«Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου, αδέρφια»
Fake News

«Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου, αδέρφια»

«Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου, αδέρφια»

Ρε παιδιά, ρε παιδιά… Βαστάτε. Διακρίνω μια μανούρα, μια “ψυχρανσία”, που έλεγε και ο Ζήκος – στην καθημερινότητα, στη δουλειά, στον δρόμο, ακόμη και στα ΣΚ μας.

Για τους Τσελέμπριτιζ, δε μιλάω. Αυτοί, γεννιόμαστε μανουριασμένοι, άσε που δεν «πάμε τ’ άντερά μας».

Αν η ψυχραιμία ήταν δρόμος θα ονομαζόταν: «Οδός Ελένης Μενεγάκη».

Ας προσπαθήσουμε να «κινηθούμε» και γιατί όχι, να παρκάρουμε σ’ αυτόν τον δρόμο, λοιπόν και να τα πούμε όλα στα σημερινά «Fake News». «Κουμπώστε» τραγουδάρα από Rolling Stones και φύγαμε…

Συνέντευξη «Για την παρέα»

Εντάξει, ο Νίκος ξεχώρισε πέρυσι στο OPEN μαζί με τη Ματίνα, τους Alcatrash και την πολύτιμη ομάδα του, πίσω από τις κάμερες. Στον ΣΚΑΪ δε, συνεχίζει την επιτυχία ακόμη πιο ψηλά σε ποσοστά, σαν να μη μεσολάβησε ποτέ το καλοκαίρι. «Τα σπάει» σε όλα στην εκπομπή, εκτός από τη συνέντευξη που δεν είναι το «δυνατό» του σημείο. Και ξέρετε γιατί; Γιατί τον «τουμπάρει» ο καλεσμένος. 

Ο Νίκος δικαιολογώντας το περσινό όνομα της εκπομπής, από το OPEN κιόλας, νιώθει ότι ο καλεσμένος του ήρθε «για την παρέα». Έτσι, δε θέλει να τον φέρει σε δύσκολη θέση, δεν αποζητά την εξομολόγηση, ή τον «τίτλο» και δεν τον ενδιαφέρει να πάει κάπου συγκεκριμένα, η παρεΐστικη συζήτηση. Αυτό, τον καθιστά άριστο οικοδεσπότη, αλλά αδύναμο συνεντευξιαστή – δημοσιογραφικά τουλάχιστον. Βέβαια, δεν έχει καμία σημασία αυτό, γιατί στη συγκεκριμένη εκπομπή η «δημοσιογραφική» οπτική θα ήταν κάπως παράταιρη…

Τα λέω και τα διακρίνω, γιατί έτσι είμαι κι εγώ, ακριβώς. Ντρέπομαι να ρωτήσω για την «είδηση», γιατί έρχομαι σε πιο δεινή θέση απ’ τον φιλοξενούμενό μου.

Έλα, όμως, που η τηλεόραση είναι ανταγωνιστικός χώρος και ο «τίτλος» που θα «βγει» μετέπειτα στην αναπαραγωγή θα σε κάνει να διαβάσεις όλη τη συνέντευξη… 

Έτσι λοιπόν έκανε ο Νίκος και στη συνέντευξη που πήρε από τον Τζαν Γιαμάν.

Μόνο στη Μενεγάκη πάνε έτοιμοι να τα «ξεράσουν» όλα με το «καλημέρα» λες και τους έχει «κουμπώσει» η αρχισυντάκτριά της, η Ελένη Γελαλή με τον «Ορό της Αλήθειας» – παρατηρήστε το. 

Εσείς βάζετε γυαλί με δυο δάχτυλα ή είστε τίποτα χτεσινοί;

Το θέμα με το «δάχτυλο» είχε «σκάσει» μισή ώρα πριν και όλοι ψάχνονταν, αν όντως, ο Τζαν Γιαμάν έβγαλε φωτογραφία δείχνοντάς μας «που να καθίσουμε» με φόντο τη σημαία της χώρας που τον φιλοξενεί στα ώπα ώπα με υποδοχές στο αεροδρόμιο, εκθειαστικά σχόλια απ’ τον γυναικείο πληθυσμό και βόλτες στην Ακρόπολη.

Ο Σουπερσέτ Γιαβρί ήταν εμφανώς φρικαρισμένος και εφόσον ήταν τόσο φρικαρισμένος, μάλλον δεν είχε την κακή πρόθεση που του προσάπτουν στην επίμαχη φωτογραφία. Ο Νίκος το ήξερε αυτό, το έβλεπε και ήθελε να βοηθήσει.

Ρώτα όμως, αδελφέ μου, μην απαντάς στην ίδια σου, την ερώτησή αντ’ αυτού. Τρία μέτρα λεβέντης με τη μαλλούρα του Θωρ, να πούμε, άσ’ τον να υπερασπιστεί το δίκιο του και πάμε παρακάτω.

