«Όσοι μας στήριξαν και όσοι μας απαξίωσαν»
Fake News

«Όσοι μας στήριξαν και όσοι μας απαξίωσαν»

«Όσοι μας στήριξαν και όσοι μας απαξίωσαν»

Μετά τον Ραδιομαραθώνιό του, ο Ουγγαρέζος κάνει... λίστα με ονόματα!

Χρόνια πολλά, αδέλφια μου. Εύχομαι ολόψυχα να έχετε υγεία, τύχη και ό,τι επιθυμείτε.

Δύσκολα Χριστούγεννα, φέτος… Αλλά, δεν το «βάζουμε κάτω». Χαμογελάμε για να κάνουμε τους άλλους να ανησυχούν που λέμε και στο ραδιόφωνο του Ρυθμού 94.9 με τους Mappes.

Δεν είμαι και πολύ αρμόδιος να δίνω συμβουλές… «

Βλέποντας και κάνοντας» βαδίζω κι εγώ στη ζωή, μια που όποτε προγραμμάτισα το μέλλον ξεκαρδίστηκε στα μούτρα μου με την ψυχή του – όταν ο Θεός κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει – λένε, άλλωστε, οι Αμερικανοί και η Λένα Ζευγαρά…

Αν, λοιπόν, μπορώ να σας γράψω κάτι που έμαθα φέτος για να το έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας – και ξαναλέω, όχι ως συμβουλή – είναι να μην αφήνετε να σας ξεφεύγει το τώρα για χάρη του μετά…

Ναι, ναι, έχω μεγαλώσει κι εγώ με την παροιμία: «Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Όμως, τι γίνεται αν δεν πεινάσουν για μαγειρευτό και θέλουν ντιλίβερι; Ή αν μαγειρέψουν τόσα πολλά για τη στιγμή που θα πεινάσουν και τελικά, «σκάσει» δουλειά και πρέπει να φύγουν νηστικοί; Ή «γκώσουν», βρε αδελφέ απ’ το τόσο μαγείρεμα και τις μυρωδιές ανακαλύπτοντας ότι θέλουν άλλο φαγητό, τελικά;

Δε λέω να είμαστε επιπόλαιοι και να μην μεριμνούμε για τις δύσκολες μέρες που ενδεχομένως θα φέρει το μέλλον, όταν και οι δικές μας δυνάμεις θα αντέχουν λιγότερο. Όμως, άλλο αυτό και άλλο να χάνουμε το «τώρα» για να απολαύσουμε το αύριο. Το «τώρα» είναι το νέο «αύριο».

Ζήστε το, εκτιμήστε το, ξεζουμίστε το και μην το ζείτε με περικοπές για να έχετε έξτρα απόλαυση στο μέλλον – δε λειτουργεί έτσι. Αυτός ο μύθος του Αισώπου για τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα έχει κάνει μεγάλη ζημιά.

Αγκαλιάστε τους ανθρώπους σας, ξοδέψτε με μέτρο τα χρήματα που «σκοτώνεστε» να βγάλετε και κάντε πράγματα με και για αυτούς, αλλά και για τον εαυτό σας – το κερδίσατε.

Το «αύριο» είναι αβέβαιο και το «τώρα» δεν είναι δεδομένο. Και το χειρότερο; Σκεφτείτε να έρθει το «αύριο» για το οποίο ετοιμάζεστε και να συνειδητοποιήσετε ότι το «σήμερα» που θυσιάσατε ήταν καλύτερο, γιατί είχε την υγεία σας, τα νιάτα σας και τους αγαπημένους σας. Μένεις με το αύριο στο χέρι, ή όχι;

Αρκετά, με τις «συμβουλές» όμως. Ας «κουμπώσουμε» τραγουδάρα για όλους εμάς που «μείναμε εδώ» και ας ξεκινήσουμε τα #FakeNews αυτής της εβδομάδας…

Ραδιομαραθώνιος Vs Τσελέμπριτιζ

Η εμπειρία του 3ου Ραδιομαραθωνίου του Ρυθμού 94.9 και του Mappes Show για τα 30.000 και πλέον παιδιά που στηρίζει η ένωση «Μαζί για το Παιδί» ήταν απ’ τις πιο δυνατές που έχω ζήσει. Με έκανε να αλλάξω τις προτεραιότητες που έχω στη ζωή μου – να θυμηθώ τι έχει πραγματικά αξία και να συνέλθω. Ώρα για γκρίνια, όμως…

Είχα την ευκαιρία, όμως, να παρατηρήσω και τους φίλους μου, τους Τσελέμπριτιζ κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και να βγάλω τα συμπεράσματά μου για το τι μπορεί να κάνει σε έναν άνθρωπο, η δόξα και το χρήμα.

