Τα Τηλεοπτικά Φλουριά του 2018
Fake News

Τα Τηλεοπτικά Φλουριά του 2018

Τα Τηλεοπτικά Φλουριά του 2018

Πάει κι αυτός ο χρόνος… Πότε ήμασταν πιτσιρικάδες και «κλέβαμε» χρόνια απαντώντας στην ερώτηση για την ηλικία μας λέγοντας: «9μιση, 11μιση κ.ο.κ.», πότε πηγαίναμε σχολείο, το τελειώσαμε, πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό, φαντάροι, πότε πήραμε το δίπλωμα οδήγησης, οδηγήσαμε, τρακάραμε, καψουρευτήκαμε, ξανα-τρακάραμε, μείναμε άνεργοι, πιάσαμε δουλειά, απολυθήκαμε και πότε βρεθήκαμε εδώ στα Fake News να τα λέμε, ούτε που κατάλαβα…

Ξαφνικά τα γένια άσπρισαν, οι μαλακίες δε συγχωρούνται στο άκουσμα της ατάκας, «πιτσιρικάς είναι» και αν δεν διευθετήσεις τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σου απ’ το να πληρώσεις λογαριασμούς, μέχρι να πλύνεις το βρακί σου, δεν υπάρχει καμιά μαμά και μπαμπάς να του τα φορτώσεις. Και όλα αυτά, όταν κάθε περασμένη χρονιά ήμασταν περισσότεροι στο οικογενειακό γιορτινό τραπέζι και μαλώναμε μεθυσμένοι, γιατί αυτό σημαίνει ελληνική οικογένεια και το γουστάρουμε.

«Πέσατε»; Μη μασάτε, το 2019 ας είναι μια αρχή να χτίσουμε ό,τι έφθειρε η πάροδος των χρόνων και αντί να αναπολούμε, ας εκτιμούμε αυτό που έχουμε, εκείνους που έμειναν και ας επενδύσουμε στην οικογένεια που έρχεται. Γιατί αυτός είναι ο κύκλος της ζωής… Ευτυχισμένο το 2019 λοιπόν, με υγεία πάνω απ’όλα.

Πάμε τώρα να κόψουμε τη βασιλόπιτα της ShowBiz να δούμε σε ποιόν θα «πέσει» το φλουρί; Ας δούμε 3 εκπλήξεις του 2018 – τους κερδισμένους, την ελπίδα αυτού του χώρου και ό,τι θα μας προκαλέσει την αισιοδοξία. Επίτηδες δε θα αναφερθώ σε «χαμένους» της χρονιάς που πέρασε, παρόλο που θα «πουλούσε». Ας δούμε τα θετικά και ας αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον, έστω και για ένα κείμενο στο Znews.

Μουσικάρα και φύγαμε:

Κωνσταντίνος, ο Βασάλος

https://www.instagram.com/p/BpSSFJKjhLq/

Κωνσταντίνος Βασάλος: Είδατε που λέω και τι έγινε, αν κάποιος μπει στον χώρο της παρουσίασης με όποιον τρόπο θέλει; Reality, καλλιστεία, μια διαφήμιση, τραγούδι, υποκριτική, ακόμη και να χρησιμοποιήσει κάποιο βύσμα. Όλοι έχουν δικαίωμα να προσπαθήσουν και ο κόσμος θα κρίνει. Το αν είναι καλά παιδιά θα φανεί στην πορεία, αλλά δεν έχει και καμία σχέση με το αν έχουν δικαίωμα να προσπαθήσουν στον χώρο. Και ο Κωνσταντίνος είναι και καλό παιδί και δείχνει να «το έχει».

Ακούστε τώρα τι παίζει… Δυο γεια έχουμε πει, δεν είναι φίλος μου. Όμως, οφείλω να παραδεχτώ πως πέρυσι που πήρε το βάπτισμα του πυρός στις δύο εκπομπές της Ντορέττας (Εδώ και Survivor Πανόραμα) εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του δόθηκε και με μέτρο (κάτι που, ας πούμε, εγώ δεν είχα όταν ξεκίνησα) κατάφερε να ξεχωρίσει. Είναι ευγενής, βγάζει σεμνότητα, αλλά το καφρίζει εκεί που πρέπει, έχει ατάκα, καυλαντίζει με μέτρο και έχει αντίληψη του αέρα και του πλατό (θα κάνει το κομμάτι του, θα υπερβάλει πως τσαντίστηκε, θα αποχωρήσει απ’τον καναπέ), θα «ξεσπάσει» και θα εκμεταλλευτεί όλα τα ωραία «εργαλεία» δουλειάς που χρησιμοποιούμε στον χώρο μας. Και όλα αυτά όταν πρέπει και όσο πρέπει. Ο Κωνσταντίνος είναι ο μόνος που «φέρει» κάτι νέο και στο φετινό του τηλεοπτικό περιβάλλον, κατορθώνοντας να ξεχωρίσει ακόμη και σ’αυτήν την εκπομπή. Τον χρήζω Καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο, κάτι σαν την Τάμτα της τηλε-παρουσίασης.

