Μέχρι Κεραίας

«Αγανάκτησα η γυναίκα!»

«Αγανάκτησα η γυναίκα!»

Χαίρετε! Ύστερα από μια διήμερη ταλαιπωρία, για την οποία φταίνε αποκλειστικά οι παίχτες του Survivor, στέκομαι στα πόδια μου. Αγανάκτησα η γυναίκα με τις ατυχίες στους στόχους και άρχισα να ρίχνω μπάλες σε ένα αυτοσχέδιο καλάθι στο σπίτι. Πέτυχα τρία βάζα, ένα κουτί μπισκότα, αλλά μετά τα κατάφερα καλύτερα και από τον Νίκο…

Σε έναν, όμως, έξαλλο πανηγυρισμό -από αυτούς που κάνει ο Τούρκος παλαιστής, διπλή τούμπα στον αέρα-  με βρήκε η μοίρα μου ξάπλα στο πάτωμα, να εκλιπαρώ τον σκύλο μου να με σηκώσει. Αυτό ήταν! Πήρα τηλέφωνο τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που κάνει τις ωραιότερες εκπομπές για την υγεία και ρώτησα πώς σηκώνεσαι από το πάτωμα όταν έχεις κάνει την τούμπα του Τούρκου και το μαλλί της Ελπίδας, κοτσιδάκι στο κοντό…

Τέλος πάντων, αφού ούτε εγώ δεν βοήθησα εκ του μακρόθεν τα παιδιά του Survivor, δε νομίζω να τα καταφέρει και η Δαλάκα που δεν τη βλέπω να παίρνει αρχηγικές τάσεις. Τα νούμερα τσίμπησαν κάτι λίγο, ίσα να μην πεινάνε σαν τους παίχτες αλλά δεν βλέπω χαΐρι. Φέτος το Survivor τρώει “σφαλιάρες”….

Θα ήθελα όμως να πω κάτι και για τα Oscars που είδα στο ανάσκελα! Πάνε εκείνες οι χρονιές της γκλαμουριάς, τουλάχιστον μέσα στην αίθουσα. Ήταν η χαρά του πρωτοεμφανιζόμενου Αφροαμερικανού που ίδρωσε για να πάρει ένα Oscar, πλην εξαιρέσεων τόσα χρόνια. Λαμπρές απουσίες σημειώθηκαν, δε μου άρεσε καθόλου που δεν υπήρχε κεντρικός παρουσιαστής , έλειπε η Μέριλ που δίνει άλλο αέρα….

Φυσικά ήταν τα Oscars  ενάντια στον Τραμπ. Σαν να υψώθηκε ένα τείχος ανάμεσα στο Χόλιγουντ και τον Αμερικανό πρόεδρο, ένα πολύ προοδευτικό στοιχείο. Η χαρά μας για τον Λάνθιμο απέραντη και η στεναχώρια μου για την Glenn Close επίσης. Αλλά έπεσε πιάνω στο θηρίο….

Κατά τα άλλα, για μένα που δεν χάνω απονομή ήταν πολύ λίγες οι στιγμές που είπες “Ουαου”! Η εμφάνιση των ανεπανάληπτων Queen, του αγαπημένου μου συγκροτήματος , η ψυχή του Freddy Mercury, o λόγος του βραβευμένου με Oscar για το πώς ενσάρκωσε αυτό το θηρίο, η λαίδη Gaga, και η πανέμορφη Julia Roberts . Που σαν να θύμιζε κάτι από τα παλιά…..

Υπάρχουν και αυτοί. Τηλεφωνώ να μάθω πού παίζεται η ταινία του Λάνθιμου, “Η Ευνοούμενη” και γίνεται ο εξής χαριτωμένος διάλογος με μια κοπέλα στο 11880:

“-Σας παρακαλώ ποιο σινεμά παίζει στο κέντρο τον Λάνθιμο;
-Ορίστε;
⁃ Λέω, την ταινία του Λάνθιμου πού θα τη βρω, σε ποιο σινεμά; (Μετά τα Oscars αυτή η κουβέντα”)
⁃ Δεν σας κατάλαβα, τι ακριβώς ζητάτε;
⁃ Λέω, συγγνώμη, ποιο σινεμά παίζει την “Ευνοούμενη”;
⁃ Τι είναι αυτό; Ταινία;” συνεχίζει η φωνή. “Ευνομούμενη την είπατε;”
Λέω καλά, άστο, δεν το ‘χεις!

Η άλλη βδομάδα μας βρίσκει με νέα πράγματα, θέλω να πιστεύω καλά. Τις ευαισθησίες της Δέσποινας Βανδή για τη δική της Ελλάδα και τα προϊόντα της, αλλά και την επιστροφή την Τρίτη του Λάκη Λαζόπουλου. Όλα αναμένονται με χαρά. Για να δούμε κάτι που αξίζει επιτέλους γιατί το ΟΡΕΝ χρειάζεται το σπρώξιμό τους για να ανέβει!

Υ. Σ.: Η θαυμάσια ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου, μια master class κυρία, μπαίνει στο σίριαλ της Μιρέλλας Παπαοικονόμου “Λόγω Τιμής”  20 χρόνια μετά. Η Μαρία επιστρέφει στην τηλεόραση στο ρόλο της “Αλεξάνδρας”, της γυναίκας του Μιχάλη. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν μέσα στον Μάρτιο ενώ έχουν γραφτεί τα 11 από τα 12 επεισόδια του πρώτου κύκλου, που τη σκηνοθεσία κάνει ο Λάμπης Ζαρουτιάδης. Παίζουν φυσικά ο Άλκης Κούρκουλος, ο Κώστας Μαρκουλάκης και όλη η παρέα του πρώτου κύκλου.

Exit mobile version