«Κύριε Κοντομηνά, οι αστέρες σε ευγνωμονούν. Τι; Όχι;»
Μέχρι Κεραίας

«Κύριε Κοντομηνά, οι αστέρες σε ευγνωμονούν. Τι; Όχι;»

«Κύριε Κοντομηνά, οι αστέρες σε ευγνωμονούν. Τι; Όχι;»

Η Ντέπυ Γκολεμά γράφει για τον «μέγα παίχτη» της τηλεόρασης που ήταν «ιδιαίτερα γαλαντόμος με τις κυρίες»

Διασκεδάζω με τις «Άγριες μέλισσες». Κάθε φορά που δυο συνομιλούν,ένας τρίτος κρυφακούει…. Να, σαν χθες που η Αγορίτσα ήταν κρυμμένη στις φυλλωσιές και άκουσε τον Μελέτη να μιλά στην κόρη των Σεβαστών….

Ή σαν αύριο που ο Μελέτης θα πιάσει από τον γιακά τον απατεώνα γαμπρό που κάτι κρυφάκουσε ….

Είναι ωραία σειρά αλλά είναι καθημερινή και τα λάθη δε κρύβονται. Είχαμε τέτοιες μπότες το ’50 σαν της Μυρσίνης;;;; Λεπτομέρεια θα μου πείτε!

Πλησιάζει το τέλος της πρώτης τηλεοπτικής σεζόν και στα κανάλια σβήνουν και γράφουν και ξανασβήνουν τα πρώτα “θύματα” της τηλεοπτικής περιόδου….

Χθες, είχα την χαρά να δω τη “Μυρσίνη” στο θέατρο! Α, σας τη συνιστώ αυτή τη παράσταση. Λέγεται “Η πόρνη από πάνω» και η κ. Κατερίνα Διδασκάλου ξεδιπλώνει όλο το ταλέντο της. Να πάτε χωρίς αμφιβολία. Παίζεται στο Coronet στο Παγκράτι ….

Η Ερατώ γυρίζει από την κηδεία του άνδρα της. Και εκεί που νομίζεις θα τον κλάψει, κλαίει τη ζωή της μαζί του…. Έχει τόσες εναλλαγές αυτό το έργο που πραγματικά αξίζει να χαρείτε έναν εξαίσιο μονόλογο….

Όντως ζούμε το τέλος εποχής με την παράδοση του Alpha στα χέρια του Star. Με τον κ. Κοντομηνά να αποσύρεται από τα τηλεοπτικά, αφήνοντας τη σκυτάλη σε άλλα χέρια….

Φυσικά ο κ. Κοντομηνάς υπήρξε μέγας “παίχτης”. Δεν ήξερε τηλεόραση όταν μπήκε στον χώρο, αλλά ήξερε καλά την αγορά. Και κάποια εποχή έπαιξε με τους δικούς του όρους ανεβάζοντας τα κασέ των πρώτων ονομάτων στα ύψη και προκαλώντας “έμφραγμα” στα άλλα κανάλια…

Λαμπάδα στο μπόι του πρέπει να ανάβουν όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα. Πάμπλουτους τους έκανε με εκατομμύρια ευρώ στα βιβλιάριά τους….

Και όχι μόνο αυτά! Ο κ. Κοντομηνάς ήταν ιδιαίτερα γαλαντόμος με τις κύριες. Τι ρολόγια, τι δαχτυλίδια, τι κοσμήματα , τι ταξίδια με γιοτ, με τζετ ζωή σαν παραμύθι πέρασαν τα πουλάκια μου….

Και φυσικά μια εποχή ήταν υπεύθυνος για τη “φούσκα” της τηλεόρασης. Που έσκασε και παρέσυρε όχι αυτούς που πλούτισαν αλλά όπως πάντα τους απλούς υπαλλήλους…

Φυσικά είναι κύριος. Ευγενής ειδικά με τους τηλεοπτικούς συντάκτες μόνο καλά λόγια είχε. Και φυσικά σαν άνθρωπος, σαν άνδρας είχε τις δικές του αδυναμίες. Ποιος δεν έχει….

Τώρα που αφήνει το τηλεοπτικό τοπίο καθώς ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους μας, ας βρεθούν όλοι αυτοί που τους “χρύσωσε” να πούνε μια καλή κουβέντα. Ονόματα δε λέμε η πιάτσα ξέρει….( άσε που κάποιος θυμάται….)

Υπολογίζω πως τα πρώτα ονόματα που πέρασαν από εκεί κυρίως σε βάθος χρόνου έβγαλαν πάνω από 10 εκ. ευρώ. Όχι πως τα έκλεψαν -προς Θεού!- τα δούλεψαν και κάποιοι πολύ σκληρά. Έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι τα “έφαγαν”. Λίγοι επένδυσαν και κυρίως γυναίκες….

Ας είσαι καλά, κύριε Κοντομηνά! Οι αστέρες σε ευγνωμονούν. Τι; Όχι;