«Σεφερλής ο “κυνηγημένος” και Στικούδη η “σκοτεινιασμένη”»
Fake News

«Σεφερλής ο “κυνηγημένος” και Στικούδη η “σκοτεινιασμένη”»

«Σεφερλής ο “κυνηγημένος” και Στικούδη η “σκοτεινιασμένη”»

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος αποχαιρετά τη δεκαετία των 30 «μετρώντας» τα λεφτά της Μενεγάκη!

Ήθελα να ξεκινήσω γράφοντας για το κρύο. Μετά, είπα να αρχίσω φωνάζοντας: «Ε όχι και 40 χρονών εγώ… Γιατί Θεέ; Γιατί;» Μια περίοδο ήμουν διαρκώς γύρω στα 25 και ξαφνικά… 35 – και τότε άρχισε ο κατήφορος. Τώρα, είμαι 40 και λέω αστεία που ξεκινούν με τον εμπρόθετο χρονικό προσδιορισμό «επί Πα.Σο.Κ.» και γελάω και μόνος μου…

Γι’ αυτό, καμία από τις παραπάνω δε θα είναι η εισαγωγή μου.

Αντ’ αυτού θα γράψω ένα θεόρατο: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Δεν έχω προλάβει ακόμη να δω τη συνέντευξή μου, στον Γρηγόρη, αλλά τα μηνύματα που μου στείλατε είναι πρωτόγνωρα. Απαντώ σε όλα, σας ευχαριστώ για τα λόγια που βγαίνουν απ’ την ψυχή σας και αποτελούν ένα καλό παυσίλυπο για μένα.

Είμαι σίγουρος πως κι εκείνοι που βλέπουν από πάνω χαίρονται που επαγγελματικά, τουλάχιστον, είμαι σε καλά χέρια – τα δικά σας.

«Προχωράμε», λοιπόν, αδέλφια μου. Πρόκειται για μια λέξη που με έχει ξελασπώσει σε πολλές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Την έχουμε υιοθετήσει με την καλή μου, φίλη, Χριστιάνα Δανέζη και σας την προτείνω.

Όταν φρικάρετε, εγκλωβίζεστε, είστε λίγο πριν εκραγείτε και τσακωθείτε, πείτε «Προχωράμε…». Δεν ξέρετε από τι μπελάδες θα γλιτώσετε…

Προχωράμε, λοιπόν, με τραγουδάρα από Ριφιφί, γιατί είμαι 40 και άκουγα Ριφιφί: «Ερωτική Εξομολόγηση». Τo ‘θελα, τo ‘βαλα, ακούστε το:

Προσοχή: Μαρκοπέδιο

Δεν έχει ανάγκη ο Μάρκος Σεφερλής να ποστάρει τα 85.000 εισιτήρια που έκανε η ταινία του τις πρώτες 4 ημέρες προβολής της.

Είναι ο Μάρκος που γεμίζει το Δελφινάριο ασφυκτικά ακόμη και τις καθημερινές, κατακαλόκαιρο. Είναι ο Μάρκος των 3 παραστάσεων (μέσο όρο ε; Μην «τ’ ακούσω» πάλι!) κάθε χειμώνα. Είναι ο Μάρκος που αγαπούν τα παιδιά, ενώ οι τηλεοπτικές ατάκες του έγιναν σλόγκαν των γονιών τους.

Και αυτός ο Σεφερλής αναλώνεται στο να ποστάρει τον αριθμό εισιτηρίων του «Χαλβάη 5-0» και μια φωτογραφία με τον Τούρκο παραγωγό Ατζούν, ότι η τηλεοπτική του εκπομπή προχωρά κανονικά. Και «κουμπώνει» και τη λεζάντα: «Έτσι, για να κλείνουμε κάποια στόματα».

Μα, όσο ασχολείσαι με το να κλείνεις κάθε στόμα ξεχωριστά, δεν εκτιμάς τα ήδη ανοιχτά στόματα από θαυμασμό κι εκτίμηση. Αναλώνεσαι να αποδείξεις σε εκείνους που σε αμφισβητούν ότι κάνουν λάθος και δε χαίρεσαι την επιτυχία σου και την αποδοχή όσων απλόχερα στην απέδωσαν. Και στην τελική, ο Σεφερλής είσαι, διάολε, δε θα σε αμφισβητήσουν;

Πόσταρε ο Παπακαλιάτης ή ο Τσιμιτσέλης τα εισιτήρια που «έπιασαν» οι ταινίες τους στις αίθουσες; Ο Άγγελος Φραντζής για την «Ευτυχία» που έκανε και του φευγάτου τη μάνα που δεν έκλαψε ποτέ, να κλάψει; Όχι.

Ο Μάρκος, όμως, που και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «σπάει» το ένα ρεκόρ πίσω απ’ τ’ άλλο, θα κάτσει τώρα να απευθυνθεί στους πολυπληθείς «ακολούθους» του για να «την πει» σε 10 νοματαίους – που δεν τον «ακολουθούν» κιόλας.

Και καταλήγει ολόκληρος Σεφερλής να δείχνει πειραγμένος ξανά. Μα δεν καταλαβαίνει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι επικριτές «μυρίζουν» την ανασφάλεια και τη μίρλα και πολλαπλασιάζονται;

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί θέλει να τον παραδέχονται όλοι, ή γιατί πιστεύει ότι τον «κυνηγούν» κάποιοι.

