«Ο λιθοβολισμός των Κου Κου, η άδικη απομάκρυνση από το Pop Up και η Μαλέσκου σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου»
featured

«Ο λιθοβολισμός των Κου Κου, η άδικη απομάκρυνση από το Pop Up και η Μαλέσκου σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου»

«Ο λιθοβολισμός των Κου Κου, η άδικη απομάκρυνση από το Pop Up και η Μαλέσκου σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου»

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος έχει πολλά να πει για τη συνάντηση Κωστόπουλου - Αρναούτογλου αλλά και για το σύμφωνο συμβίωσης Μουτσινά - Συνατσάκη

Ήταν μια «βαριά» εβδομάδα, αδέλφια μου… Τα είχε πει, άλλωστε και η κα Λίτσα (για άλλη μια φορά). Από τις εβδομάδες, αυτές που το «αστείο» ζορίζεται και οποιαδήποτε διάθεση να σαρκάσεις και να προχωρήσεις δίνει τη θέση της σε μια αίσθηση ματαιότητας… Και με τι να κάνεις πλάκα; Με τον κίνδυνο στέλνοντας το παιδί σου στην ασφάλεια του αθλητισμού να καταλήξει εκτεθειμένο σε βία ψυχική, ή σωματική περισσότερο κι απ’ το να το άφηνες να γυρίζει στις πλατείες; Να γελάσεις με τους καρεκλοκενταύρους που κανονίζουν τις τύχες νέων, χωρίς να έχουν υπάρξει ποτέ, αθλητές; Μήπως να κάνω χαβαλέ με την πλευρά που λέει ότι όλα γίνονται για τις επερχόμενες εκλογές στην Ομοσπονδία; Εκλογές για άμισθες θέσεις παραγόντων… Με άλλα λόγια, οι τύποι υποστηρίζουν ότι στήνονται σκευωρίες από αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και αγάπη για το άθλημα. Δηλαδή, αν το ΔΣ της Ομοσπονδίας πληρωνόταν κιόλας, θα είχαμε τίποτα φόνους;

Μετά, λέω να βρω ένα ωραίο λογοπαίγνιο γι’ αυτούς που ξαφνικά παίρνουν αποστάσεις από τη «διαφθορά» στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, ενώ τόσα χρόνια σιωπούσαν κάνοντας τον Νίκο Κακλαμανάκη που κατήγγειλε κατάχρηση εξουσίας να φαίνεται από μόνος, έως γραφικός… Προσπαθώ, αλήθεια, αλλά δεν είναι εύκολο.

Στρέφομαι στην τηλεόραση και γίνομαι χειρότερα… Στο «Το Πρωινό» τσακώνομαι με τον Βαγγέλη Περρή που εκτιμώ για την πορεία και την οικογένειά του για το Σορβάιβο, ρε αδέλφια. Το πιστεύετε; Για το Σορβάιβο. Βαγγέλη, υπάρχει και εκτός Σορβάιβο κόσμος στο Twitter, θέλω να ξες. Δεν βλέπεις τη Ναταλία Γερμανού που όσο εμείς κοντεύουμε να μουτζοπιαστούμε, εκείνη μιλάει μονάχη της με τους «χαρακτήρες» της «Αγγελικής» για τη «φανέλα» του Alpha; Γύρω γύρω Σορβάιβο και στη μέση, το μικρό Γαλατικό χωριό «Ναταλία» που αντιστέκεται…

Παραδίπλα, η Μαλέσκου περιμένει ακόμη την Ελένη να έρθει να τη γνωρίσει και όσο διαδραματίζεται αυτό το συγκινητικό τηλεοπτικό «Χάτσικο», η Ιωάννα μιλά σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναλύει από το αμάξι της τα ποσοστά τηλεθέασης μετά την επερχόμενη έλευση Λιάγκα, εκφράζει αποτροπιασμό για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και αναρωτιέται πώς κάποιοι άνθρωποι είναι «τιμητές των πάντων». Έλα ντε…

Πού είναι ο Μπομπ Ρος της ΕΤ3 να με ηρεμήσει σκαρώνοντας έναν μικρό σκίουρο πίσω απ’ τη βελανιδιά χρησιμοποιώντας μια σταλιά καφέ βαν ντάικ και το πινέλο-βεντάλια; Αναφωνώ.

