκι σου. Τι μου ανεβάζεις φωτογραφία την απόδειξη και κλαψουρίζεις σαν τη Δούρου ότι δεν τη θέλουν με μπαλμέν, δεν τη θέλουν στα τοπτέν; Κλάψε βουβά, τώρα κι απόλαυσε τη θέα.

Αυτά είναι τα «ευχαριστώ»

Είχαμε τα κανάλια να χάνουν την ψυχραιμία τους και να «κόβουν» εκπομπές πιο συχνά κι απ ’ό,τι οι Βασάλος-Ευρυδίκη φιλιούνται στο Insta, τώρα έχουμε καινούριο κοσκινάκι: Τα κανάλια να κόβουν εκπομπές, όπως το «Πάμε Πακέτο» που τόσα χρόνια τους «ξελάσπωναν» – αυτά είναι τα «ευχαριστώ» που λέει κι η μάνα μου.

Διευθυντής Προγράμματος δεν είμαι, ούτε ξέρω τι γίνεται στις τσέπες των ιδιοκτητών του Alpha. Δεν ξέρω καν, τι συζητήσεις έγιναν με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, όμως δε μπορώ να μην επισημάνω το προφανές:

Το «Πάμε Πακέτο», εδώ και 13 χρόνια τοποθετήθηκε «απέναντι» σε Survivor στα καλά του, αγώνες ποδοσφαίρου, τον Αρναούτογλου στην επιστροφή του «Όμορφου Κόσμου», Σπύρο Παπαδόπουλο, Eurovision και τα πήγε εξαιρετικά, όταν άλλα προγράμματα «κατεδαφίζονταν». Και το σταματάς; Μου φαίνεται πιο αυτοκαταστροφικό κι απ’ το να «την πεις» στην Ελεονώρα Μελέτη στο Twitter περιμένοντας ότι δε θα φας τα γαμήδια σου…

Ανανέωση Vs Ανακύκλωση

Αν ξανακούσω ότι δεν υπάρχουν θέσεις στην τηλεόραση για νέα πρόσωπα, θα φωνάξω τον Γιώργο Λιάνη να φέρει την Πάολα να ερμηνεύσει Θοδωράκη στο σπίτι σας…

Παύλος Σταματόπουλος – και στο καθημερινό και το ΣΚ με τη Σίσσυ. Λιάγκας – 2 εκπομπές, Τσολάκη – σε 2 εκπομπές…

Εκτός, αν για να δεχτούν να κάνουν το ένα, τους «χρύσωσαν το χάπι» με το άλλο. Ποιο είναι όμως, το ένα και ποιο το άλλο; Μπερδεύτηκα – σαν τον Γρηγόρη όταν του μίλαγε ο Sin Boy, νιώθω.

Μετά μου λέτε για «νέο αίμα» στην τηλεόραση… Πιο πιθανό είναι να δείτε ένσημα της Χριστίνας Μπόμπα.

Αποκλειστικά αποκλειστικό!

Για το φινάλε, αδέλφια μου, ένα κουίζ:

Ποιος παρουσιαστής πρώτης γραμμής ξενέρωσε απίστευτα που το κανάλι στο οποίο εργάζεται έκανε δυο νέες συνεργασίες με συναδέλφους του που δε χωνεύει; Τον έναν δεν τον εκτιμά επαγγελματικά και με τον άλλον έχει προσωπικά. Πσυχούλα, δηλαδή…

#Πισωμουσέχω…

Η Σάσα Σταμάτη, η φιληνάδα μου, είναι πολύ κοντά στο να κάνει πρωινή εκπομπή στο ONE και της εύχομαι κάθε επιτυχία. Αν τα καταφέρει και η Σπυροπούλου που προσπαθεί να «τρουπώσει» στο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη θα μιλάμε για σχέση ζωής, τελικά, ανάμεσα στις δύο κυρίες – αδελφές ψυχές.

Καλή συνέχεια, αδέλφια μου και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε για να κάνετε τους άλλους να ανησυχούν και από Δευτέρα, δίαιτα.