Fake News

«Οι “αποψούλες” της Τούνη και η τηλεόραση-διαπραγμάτευση “ομήρων”»

«Οι “αποψούλες” της Τούνη και η τηλεόραση-διαπραγμάτευση “ομήρων”»

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος προσπαθεί κάπου να χωρέσει μέσα στον φετινό συνωστισμό παρουσιαστών!

Ρε αδέλφια, πόσο έχει κρατήσει αυτός ο Νοέμβριος; Περισσότερο κι απ’ τη συμμετοχή του Τρύφωνα Σαμαρά στο Just The Two of Us που συνεχίζεται από πέρυσι. Στολίσαμε στις αρχές του μήνα, φάγαμε, μπήκαμε σε καραντίνα, αρχίσαμε δίαιτα, είδαμε σειρές, τελείωσαν τα λεφτά απ’ τις 15 και τώρα, τσακωνόμαστε…

Περνάνε οι μήνες και η ταλαίπωρη Σόουπιζ έχει γίνει σαν το πάνελ της Σίσσυς, πιο στάσιμο κι από δημόσιο υπάλληλο στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών: Η Μαλέσκου ψάχνει να βρει ευκαιρία να πει ότι το Εκκρεμές είναι του Φουκώ, αλλά το βιβλίο είναι δικό της, η Δανάη ετοιμάζει εκπομπή για να γιορτάσει το πρώτο δόντι που έβγαλε και η Ελεονώρα παραμένει στον Alpha για να κάνει την αγαπημένη της, επιτυχημένη εκπομπή συνεντεύξεων, τελικά… Αν είναι μάγκες, ας έχουν πρώτο καλεσμένο τον Μάνεση. Εγγυημένη επιτυχία και «επικοινωνιακό τρολάρισμα». Μάλλον όχι, ε; Προχωράμε…

Αυτή είναι η τραγουδάρα που ακούει η νεολαία, να ξέρετε. Θα το «κουμπώσετε» να ξεκινήσουμε τα Fake News, ή είστε τίποτα απαλούληδες;

Ο «μαϊντανός» που πούλησε τη Φεράρι του

Παίρνει συνέντευξη η Σάσα Σταμάτη από την Ιωάννα Τούνη, η οποία, αφού μας καθησυχάζει ότι έχει περάσει Covid-19, έχει κάνει τεστ αντισωμάτων και δεν πρόκειται να ξανακολλήσει για τους επόμενους 7 μήνες (της το υποσχέθηκε μάλλον, ο Χριστός – οπότε Ιωάννα Τούνη όχι πια, πλέον, Ιωάννα της Λωραίνης), εκφράζει αποψούλα και για το επίδομα των 800€ που παίρνουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή λόγω της πανδημίας. Θεωρεί το ποσό «αστείο» για τις επιχειρήσεις, τόσο που (μόνο) «οι τεμπέληδες χαίρονται προφανώς τώρα που τα παίρνουν». Και λες, μωρ’ αδελφέ μου, άλλη λέξη δε μπορούσε να βρει για να χαρακτηρίσει συνανθρώπους της, αυτή τη δύσκολη περίοδο; Έτσι αμολάμε ένα «τεμπέληδες» κι όποιον πάρει ο Χάρος;

Ούτε μια βδομάδα δεν πέρασε και τσουπ, η Εύη Ιωαννίδου δίνει συνέντευξη, πάλι στη Σάσα Σταμάτη (η οποία βρήκε «κοίτασμα» τώρα και θα βγάλει σεζόν στην εφημερίδα). Εκεί, μαθαίνουμε ότι η σεξουαλική παρενόχληση «είναι να μη σου τύχει, αλλά και πόσο προκαλείς εσύ»…

Εδώ, δεν θα κάνω πλάκα, γιατί άθελά της (είμαι σίγουρος) η Εύη πέρασε ένα επικίνδυνο μήνυμα ευθύνης εκείνου που υπόκειται σεξουαλική παρενόχληση. Για να τελειώνουμε: Δεν προκάλεσες, άρα σε παρενόχλησαν σεξουαλικά. Δε φταις για τα λόγια, τα ρούχα, ή τον τρόπο που καθόσουν/περπατούσες/χόρευες. Φταίει μόνο αυτός που προσπάθησε να σου επιβληθεί και είναι μονόδρομος να φύγεις μακριά και να τον καταγγείλεις. Τελεία.

