«Ελένη Μενεγάκη: Η μικρή ξανθιά από τα δυτικά προάστια που λάτρεψαν οι γυναίκες»
Μέχρι Κεραίας

«Ελένη Μενεγάκη: Η μικρή ξανθιά από τα δυτικά προάστια που λάτρεψαν οι γυναίκες»

«Ελένη Μενεγάκη: Η μικρή ξανθιά από τα δυτικά προάστια που λάτρεψαν οι γυναίκες»

Η Ντέπυ Γκολεμά αποκαλύπτει άγνωστα στιγμιότυπα από τη «γαλαζοαίματη» πορεία της πιο ακριβοπληρωμένης Ελληνίδας παρουσιάστριας

Όταν το 1990 πήγαινα στον Ελεύθερο Τύπο, όλοι μιλούσαν για μια μικρή ξανθιά από τα δυτικά προάστια που έσκασε μύτη στη μικρή οθόνη. Άλλοι την είχαν δει να πηγαίνει στο κανάλι μέσα σε μια αστραφτερή Jaguar και άλλοι να σκάει στα γέλια στο πλευρό του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη.

H Ελένη Μενεγάκη το 1994 (NDP)

Γεγονός είναι πως αυτό το πανέμορφο κορίτσι με τα υπέροχα γαλανά μάτια και τα ξανθά μαλλιά ετοιμαζόταν να περπατήσει στην λεωφόρο της τηλεόρασης για 30 ολόκληρα χρόνια.

Με την Ελένη Μενεγάκη βρεθήκαμε πολλές φορές. Την είδα να παντρεύεται τον Γιάννη Λάτσιο σε ένα γάμο που μεταδόθηκε live από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κάναμε τουλάχιστον έξι συνεντεύξεις, βρέθηκα στη βάφτιση της μιας κόρης της και αρκετές φορές καλεσμένη στην εκπομπή της. Με θεωρούσε το γούρι της και με καλούσε στην πρεμιέρα…

Φωτογραφίες τραβηγμένες από τον Τάκη Διαμαντόπουλο

Μετά τη Ρούλα Κορομηλά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για το πιο μεγάλο δικό μας αστέρι. Άλλωστε αυτή διαδέχτηκε στον “Πρωινό καφέ” του ΑΝΤ1. Οι δυο τους δεν τα πήγαν ποτέ καλά. Είχαν τέτοια λάμψη που ίσως οι αστεροειδείς να συγκρούονταν….οι ιστορίες που τις συνοδεύουν είναι πάμπολλες, εξαιρετικά διασκεδαστικές, πολλές φορές όχι….

Η Ελένη Μενεγάκη -γιατί για τούτο το αστέρι μιλάμε τώρα- έχει μια καρδιά τρυφερή σαν αυτή του μαρουλιού που λέει και η διαφήμιση. Η 30χρονη πορεία της θα μπορούσε να χωριστεί σε τρεις φάσεις. Στην πρώιμη του Mega, στην νεανική του ΑΝΤ1 και στην ώριμη του Alpha. Πού πέρασε καλά; Παντού!

Στα πρώτα χρόνια του Mega έδειξε μέσω των σήριαλ ή των διαφημιστικών ότι ήρθε για να μείνει. Το Κερατσίνι μπορεί να τη γέννησε αλλά σκόπευε ήδη πολύ ψηλά…..

Τα χρόνια στον ΑΝΤ1 είναι τα χρόνια της καταξίωσης. Μεγάλη δασκάλα η Ζήνα Κουτσελίνη, γυναίκα που τη συμβούλεψε στις κακοτοπιές η Λόλα Νταϊφά. Φυσικά πάνω από όλα η μητέρα της που είχε καταλάβει ότι η κόρη της όχι μόνο θα κάνει καριέρα αλλά θα βγάλει και ασύλληπτα χρήματα….

Ρόλο στην καταξίωση θα παίξει ο Μίνως Κυριακού, ένας άνθρωπος που την αγκαλιάζει σαν δεύτερος πατέρας της. Πόσο πιο σημαντικό αυτό που μαζί με το ταλέντο, την τσαχπινιά και την θέληση για λάμψη ώστε η μικρή Ελένη να εκτοξευτεί στα ουράνια του καναλιού. Η εξυπνάδα που διαθέτει την κάνει να δείχνει σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Δεν είναι αγνώμων ούτε αχάριστη και γρήγορα καταλαβαίνει πως πρέπει να γίνει η γυναίκα της διπλανής πόρτας….