Είναι γνωστή, άλλωστε, η ρήση: «Δώσε σε κάποιον εξουσία, ή έστω, την εντύπωση εξουσίας πάνω σε κάποιον άλλον και τότε θα φανεί ο πραγματικός του, χαρακτήρας»

Ήρθαν, λοιπόν, επαγγελματίες από κάθε χώρο που χαίρουν προβολής στον Ραδιομαραθώνιό μας για να χρησιμοποιήσουν τη δημοσιότητά τους για καλό σκοπό και όχι για να ταΐσουν το «εγώ» τους.

Οι άνθρωποι αυτοί μας άκουγαν και έσπευσαν να δυναμώσουν τη φωνή μας με το μεγάφωνο που τους δίνει η αγάπη του κόσμου.

Παραμέρισαν δισκογραφικές εταιρείες και «απαγορευτικά», τηλεοπτικούς σταθμούς και τα τμήματα Δημοσίων Σχέσεών τους, ακόμη και προσωπικές διαφωνίες με τη φάτσα μου που μπορεί να τους «την έσπαγε» – όλα για το παιδί, Μαζί για το Παιδί.

Εκτός από τους τραγουδιστές που και λόγω της μουσικής τους που παίζει ο Ρυθμός 94.9 έμαθαν άμεσα για τον Ραδιομαραθώνιο, μας τίμησαν άνθρωποι που χαίρουν αναγνωρισιμότητας και εκτίμησης απ’ τον κόσμο. Και το καλύτερο; Απαίτησαν να μην αναφερθούμε στη δουλειά τους, παρά μόνο στον φιλανθρωπικό σκοπό.

Χαρακτηριστικά, θυμάμαι τα παραδείγματα του Χατζηγιάννη και του Χολίδη, ο οποίοι πολύ αυστηρά, «έκοψαν» αμέσως κάθε συζήτηση που «πήγαινε» προς τη δουλειά τους, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ήταν εκεί για να διαφημιστούν.

Ραδιομαραθώνιος Vs Αθλητές

Αφήνοντας τους τραγουδιστές, λοιπόν, θέλω σαν τρελός να αναφερθώ στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ο οποίος μετέφερε και μήνυμα απ’ τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Πάνο Ιωαννίδη, τη Ματίνα Νικολάου, την Ντόρα Μακρυγιάννη και τον Αστέρη Κρικώνη απ’ τη «Γυναίκα Χωρίς Όνομα», στον Μελέτη Ηλία απ’ το «Έλα στη Θέση μου» του Alpha, στον Γιώργο Γεροντιδάκη απ’ τις «Άγριες Μέλισσες», στον Δημήτρη Σκουλό που ήρθε με την οικογένειά του, στην Κατερίνα Γκαγκάκη, στον Μιχάλη Βαμβακά, όπως και στη Νάνσυ Αντωνίου (μέσω μηνύματος) που δουλεύουν σε ανταγωνιστικούς του Ρυθμού 94.9 ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και στη Μαίρη Συνατσάκη και τη Χριστίνα Βραχάλη που ήμασταν και μανουριασμένοι, αλλά ήρθε για τον σκοπό.

Ξεχωριστά θα αναφερθώ στον Ολυμπιονίκη μας, Σπύρο Γιαννιώτη, στο Νο 23 στην παγκόσμια κατάταξη, Μαρία Σάκκαρη, στον πρωταθλητή Ευρώπης, Άγγελο Μπασινά που μετέφερε τη στήριξη όλης της χρυσής ομάδας του 2004, στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών, Κωσταντίνα Μπεντέλη, στην παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Άλμα επί Κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου. Για το τέλος άφησα για να υπερθεματίσω την παρουσία τους, τον Παραολυμπιονίκη μας στην Άρση Βαρών, Παύλο Μάμαλο και την ομάδα του ΠΑΟ ΑμεΑ. Καταλαβαίνετε ότι από επιδόσεις και πρότυπα δε θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι άλλο και θα τους ευγνωμονούμε μια ζωή.

Τους φιλάθλους που τους αγαπούν και τους ακολουθούν επικαλέστηκαν επίσης με την παρουσία τους στον Ραδιομαραθώνιό μας για το «Μαζί Για το Παιδί» η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο ποδόσφαιρο σάλας (futsal), AEΚ, αλλά και η ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών του Ατρομήτου με εκπρόσωπο έναν από τους πιο ισορροπημένους ποδοσφαιριστές που έχω γνωρίσει, τον Αλέξανδρο Βέλιο AKA «Ψαλιδάκιας».