Έχουμε, λοιπόν, μπαρούφες απανωτές που «σκάνε» στη δημόσια σφαίρα πιο συχνά απ’ ό,τι η Βίκυ Σταυροπούλου στην εκπομπή της κόρης της. Και αναρωτιέμαι: Μήπως φταίει η Σάσα που έχει πάρει παραμάζωμα για συνέντευξη όλη την ανφάν γκατέ των My Style Rocks, Nomads, GNTM και Aoua Show;

Θα μου πεις κι εγώ έχω ζητήσει απ’ τα κορίτσια συνεντεύξεις και τα λεγόμενά τους σχολιάζω κατά καιρούς στο «Το Πρωινό» και like κάνω στα «κεράσματά» τους στο Insta και μόλις τελειώσω το κείμενο πάλι θα ξανακάνω… Τότε ποιο είναι το ζόρι;

Κανένα απολύτως – μη βλέπετε που κοντέψαμε να πιαστούμε κεφαλοκλείδωμα με τη Φαίη τις προάλλες που «συζητούσαμε» το θέμα στην εκπομπή. Τα πράγματα είναι απλά: Όταν ρωτάς την Εύη για κοινωνικά θέματα και την Τούνη για οικονομικά-εργασιακά τέτοιες απαντήσεις θα παίρνεις και με τη χρήση τέτοιων εκφράσεων, άρα μην πέφτεις απ’ τα σύννεφα. Αν δώσεις μια Ferrari σε έναν άνθρωπο που μόλις έχει πάρει δίπλωμα είναι παραπάνω από πιθανό ότι θα τρακάρει – μην ξενερώνεις.

Η τηλεόραση θέλει να «κάνει νούμερα» για να βγάλει λεφτά. Οι συμμετέχοντες θέλουν να γίνουν διάσημοι και να βγάλουν λεφτά. Επιλέγεται το πρόσχημα (μόδα, μαγειρική, επιβίωση, τραγούδι ή απλά καπετανέικος εγκλεισμός) και οι «διαγωνιζόμενοι» συνειδητά εκθέτουν/καταθέτουν ένα κομμάτι της ιδιωτικότητάς τους. Το Μέσο, ως αντάλλαγμα, πρέπει να φανεί ότι δίνει ευκαιρίες σ’ αυτά τα παιδιά, αλλιώς του χρόνου θα κλείσει η «στρόφιγγα» των αιτήσεων και θα πέσει πάλι στην ανάγκη επαγγελματιών παρουσιαστών της ψυχαγωγίας (μη σου τύχει), ή της μυθοπλασίας (Θεμουσχώραμε).

Και κάπου εκεί «μπαίνουμε» κι εμείς (#JeSuisSasa) να υποδεχτούμε τα παιδιά αυτά και να τα φιλοξενήσουμε, ή ακόμη και να συνεργαστούμε μαζί τους- όλα όμορφα και με αμοιβαία συναίνεση. Ό,τι όμως, σπέρνεις, θερίζεις – δε σου φταίνε οι «σπόροι».

Ρωτάς τον Γιάννη Μπέζο τη γνώμη του για τη χειμερινή τάση, όμπρε-λουκ στα μαλλιά; Όχι. Τη Μέγκι, τη Ρασέλ, την Κάτια Ταραμπάνκο, γιατί τις ρωτάς για τις θεσμικές αλλαγές, μετά τη Συνθήκη του Άμστερνταμ; Και όταν απαντήσουν μπαρούφα, γιατί εκπλήσσεσαι, ή απογοητεύεσαι; Την Τούνη που τη ρωτάς για τα εργασιακά με τι γλώσσα περιμένεις να πει τη γνωμούλα της, με του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου;

Ας μπουν όλοι στην τηλεόραση, λοιπόν… Έτσι κι αλλιώς (ευτυχώς) εσείς, αδέλφια μου και η διάρκεια θα κρίνουν ποιος θα μείνει και ποιος όχι. Να μην απογοητευόμαστε, όμως, που θέλαμε ψάρι και φάγαμε πίτσα. Τρως ό,τι παρήγγειλες, οπότε απόλαυσε την πίτσα σου, ή απλά, παράγγειλε ψάρι την επόμενη φορά.

