«Η δημοσιογραφία που αγαπήσαμε και από ποιους τηρείται»
Μέχρι Κεραίας

«Η δημοσιογραφία που αγαπήσαμε και από ποιους τηρείται»

«Η δημοσιογραφία που αγαπήσαμε και από ποιους τηρείται»

Η Ντέπυ Γκολεμά έχει πάντα μια χρήσιμη ιστορία να διηγηθεί

Μύρισε καλοκαίρι. Ακόμα και αυτό το πρωτόγνωρο καλοκαίρι που ψάχνεις τον τουρίστα με τα κιάλια, μύρισε. Μου το λέει κάθε βράδυ το αγιόκλημα που μπερδεύεται με το πόνο και τον γλυκαίνει….

Σιγά σιγά φεύγουν όλοι. Αυτή η Παρασκευή είναι η τελευταία για πολλούς, σχεδόν όλους δηλαδή τους τηλεοπτικούς που θα έχουν μόνο ένα μήνα ξεκούρασης αυτή τη φορά και όχι τόσους μήνες όπως πριν….

Φαίνεται πως ο νέος τηλεοπτικός χειμώνας θα έχει πολλά πρωινά. Δηλαδή όλα τα κανάλια θα έχουν πρωινά. Θα τολμήσει κάνεις να κάνει τη διαφορά; Και τόσα καινούρια πρόσωπα. Ενδιαφέρον θα έχει….

Αύριο με το καλό θα συνομιλήσουμε με τη Μυρτώ Κοντοβά να μας πει τι ετοιμάζει για το Mega. Κάτι καλό θα ‘ναι…

Μία από τις επαναλήψεις που μ’ αρέσει πολύ δεν την χάνω με τίποτα είναι το Football Stories. Υπέροχη εκπομπή και μακάρι να έρθουν έτσι καλά τα πράγματα να υλοποιήσει τον δεύτερο κύκλο. Μακάρι.

Πάντως είτε βλέπετε μπάλα είτε όχι τι άχαρο πράγμα να μην υπάρχουν φίλαθλοι στο γήπεδο! Μισή χαρά και ούτε….

Πάει και ο Ennio Morricone. Ένας σπουδαίος τεράστιος συνθέτης με πάνω από 500 μουσικά έργα του για ταινίες. Σινεμά ο παράδεισος, εκεί που παίζει τώρα….

Υπάρχει μια δημοσιογραφική ιστορία με τον Ennio Morricone που αφορά τα καλά χρόνια της δημοσιογραφίας, ελάχιστα γνωστή. Συνέβη στην «Ελευθεροτυπία» πριν από πολλά χρόνια. Ένας νεοβγαλμένος συνθέτης κατηγορήθηκε από την πιάτσα ότι έκλεψε ένα έργο του Morricone και το μόστραρε για δικό του. Ο συνθέτης έλεγε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και τότε το καλό ρεπορτάζ που γινόταν εκείνα τα χρόνια έδωσε τη λύση….

Ένας συνάδελφος που μιλούσε ιταλικά κατάφερε να επικοινωνήσει με τον συνθέτη που ζήτησε να ακούσει την υποτιθέμενη κλεμμένη μελωδία και δικαίωσε τον Έλληνα συνάδελφό του. Ουδέποτε είχε γράψει κάτι τέτοιο….

Αυτά γίνονταν παλιά. Τώρα μας αρκεί να βάζουμε περσινά πλάνα για τωρινά και να ζητάμε μια συγγνώμη όταν αυτό γίνει αντιληπτό…. Η δημοσιογραφία που αγαπήσαμε και από ποιους τηρείται…

Θα τελειώσουν και οι «Άγριες Μέλισσες» και δε θα έχουμε τι να δούμε στη τηλεόραση. Γιατί αυτό το «Πέτα τη φριτέζα» είναι όντως για «πέτα τη σειρά στη θάλασσα»….