Και τώρα γκρίνια…

Τώρα θα μου πείτε: Ρε Ούγγα, εδώ ήρθες να ευχαριστήσεις να «βγάλεις την υποχρέωση»; Όχι, αδέλφια μου, κάπου το πάω. Και επειδή, λόγω των ημερών και του ιερού σκοπού του Ραδιομαραθωνίου, δε γουστάρω να σταθώ στις απουσίες συναδέλφων μου, που περίμενα να μας στηρίξουν και γιατί μείναμε 151 ώρες άυπνοι για 30.000 παιδιά, αλλά και γιατί θεωρούσα πως η εμπλοκή μου στη δράση θα τους κινητοποιήσει, λόγω της σχέσης που, τελικά, μόνο… θεωρούσα ότι έχουμε, επιλέγω να σταθώ στους παραπάνω που ήρθαν. Όμως…

Όμως δε μπορώ να μην αναφερθώ στην απαξιωτική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών κυρίως από τα «μεγάλα» σε αριθμό φιλάθλων που τα ακολουθούν ιστορικά σωματεία του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της Α.Ε.Κ. και του ΠΑΟΚ.

Την ίδια στιγμή που ο ποδοσφαιριστής, Μανέ στέλνει τα λεφτά που «βγάζει» από τη Λίβερπουλ στην πατρίδα του, τη Σενεγάλη για να χτίσει σχολεία, στάδια και να προσφέρει φαγητό και καινούρια ρούχα στα παιδιά της πατρίδας του, τον Έλληνα πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή της νέας γενιάς ενδιαφέρει να κάνει κανα τατουάζ, να πάρει καμιά αμαξάρα και να «ψωνίσει» καμιά γκόμενα από την τηλεόραση.

Εμένα δε με ζάλιζε ένας «Κανονιέρης της Φακής» να του γνωρίσω τη Συνατσάκη που έχει και γενέθλια σήμερα; Τι έχω περάσει… Φυσικά, δεν είναι όλοι, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά τι να το κάνεις; Είναι ντροπή.

Με τη συμπεριφορά τους αυτά τα παιδιά και με την αστεία απόδοση στη δουλειά τους, τόσο στις ομάδες που παίζουν, όσο και στην Εθνική εκθέτουν και την ιστορία των σωματείων στα οποία αγωνίζονται, αλλά και το ίδιο το εθνόσημο.

Μας μεταφέρθηκε πως κάποιοι από αυτούς ήταν στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα της αγωνιστικής και δεν είχαν ψυχολογία να βοηθήσουν… Μπου-χου.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, το όνομα του οποίου σε ένα μήνα θα γραφτεί στο Hall of Fame των αθλητών της παγκόσμιας κολύμβησης σε τελετή προς τιμήν του στη Νέα Υόρκη, «βγήκε» τηλεφωνικά από τα Τρίκαλα, όπου βρισκόταν με την οικογένειά του για να εμπνεύσει τον κόσμο να βοηθήσει παιδιά και ο κύριος Χάβαλος Κλαρινίδης απ’ την Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου δεν ήταν σε «φάση», λέει, να βγει.

Όπως πολύ εύστοχα μου ανέφερε καταξιωμένος ποδοσφαιριστής της προηγούμενης γενιάς: «Εμείς τότε, παίζαμε μπάλα για να πληρωθούμε… Τώρα πληρώνονται για να παίξουν μπάλα».

Αρκετά γκρίνιαξα, σκέψου να ήμουν και αθλητικογράφος. Όμως αυτοί οι άνθρωποι προβάλλονται αποτελώντας πρότυπα για τα νέα παιδιά, οπότε θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί… Ή το ανάποδο, θα έπρεπε να «φροντίζουν» το περιεχόμενό τους, ώστε να αποτελέσουν πρότυπα και να εμπνεύσουν μια ολόκληρη χώρα, όπως πολλοί απ’ τους προκατόχους τους.

Σκέψου να μίλαγα και για τις απουσίες στον Ραδιομαραθώνιο από τους «ευαίσθητους» του δικού μου χώρου, της τηλεόρασης… Μέχρι τα Φώτα θα πηγαίναμε..

Ποιος πήρε τα εορταστικά μας;

Δηλαδή, όσοι δε θα βγούμε τις γιορτές, ή από άποψη, είτε επειδή δε γουστάρουμε, βρε αδελφέ… εκείνοι που θέλουμε να μείνουμε σπίτι με τον σκύλο μας που στο τέλος βλέπω να μας φασώνει – τόσο χώρο που καταλαμβάνει στο κρεβάτι μας – θα πρέπει, δηλαδής, να πέσουμε στην ανάγκη του Σπύρου Παπαδόπουλου (και δεν το λέω υποτιμητικά – ευτυχώς που υπάρχει και το «Στην Υγειά Μας, Ρε Παιδιά»).

