«Η επιστροφή των Ρήγα-Αποστόλου και η νέα, ανταγωνιστική ΕΡΤ»
Μέχρι Κεραίας

«Η επιστροφή των Ρήγα-Αποστόλου και η νέα, ανταγωνιστική ΕΡΤ»

«Η επιστροφή των Ρήγα-Αποστόλου και η νέα, ανταγωνιστική ΕΡΤ»

Η Ντέπυ Γκολεμά έχει πάντα αποκλειστικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ

Συγγνώμη κιόλας, αδέλφια μου αλήτες πουλιά συνάδελφοι, είχαμε κλείσει αναμενόμενη ημερομηνία με τη Ελένη Μενεγάκη για την αποχώρηση της από τον Alpha; Και τώρα αλλάζει και κλαίμε; Θα μας πει, λέει, αντίο σε μη αναμενόμενη μέρα! Να, αυτά δεν μπορώ να διαχειριστώ. Τέλος πάντων ας είναι, καλέ. Θα το υποστούμε….

Πάντως μερικά γραφεία Τύπου πρεπει να πληρώνουν τα σάιτ με αυτά που γράφουν για τις εκπομπές τους. Ύμνους. Πώς άλλαξε έτσι η Δημοσιογραφία;

Τετάρτη 17 του μήνα θα μας αποχαιρετήσει και και το MasterChef με τον μεγάλο τελικό. Εμένα η απορία μου είναι μια. Δηλαδή και δυο και τρεις αλλά τέλος πάντων. Όλα αυτά τα περίεργα φαγητά δίνονται κάπου; Υπάρχουν άνθρωποι που τα τρώνε; Διότι για να τα μαγειρεύουν κομμάτι δύσκολο. Πάντως να πούμε μια αλήθεια οι κριτές είναι πολύ αξιόλογα παιδιά. Πολύ…..

Συχνά πυκνά σβήνουν τα φώτα στα πλατό των εκπομπών. Μερικούς και μαύρους να τους βλέπεις…. καλύτερα είναι!

Τι τα θέλουν τα ποδόσφαιρα και τους τελικούς του Champions League εν μέσω τέτοιου χαμού; Αυτά είναι για να χαίρεται ο κόσμος, να δοξάζεται το πιο δημοφιλές άθλημα και φυσικά να μπαίνει και χρήμα στα ταμεία. Όμως με τέτοιο κακό, τι ποδόσφαιρο να παίξουν οι ποδοσφαιριστές; Ήρθε και ο καιρός να δοξαστεί η φράση αυτός μαρκάρει με τα μάτια……

Τα ξαναβρήκαν μαθαίνω εδώ και καιρό ο Ρήγας και ο Αποστόλου. Και καλά έκαναν. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τσακώνονται άνθρωποι που γέλασαν, πόνεσαν, αγάπησαν, έκαναν ωραίες δουλειές μαζί. Τώρα φτιάχνουν και ένα σήριαλ ξανά …..

Το σήριαλ λέγεται “Η τούρτα της μαμάς” και είναι μια οικογενειακή κωμωδία. Γύρω από μια πολύ δεμένη οικογένεια πλέκονται διάφορες ιστορίες άλλοτε πίκρες, άλλοτε γλυκές στην ουσία είναι αυτό που δεν θέλει ποτέ να χάσει ο Έλληνας. Τον οικογενειακό ιστό.

Όπως μας είπε ο Δημήτρης Αποστόλου, το τραπέζι για τους Έλληνες είναι η αφορμή για πολλά πράγματα. Η σειρά θα έχει και πολλή μαγειρική, θα έχει και επισκέπτες από την επαρχία με την ντοπιολαλιά τους, θα έχει και μια πιτσιρίκα κωφάλαλη που θα συνεννοούνται μαζί της στη νοηματική γλώσσα. Ωραία γυρισμένο σε φυσικούς χώρους και πάντα η τούρτα της μαμάς θα ομορφαίνει τα πράγματα όπως η ζάχαρη δίνει γλυκιά γεύση στις πίκρες….. Από την ΕΡΤ τον χειμώνα.

Τώρα ο Δημήτρης μου αποκάλυψε και το ζευγάρι των πρωταγωνιστών αλλά επειδή έχουν υπογράψει δεσμεύτηκα να μην σας το πω. Πολύ γνωστοί και πολύ αγαπητοί και οι δυο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχουν παίξει μαζί σε σήριαλ με μεγάλη επιτυχία. Άντε, άλλος θα πάρει τη δόξα, εγώ θα μείνω με την τούρτα…..

Το Σάββατο ξεκινά η εκπομπή “Ιστορίες μόδας” με την Κάτια Ζυγούλη, μια εξαιρετικά προσεγμένη εκπομπή που κάνει η Άννα Παπανικόλα, και την οποία έτυχε να δω από τη γέννησή της. Υπεύθυνα λέω πολύ καλή δουλειά. Πολύ…

17 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την εποχή που η ΕΡΤ έχει να προβάλλει τηλεπαιχνίδι. Το θρυλικό “Ομιλείτε ελληνικά” που το παρουσίαζε η Μαρία Χούκλη, νομίζω αν δεν με απατά η μνήμη μου και η Λιάνα Κανέλλη νωρίτερα. Τη Δευτέρα 8 του μήνα στις 8 ξεκινά το “Δες και βρες” με τον Νίκο Κουρή, εναν πολύ ταλαντούχο ηθοποιό. Πάντα παραμένω φαν του Deal πάντως και του Xρήστου Φερεντίνου, που θεωρώ τον καλύτερο παρουσιαστή τηλεπαιχνιδιών της ελληνικής τηλεόρασης….

Δεν έχω ακόμα κάποιο νέο από το σήριαλ “Τυχερός”  που ετοιμάζει ο Καραγιάννης για την ΕΡΤ. Έχουν προχωρήσει αλλά δεν κατάφερα να μάθω…..

Και ενώ η ΕΡΤ κάνει όντως ένα αξιοπρόσεκτο δυναμικό comeback άλλα δυο ιδιωτικά κανάλια ετοιμάζουν σειρές, ανάμεσα σε αυτά και ο Alpha. Το ΟΡΕΝ δεν θα μείνει πίσω. Εντυπωσιακό είναι πως το Just the two of us κοίταξε κατάματα το “Στην υγειά μας” του Σπύρου Παπαδόπουλου και μάλιστα… πολύ σχολαστικά!

Οι “Άγριες Μέλισσες” δίνουν ρέστα την τελευταία βδομάδα με πολύ δυνατές σκηνές. Και σαν να κοντεύουν τα ψωμιά του Κυπραίου μου φαίνεται.

“Λούλη, έλα κότωσε ένα μύγα”. Μια πολύ γλυκιά παιδική, πολύ παιδική ανάμνηση καλοκαιρινής ενόχλησης, που προέτρεπε τον μεγάλο αδελφό να “(σ)κοτώσει ένα μύγα”. Αυτόν τον αδελφό αποχαιρέτησα σήμερα. Ας είναι στον ουρανό που πάντα αγαπούσε να πετάει….