Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, η «Ελαχαμογελάδα», ο γυμνός Πικάσο και ο παρουσιαστής που υποβαθμίζεται
featured

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, η «Ελαχαμογελάδα», ο γυμνός Πικάσο και ο παρουσιαστής που υποβαθμίζεται

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, η «Ελαχαμογελάδα», ο γυμνός Πικάσο και ο παρουσιαστής που υποβαθμίζεται

Αδικία… Αυτή είναι η λέξη και μάλιστα, χωρίς να αποχωρίζεται τον κολλητό της, τον χαρακτηρισμό «κατάφωρη», αδέλφια μου. Βγήκαμε μπροστά, προτάξαμε στήθη – για την ακρίβεια αριστερό μπράτσο και «κουμπώσαμε» απ΄τους πρώτους υποχρεωτικό Άστρα Ζένεκα και ποια η ανταμοιβή; Καπετανέικα με λεβεντιά και αυτοθυσία, όταν δεν υπήρχε καν επιλογή κρατήσαμε την αναπνοή μας και οδηγήσαμε την ανηφόρα στο Lada των εμβολίων με τσοκ αριστερά και το «ευχαριστώ», ποιο; Να «τσιμπάνε» 150€ οι 18-25 για να τσιμπηθούν με όποιο εμβόλιο επιλέξουν; Οι 18-25 που ακούνε τραπ και είναι φλεξ και γκρίντζυ; Ε όχι, κοινωνία. Δες τα αυτά, Ελλάδα και τσίμπα ένα… παραπονιάρικο γκριτζάρισμα από μένα.

Καλά «έκανε γαργάρα» ο Μουτσινάς την ερώτηση του Ρέμου για το εμβόλιο. Ποιος είσαι κύριε Ρέμε που θα μας χαλάσεις την τελευταία εκπομπή-Δευτεριάτικο πάρτυ της σεζόν; Ξέρεις πόσο κουράστηκε ο Νίκος; Νιώθεις τι παναπεί πρόωρο τέλος κουτσής σεζόν; Νιώθεις ρε; Τι είναι ο ΣΚΑΪ, Διογένης Παλλάς; Δεν ήθελε, νομίζεις, ο άνθρωπος να τελειώσει την Παρασκευή, όπως όλες οι εκπομπές της σεζόν; Όντως, δεν ήθελε, αλλά, αν ήθελε, ρωτάς κύριε Αντώνη μας, αν τον κρατούν τα πόδια του;

Βάστα λοιπόν, τις ερωτήσεις για τα εμβόλια για τον εαυτό σου. Αυτά είναι προσωπικά θέματα που μαζί με άλλα 2-3 του Νίκου δεν αφορούν κανέναν. Μαζί σου, Νικόλα. Να πας, αγόρι μου, να ξεκουραστείς που έφτυσες αίμα στην τηλεργασία #διπλής. Για να έρχεται ο καθένας απ΄την «τραγουδιστική λίστα Πέτσα» να σε ρωτάει, αν εμβολιάστηκες και πού είναι ο Τριαντάφυλλος. Ό,τι θέλουμε θα κάνουμε ρε Ρέμε, λογαριασμό θα σου δώσουμε; Σε ρωτάμε εμείς αν «κόβεις» με το δεξί, ή τ΄αριστερό χέρι στο Τεξασχόλντεμ; Ε, κάνε μας τη χάρη.

150€ στους 18-25, αδέλφια μου κι ας πήγε η δική μας, καρδιά στην Κούλουρη πριν από την πρώτη δόση του Άστρα, χωρίς φράγκο. Μην σας πω, ότι βάλαμε κι απ΄την τσέπη μας για δεπόν χιλιάρι, μπας και ανεβάσουμε κάνα πυρετό. Αλλά, δεν «κόβει» στην κυβέρνηση. Θες να μην προλαβαίνεις να μετράς μπρατσάκια για εμβολιασμό; Τάξε καμιά 500άρα φόλοουερζ και θα δεις. Τι να τα κάνουν τα 150€, οι zoomers; 🤦🏻‍♂️

