Γιατί οι Ελληνίδες παρουσιάστριες είναι τόσο αντιφεμινίστριες; 
BLOGGERS

Γιατί οι Ελληνίδες παρουσιάστριες είναι τόσο αντιφεμινίστριες; 

Γιατί οι Ελληνίδες παρουσιάστριες είναι τόσο αντιφεμινίστριες; 

Με αφορμή την Κατερίνα Καινούργιου, που προσπάθησε να συμπαρασταθεί λέγοντας μεταξύ άλλων από την εκπομπή της “Ναι! Εμείς οι γυναίκες έχουμε και σπυράκια, έχουμε και τριχοφυΐα έχουμε και δύσκολες ημέρες” στη Μαίρη Συνατσάκη για στο θέμα που δημοσιοποίησε πρόσφατα πως πάσχει από ακμή, σκέφτηκα κάποια πράγματα για τις Ελληνίδες παρουσιάστριες.

Σαφώς και αυτό που είπε η Κατερίνα Καινούργιου δεν είναι καθόλου κακό. Αλλά είναι αυτά θέματα υπό συζήτηση το 2018;

Την ίδια στιγμή που στις προηγμένες κοινωνίες οι γυναίκες στα media θίγουν θέματα όπως ίσες αμοιβές σε κάθε επάγγελμα, ίσες ευκαιρίες για διευθυντικές θέσεις γυναικών και ανδρών μεταξύ άλλων, οι ελληνίδες επαγγελματίες μιλάνε για το “δικαίωμα” στα σπυράκια και στις ραγάδες σαν να είναι κάτι που χρειάζεται υπεράσπιση;

Δυστυχώς, οι περισσότερες ελληνίδες παρουσιάστριες και όσες έχουν δημόσιο βήμα και μιλάνε στα media δεν δείχνουν να έχουν καμία χειραφέτηση και καμία ευαισθησία στα θέματα ισότητας. Γυναίκες είναι πάντα αυτές που συζητούν θέματα και ρωτούν πράγματα  όπως “Πότε θα παντρευτείτε;”, “Γιατί δεν κάνετε παιδί;”, “Πώς αισθάνεστε που είστε μεγαλύτερη σε ηλικία από τον σύντροφό σας” και άλλες τέτοιες παρωχημένες ασυναρτησίες, που κανονικά θα έπρεπε να τις προσβάλλουν αν τις ακούσουν από κάποιον.

Όσο συνεχίζονται οι συζητήσεις για αυτά τα θέματα σε μια τόσο μικροαστική και φαλλοκρατική βάση, οι γυναίκες θα συνεχίζουν να θεωρούνται λίγο λιγότερο επαγγελματίες, λίγο λιγότερο αποτελεσματικές, λίγο λιγότερο αμειβόμενες και σε τελική ανάλυση λίγο λιγότερο άνθρωποι…

Διότι όσο οι γυναίκες που είναι στην τηλεόραση και έχουν δημόσιο λόγο αναμασούν τέτοια στερεότυπα και κρατάνε τον εαυτό τους, αλλά και το θηλυκό φύλο από την πραγματική του θέση.

Για να  το πω πιο λιανά. Η ζωή μας, η συμπεριφορά μας και η εικόνα μας είναι και η θέση που έχουμε απέναντι στα πράγματα. Όσο οι παρουσιάστριες θα βάζουν τα πιο προηγμένα φίλτρα στις φωτογραφίες που ανεβάζουν, θα απολογούνται, γιατί δεν έχουν παντρευτεί μετά τα 30 και θα συζητάνε για τη διαφορά ηλικίας του Μακρόν με τη σύζυγό του, θα συνεχίζεται αυτός ο βλακώδης φαύλος κύκλος.

Ως τη στιγμή που θα βγει και εδώ μια γυναίκα από τα media και θα πει δημόσια, “δεν υπογράφω να παίρνω λιγότερα χρήματα από κάποιον άντρα που βρίσκεται στην ίδια θέση στο κανάλι, δεν πάω να κάνω lifting για να συνεχίζω να παρουσιάζω μια εκπομπή και δε θα ξαναπαντήσω σε κανέναν στην ερώτηση, γιατί δεν παντρεύτηκα, γιατί δεν έχω παιδιά και τι κάνω για να είναι το δέρμα μου τέλειο. Να πάτε να ρωτήσετε όλα αυτά τους άντρες συναδέλφους μου”!