Φέτος δε, ειδικά, μαθαίνω ότι μετά από μαραθώνιο γύρισμα σχεδόν 10 ωρών στο οποίο… ας πούμε, ότι έγινε ένα ροτέησον στους καλεσμένους, ο Νίκος Κοκλώνης ετοίμασε για λογαριασμό του OPEN ένα εορταστικό μεγαθήριο για την Πρωτοχρονιά με κεντρική καλεσμένη τη Δέσποινα Βανδή.

Βέβαια, ο Κοκλώνης είναι ικανός να φέρει καλεσμένο και τον Πάπα Φραγκίσκο για μια ευχούλα, οπότε μιλάμε για εορταστικό επί Πα.Σο.Κ.

Πού πήγαν, όμως, τα εορταστικά προγράμματα στην τηλεόραση; Θυμάμαι τα κανάλια να ανταγωνίζονται ποιο θα εμπιστευτούμε να «παίζει» διακριτικά στο φόντο του εορταστικού τραπεζιού. Θυμάμαι η πιο επιτυχημένη εκπομπή, ακόμη και ριάλιτυ να αναλαμβάνει, ως έπαθλο την ειδική εκπομπή των Χριστουγέννων, ή της Πρωτοχρονιάς. Θυμάμαι να παίρνουμε τον τηλεοπτικό οδηγό και να κανονίζουμε με ποιο πρόγραμμα θα «αλλάξουμε χρόνο».

Θυμάμαι το εορταστικό των «Απαράδεκτων» στο Mega και τα μαγνητοσκοπημένα προγράμματα στις μεγάλες πίστες του ΑΝΤ1. Θυμάμαι ακόμη και τα εορταστικά της ΕΡΤ με θεατρικούς ηθοποιούς και αγαπημένους τραγουδιστές… Τα πάρτι του ΑΝΤ1 στο Διογένης Παλλάς, τον Άρη Λυχναρά να «κόβει και να ράβει» στα κεντρικά του Mega στη Μεσογείων μια βραδιά με Ελευθερία Αρβανιτάκη. Θυμάμαι…

Και αναρωτιέμαι, γιατί να θυμάμαι; Δεν υπάρχουν τόσα μουσικά «σχήματα» να μαγνητοσκοπηθούν; Αγαπημένες σειρές με τους πρωταγωνιστές τους να αναλάβουν το εορταστικό με το οποίο θα αλλάξουμε χρονιά (δε στήναμε ένα γλέντι στο Διαφάνι;).

Εντάξει, πες τα shows του Ατζούν «πιστεύουν σε άλλο θεό», οι ζωντανές εκπομπές, όμως; Δε θα έπρεπε να αναλάβουν δράση; Σε τέτοιες περιπτώσεις, δε μπορώ να μη φέρω στο μυαλό τη γιαγιάκα μου που μου φώναζε να μην πειράζω τα κανάλια στην τηλεόραση και τα απορρυθμίσω γιατί… «είναι η παρηγοριά μου, Δημητράκη».

Πλέον, η τηλεόραση παρηγορεί μόνο το δυναμικό κοινό, μάλλον και αυτό την αφορά. Κράτα γερά, λοιπόν, Σπύρο Παπαδόπουλε και εσύ, Νίκο Κοκλώνη κοίτα μη «σωθούν» τα λεφτά, γιατί οι υπόλοιποι, εορταστικά, είναι Απαράδεκτοι…

Από αυτά τα #FakeNews εγκαινιάζω μια καινούρια στήλη που δικαιωματικά μόνο εγώ μπορώ να υποστηρίξω: Το Follow και το Unfollow της εβδομάδας, λοιπόν:

Follow: Στον Θοδωρή Μαραντίνη που πέρασε έξω απ’ τη τζαμαρία του Ρυθμού 94.9, όπου αφήσαμε τα κοκκαλάκια μας για 6 μέρες συνεχόμενης εκπομπής νύχτα-μέρα για το «Μαζί Για Το Παιδί» και μας χαιρέτισε χαμογελώντας (μέσα δε μπήκε, είπαμε… Μην παραγνωριστούμε κιόλα), αλλά αυτό ήταν αρκετό για να μας χαροποιήσει.

Unfollow: Στη Σίσσυ που επέλεξε να περάσει και δεύτερη φορά – μετά την πρώτη που σας ανέφερα στα προηγούμενα #FakeNews- από μπροστά μας και… πάλι μας έγραψε. Δύο στα δύο, η Σισσάρα… Ούτε Μαζί, ούτε Χώρια Για Το Παιδί, δηλαδή. Μωρέ γίνεται unfollow στο block;

Αυτά, αδέλφια μου, γι’ αυτήν την εβδομάδα. Φάτε μέχρι να «γεμίσετε», γιορτές είναι… Και να φέρετε στις συνάξεις σας ανθρώπους που δεν έχουν κανέναν. Η μοναξιά δεν παλεύεται αυτές τις μέρες. Χρόνια Πολλά.