Ρε, μήπως ακούσω Πετράκο που περιέγραφε με γραφήματα ότι ο κορονοϊός δεν είναι πιο επικίνδυνος σε θύματα απ΄την κοινή γρίπη καταλήγοντας ότι όλα είναι συνωμοσία; Τελικά, αυτό δεν πήγε καλά, βέβαια, αλλά τώρα επέστρεψε για Round 2 μπλέκοντας εμβόλια-Απαρτχάιντ, Γιάννη Ρίτσο και παρά λίγο, Λυκούργο και Καρολίνα από Ντίζνεϋ Κλαπ. Στηρίζω Πετράκο κι ας με έχει κάνει πλοκ από πολύ παλιά…

Έλα, «κουμπώστε» τραγούδι να ξεκινήσουμε… “Rapture” από iiO, φυσικά… Τι άλλο;

ΑΝΑCKOΠΙCIC

Τι να σας κάνω, αδέλφια μου; Δεν παίρνετε και παράδειγμα, από τη Σόουπιτς που έχει παρενέργειες και χωρίς εμβόλιο για να δείτε ότι υπάρχουν και χειρότερα. Η Τούνη, η Παναγιώταρου και η Αλεξανδράκη κάνουν ανατριχιαστική περιοδεία ντυμένες νύφες (σύντομα και στην πόλη σας), η Μαλέσκου τραγουδάει Αργυρό, τον βραβεύει και στα Mad VMA, αλλά δεν τροφοδοτεί φήμες για σχέση, γιατί όποιος το λέει, είναι και καθρεφτάκι παντού, ενώ ο Σάκης και η μαμά της Μαριαλ… βαρέθηκα.

Ο Παππάς διαπρέπει, μαθαίνω στο Πάτσελο. Είναι εξαιρετικός, άνετος, ψαρωτικός και τις έχει γοητεύσει όλες – σαν να είναι στο φυσικό του, περιβάλλον. Στον τελικό του Σορβάιβο, όμως, δεν θα πάει επιλέγοντας να «δαγκώσει» το χέρι που του άνοιξε την πόρτα για τον Alpha. Ο Ατζούν δεν χωνεύει τον Τζέιμς, επειδή δεν συναίνεσε να παραμείνει στον Άη-Δομίνικο μέχρι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο και η Σταματίνα δεν θα έλεγες ότι είναι και σε φάση και Πόνγκο και Τόνγκο αυτήν την περίοδο.

Και είναι μόνο η αρχή… Στο φετινό DWTS του Star με τη Βίκυ Καγιά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Το Πρωινό», ακούγονται τα ονόματα του «Τυπάρα» Γιώργου Καραγκούνη και της γιατρού, Ματίνας Παγώνη. Μακάρι να δούμε Μαγκντί Γιακούμπ να χορεύει τα Κυριακάτικα βράδια μας, τίμιο Θύμιο Μπακατσιά, Νίκο Τσιαντάκη και, γιατί όχι… Χουάν Ραμόν Ρότσα. Αγαπημένο Star, χειροκροτώντας μοναχός μου, όρθιος θα προτείνω τα Τζαβαράκια, την Παρασκευούλα απ΄του «Κουτιού τα Παραμύθια», Χάρη Αλευρόπουλο και φυσικά, κάτι από παλιό Πα.Σο.Κ… Ίσως Χάρη Παζβαντίδη.

Κατά τα άλλα, για να μην νιώθετε ανασφάλεια, ο Σάκης και η Χριστίνα γύρισαν πρώτα στο Instagram και αμέσως μετά, στο σπίτι τους με τις κορούλες τους (να τους ζήσουν), ενώ, αν ήθελα να είμαι κάτι σε όλη αυτή τη μεταγραφική σαρκοφαγία των ημερών θα επέλεγα πάνελ στη Σίσσυ. Χαλαρός, να μην πολυ-ασχολούμαι όλη τη χρονιά και τώρα, να αφήσω σ΄εκείνη και τον Παύλο το άγχος για τη μεταγραφή, μια που θα με πάρουν και μαζί, είτε φύγουν, είτε μείνουν στο Open. Αυτοί δεν είναι συνεργάτες, υπουργοί της ορθόδοξης Πα.Σο.Κάρας είναι. Ε, τι να κάνουν και τα παιδιά με 40 βαθμούς; Τα Μπάνια του Πάνελ…

Παρεμπιπτόντως, ευχαριστώ το «Έλα Χαμογέλα» που για τρίτο ΣΚ ασχολείται και με τα δικά μου μίζερα επαγγελματικά, αφού τα πραγματικά συνταρακτικά δεν μπορεί να τα θίξει (κανένας μας), ενώ τα δικά τους δεν γίνεται να τα πουν με την «Ελαχαμογελάδα» να φτάνει αισίως στον τρίτο μήνα και τα ραντεβού με κανάλια να θυμίζουν Παναγιώτη Βασιλάκο που έπρεπε να δώσει λουλούδι στην εκλεκτή του: Αυτό δεν είναι μεταγραφή, της TV το Πάτσελο, είναι.