Άλλος για τη γιορτούλα του;

Κοίτα να δεις που ο κόσμος δεν θέλει οι παρουσιαστές να κάνουν τις γιορτούλες τους στις εκπομπές τους. Πείτε με τρελό, αλλά ψυχανεμίζομαι ότι δε γουστάρετε να δείτε τη τσαούσα γιαγιά μου, τον θείο Ανέστη, τον μερακλή και τον ξάδελφο Λέλο να θυμάται ότι στο Δημοτικό φορούσα τις πυζάμες μέσα απ’ τα ρούχα, γιατί βαριόμουν να αλλάζω το βράδυ πριν κοιμηθώ.

Δεν το χωράει το μυαλό μου, ειλικρινά, αλλά γιατί δεν θέλετε να δείτε τους καθηγητές μου, τους κολλητούς μου και τον κτηνίατρο του Κούπερ στη γιορτή μου; Κομπλεξικοί είστε; Δεν σας νοιάζει να ακούσετε πόσο γαμάτος είμαι απ’ τους συνεργάτες μου, μέχρι να βάλω τα κλάματα; #Ελαχριστέμου

Είστε άξιοι της μοίρας σας. Αν δεν σας νοιάζει πόσους ανθρώπους φωνάζω 2η μαμά και 3ο μπαμπά καθίστε να δείτε Αντελίνα που έχει και προσωπικό βοηθό-οδηγό όπου πηγαίνει και αφήστε με στην ησυχία μου να κάνω τηλεόραση τόσο μπροστά που έχει κάνει τον κύκλο και σού ‘ρχεται από πίσω.

Όχι τίποτα, αλλά έρχονται και τόσες ονομαστικές εορτές… Έτσι που τα κάνατε, θα αναγκαστούμε να βρούμε θέματα να παρουσιάσουμε στις «ζωντανές» εκπομπές, λες κι είμαστε τίποτα δημοσιογράφοι, να πούμε… Εσείς δεν είστε τηλεθεατές, αδέλφια μου, μπελάδες είστε.

Συνωστισμός παρουσιαστών: Κολλάει;

Για να συμμετέχουν στο Just, αξιώνουν εκπομπή απ’ τον Κοκλώνη, για να πάρουν μέρος στο Σερβάιβορ ζητούν με την επιστροφή τους, στασίδι στην Ατζούν, ή στον ΣΚΑΪ.

Αυτή δεν είναι τηλεόραση, είναι διαπραγμάτευση ομήρων. Οι παραγωγοί και οι υπεύθυνοι των καναλιών έχουν καταντήσει διαμεσολαβητές του ΟΗΕ. Όταν τα έκανε η Κωσταντίνα Σπυροπούλου τη βρίζαμε, τώρα, ως πρώτη διδάξασα, την λες και τηλεοπτικό Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Και πόσοι να χωρέσουμε, αδέλφια μου; Ηθοποιοί που ξέμειναν από δουλειά λόγω πανδημίας θέλουν εκπομπή, τραγουδιστές το ίδιο, τα παιδιά τους μεγάλωσαν και θέλουν κι αυτά, απόφοιτοι ταλεντοριάλιτι το κέρδισαν με το σπαθί τους, η Αντελίνα θέλει δεύτερη ευκαιρία σε live εκπομπή αυτή τη φορά και επανέρχονται Τατιάνα και Δούκισσα. Η Ελένη επιστρέφει, η Ρούλα ΞΑΝΑεπιστρέφει κι ο Λιάγκας θα γυρίσει, όποτε το ορίσει.

Στο μέτρημα δεν έβαλα καν τους πολυθεσίτες παρουσιαστές σε κανάλια με παρουσίαση, ή συμμετοχή σε 2, ή και 3 εκπομπές. Στο τέλος βλέπω τον Βαρθακούρη (ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι πολύ καλός στη live παρουσίαση του BB και μάλιστα με έναν Ανδρέα Μικρούτσικο που πιο εύκολα θα ξεχάσει να κάνει ποδήλατο, από τηλεόραση) να με παίρνει στη δούλεψή του να του τραγουδώ τραγούδια του Πάριου για να με γλεντάει. Ή αν είναι Πάσχα του Τροπάριου:

Στον ΑΝΤ1, πάντως, ψάχνουν παρουσιαστή για τη «Φάρμα», για το Family Feud, ακούω για εκπομπή το ΣΚ και σίγουρα, την κριτική επιτροπή του «All Star-YFSF». Πάρτε ό,τι κονέ έχετε, συνάδελφοι – Black Friday στον ΑΝΤ1.

Αυτά, κυριακάτικα, αδέλφια μου. Να χαμογελάτε για να κάνετε τους άλλους να ανησυχούν και καλή αντάμωση στα επόμενα «Fake News».

Exit mobile version