«Κύριε Ρουβά, είναι πιο σοβαρό από όλα τα λάθη που έχετε κάνει μέχρι τώρα»
Μέχρι Κεραίας

«Κύριε Ρουβά, είναι πιο σοβαρό από όλα τα λάθη που έχετε κάνει μέχρι τώρα»

«Κύριε Ρουβά, είναι πιο σοβαρό από όλα τα λάθη που έχετε κάνει μέχρι τώρα»

Η Ντέπυ Γκολεμά γράφει για τον σάλο που προκλήθηκε με το «Ηρώδειο parking»

Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για τηλεοπτικά. Άλλωστε τι να πεις; για τα σεξιστικά αστεία του Μικρούτσικου; Μήπως ακούει κανείς;

Θα μιλήσουμε για το «Ηρώδειο parking» και για τη διαφήμιση του Σάκη Ρουβά και της Μερσεντές μπροστά στην κεντρική πύλη του αρχαίου θεάτρου.

Ας ψάξουμε για δικαιολογίες. Η κλασική γραμμή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, ήθελε μια άλλη κλασική γραμμή αυτή του Ηρώδειου…

Μόνο που το Ηρώδειο, αγαπητοί διαφημιστές, καλό μου παιδί, χαρά γεμάτο Σάκη μας, δε κοστολογείται αιώνες τώρα. Κάτω από τη σκιά του Παρθενώνα, αποτελεί το πιο ξακουστό «βαρίδι» της πολιτιστικής κληρονομιάς όλης της γης….

Ο Σάκης Ρουβάς όμως και η Μερσέντες, απίστευτο αλλά αληθινό, διαφημίζουν ένα νέο μοντέλο της εταιρίας έξω από την κεντρική είσοδο, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.
Πήραμε άδεια από κάπου για αυτό το εξωφρενικό εγχείρημα; Ρωτήθηκε η υπουργός ή το ΚΑΣ; Και αν κάποιος έβαλε μια τζίφρα γιατί δεν είναι ήδη σπίτι του να πλένει πιάτα;

«Έτοιμος για βόλτα» γράφει με χάσταγκ #mbambassador και #mercedesbenz και βλέπουμε πως «ο χρήστης Sakis Rouvas βρίσκεται στην τοποθεσία Odeon of Herodes Atticus» έξω από το αμάξι με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά….

Η διαφήμιση είχε ανέβει στο social media του τραγουδιστή, facebook και instagram, τα likes είναι χιλιάδες και τα σχόλια του τύπου «Η αλήθεια είναι, πως άμα είχα και εγώ αυτό το αμάξι όλο βόλτες θα ήμουν», «Keep safe, your drive, Sir. Sakis» και άλλα πολλά που έκαναν την ανάρτηση να κατέβει μετά από 3 περίπου ώρες.

Το κακό είναι ότι ο Σάκης όπως και δεκάδες καλλιτέχνες με σουξέ τα «μακαρόνια με κιμά» πέρασαν από το Ηρώδειο. Τελευταία μάλιστα ως άλλος Freddie Mercury τραγούδησε με την Σόνια Θεοδωρίδου. Όπερα. Αλλά δεν κρίνουμε αυτό….

Σε αυτή τη περίπτωση τι έχει συμβεί; Τι κρύβεται από πίσω; Η Μερσέντες, ο Σάκης Ρουβάς και, προπάντων, το υπουργείο Πολιτισμού χρωστούν απαντήσεις.

Και καλά η εταιρεία. Την έκανε τη δουλειά της. Η υπουργός Πολιτισμού; Ζήτησε τόσα χρήματα, εκατομμύρια, ώστε να πληρωθούν πολύπαθοι καλλιτέχνες λόγω κορονοϊού, ώστε να πούμε, άντε χαλάλι; Δεν νομίζω….

Ο Σάκης είπε «ας κάνουμε ένα θεάρεστο έργο ο Ηρώδης Αττικός θα μας συγχωρήσει»; Ούτε και αυτό το νομίζω..

Και ας το δούμε και αλλιώς, κυρία υπουργέ. Ο Μητσοτάκης κάθε φορά που μιλά κυρίως για εξωτερική πολιτική φόντο έχει πάντα την Ακρόπολη. Δίπλα. Γιατί του το χαλάτε επιτρέποντας -αν επιτρέψατε- μία εμπορική διαφήμιση; Γιατί κυρία υπουργέ; Ρωτήστε και τη σύμβουλό σας που υπήρξε και σύζυγος ενός κοτζάμ Πατερμαλή, θα επέτρεπε ποτέ κάτι τέτοιο;

Αλλά στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας φαίνεται όλα επιτρέπονται χωρίς αιδώ και σκέψη.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον Σάκη να μην άρχισες τα “τε τα κε” μπροστά στο Ηρώδειο…..
Και ας ελπίσουμε σε παραίτηση. Είναι πιο σοβαρό από όλα τα λάθη που έχετε κάνει μέχρι τώρα. Γιατί η επόμενη διαφήμιση, με σας που μπλέξαμε, θα είναι μέσα στο Ηρώδειο με τη σκηνή να γυρίζει γύρω γύρω….