Φωτογραφίες παιδιών στα social media: Σωστό ή λάθος;
BLOGGERS

Φωτογραφίες παιδιών στα social media: Σωστό ή λάθος;

Φωτογραφίες παιδιών στα social media: Σωστό ή λάθος;

Είδα μόλις μια είδηση με την τραγουδίστρια Pink που ανέβασε μια φωτογραφία από τις διακοπές της με τα δύο της παιδιά και τον μικρό της γιο που είναι δύο χρονών, να είναι δίπλα από μια πισίνα φορώντας μόνο τη μπλούζα του.

Κάτω από τη φωτογραφία άρχισαν να τη βρίζουν για το πώς είναι δυνατόν να ανεβάζει γυμνή φωτογραφία του μωρού της και να το εκθέτει σε κίνδυνο… Η ίδια απάντησε με τον πιο αυθόρμητο και υγιή τρόπο λέγοντας μεταξύ άλλων, “Δεν πρόσεξα καν πως ο μικρός δεν φορούσε πάνα και επίσης πάτε καλά;” και ξανανέβασε τη φωτογραφία με μουτζουρωμένο το “επίμαχο σημείο” του παιδιού και την απάντησή της.

https://www.instagram.com/p/BvrhONxhEni/?utm_source=ig_web_copy_link

Μετά από αρκετές συζητήσεις με γονείς έχω καταλήξει και εγώ ακριβώς σε αυτό το συμπέρασμα. Είναι τρομερά αρρωστημένο να μπαίνεις στη διαδικασία να σκέφτεσαι σαν διεστραμμένος επειδή υπάρχουν στον κόσμο διεστραμμένοι.

Οι άνθρωποι που μπορούν να δουν ένα παιδί με ερωτικό τρόπο είναι άρρωστοι και εξαιρετικά επικίνδυνοι και αυτό δεν θα εντείνει την αρρώστιά τους, αν ανεβάσω, δηλαδή, εγώ μια φωτογραφία με την αγαπημένη μου βαφτιστήρα στην παραλία όπως και έχω κάνει.

Δεν θα σταματήσω εγώ να απαθανατίζω και να δημοσιεύω τις αγαπημένες στιγμές της ζωής μου με τα πιο γλυκά πλάσματα γιατί κάπου εκεί έξω μπορεί να τις δει ένας άρρωστος άνθρωπος. Όπως και δεν οφείλει κανένας να μπαίνει στη θέση και σκέψη ενός “τέρατος” όταν βγάζει μια φωτογραφία του εαυτού του και των αγαπημένων του προσώπων.

Βρίσκω διεστραμμένη όλη αυτή τη συζήτηση για το ότι υπάρχουν παιδεραστές που βλέπουν αυτές τις φωτογραφίες με “άλλο μάτι”. Αυτό θα συμβαίνει με ή χωρίς φωτογραφία διότι μιλάμε για μια σοβαρή αρρώστια που δεν ξεκινάει και δεν επηρεάζεται από τις εικόνες. Όταν φτάσει στις εικόνες, είναι πλέον τελειωμένο γεγονός και εκεί πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή μας.

Το θέμα είναι τα παιδιά να γνωρίζουν πως υπάρχουν τέτοιοι επικίνδυνοι άνθρωποι και εμείς να είμαστε κοντά στα παιδιά και να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά σε κάθε περίεργη κίνηση.

Αρνούμαι κατηγορηματικά να λογοκρίνω τις φωτογραφίες των αγαπημένων μου παιδιών και όλων των εικόνων με παιδιά και να μπω στο νοσηρό και βρώμικο μυαλό εγκληματιών γιατί αυτοί βλέπουν τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Δεν θα “μολύνω” ούτε τη ζωή μου, ούτε τη σκέψη μου με τέτοια νοσηρότητα επειδή υπάρχουν ανώμαλοι στον κόσμο.

Εγώ “λιώνω” όταν βλέπω τρυφερές φωτογραφίες παιδιών στα social media και νιώθω ότι για μερικά δευτερόλεπτα λάμπει η ζωή μου και γλυκαίνει το “μέσα” μου. Ε, δεν θα αλλάξω εγώ αυτό το συναίσθημα που μάλλον νιώθουν οι περισσότεροι άνθρωποι μπροστά σε τέτοιες εικόνες και να σκέφτομαι σαν διεστραμμένος.

Θα συνεχίσω να βγάζω φωτογραφίες με τα παιδιά της ζωής μου και να τις ανεβάζω στα social media γιατί για εμένα δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές και καθαρό από τα παιδιά και ως εκ τούτου και τις φωτογραφίες τους. Δεν θα μπω στη θέση του “τέρατος” και δεν θα μπω στη σκέψη του για κανένα λόγο.

Γιατί θεωρώ πως δεν έχω καμία συμμετοχή στη κόλαση του μυαλού, κανενός εγκληματία και δεν τρέφω εγώ την αρρώστια με τις φωτογραφίες των social media μου. Και χαίρομαι πολύ που αυτή η μητέρα δεν πρόσεξε ποτέ πως το μωρό της δεν φόραγε την πάνα του και ήταν γυμνό και έμεινε έκπληκτη από τα σχόλια λέγοντας το πιο νορμάλ πράγμα στον κόσμο για όσους σκέφτηκαν έτσι: “Πάτε καλά;”.