Ας προσπαθήσουμε, όμως, μαζί να βρούμε την εύθυμη πλευρά της ζωής μέσα απ’ τα παθήματα της Σόουπιτς, αδέλφια μου. «Κουμπώνουμε» τραγουδάρα από Γιάννη Χαρούλη και φύγαμε για τα Fake News μας:

Ο Νίκος και η Μαίρη

Δύο πράγματα παραμένουν ολόιδια στη ρημάδα Σόουπιτς, αδέλφια μου… Οι μανούρες μεταξύ μας και τα πλατώ Χατζή, Ελεωνόρας και Σρόιτερ στον Alpha…

Προκύπτει προχθές απ’ το ρεπορτάζ της Espresso ότι ο Νίκος και η Μαίρη υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης και χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτε άλλο, «πιάσαμε» χαρακώματα. Λες και τα παιδιά ζήτησαν κάτι τέτοιο.

Μπλέξαμε υιοθεσίες, ορισμούς της «οικογένειας» και της «φιλίας» και η Μπάρκα ζήτησε να γίνει και νονά. Αν δεν κολλάει εδώ το «ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε», τότε πού; Έσπευσαν οι ψυχαγωγικές εκπομπές που «ανακάλυψαν» τις καταγγελίες Μπεκατώρου 4 μέρες μετά (εκτός Φαίης- αντικειμενικά) να ρεφάρουν σε αντανακλαστικά κοινωνικής ευαισθησίας «υψώνοντας ασπίδα», παίρνοντας θέση και καβαντζώνοντας πολεμίστρα, ΧΩΡΙΣ, επαναλαμβάνω, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και χωρίς να μας πέφτει και λόγος, αν με ρωτάτε. Έτσι, για να τσακωνόμαστε μονάχοι μας – αυτοί είμαστε.

Εγώ λέω να γνωρίζουμε πρώτα απ’ όλα για τι μιλάμε. Και αν μια περίπτωση αποτελεί αφορμή και όχι στόχο για κοινωνικό διάλογο (ειδικά, αν αφορά το ευαίσθητο θέμα ενός παιδιού) τότε αυτός να γίνει στη δημόσια σφαίρα, γιατί δείχνει ωριμότητα. Κανείς να μη «δικάζει», ούτε και να φοβάται όμως, να θέσει μια άποψη αντίθετη, μήπως τον κράξουν. Μιλάω πάντα για υγιείς τοποθετήσεις και όχι καφριλίκια και «μαύρες» απόψεις, έτσι; Στον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, «μπάτσοι» δε χωρούν, σύμφωνοι;

Προχωράμε…

Η Κατερίνα και ο Κρατερός

Αλλά όχι, αδέλφια μου, τι κι αν ο Ατζούν θα παρουσιάσει το δικό του Σορβάιβο στο δικό του νησί σε δικά του αγγλοτουρκοελληνικά, όσο θα λείψει ο Λιανός; Τι κι αν έταξε για να μας καλοπιάσει, όλα τα δώρα εκτός απ ’τον «Μαρμαρωμένο Βασιλιά», ο Τούρκος Κοκλώνης, μια που στην Ελλάδα είναι γνωστή η έλλειψη παρουσιαστών #not. Δεν ίδρωσε το αυτάκι μας. Στη Σόουπιτς συνεχίζουμε να τρώμε τις σάρκες μας.

Βλέπω την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη να ζητούν συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια και να συνεχίζουν να τους λιθοβολούν οι καλοί συνάδελφοι. Προφανώς, έγινε μαλακία. Προφανώς και δεν υπήρχε πρόθεση, ούτε ο Κρατερός και η Κατερίνα είναι τίποτα αναίσθητοι και αδίστακτοι κάφροι, τυφλωμένοι απ’ τον ανταγωνισμό. Και το αναγνωρίζει ένας άνθρωπος που έβριζαν στην εκπομπή τους – πριν 2 χρόνια – μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη, όσο προσπαθούσα να φαίνομαι ατάραχος «απέναντι».

Όμως, θέλω να είμαι δίκαιος. Οι «Κου Κου» είναι χρόνια στον χώρο και έχουν παιδεία και ευαισθησίες. Μαλακίες κάνουν, όπως κι εγώ. Όμως, μην αμφιβάλετε ούτε στιγμή πως ο σκοπός είναι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας με τελικό αποδέκτη, εσάς. Όσο πιο παλιά, τόσο πιο αχαρτογράφητος ο χώρος της τηλεόρασης για όλους μας. Ειδικά, η ψυχαγωγία είναι ένα ναρκοπέδιο κανονικό, μια που στον χαβαλέ «ξεφεύγει» ευκολότερα η κατάσταση και οι μαλακίες μπορεί να είναι μεγατόνων – ακόμη κι ο Καπουτζίδης έχει ζητήσει συγγνώμη για τρανσφοβικά αστεία σε ένα επεισόδιο του «Παρά Πέντε». Εδώ, δε σε σώζουν τα Proficiency… Ευτυχώς, χρόνο με το χρόνο και με τη βοήθεια της φωνής σας μέσα από τα Social Media η δημόσια συζήτηση εδραιώνεται και, δόξα τω Θεώ, βήμα-βήμα προχωρούμε σε μια εποχή τηλεοπτικής ωριμότητας και στην ψυχαγωγία.