Τώρα, όσον αφορά αυτό καθ´αυτό το περιστατικό, πιστεύω (και το λέω ειλικρινά) ότι όντως, ο Μπρατσαρά Μπέης χρησιμοποιεί το μεσαίο δάχτυλο για να βάλει τα γυαλιά του, κάτι σαν την χαρακτηριστική κίνηση του Νουσρέτ με τ’ αλάτι. Με δύο δάχτυλα, είναι καλύτερα, βέβαια, αλλά εξαρτάται κι απ’ τα γυαλιά…

Πιστεύω, λοιπόν, ότι όντως είναι ένα «καρέ» που απομονώθηκε από μια συνολική σεκάνς κινήσεων από κάποιον επιτήδειο φωτογράφο. Αποκλείεται να ήξερε ο Σφιχτάρ Αγάς πως υπάρχει αυτή η φωτογραφία με την ελληνική σημαία στο φόντο. Και ξέρετε γιατί; Γιατί πέραν του ότι δεν τον έχω για χαζό, ή για αγνώμονα είμαι σίγουρος πως στη χώρα του έχει συνηθίσει από μικρός να του «βαράει καμπανάκι», αν στην ίδια φωτογραφία υπάρχει κωλοδάχτυλο και ημισέληνος, για παράδειγμα. Διότι τότε, ξέρει, ο «Φτερωτός θεός», ότι θα χάσει και τα γυαλιά του και το κορδονάκι τους.

Ετοιμαστείτε για… Μπόμπα

Καταλαβαίνω ότι η Χριστίνα Μπόμπα έχει γίνει γνωστή, ως «Ελενίτσα», μετά τη διαφήμιση της Cosmote, όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη. Κατανοώ πως το ευρύ κοινό την έμαθε, ως σύζυγο του Σάκη Τανιμανίδη, ινφλουένσερ, ανμπόξερ και ομολογουμένως, όχι και είλωτα στη «γαλέρα της βιοπάλης». Αυτό βέβαια, προκύπτει απ`ό,τι προβάλει και το ίδιο το ζευγάρι στα προσωπικά του, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με ιδιαίτερη επιμέλεια και φροντίδα ακόμη κι από επαγγελματίες.

Και όμως, αδέλφια μου!

Έχει τύχει να συναναστραφώ τη Χριστίνα Μπόμπα σε κοινές παρέες στο παρελθόν και οφείλω να σας πω ότι έχει δουλέψει πολύ, πριν «βγει» στην αρένα της δημοσιότητας. Είναι ευφυέστατη, έχει διαπρέψει σε πολυεθνική εταιρεία, όπου έπαιρνε τις αναβαθμίσεις-προαγωγές τη μία μετά την άλλη, αρίστευε στις αξιολογήσεις και ήταν υπεύθυνη για μεγάλα projects πανευρωπαϊκά, ως επικεφαλής ομάδων που διηύθυνε βγάζοντας το καλύτερο απ’ τον καθένα. Η Χριστίνα είχε προτάσεις να φύγει στο εξωτερικό, αλλά προτίμησε να μείνει εδώ και να ασχοληθεί με θέματα που άπτονται της κοινωνικής και περιβαλλοντικής της, ευαισθησίας.

Voice-Bombing

Αφού, λοιπόν, αναφέρθηκα στο επαγγελματικό «τώρα» και «τότε» της Χριστίνας Μπόμπα θα τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη: Θα τα πάει εξαιρετικά στο Voice με την ασφάλεια που θα της παρέχει και ο Γιώργος Λιανός στο πλευρό της. 

Το πρότζεκτ είναι πολύ μεγάλο και εμπλέκει κορυφαία ονόματα του χώρου. Επιπρόσθετα, το κενό που αφήνει ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι δυσαναπλήρωτο. Άλλο το πώς είσαι στην παρέα, άλλο στο δοκιμαστικό και άλλο στον «αέρα». Όμως, θεωρώ πως η Χριστίνα μαζί με τον Γιώργο θα μας εκπλήξουν. Μην πω πώς θα είναι καλύτερη απ’ τον άντρα της και με πείτε πάλι ανακατώστρα…

Απαπαπα-νώτας

Εντάξει, απ’ το να ανακατευτώ στην κόντρα Παπανώτα-Σπαλιάρα και ειδικά να πέσω στο στόμα του Δημήτρη, προτιμώ να ντυθώ Σιωμόπουλος και να πάω μια καρέκλα με ροδάκια, δώρο στον Παπαδάκη.

Κι εσύ μωρέ, Γιάννη, ας πήγαινες καλεσμένος που σου ζήτησαν. Αφού ξέρεις ότι είναι «γκαμήλες» σ’ αυτά.

Αποκλειστικό Κουίζ

Και τώρα αδέλφια μου, το αποκλειστικό της ημέρας:

Ποια πανελίστρια προσκολλήθηκε σε αρχισυντάκτη για να την «εντάξει» στην εκπομπή της οποίας είχε την επιμέλεια, αλλά φέτος που τον έδιωξαν τον άνθρωπο κι εκείνη έμεινε στο κανάλι, τον θάβει παντού;

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου, αδέλφια μου. Το είχε κι ο Αντρέας, ως επιγραφή στο γραφείο του, στο Καστρί. Ποιος Αντρέας; Κι αυτό σωστό…

Να προσέχετε, αδέλφια μου, να αφήνετε να περάσουν 2 ωρίτσες απ’ τη στιγμή που «τα πήρατε» πριν μαλώσετε με κάποιον και τα λέμε σε μια βδομάδα. Προσέχτε μη χτυπήσετε, γιατί θα «τις φάτε» κι από πάνω που λένε κι οι μανάδες μας.