«Ελένη Μενεγάκη: Η αντιγραφή αποθεώνει πάντα το πρωτότυπο»
Μέχρι Κεραίας

«Ελένη Μενεγάκη: Η αντιγραφή αποθεώνει πάντα το πρωτότυπο»

«Ελένη Μενεγάκη: Η αντιγραφή αποθεώνει πάντα το πρωτότυπο»

Η Ντέπυ Γκολεμά γράφει για τη μεγαλύτερη τηλεοπτική πρωταγωνίστρια των τελευταίων 20 χρόνων

Παίχτηκε λοιπόν και η τελευταία πράξη του δράματος! Η ηρωίδα βάζοντας τα κλάματα αποχώρησε από τη σκηνή μέσα σε αποθέωση και με την κάμερα να τη στρέφει η ίδια στον άνδρα της και το γλυκό φιλί τους…

Η Ελένη Μενεγάκη, πρωταγωνίστρια των τελευταίων 20 τουλάχιστον χρόνων από τα 30, αποχώρησε από τον Alpha κλείνοντας όντως μια λαμπρή καριέρα από τη συχνότητά του….

Η Ελένη έφυγε με δόξες και τιμές. Βασιλικές. Και με τις τσέπες γεμάτες. Είναι ο άνθρωπος της ψυχαγωγίας που κέρδισε σχεδόν αμερικανικές αμοιβές στα χρόνια της δουλειάς. Και καλά έκανε. Ουδείς θα την ψέξει για αυτό παρότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στενάζει. Τους ήρωές μας τους θέλουμε πλούσιους, όμορφους, χωρίς μπελάδες και ψεγάδια… Και ας είμαστε εμείς χωμένοι ως τον λαιμό…

Στα χρόνια της Ελένης λοιπόν ζήσαμε έναν άνθρωπο, μια γυναίκα πολύ επαγγελματία από τη μια, πολύ της οικογένειας από την άλλη….

Δεν υπήρξε Ρούλα, να το πω. Ήταν άλλη πάστα ανθρώπου. Ειδικά στη δουλειά πιο ανθρώπινη. Τίμησε τις φιλίες της, στάθηκε στους ανθρώπους και τα κανάλια που δούλεψε και εκείνοι την αντάμειψαν πλουσιοπάροχα. Όσο κανέναν άλλο….

Η Ελένη είναι ένας έξυπνος άνθρωπος. Την πήγε την τηλεόραση όπως ήθελε αυτή και όχι όπως η τηλεόραση απαιτούσε. Κατάλαβε γρήγορα τι ήθελε αυτή από εκείνη και τα έδωσε όλα. Και μετά η αγορά της τηλεόρασης ήρθε και ξάπλωσε στα πόδια της, κάτι που αγωνίζονται με νύχια και δόντια να καταφέρουν οι γυναίκες των πρωινών…..

Πόσα κορίτσια να ξέρετε θέλουν να γίνουν μια Μενεγάκη! Εκατοντάδες κάθε χρόνο. Γεμάτες οι σχολές από τέτοια όνειρα. Ξανθιές, όμορφες, με γαλανά μάτια, από τα δυτικά προάστια, μια Μενεγάκη έχουν στα όνειρα τους…. Όχι τόσο απλό!

Και επιτέλους υπάρχει και το πανεπιστήμιο….

Δεν γνωρίζουμε αν η απουσία της είναι προσωρινή ή αν σφράγισε το κεφάλαιο “τηλεόραση”. Συνήθως ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Η ανάσα πάντως χρειάζεται. Όλοι στερεύουν, μηδέ της Αρβελέρ εξαιρουμένης!

Στην επαγγελματική ζυγαριά βαραίνουν τα συν. Βοήθησε καριέρες, ανέδειξε καλλιτέχνες προώθησε ό,τι καταλάβαινε. Ό,τι ήξερε έκανε. Και απολάμβανε. Η ψυχαγωγία στην ελληνική τηλεόραση βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο και η ενημέρωση επίσης. Η ευθύνη να αναζητηθεί αλλού. Στους καναλάρχες και όσους επιδιώκουν να κρατούν χαμηλά το επίπεδό της. Έχουν τους λόγους τους….

Σίγουρα όσα νέα παιδιά ακολουθήσουν ας μη θελήσουν να γίνουν Μενεγάκη. Να γίνουν ο εαυτός τους. Η αντιγραφή αποθεώνει πάντα το πρωτότυπο!

Εμείς θα προχωρήσουμε, έχουμε σοβαρότερα θέματα από την αποχώρησή της, πιο κοινά, πιο σοβαρά και όταν μιλάμε για την Ελένη θα χαμογελάμε. Άλλωστε για μια Ελένη μόνο ο Πάρις κατέβηκε σε πόλεμο αν θυμάστε…..