«Καλά τα λέει η ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ»
Μέχρι Κεραίας

«Καλά τα λέει η ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ»

«Καλά τα λέει η ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ»

Το εξώδικο του Κραουνάκη και οι εξελίξεις στο Mega και στην κρατική τηλεόραση

Βάλτε εκεί τρία συνεχόμενα επεισόδια από τις “Άγριες Μέλισσες” να ξεχαρμανιάσει ο κόσμος! Αφού μας βλέπεις, ένα στερητικό το έχουμε….

Δεν αρχίσαμε καλά πάντως! Τι να σου κάνει και η Μυρσίνη, μοιράζει φακελάκια να γλιτώσει το κακό. Έχουν τουλάχιστον μέσα 800 ευρώ;;

Με τον κορονοϊό δεν έμεινε όρθιο τίποτα. Μόνο τα μυαλά του Δούκα! Αλλά ας είναι καλά η γυναίκα του η αρχόντισσα Μυρσίνη Δασκαλάκη-Σεβαστού που μοιράζει Σανέλ δώθε κείθε….

Να πω την αμαρτία μου, μετά βαρέθηκα που έβαλε ο Χατζηνικολάου τον Μάρκο Σεφερλή. Το ‘ριξα στο παγωτό διότι όπως είπε και ο Νικηφόρος “τα κάστρα – της δίαιτας- από μέσα πέφτουν….”

Υπάρχει μια εύλογη αναταραχή στο Mega. Τώρα που ξεκινάνε δυναμικά τα γύρω γύρω δεν αρκούν τα δυναμικά προγράμματα της Παρασκευής. Επίσης να ευχαριστήσω, Νατάσα παρήγγειλα Νατάσα έχω…. Μερσί…..

Αρμοδιότητες διευθυντή προγράμματος ανέλαβε ο Πέτρος Μπούτος, ο άνθρωπος που πιστώνεται τα πιο ωραία χρόνια μας στη ψυχαγωγία της τηλεόρασης. Μακάρι να τα καταφέρει αν και φυσάει και για άλλους τραμουντάνα…..

Και ξαφνικά μέσα στον καύσωνα προέκυψε εξώδικο του κυρίου Κραουνάκη -έτσι μου έχει πει να τον αποκαλώ ο γιατρός- προς τον Δήμαρχο Αθηναίων για το φορτηγό της Άλκηστης που πέρασε από τα λημέρια του Μητσοτάκη άδοντας τα πιο ωραία λαϊκά. Όχι, είχε πολλή ζέστη, να τα λέμε αυτά….

Τι νόημα έχουν αυτά τα ρεπορτάζ με τα ευτυχισμένα χρόνια της Ελένης Τοπαλούδη; Για να ξύνουν πληγές και να μην μπορούν να ησυχάσουν οι έρημοι γονείς. Έλεος…..αφήστε τους στο πόνο τους….

Καλά τα λέει η ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ. Στο επιχειρησιακό σχέδιο ένα φλέγον ζήτημα είναι η εξάρτηση της ΕΡΤ από την εκτελεστική εξουσία. Γίνεται μάλιστα αναφορά σε δημοσκόπηση, κατά την οποία υπάρχει μεγάλη δυσπιστία στο κοινό ως προς την αντικειμενικότητα της ΕΡΤ στην ενημέρωση. Σε άλλα σημεία αναφέρεται ότι θα πρέπει να υπάρχει θεσμική θωράκιση της ΕΡΤ (από την εκτελεστική εξουσία προφανώς) και ότι η ΕΡΤ πρέπει να διασφαλίζει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό στην ενημέρωση.

Το πρόβλημα αυτό αποτελεί διαχρονικά, το μεγαλύτερο εμπόδιο για να αποκτήσει η ΕΡΤ την αξιοπιστία και το κύρος που απαιτείται ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού και να επιτελέσει το ρόλο της. Την κάνει επίσης βαρετή και αδιάφορη στο κοινό της, αφού είναι δεδομένο ότι το ενδιαφέρον του κοινού αναπτύσσεται από το διάλογο και τις διαφορετικές απόψεις και όχι από τους μονολόγους. Άντε να δούμε…..

Το Μega τιμά σήμερα την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και παρουσιάζει το απόσπασμα από το δρώμενο του Ηλία Τ. Υφαντίδη. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσιάζει συνθέσεις της, κάποιες από τις οποίες είναι γραμμένες για τον Πόντο, όπως και μεταξύ άλλων η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου… Μπράβο!

Στο μεταξύ, η Χριστίνα Αλεξανιάν και η Ευανθία Ρεμπούτσικα μάς ταξιδεύουν στο χώρο της μουσικής και της υποκριτικής, ενώ παράλληλα αποκαλύπτουν στιγμές από την προσωπική τους ζωή μέσα από μία εκ βαθέων συζήτηση στο «Σημείο Συνάντησης» στην ΕΡΤ στις 26 Μαΐου.

Τώρα με όλα αυτά που γίνονται στο Διαφάνι είναι σίγουρο; «Μένουμε ασφαλείς»;;;;;