Ελένη Μενεγάκη – Μίνως Κυριακού (NDP)

Οι γυναίκες τη λατρεύουν και η Ελένη όλα αυτά τα χρόνια θα παίξει ρόλους στην τηλεόραση σαν μια καλή πανέξυπνη ηθοποιός. Θα κάνει τη χαζή -που δεν είναι- θα κάνει τη γατούλα -που είναι- θα δείξει πώς αγαπά με το δικό της σημάδι χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι και όταν πια καταλάβει ότι τα χρήματα βγαίνουν και από αλλού θα γίνει και η τέλεια επιχειρηματίας….

Η μεγάλη στροφή λόγω του γάμου με τον Γιάννη Λάτσιο και κάποιων διαφωνιών στον ΑΝΤ1, γίνεται το καλοκαίρι του 2005 όταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς μαζεύει όλο το χρήμα στον Alpha. Γαλαντόμος όπως είναι, ευγενής κύριος και όχι χαζομάρες, θα ακουμπήσει χρυσάφι στα πόδια της. Η Ελένη κάνει την περίφημη δήλωση «Νιώθω καλά να δουλεύω όπου και ο άνδρας μου» και η μεταγραφή κλείνει πανηγυρικά….

Στα 15 χρόνια που μένει στον Alpha αναπτύσσει πολύ μεγάλη φιλία με τον πρόεδρο του καναλιού. Μετά τον Λαζόπουλο είναι το πιο αγαπημένο του πρόσωπο, σαν την κόρη του, που χαίρεται να την έχει στο σκάφος του τα καλοκαίρια, στο αεροπλάνο του σε ιδιωτικά ταξίδια, σε σαλέ τις γιορτές. Η Μενεγάκη δουλεύει σκληρά αλλά απολαμβάνει δόξες και τιμές βασιλικές. Ακόμα και όταν χωρίζει και όταν ο «αρχηγός» θέλει στήριξη αυτή είναι στο πλάι του. Είπαμε. Δεν είναι αχάριστη….

Ελένη Μενεγάκη – Δημήτρης Κοντομηνάς (NDP)

Το ίδιο γενναιόδωρη είναι και με τους συνεργάτες της. Κάποια εποχή για πολλά χρόνια ιδίως μέσα στην κρίση η Ελένη μόνο από τα διαφημιστικά της εκπομπής της βγάζει τους μισθούς των εργαζομένων στον Alpha. Δεν διστάζει να μετατρέψει την εκπομπή σε τηλεμάρκετινγκ και να βοηθήσει τον κ. Κοντομηνά όπως τον στήριξε και σε προσωπικές δυσκολίες…..

Ποτέ δεν μάθαμε ακριβώς πόσο πάμπλουτη έγινε η Ελένη στα 30 αυτά χρόνια. Έγινε πολύ. Η πλουσιότερη. Μόνο στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, λέγεται ότι εκείνη αποκόμισε 14 εκ. ευρώ. Χαλάλι της…. Τα υπόλοιπα πολύ περισσότερα…..

Την Ελένη Μενεγάκη είτε γυρίσει είτε όχι στην μικρή οθόνη θα τη θυμόμαστε γιατί ποτέ δεν έκανε κάτι που δεν ήταν. Άλλωστε το είπε και μόνη της κάποτε: “Δεν είπα ποτέ ότι είμαι η Αρβελέρ”.

Θεωρώ δε πέρα από όλα ότι έχει κάνει και την ωραιότερη γκάφα της ελληνικής τηλεόρασης. Μακράν…. Ήταν σε ένα διαγωνισμό που μια τηλεθεάτρια κέρδισε ένα ταξίδι. “Για πού;” ρώτησε χαρούμενη. “Θα πάτε στην Τροία” της είπε η Ελένη και έπεσε μια παγωμάρα στο στούντιο άλλο πράγμα. “Στην Τροία; Μα που είναι η Τροία; Ποια εταιρία πάει;” ρώτησε η τηλεθεάτρια. Στο μεταξύ από το ακουστικό ακουγόταν “Ελένη στην κάμερα τρία, παιδί μου, ποια Τροία γαμώτο”; Τελικά η τηλεθεάτρια πήγε Μύκονο…..

Πολλά μου έρχονται για την Ελένη. Πολλά. Όταν γλυκά μου έλεγε “ο Άγγελος είναι 7 ετών δηλαδή σε 10 χρόνια θα μου φύγει από το σπίτι;”.

Σίγουρα και εμείς οι τηλεοπτικοί της χρωστάμε πολλά. Για μια δήλωση, για ένα εξώφυλλο, για μια συνέντευξη. Για μένα ήταν η Ελενίτσα μου. Η στήλη μου στον Ε.Τ γνώρισε δόξες με τις κουβέντες της και τα σχόλια. Ακόμα θυμάμαι τον Τζουμάκα που έλεγε «Ελένη θα βάλω το μαχαίρι στο κόκκαλο» και την Ελένη να λέει «τώρα που είπες κόκκαλο, Στέφανε, να δούμε τι μαγειρεύει η Βέφα σήμερα»……