Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ
Μέχρι Κεραίας

Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ

Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ

Από καταβολής τηλεοπτικής κριτικής το είχαμε αυτό το πρόβλημα. Να γράφουμε κάτι, που δεν αρέσει σε κάποιον και να το παίρνει προσωπικά. Να νομίζει δηλαδή ότι κάτι έχουμε μαζί του και βάλαμε το σύμπαν να συνωμοτεί εναντίον του.

Η Βίκυ Σπυροπούλου, περιέργως, σε κάθε καλή κριτική και έχουν γραφτεί πολλές, ήταν όλο γέλια και χαρές. Ένα ευχαριστώ βέβαια δεν ακούσαμε ποτέ, αλλά μήπως ακούσαμε από κανέναν άλλο εδώ που τα λέμε, για να μην την αδικούμε.

Προχθές στην πρεμιέρα του Γρηγόρη θυμήθηκε πάλι την ιστορία του Money drop και είπε ότι δεν την ενόχλησε η κριτική αλλά το ότι το κανάλι την διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν είπε κάτι κακό εναντίον της ότι δηλαδή “δεν υποστήριξε το παιχνίδι τόσο καλά”, όπως ανέφερα εγώ σε κάποιο ρεπορτάζ. Είναι τοις πάσι γνωστό, ότι πρώτον, οι πηγές του ρεπορτάζ δεν αποκαλύπτονται και ότι όποιος υπεύθυνος λέει κάτι σου λέει “μη πεις ότι το είπα εγώ αυτό”. Χιλιάδες φορές έχει συμβεί στο παρελθόν, με όλους τους συναδέλφους.

Δείτε το απόσπασμα:

Ελπίζω να καταλαβαίνουν όλοι, ότι δεν ξύπνησα ένα πρωί μετά από 37 χρόνια στο χώρο και είπα  “να πω ότι δεν αρέσει το παιχνίδι στο STAR, όπως λέει κάποιος από το STAR”. Επίσης, δεν ήμουν η μόνη που έκανα αρνητική κριτική στο παιχνίδι, όπως νομίζω είναι αναφαίρετο δικαίωμα της δουλειάς μου. Για πιο λόγο λοιπόν να ζητήσω συγνώμη; Άλλωστε και η ίδια η Βίκυ Σταυροπούλου μου εξήγησε σε τηλεφωνικό μήνυμα, χθες, ότι δεν ζήτησε κάτι τέτοιο, αλλά την ενοχλεί που δεν αποκαλύπτω το όνομα του ανθρώπου που μου το είπε.

Φοβάμαι θα ενοχλείται για καιρό, γιατί δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ. Επίσης όσον αφορά την πρότασή της “για να απογοητευτώ, πρέπει να γοητευτώ”, η απάντηση είναι μια και σαφής: σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ. Και μόνη η ειλικρινής δήλωση της άλλωστε, ότι αυτή τη δουλειά την έκανε για να πληρώσει την εφορία, δείχνει ότι ούτε εκείνη το έκανε με τόση χαρά όση θέλει να ισχυρίζεται.

Ας μας αφήσουν λοιπόν οι άνθρωποι της τηλεόρασης που εκθέτουν τον εαυτό τους σε μια δουλειά, να κάνουμε και εμείς τη δική μας. Όσον αφορά τώρα την εκτίμηση ή όχι, το γνωστό τραγουδάκι: “Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε”.

Τέλος, να τονίσω ότι δε με κάλεσε και κανένας εισαγγελέας να αποκαλύψω κάτι, μια… “Κακιά πεθερά” με κάλεσε!