«Φωτιά στα μέτωπα των ΜΜΕ»
Μέχρι Κεραίας

«Φωτιά στα μέτωπα των ΜΜΕ»

«Φωτιά στα μέτωπα των ΜΜΕ»

Η Ντέπυ Γκολεμά παραμένει στο σπίτι αλλά οι κεραίες της είναι πάντα ανοιχτές!

Φωτιά στα μέτωπα των ΜΜΕ. Ο κορονοϊός πλήττει εφημερίδες, περιοδικά, όπου να ‘ναι την τηλεόραση και παρακλάδια όπως ηθοποιούς, μουσικούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς. Θα μου πείτε εδώ παίρνει ζωές, θερίζει, αυτά θα κοιτάξουμε;

Χθες, η Εφημερίδα των Συντακτών προέβη στο πρώτο μέτρο, το οποίο ήρθε και σαν σφαλιάρα στους εργαζόμενους που είδαν ξαφνικά αυτό το email -που δημοσιεύουμε αποκλειστικά- στα κομπιούτερ τους καθώς οι περισσότεροι δουλεύουν από το σπίτι….

“Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά τη δύσκολη αυτή περίοδο. Παράλληλα με την υγεία όλων μας ο κορονοϊός απειλεί και την οικονομική επιβίωση της εφημερίδας μας.
Για να βοηθηθεί οικονομικά η εφημερίδα αυτή τη δραματική περίοδο, το ΔΣ της Εταιρείας, το ΔΣ του Συνεταιρισμού και η Διεύθυνση αποφάσισαν να κάνουν χρήση των μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 20.03.2020 που προβλέπει την προσωρινή αναστολή συμβάσεων εργασίας μέρους του προσωπικού των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό COVID-19 (ΦΕΚ Α68/20.03.2020, αρθ. 11 παρ. 2α) και την ανάληψη της καταβολής των μισθών από το κράτος. Προς τον σκοπό αυτό αποφασίστηκε η παραμονή ως προσωπικού ασφαλείας όσων συναδέλφων παραμένουν στις επάλξεις της Κολοκοτρώνη (23 άτομα) και η προσωρινή αναστολή των συμβάσεων των λοιπών εργαζομένων (96 άτομα). Έτσι για τον Απρίλιο η εταιρεία θα καλύψει όλους όσοι είναι προσωπικό ασφαλείας ή συνεργάτες, ενώ θα καταβληθεί από το κράτος ο μισθός των υπολοίπων εργαζομένων. Εννοείται ότι ο μισθός του μηνός Μαρτίου θα βαρύνει την εταιρεία.
Με την αξιοποίηση αυτής της ρύθμισης δεν θίγεται κανένα εργασιακό ή ασφαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων στην εφημερίδα μας, αντιθέτως εξασφαλίζεται η καταβολή των μισθών του Απριλίου.
Μετά την υποβολή από την εταιρεία της σχετικής αίτησης θα σας αποσταλεί τις επόμενες ημέρες e-mail με τις σχετικές οδηγίες προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για εργαζόμενους supportemployees.yeka.gr του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη ώστε να σας καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού”.

Καταλαβαίνετε ότι ανοίγει ο δρόμος να προβούν και άλλες εφημερίδες σε ανάλογες ενέργειες αλλά αυτό δεν διασφαλίζει την παντοτινή επιβίωση αλλά την προσωρινή. Μακάρι να περάσει αυτός ο εφιάλτης…..

Δυο ηθοποιοί από τις “Άγριες Μέλισσες” θα παίξουν σε ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Η Έλλη Τρίγγου, η “Ασημίνα” θα βρεθεί πλάι στον Σεμπάστιαν Σταν. Για τον δεύτερο ακόμα δεν έχει καταλήξει η παραγωγή αν και ακούγεται το όνομα του γιατρού στη Λάρισα (Δημήτρης Σαμόλης)…

Τι να κάνουν και οι άνθρωποι στην τηλεόραση; Ζουν και αυτοί πρωτόγνωρα πράγματα και φυσικό είναι να κάνουν αδιανόητες ερωτήσεις. Μερικές βέβαια δεν τις περιμένεις από τον Γιώργο Παπαδάκη ας πούμε: πώς νιώθουν οι άνθρωποι που πεθαίνουν στην Ιταλία, τι λένε; Τι να λένε οι έρημοι, βρε αγόρι μου; Που πάνε σαν μάρτυρες στον θάνατο…..

Σε όσους είδαμε το Contagion χθες να πω ένα “περαστικά”, “Καλή Ανάσταση” και σε ό,τι μας βρει μέσα είμαι…. Έλεος, τηλεόρασή μου…..

Συνεχώς μα συνεχώς μιλάμε για τον κορονοϊό. Ας πούμε κάτι πιο ευχάριστο. Στα κόλυβα βάζετε και ρόδι να νοστιμέψουν ή τα τρώτε σκέτα;

Αγαπώ Γιώργο Αυτιά. Τέλος! Δεν θα το περάσω έτσι αυτό μετά τόσες μέρες. Θα μου ‘ρθει και μια παρενέργεια ….