Ο Κρατερός και η Κατερίνα, λοιπόν, ζήτησαν συγγνώμη- ειλικρινή συγγνώμη- κι εσείς με το τηλεκοντρόλ θα δείξετε, αν την αποδέχεστε, αδέλφια μου, ή όχι. Αυτό που με θλίβει είναι η στάση των συναδέλφων και του ευρύτερου χώρου της Σόουπιτς. Είναι δυνατόν ο πρώτος που «τον λίθον βαλέτω» να είναι ο «απέναντι» παρουσιαστής, πανελίστας, ή εργαζόμενος στην ψυχαγωγία που δεν είναι και… αναμάρτητος; Και πόσο σίγουρος είναι αυτός ο πρωτο-τηλελιθοβόλος ότι αύριο-μεθαύριο δε θα πατήσει μια παρόμοια νάρκη; Ας ηρεμήσουμε λοιπόν, οι «συναδελφοφάγοι» και ας διοχετεύσουμε την ενέργειά μας στο να μην «εκραγεί άλλη νάρκη», γιατί η έκρηξη δεν πλήττει μόνο την αξιοπιστία της τηλεόρασης, αλλά και αμάχους τηλεθεατές.

Μην τον είδατε…

Με τον Παναγή Τζωρτζάτο δεν έχω συναντηθεί πάνω από 3 φορές στη ζωή μου και τις 2 πρέπει να ήμουν και ψιλο-μεθυσμένος παίζοντας μουσική σε κάποιο beach-πάρτυ (όχι καλύτερα απ’ τον Κωστόπουλο, σύμφωνα με τον Άρνι, αλλά κάτι έκανε και το δικό μου, μιξαριστό). Είχα εκτιμήσει πολύ που είχε έρθει να στηρίξει τον φιλανθρωπικό σκοπό του Ραδιομαραθωνίου μας, πριν 2 χρόνια, παρόλο που συμμετέχει στην άμεσα ανταγωνιστική εκπομπή του Sfera με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, τη Νάνσυ Αντωνίου και τον Γιώργο Λιανό. Τέτοιες κινήσεις δείχνουν πως υπάρχει ελπίδα στον χώρο μας – σε αντίθεση μ’ αυτά που σας έγραφα παραπάνω.

Ο Παναγής, λοιπόν, ήταν μέλος της παρέας του PopUp της Ηλιάνας Παπαγεωργίου στον Alpha. Και λέω «ήταν» γιατί τον «φάγανε». Ξέρετε πως έχω στηρίξει απ’την καρδιά μου την Ηλιάνα στο ντεμπούτο της, ως παρουσιάστρια. Έχω πει και έχω γράψει πως είναι εξαιρετική, οικεία και αληθινή και τα εννοώ, αλλά τον Παναγή τον «φάγανε» και δεν μπόρεσε να τον στηρίξει.

Το καλό αυτό παλικάρι, πατέρας ενός παιδιού 2 μηνών και εξαιρετικός ραδιοφωνατζής αποφεύγει να «βγει» να μιλήσει από ευγένεια και διακριτικότητα και μπράβο του. Η αλήθεια, όμως, υφίσταται και το δίκιο πρέπει να ομολογείται. Οι τηλεθεατές και τα κουβαδάκια τους προτιμούν, έως τώρα, τουλάχιστον, άλλη παραλία – για να χρησιμοποιήσω και τα λόγια της Αφροδίτης Γραμμέλη, όταν «ξέσπασε»υποστηρίζοντας ότι ίδιο κόπο και κόστος έχει το να εκφέρεις δημόσιο λόγο (ειδικά την εβδομάδα που μας πέρασε) με το να ποζάρεις, ως μοντέλο ας πούμε, γιατί ο κόσμος κρίνει. Και θα απέδιδα αυτήν την υπερβολική αντίδραση της αγαπημένης μου, Αφροδίτης στο πάθος να στηρίξει την Έλενα Χριστοπούλου στην εκπομπή της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, αλλά ξέρω ότι η Αφροδίτη δε μασάει από αυτά. Απλά, διαφωνούμε, λοιπόν.

Στο θέμα μας, τώρα: Το Pop Up δεν πάει τόσο καλά και αποφασίζουν να κάνουν αλλαγές. Η πρώτη από αυτές είναι να «φαγωθεί» ο Παναγής; Αλήθεια; Αυτό ήταν το επείγον;

Λένε στον άνθρωπο να αναλάβει ενότητα με συγκεκριμένη παρουσία ανά βδομάδα και την ανάλογη μείωση χρημάτων. Είναι ο ίδιος συνεργάτης για τον οποίο συνδέθηκε η εκπομπή με το μαιευτήριο πριν 2 μήνες, όταν έγινε πατέρας… Ο Παναγής αρνήθηκε και αποχώρησε.