Τίποτε από τα δύο, όμως, δεν μπορεί να ισχύει. Όλοι θα έχουν την άποψή τους, όσον αφορά τον χώρο του θεάματος, γιατί δεν είναι μαθηματικά να υπάρχουν «αξιώματα» που δεν αμφισβητούνται, ειδικά για καλλιτέχνες του ταλέντου, της αξίας και της πορείας του Μάρκου Σεφερλή.

Κανένας δεν ξυπνά και δεν κοιμάται με τον καημό να καταστρέψει τον Μάρκο και αν υπάρχει ένας, τότε με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξει να κυνηγά τον εαυτό του.

Με τον Μάρκο έχουν συμβεί αρκετά που δεν μπορώ να διαγράψω, όμως τα προσπέρασα και θέλω να είμαι δίκαιος: Είναι μοναδικός στο είδος του και καλλιτέχνης πραγματικός. Δεν το λέω εγώ, το πλήθος που τον αγαπά και τον ακολουθεί τόσα χρόνια το αποδεικνύει – εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Δε χρειάζονται αποστομωτικές απαντήσεις και κυνήγι μαγισσών. Ο Μάρκος Σεφερλής πρέπει να είναι υπεράνω όλων αυτών.

Φέρτε πίσω τη Στικούδη

Δε με νοιάζει που ο Κουδουνάρης έχει σκυλο-μετανιώσει που τον τούμπαραν να πει το ναι για το φετινό My Style Rocks. Δεν θα αναφερθώ στα βρισίδια, τις προσβολές και τα ξεκατινιάσματα της φετινής έκδοσης του show που κάνουν το «Αννίτα Κοίτα» να φαντάζει «Ενώπιος Ενωπίω». Δε μιλάω για τις ενίοτε γυμνές στυλιστικές προτάσεις, ή το «στήθος των 6.000€», γιατί στην τελική, τα απόλαυσα.

Μήπως, όμως, όλα αυτά έχουν ξενερώσει τη φίλη μου, την Κατερίνα Στικούδη και μου την «σκοτείνιασαν»;

Η Κατερίνα να ξέρετε ότι δουλεύει σαν το σκυλί από μικρή. Αυτήν την περίοδο, ειδικά, έχει τα ολοήμερα γυρίσματα του My Style Rocks, γυρίσματα για τη σειρά του ΑΝΤ1, «Αν Ήμουν Πλούσιος» και τις εμφανίσεις της στην Ιερά Οδό με τον Βασίλη Καρρά, τον Γιάννη Πλούταρχο και την Έλλη Κοκκίνου. Φανταστείτε ότι ντύνεται κυριολεκτικά στον δρόμο από τη μια υποχρέωση στην άλλη.

Όμως, δεν είναι αυτό. Η Κατερίνα είναι μαχήτρια και επαγγελματίας. Δεν είναι κούραση ο λόγος που φαίνεται να μην «το ζει», αλλά αποστασιοποίηση. Η Στικούδη δε γουστάρει τα ξεκατινιάσματα, τα μπινελίκια, δε θέλει να πάρει θέση, ούτε να τα προκαλέσει για τα νούμερα. Έτσι, φαίνεται να έχει κάνει λίγο πίσω.

Μπορεί, βέβαια, να «φωνάζουν» περισσότερο οι άλλοι σ’ αυτό το παιχνίδι, ώστε η Κατερίνα έξυπνα και έντεχνα να τους αφήνει να εκτίθενται, οπότε, λέω μαλακίες. Πρώτη φορά θα είναι; Προχωράμε…

Και τώρα που «ζεσταθήκαμε», αδέλφια μου, φύγαμε για τα Follow/Unfollow αυτής της εβδομάδας:

Follow: Σε παρουσιάστρια που προσπαθεί να «κλέψει» ο ΣΚΑΪ απ’ το κανάλι της, φέτος που εκείνη έκανε το «μπραφ». Εμείς κάνουμε Follow στην παρουσιάστρια και ο ΣΚΑΪ φέτος κάνει Follow στις αντιδικίες και στις ακροαματικές αίθουσες, ομολογουμένως. Πάντως ραντεβού με την παρουσιάστρια έχει γίνει.

Unfollow: Η Ματθίλδη Μαγγίρα είπε πως η Πάολα είχε «χαλαστεί», όταν τη μιμήθηκε. Κάτι αντίστοιχο άφησε να εννοηθεί και ο Τάκης Ζαχαράτος για τον Μαζωνάκη. Έχω κι εγώ μια αντίστοιχη απογοητευτική εμπειρία…

Unfollow, λοιπόν, στους καλλιτέχνες που «σπάζονται» με τις μιμήσεις. Δεν καταλαβαίνουν ότι γελώντας με κάτι που τους αποδομεί, φαίνονται ακόμη μεγαλύτεροι καλλιτέχνες;

Όλα εγώ;

Αυτά γι’ αυτήν την εβδομάδα, αδέλφια μου. Πάω κι εγώ να μετρήσω (όπως έκανε σχετικό δημοσίευμα) τα λεφτά που βγάζει η Μενεγάκη – λες και δεν της τα έδωσε ο Alpha, αλλά τα έκλεψε.

Θα περάσει η ώρα μου, μέχρι να με πάρει κι ο ύπνος. Καλή συνέχεια και ραντεβού στα Καρναβάλια.

Δημήτρης Ουγγαρέζος, ο 40άρης φίλος σας.