ΣΚΑΪ – STAR: 1 – 1

https://www.instagram.com/p/BrllJS1l84C/

Ακούστε τώρα τι γίνεται: Πριν τον ΣΚΑΪ, ο Ατζούν μαζί με όλες τις παραγωγές του (Survivor, My Style Rocks, Power of Love Ελλάδα έχεις Ταλέντο, Voice κλπ.) είχε κλείσει συνεργασία με το STAR. Θυμάστε όμως που με εκείνο το πρώτο φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών το Star δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει μία από αυτές; Ο Τούρκος τότε πήγε στην πορτοκαλιά που έκανε σίγουρα πορτοκάλια, τον ΣΚΑΪ και τις πορτοκαλάδες τις πίνουμε, μέχρι σήμερα. Θέλω να πω, πως από καραμπόλα το κανάλι του Φαλήρου βίωσε την επιτυχία στην ψυχαγωγία των τελευταίων ετών. Είναι να είσαι και λίγο κωλόφαρδος. Από την άλλη και το Star δικαιότατα ένιωσε να του παίρνουν τη μπουκιά μέσα από το στόμα.

Δεν το έβαλε κάτω όμως και γι’αυτό τους βγάζω το καπέλο και είναι η δεύτερη περίπτωση τηλεοπτικού «φλουριού» που θα εξετάσουμε. Στο Star τολμούν, ψάχνουν άλλα reality program-builders που λέγαμε και σε άλλο κείμενο, επανα-λανσάρουν το Master Chef με νέα επιτροπή και βάρος στην ίντριγκα. Και εκεί που αναρωτιόσουν τι μπορεί να προσφέρει στην πολλοστή επιστροφή του να το, το μπαμ – 3-0 στον Τούρκο. Είπες πως η ελληνική τηλεόραση θα κάνει πολύ καιρό να συνέλθει από τα 70άρια του Survivor; Λάθος είπες. Κάθεται και στο καπάκι το GNTM με εξίσου γαμάτη επιτροπή και μαδομπούκλα ως βασικό συστατικό, έχει και τη σταθερή αξία του Shopping Star και να η ελληνική απάντηση στον Ατζούν τον Πορθητή.

Εδώ, να σημειώσουμε πως το κόστος αυτής της επιτυχίας, τουλάχιστον όσον αφορά το Master Chef και του GNTM βαρύνει τους διαγωνιζομένους, μια που το βάρος πέφτει στις ομολογουμένως εξαιρετικές και με προσωπικότητα κριτικές επιτροπές αφαιρώντας από τον σκοπό-κράχτη της εκπομπής ελέω reality, αλλά και τί α κάης; Α κατς α μαλώης; Άλλωστε Άκης Πετρετζίκης βγήκε μόνο ένας…

3ο Φλουρί: Ο Μάνεσης και η Παρέα του

https://www.instagram.com/p/BsAVXd1HRRL/

Το σωστό να λέγεται: Κάνει μαζί με τους «Αταίριαστους» στον ΣΚΑΪ, ό,τι πιο κοντινό σε infotainment υπάρχει στην ελληνική τηλεόραση. Είναι ο Νίκος Μάνεσης και η αλήθεια είναι ότι δεν το φωνάζει και δεν κοκορεύεται. Τi να φωνάξει; Ότι κάνει απίστευτα για την εποχή νούμερα δίνοντας ζωή στην πολύπαθη από την Queen Dina πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου στον Alpha. Και δίνει και πασάρα στη Ναταλία…

Να σας πω την αμαρτία μου; Δε θα πήγαινε το μυαλό μου… Είχα δει και κάνα δύο φορές που «την έλεγε» στους συνεργάτες του την ώρα που ήταν στον «αέρα» και χαλάστηκα.

Μπορεί όμως να έχουν αυτή τη σχέση, γιατί η εκπομπή του Νίκου Μάνεση, «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» (ok, ο τίτλος είναι λίγο L’Εtat C’est Moi, το παραδέχομαι) είναι καλοκουρδισμένη, με πλήρη και δομημένη θεματολογία από όλη την Ελλάδα, ωραία παρέα, άποψη και χιούμορ. Ε, όπως και να το κάνεις δε «βγαίνει» τέτοιο όμορφο αποτέλεσμα χωρίς τη σύμπνοια παρουσιαστή με μια παρέα επαγγελματιών που ξέρουν τi κάνουν πίσω από τις κάμερες και έχουν βρει τους κώδικες συνεννόησης μεταξύ τους. Με άλλα λόγια, αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν ο παρουσιαστής ήταν τζαναμπέτης και δεν τα πήγαινε καλά με την ομάδα θα φαινόταν.

Γιατί λοιπόν να μην το αναγνωρίσουμε και να ψάχνουμε την αποτυχία στην τηλεόραση; Ας βρούμε την ελπίδα στον μάταιο κόσμο της ShowBiz. Και ξέρετε πώς; Μέσα από την επιτυχία, όχι οποιαδήποτε επιτυχία, αλλά την επιτυχία του άλλου. Ίσως έτσι καταφέρουμε να γίνουμε κι εμείς καλύτεροι άνθρωποι.

Καλή χρονιά με υγεία, αδέλφια.