O Πικάσο Είναι… Γυμνός

Το λοιπόν (που έλεγε κι ο πατέρας μου). Δεν θέλω να γίνω ο Γιάννης Μπέζος της Κυριακής σας. Ξέρω επίσης, πως θα φανώ άξεστος, ακατέργαστος, ακαλλιέργητος εκπρόσωπος και αντιπρόσωπος, αλλά σ΄εσάς τα λέω όλα, αδέλφια μου. Παραδεχτείτε το: Σημαντικός ο πίνακας του Πικάσο, αλλά και τέτοια μαλακία δεν έχω ξαναδεί.

Μα, ολόκληρος Πικάσο να μην προκαλεί στον απλό θεατή ένα συναίσθημα; Πρέπει να είμαι κριτικός τέχνης για να καταλάβω, δηλαδή; Αλλού οι μύτες, αλλού ρουθούνια, ένα μάτι σαν το Big Brother και τα δόντια στο αυτί. Δεν λέω, πιο επίκαιρο από ποτέ με τις περιττές πλαστικές να έχουν αντικαταστήσει το κούρεμα στη ζωή μας, αλλά και πάλι, στο Ανθολόγιο του Δημοτικού από πίσω, στα αρχικά ΟΕΔΒ (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, ή Όταν Έχω Διάβασμα Βαριέμαι) έχω κάνει καλύτερες προσωπογραφίες.

Εκτός, αν η φάση είναι: «Είμαι ο Πικάσο και μουτζούρα να κάνω, μετράει» και ήθελε ο Πάμπλο να δει μέχρι πού μπορεί να το φτάσει. Όπως παλιότερα στη μουσική κόντρα ανάμεσα στους ιδιοφυείς συνθέτες Νίκο Καρβέλα και Γιάννη Καραλή που έβγαλε το «Είναι γάτα, ο κοντός με τη γραβάτα» απ΄τη μια πλευρά και το «Μείνε μαζί μου, έγκυος… Είμαι πολύ φερέγγυος» απ΄την άλλη. Λες και από μια ιδιότυπη ματαιοδοξία ήθελαν να αποδείξουν ότι ήξεραν να κάνουν επιτυχία απλά ενώνοντας λέξεις, γιατί μπορούν.

Δεν λέω, η αφιέρωση του Πικάσο στον ελληνικό λαό που όρθωσε ανάστημα στους Ναζί είναι σημαντική και συγκινητική, αλλά ο πίνακας μου προκαλεί το ίδιο συναίσθημα με τον Μουτσινά, όταν ακούει: «Εμβόλιο». Σαν να ήθελε ο Πάμπλο να γράψει, όντως, κάτι για να ευχαριστήσει τους Έλληνες και είπε στην Πικάσενα: «Πιάσε αυτόν εκεί τον καμβά που τον έχουμε επειδή έχει πιτσικάρει ο καναπές». – «Έναν που γράφει: Γκουέρνικα;» – «Όχι ρε, αυτός είναι καλός, τον άλλον με την προβοσκίδα, που είχα φτιάξει για τη μάνα σου». Τον γύρισε ανάποδα, αφιέρωσε και όλα πήραν τον δρόμο τους…

Γι΄αυτό και δεν μας έτσουξε που γλίστρησε ο πίνακας στη Γ.Α.Δ.Α. Γιατί σκεφτήκαμε, ότι θα τον φυσήξει λίγο και θα τον βάλει στη θέση του, ο κύριος Ασφαλίτης. Όλα εγώ; Καταλαβαίνω ότι δυσφορείτε με αυτά που γράφω, αλλά στα Fake News μάθατε να διαβάζετε μόνο αλήθειες…

Υπάρχει ένα παιδικό παραμύθι: «Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά». Ένας ξιπασμένος άρχοντας έχει κόλλημα με τα όμορφα ρούχα. Τάζει, λοιπόν, το μισό του, βασίλειο σ΄εκείνον που θα τον εντυπωσιάσει με αυτά που θα ράψει. Τίποτε απ΄ό,τι του παρουσιάζουν μόδιστροι απ΄τα πέρατα του κόσμου δεν τον ικανοποιεί, μέχρι που «σκάει» απατεώνας κρατώντας στα χέρια τόπια από… τίποτα.

