«Κανένα έλεος για μας τους ταλαιπωρημένους!»
Μέχρι Κεραίας

«Κανένα έλεος για μας τους ταλαιπωρημένους!»

«Κανένα έλεος για μας τους ταλαιπωρημένους!»

Η Ντέπυ Γκολεμά κρίνει και θυμάται....

Ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ που το Βig Βrother το βλέπει «μόνο» το 29% των τηλεθεατών. Γίναμε επιτέλους νοήμονες….

Κάποιοι φίλοι που ‘ναι χρόνια στην τηλεόραση μου είπαν πως έκανα λάθος και πως αδίκησα τη νέα σύμβουλο προγράμματος της ΕΡΤ, Ελισάβετ Νικολαΐδου.  Στόχος μου δεν είναι να αδικούμε ανθρώπους. Έχει μεγάλη προϋπηρεσία στην ψυχαγωγία. Με το καλό, λοιπόν….

Χθες ήρθε το νέο πρόγραμμα του ΟΡΕΝ. Νέα πρόσωπα, πολλές παραγωγές, σε μια δύσκολη χρονιά. Καλή επιτυχία…

Σαν χθες ήταν που το πιο γλυκό μα συνάμα και ατίθασο πλάσμα, το πιο ερωτικό ακόμα και από τη Μελίνα, η Έλλη Λαμπέτη άφηνε το κόσμο τούτο στην Αμερική. Στο ίδιο νοσοκομείο με τη Μελίνα, τον Χατζιδάκι και άλλους πολλούς νικημένη και αυτή από τον καρκίνο όπως όλη της η οικογένεια….

Τι παράξενο, ε; Οκτώ άνθρωποι μέλη της ίδιας οικογένειας να πεθαίνουν από καρκίνο. Μόνο ένας -νομίζω- από ατύχημα….

Φυσικά την Έλλη Λαμπέτη τη γνώρισα από τον Φρέντυ. Η πρώτη επαφή ήταν στο “Φιλουμένα Μαρτουράνο” στο Μπρόντγουαιη. Γιατί την ερωτευτήκαμε όσοι την είδαμε στο θέατρο; Γιατί πάθαμε πλάκα με αυτό το γλυκό ψεύδισμα που σε άλλους θα ήταν μειονέκτημα και εδώ δώρο Θεού;

Παντρεμένη με τον Χορν σε αυτό το γεμάτο πάθος έρωτα, το ζευγάρι ζούσε στη γωνία του σπιτιού στο Κολωνάκι που έμενε ο Φρέντυ. Στην οδό Φωκυλίδου. Τον θυμάμαι συχνά να διηγείται θυελλώδεις καυγάδες….

Εκπομπές για τη Λαμπέτη κάναμε 2 φορές. Μια όσο ζούσε και μια μετά τον θάνατό της. Στην πρώτη στο Πήλιο μιλούσε για εκείνο το παιδί που όταν το πήραν οι φυσικοί γονείς του, πήραν και τη ζωή της….

Θυμάμαι πως είχα παραλάβει στην ΕΡΤ το εξώδικο να μη γίνει η εκπομπή. Να μην παιχτεί- κάτι που δεν έγινε φυσικά. Ίσως να αφαίρεσε κάτι ο Φρέντυ στο μοντάζ….

Τη δεύτερη εκπομπή πήγαμε στα Βίλια όπου υπάρχει ακόμα και ένα μικρό άγαλμα με τη μορφή της. Ήταν περήφανοι οι Βιλιώτες για την Έλλη Λούκου όπως έλεγαν τη Λαμπέτη αλλά είχαν ένα δικό τους τρόπο να το δείχνουν.

Όταν είχα ανοίξει το 1987 ένα θερινό σινεμά που το ονόμασα “Έλλη” με φωτογραφίες της, στην πρεμιέρα με δωρεάν είσοδο παίξαμε το “Κυριακάτικο ξύπνημα”. Ήρθαν 43 άτομα και ουδείς από τις τοπικές αρχές…

Ήταν σπουδαία ηθοποιός η Λαμπέτη. Είχε χιούμορ, ήταν καυστική και γεμάτη πάθη. Μια φορά σε μια παράσταση μια νεαρή ηθοποιός της είπε “δεν έχω καθόλου τρακ κυρία Λαμπέτη” και εκείνη της απάντησε γλυκά “μα φυσικά, χρυσό μου, το τρακ πάει με το ταλέντο”….

Η Λαμπέτη ήταν ανακάλυψη της Μαρίας Κοτοπούλη. Όπως και η Μελίνα. Εκείνη την ξεχώρισε και την έκανε μοναδική. Πήρε μάλιστα και το βραβείο “Κοτοπουλη” και άνοιξε τα φτερά της για το θέατρο που τη λάτρεψε είτε έπαιζε γλυκά μπουλβάρ όπως το”Πέπσι”, είτε το “Δεσποινίς Μαργαρίτα”.

Ευγνώμονες στη ζωή που συναντήσαμε τέτοιους ανθρώπους….

Να πω την αλήθεια από την ΕΡΤ δεν το περίμενα. Η Ιουλία Σταυρίδου, η σπουδαία ενδυματολόγος έφυγε χθες χτυπημένη από τον κορονοϊό. Περίμενα κάτι παραπάνω από είδηση που δεν έγινε. Ούτε καν στο δελτίο….

Και καλά τα σάιτ που γράφουν έφυγε μια ενδυματολόγος να το καταλάβω. Ούτε στο Google δεν μπαίνουν.

Να διαβάσουν ότι έβαλε την ιδιαίτερη δημιουργική σφραγίδα της σε μεγάλες παραστάσεις και πασίγνωστες κινηματογραφικές ταινίες σπουδαίων σκηνοθετών, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Ζυλ Ντασσέν, ο Παντελής Βούλγαρης κ.ά., η βραβευμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος της Ευτυχίας… Τόσο σπουδαία αυτή η σκηνογράφος ενδυματολόγος….

18.50 θα ξεκινούν οι ειδήσεις του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ούτε καν στις 7 μ.μ.

Ωχ, Θεέ μου, ξεκινά και το Ρουκ Ζουκ. Κανένα έλεος για μας τους ταλαιπωρημένους…. Ζέτα, χτύπα και άλλο. Θα τ’ αντέξω!