O «κούκος» Μουτσινάς και το 2night Show από μέσα
Fake News

O «κούκος» Μουτσινάς και το 2night Show από μέσα

O «κούκος» Μουτσινάς και το 2night Show από μέσα

Καλήμερα αγαπημένοι μου. Είπα να γράψω άλλο ένα “Fake News” να συμπληρώσω τα μισθά μου, ένεκα που έρχονται γιορτάρες μέρες. Χρόνια πολλά στις Βαρβάρες, στο Πυροβολικό και σε όλα τα παιδιά που είναι φανταράκια και πρέπει να επιλέξουν αν θα «βγουν» ή Χριστούγεννα, ή Πρωτοχρονιά.

Τραγουδάρα, ανάγνωση και φύγαμε με Marvin Gaye.

Ο Κούκος Μουτσινάς

Θα είμαι ειλικρινής, δεν ήταν και το καλύτερό μου να με σατιρίσει, ο Νίκος Μουτσινάς ως πρώτο θέμα στην πρώτη του εκπομπή. Σε μια περίοδο που έσφιγγα τα δόντια να μην απαντήσω στον Γιώργο Καπουτζίδη, υπερασπίζοντας όχι μόνο το δικό μου δίκιο, αλλά και άλλων, ώστε να μην τον ακολουθήσω σε ατραπούς που θα αδικούσαν κι εμένα. Φαίνεται τουλάχιστον, πως έφερα γούρι στον Νίκο. Ο Μουτσινάς «τα σπάει» στο Open.

Θέλετε να πούμε αλήθειες; Το «Για την Παρέα» μαζί με την Infotainment εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη τα ΣΚ είναι οι μόνες εκπομπές του καναλιού που ξεπερνούν το 15% ανεβαίνοντας διαρκώς σε ένα κανάλι που χτίζεται και έχει ανάγκη από σταθερά «δοκάρια». Και ο Νίκος το κάνει μόνος του «μπροστά» γιατί έχει κουρδίσει μια καλή ομάδα από πίσω. Κι εγώ είπα, όταν το άκουσα: «Ας παίρνει συνέντευξη και από τον εαυτό του, στο τέλος, αφού θέλει να τα κάνει όλα μόνος». Μαλακία είπα.

Δε θα πω ότι ο Νίκος είναι ταλαντούχος, νομίζω κανείς – ακόμη και από τους πιο συνεπείς επικριτές του – δεν το αμφισβητεί αυτό. Ούτε θα μιλήσω για την ατάκα, το χιούμορ και την πλαστικότητά του, ειδικά όσον αφορά τις μούτες. Αυτό που θα πω είναι κάτι που ζηλεύω. Ο Νίκος φέτος κάνει πλάκα, χωρίς φόβο και πάθος. Δε θέλει να στεναχωρήσει, δε θέλει να απαντήσει και δε θέλει να τσαντίσει, θέλει απλά να περάσει καλά μαζί σας …για την παρέα.

2Night Show Από Μέσα…

Ακούω διάφορα για την πρεμιέρα του Γρηγόρη, τον ίδιο τον Γρηγόρη, τους καλεσμένους του Γρηγόρη, τους τρεις εκεί τύπους απ’ το Netwix, την μπάντα του Γρηγόρη, τον floor manager του Γρηγόρη και τις φάρσες του Γρηγόρη…

Θυμάστε που παλιότερα, επί Λαζόπουλου γίνονταν συζητήσεις, επί συζητήσεων και ολόκληρες εκπομπές αφιερωμένες στο τι είναι σάτιρα; Όλοι προσπαθούσαν να δώσουν τον πιο πλήρη ορισμό, ή να μας πείσουν πως μόνο εκείνοι έχουν «πιάσει τη φάση». Μετά, άρχισε το κυνήγι ορισμού του bullying και ένας άτυπος ανταγωνισμός ποιος το είχε μεγαλύτερο όταν ήταν μικρός (περιττό να αναφέρω εδώ, πόσο ευτέλισε την επικινδυνότητα της έννοιας για τα παιδιά που έχουν πραγματικά πρόβλημα και τις οικογένειές τους, η προσπάθεια του καθενός τσελέμπριτυ να «χτίσει» ευαίσθητο προφίλ για κάνα λάικ παραπάνω).

Τώρα έχουμε τον ορισμό του Late Night του πρόστυχου, του μαγκιόρικου, του νοικοκύρικου. Ποιός το «έφερε» στην Ελλάδα, όπως ο Καποδίστριας την πατάτα; Ποιός το κάνει καλά; Ποιός το κάνει σωστά; Ποιος είναι ικανός να το κάνει και ποιος το εξελίσσει και δεν αντιγράφει; Ησυχάστε λυσσάρες, που έλεγε κι ο Γιάννης απ’τους «Απαράδεκτους». Θα σας μιλήσω απ’την εμπειρία μου, ως ένας από τους καλεσμένους του Γρηγόρη και ένας από τους συντελεστές του περσινού Late Night με τον Γιώργο Λιάγκα. Όχι για να δώσω κι εγώ ορισμό, αλλά για να σας πω τί ισχύει στ’ αλήθεια και θα το κάνω με παύλες, γιατί ξέρω ότι βαριέστε να διαβάζετε κείμενα:

  • Ο Γρηγόρης είναι σε καλή φάση, αλήθεια σας λέω. Είναι χαλαρός, κάνει πλάκα και στα διαλείμματα γελάει κάνοντας σενάρια για το πώς θα πάει η εκπομπή, όταν παίζει απέναντι από μεγαθήρια στην κορύφωσή τους. Και γελάει το ίδιο με τα καλά και τα κακά σενάρια που ο ίδιος «σκαρώνει».
  • Ο Γρηγόρης πια, ακούει στη συνέντευξη. Δε φέρνει τον καλεσμένο για να πει τα δικά του ο ίδιος. Ακούει και πηγαίνει την κουβέντα εκεί που πάει, χωρίς να «εκβιάζει» καταστάσεις. Αυτό το κάνει και ο Λιάγκας και η Ελένη, να ξέρετε.
  • Ο τύπος δεν ηρεμεί, σκέφτεται συνέχεια προτάσεις, μερικές είναι και μαλακίες, αλλά είναι σε πνευματικό οργασμό. Εκεί στο μοντάζ τον παίρνει ο ύπνος απ’την κούραση και τον κοροϊδεύουν.
  • Οι συνεργάτες του, τραβώντας βίντεο, ενώ σκέφτεται καλεσμένους, νομίζω ακόμη και στον ύπνο του (αν τον πετύχετε ποτέ, ρωτήστε τον Μανώλη Σκοπελίτη – υπεύθυνο καλεσμένων του 2Night Show τι ώρες χτυπάει το τηλέφωνο γιατί ο Γρηγόρης κάτι σκέφτηκε).
  • Για να τα λέμε όλα, ναι, ο Σεφερλής την περασμένη εβδομάδα ήταν μεγάλη επιτυχία της Ελεονώρας. Ήταν το πρόσωπο της εβδομάδας, βγήκε, είπε την πλευρά του, αφού άφησε όλους να μιλήσουν, προανήγγειλε μηνύσεις και κορύφωσε την παρουσία του μπήγοντας τα κλάματα από αγανάκτηση (συγγνώμη που γράφω λίγο κυνικά, αλλά το εξετάζω καθαρά τηλεοπτικά). Αυτό δεν σημαίνει πως η Βίκυ Σταυροπούλου, ή ο υπογράφων δεν ήταν καλές επιλογές (εγώ ίσως, η Βίκυ σίγουρα όχι), όμως είναι τι θες και πού το πας… Θες μόνο συνέντευξη, καθιστοί σε μια πολυθρόνα να τα πουν να ξεθυμάνουν ή αποβλέπεις στην πιο ψυχαγωγική κατεύθυνση σε συνδυασμό με φάρσες, παιχνίδια και πιο «ελαφριά» κουβέντα που θα σου δείξουν και πλευρές του καλεσμένου που δεν είχες δει. Με λίγα λόγια, ο Σεφερλής στη φάση που περνάει μπορεί να μην ήταν ο ιδανικός καλεσμένος για τον Γρηγόρη, αλλά για την Ελεονώρα. Λέω εγώ τώρα… Σε κάθε περίπτωση, εσείς βγαίνετε κερδισμένοι.
  • Οι Netwixers προέρχονται από το YouTube, όπου οι συνθήκες είναι πιο χύμα, αλλά και πιο ειλικρινείς (χωρίς μεσάζοντες και φτιασίδια). Η γλώσσα είναι πιο «βρώμικη», το θάρρος και το θράσος είναι κολλητάρια και η τάση να αμφισβητηθεί οτιδήποτε κατεστημένο μέσα από το γέλιο, επικρατεί. Τα παιδιά είναι καλά και ταλαντούχοι και το καλύτερο είναι πως ο Γρηγόρης τους αφήνει να τον από-δομούν.
  • Γενικά, οι φάρσες, τα σκετς, τα παιχνίδια, το εύρημα του σχολιαστή, Ηλία πέρυσι δείχνουν πως τόσο ο Γρηγόρης, όσο και ο Γιώργος και ο Κωστόπουλος παλιότερα δεν επαναπαύονται σε μια συνέντευξη και θέλουν να τολμήσουν, να πειραματιστούν και να προσαρμόσουν την «αμερικανιά» στα ελληνικά τηλεοπτικά πρότυπα. Μερικές φορές πετυχαίνει, άλλες όχι, οφείλουμε, ωστόσο να το αναγνωρίσουμε.

Με λίγα λόγια, προς τι τα μίση και ο αλληλοσπαραγμός; Στην Αμερική υπάρχουν 8 Late Night Shows τα οποία προσέξτε: Δε διαφέρουν μεταξύ τους, ούτε καν στον τρόπο που κάθονται οι καλεσμένοι σε σχέση με τον παρουσιαστή (ίδιο γραφείο, δεξιά ο παρουσιαστής, αριστερά ο καλεσμένος). Η προσωπικότητα του παρουσιαστή και της ομάδας του κάνει τη διαφορά. Για τσεκάρετε το «Λούης Night Show» που είναι πρώτη εκπομπή στην Κύπρο με 40άρια, πάνω κι από παραγωγές με πολλαπλάσιο budget, όπως το The Voice.

Αφήνω αυτό εδώ και φεύγω. Ό,τι ερώτηση έχετε, στον διευθυντή μας, Νίκο Γεωργιάδη. Εξαφανίζομαι και ό,τι είπαμε νερό και αλάτι. Φιλιά.