Ο επιτήδειος ράφτης εξηγεί στον βασιλιά πως πρόκειται για υφάσματα μαγικά απ΄την άκρη της Ανατολής. Είναι ό,τι πιο εκλεπτυσμένο, γι΄αυτό και μπορούν να τα δουν μόνο άξιοι, ευφυείς και άριστοι. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να τα διακρίνουν, καν. Ο Βασιλιάς προσποιείται, φυσικά, όχι μόνο ότι τα βλέπει, αλλά και ότι τα ακουμπά και ενθουσιάζεται.

Είναι τέτοια η χαρά του δε, που οργανώνει εορτασμούς και παρέλαση στο βασίλειο για να γιορτάσει τα καινούρια του, ρούχα – δικαίωση στην αναζήτησή του και να καλωσορίσει και τον καινούριο Αντιβασιλέα. Να μην σας τα πολυλογώ, όλοι οι υπήκοοι συγκεντρώνονται να δουν τα καινούρια ρούχα του βασιλιά. Κανένας δεν παραδέχεται αυτό που βλέπει μην τον πουν άξεστο, απαίδευτο, ή χαζό. Αντί γι΄αυτό, όλοι κουνούν το κεφάλι με αναγνώριση για τις αέρινες γραμμές των ανύπαρκτων μαγικών ρούχων μόνο για τα μάτια… αρίστων. Ώσπου, ένα παιδάκι απ΄τους ώμους του μπαμπά του σηκώνει το χέρι, δείχνει τον άρχοντα και φωνάζει στο πλήθος: «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός». Ο διακόπτης γύρισε, τα μάτια άνοιξαν και όλοι ξέσπασαν σε γέλια. Λογικά, ο Βασιλιάς συμμετέχει σε κάποιο ριάλιτι μετά από αυτό (όλοι ξέρουμε σε ποιο).

Η αναφορά στο παραμύθι, τυχαία, αδέλφια μου – μπορεί και όχι. Απ΄τον πίνακα, πάντως εγώ, δεν κατάλαβα ένα πικάσο… Αφήνω μια πιθανότητα να συνέβη αυτό:

Κουιζάρα

Και φύγαμε για την Κουιζάρα μας…

Σε ποια εκπομπή αναβαθμίζεται ο πανελίστας/στρια σε παρουσιαστή/στρια και ο παρουσιαστής/στρια σε συμπαρουσιαστή/στρια; Μπερδευτήκατε; Αυτοί να δείτε που δεν τους το έχουν πει κι ακόμη…

Αυτά και γι΄αυτήν την εβδομάδα, αδέλφια μου. Να ευχηθώ στον χαρισματικό και δουλευταρά συνοδοιπόρο μου, Άκη Πετρετζίκη να τους ζήσει ο γιόκας τους και να χαίρονται την όμορφη οικογένειά τους, εκείνος και η σύντροφός του με υγεία και τύχη.

Συμβουλή της εβδομάδας; Λοιπόν, παλιά, να ξέρετε, όταν τον πατέρα μου, τον μαστρο-Γιώργη έφερνε ο δρόμος σε μια περιοχή, όπου έμενε φίλος παλιός, ή συνεργάτης που είχαν καιρό να τα πουν, ή και συγγενής χτύπαγε κουδούνι και ανέβαινε για καφέ. Γι΄αυτό και όλα τα σπίτια φρόντιζαν να έχουν πάντα κάτι να τρατάρουν… Δεν το δοκιμάζουμε; Ξέρω, κάποιους μπορεί και να μας φρικάρει, χωρίς να προηγηθεί, έστω ένα τηλεφώνημα, όμως ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί; Κάντε το και θα με θυμηθείτε, κόντρα σε οτιδήποτε τηλε-κάτι μας αποξενώνει με 4G ταχύτητες. Αυτοί Tik Tok, εμείς ΤοκΤοκ και περνάμε μέσα…

Αφιερωμένο, το αγαπημένο καλοκαιρινό τραγούδι των Αpurimac, αδέλφια μου, καλά για να σας «κρατάει» παρέα. Καλή αντάμωση.