«Έλαβα μηνύματα από ανθρώπους που είχα ξεγράψει από τη ζωή μου»
Fake News

«Έλαβα μηνύματα από ανθρώπους που είχα ξεγράψει από τη ζωή μου»

«Έλαβα μηνύματα από ανθρώπους που είχα ξεγράψει από τη ζωή μου»

Δεν ήξερα – να γράψω, να μη γράψω… Θα μου πείτε: «Μας δουλεύεις, ρε Ούγγα; Αφού πήγες στο ραδιόφωνο και στο Πρωινό…» Δίκιο έχετε, αλλά έτσι είναι αυτή η δουλειά. Την κάνουμε για τους άλλους, για εσάς, γι’ αυτούς που μένουν πίσω και κρατώντας τους συντροφιά στα δικά τους ζόρια, ξεπερνάς και τα δικά σου.

Φυσικά, είναι η δουλειά μου και δεν μπορώ να λείψω πολύ, όπως ο καθένας από εσάς, φίλοι μου – αν και οφείλω να ομολογήσω πως όλοι οι επικεφαλής μου, ζήτησαν να πάρω τον χρόνο μου. Όμως, αυτό στη φάρα μας, δεν ωφελεί. Όσο είμαι σωστός συνάδελφος, επαγγελματίας και κάνω όσους με ακούν, με βλέπουν, ή με διαβάζουν να περνούν καλά, τόσο επουλώνονται οι πληγές, αναζωογονούμαι και κάνω υπερήφανο τον μπαμπά μου.

Και παρόλο που το κείμενο το φοβήθηκα, γιατί μπορεί να σου ξεφύγουν όσα το μυαλό θα εμποδίσει στον αέρα μιας εκπομπής, είπα να το ρισκάρω. Επέστρεψα λοιπόν, αδέλφια μου. Τραγουδάρα από τα Κίτρινα Ποδήλατα, και ανάγνωση δυνατά γιατί: «Η Ζωή σου Φωνάζει»…

Κουτί της Τηλεόρασης Vs Κουτί της Πανδώρας

Υπάρχει ελπίδα σ’αυτόν τον χώρο. Δε θα σας πω ψέματα τα πράγματα είναι πολύ άγρια. Υπάρχουν παρουσιαστές που ζουν για να δουν συναδέλφους τους να αποτυγχάνουν και να διασύρονται. Υπάρχουν άνθρωποι που ξυπνούν το πρωί και, ενώ έχουν δική τους εκπομπή, το πρώτο πράγμα που κοιτούν είναι να έχει πάει άσχημα ο άλλος και αμέσως μετά, να τα έχουν καταφέρει αυτοί.

Αγαπημένο χόμπυ και θέμα συζήτησης είναι το θάψιμο και το κουτσομπολιό, ενώ ίντριγκες, βεντέτες και μανούρες είναι στην ημερήσια διάταξη, όταν μαζεύονται πάνω από δύο άνθρωποι του χώρου για να ξεσκάσουν. Το μυστικό είναι ένα: Όποιος παρίσταται, δεν «θάβεται».

Είναι μέρος της δουλειάς, το ξέρεις, το ζεις και ενίοτε συμμετέχεις, όμως στο βάθος σε απογοητεύει. Και σαν άλλο Κουτί της Πανδώρας που άδειασε από τις συμφορές που απέδρασαν, εκεί που φρικάρεις για το πού έμπλεξες αχνο-ανακαλύπτεις στον πάτο του, την ελπίδα…

Δε θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες, αλλά πιστέψτε με, ήταν μεγάλη η αγάπη που εισέπραξα και εισπράττω αυτή τη δύσκολη περίοδο. Κρατάω το γεγονός: Οι διευθυντές μου, τα κανάλια που στήριξα και με στήριξαν, οι συνάδελφοι που πίκρανα, ή με αδίκησαν, οι παλιοί, οι νέοι, οι ανταγωνιστές και οι φίλοι ήταν εκεί και προσέξτε… Δεν θα έγραφα αυτά τα λόγια, αν επρόκειτο για ένα τυπικό μήνυμα. Έλαβα μηνύματα και τηλεφωνήματα καρδιάς από ανθρώπους του χώρου που είχα ξεγράψει απ’τη ζωή μου. Και δεύτερα μηνύματα για το πώς την παλεύω και να σου, η ελπίδα…

Ζούμε σε έναν σκληρό κόσμο και ο χώρος των Μ.Μ.Ε. δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Απλά λες, ψυχαγωγία είναι πόσο βάρβαρος να είναι ο ανταγωνισμός και τα ανθρώπινα πάθη; Μέσα από τέτοιες εμπειρίες, όπως αυτή που έζησα και ζω, θέλω να σας πω ότι όλα είναι καλά, τελικά. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που εμπιστεύεστε να σας διασκεδάσουν είναι καλά παιδιά, με καλή πρόθεση, ιδιαιτερότητες ναι, αλλά καλή πρόθεση. Κι αν είπαμε και κάτι, ψωμί κι αλάτι. Σας ευχαριστώ όλους.