Μπορεί αν τα είχε καλά με τους σωστούς συντελεστές της εκπομπής (με το απαραίτητο PR-Kit φωτογραφιών με την παρουσιάστρια στο Insta), ο Παναγής να ήταν ακόμη στο Pop Up και να έφερνε στην οικογένειά του τα χρήματα που είχε προγραμματίσει συμπληρωματικά με το ραδιόφωνο στην αρχή της σεζόν, όταν τον επέλεξαν. Μπορεί και όχι… Είναι, επίσης, γεγονός ότι δεν «περνάει ο λόγος» της Ηλιάνας, ακόμη. Ωστόσο, αν ήταν να «πατήσει πόδι» για ένα πράγμα, ας ήταν αυτό. Στην τελική, ας ζητούσε από την «σιδηρά» Έλενα Χριστοπούλου που έχει την πυγμή να «ξηγηθεί» για τον συνεργάτη της. Δεν το έκανε όμως και… μην τον είδατε τον Παναγή.

Το «Γρηγόρης» γράφεται με γάμα, γατάκια…

Αδέλφια, ο Γρηγόρης δείχνει τον δρόμο και μην ακούω μαλακίες. Έγινε η μανούρα μεταξύ Ζήνας Κουτσελίνη και των «Σφηκών» που αποτελούν συνεργάτιδες και επιλογές του παρουσιαστή και ο μάγκας βγάνει μ’ ένα σμπάρο δυο συνεντεύξεις μάνι-μάνι. Μας πονάει εμάς, τα παρουσιαστάκια του σωρού, ε; Αμπράβο.

Ακούγεται ότι απ’ τις «Σφήκες», η Super Κική προσέβαλε στις σουρεαλιστικές ερωτήσεις του «δωματίου» την Ζήνα. Καπάκι, ο Γρηγόρης φέρνει Super Κική, καλεσμένη (ευτυχώς, σε μια συνέντευξη-διαμάντι της κοπέλας που κατέθεσε την ψυχή της), ενώ έχει «καλοπιάσει» και την Κουτσελίνη για να μην τη χάσει από «πελάτισσα». Έρχεται η Ζήνα να μιλήσει και για το περιστατικό την περασμένη εβδομάδα και μας γλεντάει ο Άρνι. Η μόνη που «την πλήρωσε» ήταν η Χρύσα Κατσαρίνη που τελικά, κατηγορήθηκε ότι εκείνη έκανε το ατόπημα προς την Ζήνα και όχι η Super Κική. Και επειδή είστε πονηροί και θα σπεύσετε να πείτε πως ο επικεφαλής δεν στήριξε τις συνεργάτιδες και επιλογές του, σας επιστρέφω το κόμπλεξ σας, διότι, λογικά, οσονούπω, περιμένουμε τον δαιμόνιο Έλληνα Τζίμη Φάλον να φέρει την Χρύσα να απαντήσει στην Ζήνα. Κι έτσι περνούν τα χρόνια…

Πέρα από την πλάκα, βέβαια, οφείλουμε να παραδεχτούμε τη μαγκιά του Γρηγόρη να μη ρωτήσει τίποτα για την Τζένη Μπαλατσινού τον Πέτρο Κωστόπουλο. Γνωρίζοντας τον Πέτρο είμαι 100% σίγουρος ότι ήταν προϋπόθεση για να προτιμήσει τον Γρηγόρη από τους υπόλοιπους που του ζητούσαν συνέντευξη, ως πρόσωπο των ημερών να μην ερωτηθεί για την Τζένη, ως κύριος.

Απ’ την άλλη, είμαι επίσης, σίγουρος πώς η απαίτηση του Πέτρου βρήκε τον Γρηγόρη σύμφωνο και είναι προς τιμήν του, αυτό.

Κουιζάρα

Αυτά, αδέλφια μου και φύγαμε για κουιζάρα:

Ποια παρουσιάστρια πηγαίνει καθημερινά στη δουλειά της με διαφορετική, αλλά, σταθερά τρύπια κάλτσα;

Άντε να ανοίξουν όλα, αδέλφια μου, να γυρίσουν και ο Τριαντάφυλλος με τον Καλίδη από το Σορβάιβο και να κάνει και ο ΣΚΑΪ την καλοκαιρινή του συναυλία μαζί τους στο Καλλιμάρμαρο για το «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Ο φετινός τίτλος: «Να Χαίρεστε τα Τραγουδάκια Σας.

Τα λέμε σε μια βδομάδα. Μπορεί και όχι. Προχωράμε…