«H νέα σειρά εποχής που θα συζητηθεί»
Μέχρι Κεραίας

«H νέα σειρά εποχής που θα συζητηθεί»

«H νέα σειρά εποχής που θα συζητηθεί»

Η Ντέπυ Γκολεμά φέρνει αποκλειστικές πληροφορίες από το τηλεοπτικό μέτωπο!

“Απλά ξανά πικραίνομαι που βλέπω πως και τα κυπαρίσσια πατάνε επί πτωμάτων για να ανέλθουν. Λυγερόκορμα”. Κική Δημουλά.

Έχει γράψει και τι δεν έχει η ποιήτριά μας που έφυγε το Σάββατο των ψυχών. Για κάποιο λόγο που δεν εξηγείται σε ένα site το θεωρώ συγκλονιστικό!

Λοιπόν σκεφτόμουν γιατί συγκινεί η ταινιοθήκη του Μega και ειδικά τους πιτσιρικάδες; Βλέπω πολλή τηλεθέαση σε παιδικές ηλικίες. Γιατί πολύ απλά το “Ρετιρέ”, ας πούμε, είναι για τα παιδιά ότι ήταν για μας ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος.

Ανάμεσα από τις πλοκές των έργων βλέπουν πράγματα που δεν έχουν ξαναδεί όπως εμείς στο παλιό σινεμά. Δρόμους, κουβέντες, αυτοκίνητα, τρόπο σκέψης μιας άλλης εποχής….

Μιας και μιλάμε για το Μega, θα ήθελα να πω κάτι που ίσως βοηθήσει τον προγραμματισμό να μην κάνει άστοχες τουλάχιστον κινήσεις. Βλέπει κανείς τουλάχιστον τι προβάλλεται;

Προχθές η Αλίκη Βουγιουκλάκη και άλλοι ηθοποιοί σε ένα γιορταστικό πρόγραμμα μάς ευχήθηκαν μες το Φλεβάρη ευτυχισμένο το 1996….

Η ίδια η Αλίκη ευχόταν υγεία αγάπη και χαρές. Δεν το ήξερε ότι ήταν άρρωστη αλλά πέθανε όπως θα γνωρίζετε τον Ιούλιο του 1996. Ήταν κάπως άκομψο κατά τη γνώμη μου, χωρίς λόγο να βλέπεις ένα γιορταστικό πρόγραμμα όπου η Εθνική μας σταρ ευχόταν… υγεία!

Θέλω να πω, δηλαδή, λίγη προσοχή και λίγη ενημέρωση τι βλέπουμε.

Μα θα μου πείτε τόσοι ηθοποιοί έχουν φύγει, τι; Δε θα βλέπουμε έργα τους; Λέω αυτό; Δε νομίζω….

Αφεντικό, με παίρνει να ‘ρθω στα Ιεροσόλυμα μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή και τη Φρόσω Ράλλη στο εξαίσιο ταξίδι που ετοιμάζεις για την εκπομπή;

Ας μιλήσουμε λίγο για την νέα σειρά που ετοιμάζουν για την μικρή οθόνη ο Μάνος Καρατζογιάννης και ο Στρατής Πασχάλης. Υποσχέθηκα να κάνω μια πρώτη αναφορά.

Η σειρά έχει πιθανό τίτλο “Για την Ελένη” και αναφέρεται στη ζωή και το έργο της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού του Εθνικού Θεάτρου, Ελένης Παπαδάκη, που δολοφονήθηκε στα Δεκεμβριανά από το ΕΑΜ.

Το έργο της, η ζωή της αλλά και το τέλος της έχουν γίνει σημείο αναφοράς για ταραχώδεις συζητήσεις και συμπεράσματα. Αλλά οι δημιουργοί της σειράς επιδιώκουν ακριβώς το αντίθετο. Τη συμφιλίωση, καθώς τίποτα δεν ήταν δεδομένο.

Μάλιστα ο σεναριογράφος, Στρατής Πασχάλης, θα ήθελε και μια συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η σειρά βασίζεται στα προσωπικά ημερολόγια με τις ιδιόχειρες διορθώσεις της Παπαδάκη, τις έρευνες του Μάνου Ελευθερίου που έγραψε και βιβλίο και στη συνέχεια δώρισε το ημερολόγιο της ηθοποιού σε δυο πρόσωπα που αγαπούσε, τη δημοσιογράφο Πέπη Ραγκούση και τον σκηνοθέτη Μάνο Καρατζογιάννη.

Σε λίγες μέρες θα μπορούμε να μιλήσουμε και για μια πρώτη διανομή 4-5 πασίγνωστων ηθοποιών που θα αναλάβουν πασίγνωστες προσωπικότητες της εποχής. Αναμείνατε…..