Oh Lala, πραγματικά…

Πέρυσι η εκπομπή πήγε καλά. Η Σάσα έχει χαρακτήρα και στη ζωή και στην τηλεόραση. Ναι, είναι τρελούλα, αλλά δεν ενοχλεί, είναι καλόψυχη και δουλεύει σα το σκυλί. Χαρακτηριστική είναι η επιμονή της  να ξενυχτά για να κάνει η ίδια τις συνεντεύξεις που βλέπατε στην εκπομπή της, παρά το πρωινό ξύπνημα για να πάει στην εφημερίδα.

Η εκπομπή συνεχίστηκε με ελάχιστες παροχές απ’το κανάλι, παρόλο που θα περίμενες κάτι που δείχνει να «τσιμπάει» την πρώτη χρονιά να ενισχυθεί τη δεύτερη. Θυμάμαι ακόμη τη Σάσα να μας ξεναγεί σε ένα ακόμη μικρότερο πλατό στην πρεμιέρα της…

Για τους συνεργάτες και την ομάδα της που εκτιμώ ως επαγγελματίες δε θα μιλήσω για ευνόητους λόγους… Η κοπέλα μου είναι μία από αυτούς και θα έμοιαζε αναξιόπιστο.

Και ξαφνικά για κάποιους, αναμενόμενα για κάποιους άλλους, η εκπομπή «κόβεται» και νέοι άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά μεσούσης της σεζόν. Ακούστε, είναι ζόρι… Φυσικά, στραπατσάρεται ο εγωισμός σου, σα να τα είχες δώσει όλα για τον άνθρωπο της ζωής σου και ένα πρωί σου ζητά να χωρίσετε, χωρίς να μαθαίνεις ποτέ τον λόγο, με αποτέλεσμα να κατηγορείς εσένα και να χρειάζεσαι χρόνο να ξανασταθείς στα πόδια σου. Σε δεύτερη φάση μένεις, χωρίς λεφτά και φρικάρεις. Τόσο απλά.

Δεδομένου ότι η εκπομπή πήγαινε όσο καλά πήγαινε και πέρυσι που αποφασίστηκε να συνεχιστεί, το μόνο στοιχείο που έχουμε για το κόψιμο της είναι όσα είπε η Σάσα στον επίλογό της: Ότι δηλαδή, δεν υπήρχε χώρος στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ, λόγω της «εισβολής» του Survivor, παραγωγής Acun Media (του Τούρκου παραγωγού δηλαδή στον οποίο το κανάλι οφείλει την πρώτη θέση που έχει κατακτήσει στους πίνακες τηλεθέασης τα 3 τελευταία χρόνια).

Συμπέρασμα: Ή ο Τούρκος παραγωγός κάνει κουμάντο στον ΣΚΑΪ – άρα πήρε κανάλι τελικά, ή τα στελέχη του καναλιού προτίμησαν απλά τις τουρκικές παραγωγές από την εσωτερική τους. Σε κάθε περίπτωση: Oh Lala…

Και για το τέλος μια Ειδησάουα:

Διερευνητικές συζητήσεις λαμβάνουν χώρα (ωραία το έγραψα ε;) για την ελληνική εκδοχή του The View του αμερικανικού καναλιού ABC στο Open Beyond.

Πρόκειται για μια εκπομπή 4 γυναικών που παρουσιάζουν θέματα και καλεσμένους από τη δική τους οπτική γωνία. Να σας θυμίσω ότι το πείραμα έχει ξαναγίνει στο Star, γιατί η αμερικανική εκπομπή προβάλλεται χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία. Τότε, είχε προσπαθήσει η Τατιάνα Στεφανίδου, έχοντας δίπλα της την Μαρία Σταματέρη, την Σοφία Βόσσου και την Τζούλη Αγοράκη, όμως δεν τα είχαν καταφέρει κάνοντας την Τατιάνα να επιστρέψει στη δοκιμασμένη συνταγή της «τατιανιάς».

Αυτή τη φορά ακούγονται τα ονόματα της Αθηναΐδας Νέγκα, της Σάσας Σταμάτη και της Νικολέττας Ράλλη. Δεν ξέρω, αν έχουν γίνει κρούσεις, ή αν απλά, τα ονόματα συζητήθηκαν από τα στελέχη του καναλιού. Σε κάθε περίπτωση, καλή επιτυχία και μην ξεχνάτε: Λείπει μία για να «κλείσει» η τετράδα, οπότε αρχίστε τα τηλέφωνα. Οι γραμμές είναι OPEN.

Αυτά για σήμερα και μια παραίνεση, αν μου επιτρέπεται, προς τους απανταχού ευνοημένους πανελίστες από τα αφεντικά τους: Η όποια εύνοια είναι θεμιτή και καλοδεχούμενη, το θέμα είναι να τη χρησιμοποιείτε προς όφελός σας και όχι εναντίον άλλων… Χαιρέτα τους πεζούς, όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί, όταν θα ξεπεζέψεις. Να είστε καλά, αδέλφια μου.