«Γελάνε και τα καφενεία»
Μέχρι Κεραίας

«Γελάνε και τα καφενεία»

«Γελάνε και τα καφενεία»

Μετά τη Σαντορίνη αράξαμε στην Φολεγανδρο με την ωραία χώρα, τις υπέροχες θάλασσες και την τέλεια ανοργανωσιά. Άγονη γραμμή θα πεις. Σωστό αλλά ο κόσμος την ανακάλυψε και μάλιστα ο ψαγμένος….

Χωρίς τράπεζα, ούτε καν Εθνική, κέντρο υγείας, βασικές υποδομές η Φολέγανδρος φαντάζει αρχόντισσα χάρη στις φυσικές καλλονές της. Καμία παραλία δεν είναι οργανωμένη, για να πας κάπου πρέπει να πάρεις καραβάκι ή αυτοκίνητο.

Σε αποζημιώνουν τα τέλεια μαγαζιά φαγητού, οι ευγενέστατοι άνθρωποι, η καθαριότητα, η αρχοντιά και το ηλιοβασίλεμα. Φυσικά το κάστρο και η Παναγία, αν αντέξεις την ανηφόρα και δεν ανάψουν κερί για σένα!

Η Φολέγανδρος είναι και μια μικρή φωλιά δημοσιογράφων…. Φίλοι από τα παλιά, από τα καινούργια κ.λπ. Όλοι ενθουσιασμένοι….

Διαβάζω για την ανεξήγητη κόντρα μεταξύ Έλλης Στάη και Έλενας Άκριτα. Στη γιορτή της Δημοκρατίας, που κατά τη γνώμη μου θα πρεπε να ‘ναι ανοιχτή να γιορτάζεται από όλους και όχι προνόμιο δημοσιογράφων, καλλιτεχνών, επιχειρηματιών. Που γιατί τη γιορτάζουν; Συνέβαλαν σε αυτήν; Έχω πολύ διαφορετική άποψη για τη γιορτή της Δημοκρατίας, που αξίζει σε κάθε πολίτη, αλλά δεν είναι ο χώρος να μακρηγορήσουμε…..

Εκεί, λοιπόν, η Ελλη Στάη βγήκε σε μια φωτογραφία εξόχως φιλική με τον πρωθυπουργό. Ξέρετε πώς τραβιούνται αυτές οι φωτογραφίες της στιγμής. Η Έλενα Άκριτα δεν έχασε στιγμή και την καυτηρίασε λέγοντας ότι δεν χαριεντίζεσαι με τον πρωθυπουργό και άλλα πολλά… γιατί δεν είσαι αμερόληπτη δημοσιογράφος….

Η κ. Άκριτα, μοναδική στο είδος της, ευδοκίμησε στο χρονογράφημα και στις συνεντεύξεις καλλιτεχνών, λογοτεχνών κ.λπ. Της βάφτισε το γιο η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η πιο σταρ των σταρ. Πώς ήταν οι συνεντεύξεις μαζί της; Αμερόληπτες;

Για όσους γνωρίζουν η κόντρα Άκριτα – Στάη κρατάει χρόνια σαν κολόνια. Δουλειά μου δεν είναι να πω το γιατί. Δουλειά μου είναι να πω πως όπου ειδικεύεται κανείς κάνει αυτό που λέει η Έλενα. Αλλά και από τις δυο μεριές. Δεν καυτηριάζουμε τη μια και κάνουμε χειρότερα στην άλλη…

Από την απάντηση της Έλλης καταλάβαμε πως είναι αρκετά φίλη με το πρωθυπουργικό ζεύγος. Το γενικό συμπέρασμα είναι πως όταν κάνεις τα ίδια στον τομέα σου δε χρειάζεται να ειρωνεύεσαι τους άλλους. Γελάνε και τα καφενεία….

Η ΕΡΤ βαδίζει καλά ή έχουμε αυτά που κοροϊδεύαμε;

Μου έλεγαν εδώ ότι η Νίκη Λυμπεράκη θα λέει το δελτίο ειδήσεων του Open. Άρα η Έλλη θα ‘χει καιρό να φωτογραφίζεται με τον πρωθυπουργό. Εκείνος δε ξέρουμε….