Γιατί οι περισσότερες Ελληνίδες celebrities δεν έχουν στυλ;
BLOGGERS

Γιατί οι περισσότερες Ελληνίδες celebrities δεν έχουν στυλ;

Γιατί οι περισσότερες Ελληνίδες celebrities δεν έχουν στυλ;

Κάθε εβδομάδα, για να κάνω τη στήλη Z Style Rocks, βλέπω όλες τις φωτογραφίες από εκδηλώσεις και πολλά Instagram accounts για να καταλήξω σε 7 εικόνες γυναικών με ωραίο στυλ.

Η πρόθεσή μου είναι πάντα να βρω τις καλοντυμένες. Αυτές που έχουν στυλ και έχουν εμφανιστεί κάπου ωραίες, με όμορφα ρούχα, αξεσουάρ, μακιγιάζ και μαλλιά. Αυτό όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Δυστυχώς είμαστε μια χώρα που δεν έχουμε καθόλου το dress code, από τις υπηρεσίες και τους χώρους εργασίας, μέχρι τις εκδηλώσεις και τις τελετές. Δεν υπάρχει καθόλου παιδεία στο θέμα εμφάνισης. Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν το τζιν με ένα μπλουζάκι και το μίνι φόρεμα με ψηλές μπότες για μπουζούκια.

Αυτά ακριβώς ξέρουν και οι Ελληνίδες της showbiz και αυτά φοράνε παντού. Δεν υπάρχει καθόλου γνώση του πώς ντυνόμαστε σε έναν γάμο, σε μια πρεμιέρα, σε μια βραδινή έξοδο καθώς επίσης και πώς προσαρμόζουμε τα ρούχα μας ανάλογα με την ώρα που συμβαίνει ένα event ή μια τελετή.

Παράδειγμα: Δεν είναι συντηρητισμός να μη φοράς σέξι ρούχα σε ένα γάμο. Δείχνει απλά γνώση και σεβασμό σε έναν χώρο που κάποιος λατρεύει τον θεό του.

Επίσης οι μόδες αλλάζουν και μια γυναίκα που εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας πρέπει να έχει γνώση αυτών των αλλαγών. Τώρα που τα ρούχα έχουν πιο φαρδιές γραμμές, δεν μπορεί ένα άτομο που είναι στο θέαμα να φοράει συνεχώς κολλητά ρούχα σαν να είναι από μια άλλη εποχή. Δεν λέμε να μην έχει προσωπικό στυλ, αλλά να μπορεί να το εξελίσσει κάθε εποχή.

Το χειρότερο όμως με τις γυναίκες που είναι στη δημοσιότητα είναι αυτό το άγχος εντυπωσιασμού. Κάθε φορά που πάνε κάπου βλέπεις πως υπάρχει μια σκέψη του πώς να ξεχωρίσουν. Και αυτό το “ξεχωρίσουν” δεν έχει ποτέ τη σκέψη του “λίγα και καλά” ή “απλά και chic”. Έχει πολύ παγιέτα, ψηλές μπότες, ψεύτικα μαλλιά, ψεύτικες βλεφαρίδες και όλα αυτά που νομίζουν πως τις κάνουν ξεχωριστές. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι πάντα μια στρατιά από ίδιες γυναίκες, λάθος όλες.

Υπάρχει φυσικά και η άλλη κατηγορία, κυρίως των ηθοποιών που νομίζουν ακόμα πως είναι “αντίσταση” να εμφανίζονται με αχτένιστα μαλλιά, άσχημα ρούχα και πάντα “σαν να πηγαίνουν στο super market”, ως δήλωση πως δεν ανήκουν στον συρμό της μπουζουκοπαγιέτας. Είναι πιο “καλλιτέχνες” και πιο “cool”.  Λες και η Charlize Theron ή η Tilda Swinton δεν είναι καλές ηθοποιοί και καλλιτέχνες που έχουν τόσο ωραίο στυλ σε κάθε τους εμφάνιση…

Τέλος, υπάρχει και ένα άλλο σοβαρό θέμα – για να μην λέμε ψέματα- και αυτό λέγεται “οικονομικά”. Ακόμα και αν θέλει μια γυναίκα στην Ελλάδα να ντυθεί με designers και τα τωρινά trends, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, ούτε θα τους τα παραχωρήσουν οι μεγάλοι οίκοι για να τα φορέσουν σε μια τόσο μικρή και “τοπική” αγορά.

Πάντως αν μια γυναίκα θέλει, έχει αισθητική και ενημέρωση για τη μόδα, αυτό θα φανεί. Απλά πηγαίνει λίγο πιο περιποιημένη στο super market και λίγο πιο cool στα μπουζούκια από τις άλλες…